2. samuel den bir soru

2. samuel den bir soru hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur > 2. Samuel : 2. samuel den bir soru konusu 265 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj zinkoo tarafından gönderildi. 2. samuel den bir soru Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan bir soru var. 2. Samuel 12/8 de RAB "Sana efendinin evini verdim, karılarını da koynuna verdim." diyor, bu "koynuna" kısmını pek anlamadım. RAB eski ahit te çok eşliliğe karşı çıkmıyorken Yeni ahit te tek eşliliği savunuyor, bunu pek anlamadım. Aydınlatırsanız sevinirim. 2. samuel den bir soru

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

2. samuel den bir soru konusu 265 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj zinkoo tarafından gönderildi.

2. samuel den bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

2. samuel den bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-05-09, 13:24
2. samuel den bir soru
mrkaang

Merhaba arkadaşlar, aklıma takılan bir soru var. 2. Samuel 12/8 de RAB "Sana efendinin evini verdim, karılarını da koynuna verdim." diyor, bu "koynuna" kısmını pek anlamadım. RAB eski ahit te çok eşliliğe karşı çıkmıyorken Yeni ahit te tek eşliliği savunuyor, bunu pek anlamadım. Aydınlatırsanız sevinirim.

2. samuel den bir soru

2. samuel den bir soru

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / 2. samuel den bir soru

2. samuel den bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-05-09, 16:40
2. samuel den bir soru
zinkoo

Önemli konuya değindiniz. İsa boşanmaya ilgili soruyu cevapladığı zaman, Kutsal Yasa'da boşanmaya izin vermesi ile ilgili "İnantçı olduğunuz için Musa bu buyruğu yazdı." dedi. (Markos 10:5). Çok karılık da buna benzer bir durum olarak görmeliyiz. Yalnız boşanma ile çok karılık değil, birçok konuda Eski Ahit'te birçok tam iyi olmayan şeye izin verildiğini görüyoruz. Ancak, bu Eski Ahit'le Yeni Ahit'teki ahlak düzeninin farklı olması anlamına gelmez. Rab'bin standardı aynıdır, ancak Rab insanların zayıflığını bildiği için merhametli davrandı. Yeni Ahit'teki yaşayan bizler bile Rabb'in sözüne tam uyamadığımız zamanlar oluyor, ancak Rab bize merhametle bakar.

Tabi, 2Samuel 12:8'deki bir sorun ise "koyuna verdim" sözüyle Rabb'in Davut'u karılarla ödülendirdiği gibi anlaşılabilmesidir. Ancak, Kutsal Kitap'ta Rabb'in yaptığını demesi her zaman Rabb'in istekli olarak yaptığı anlamında gelmediğine dikkat edersiniz bu sorun cözülür. Yani, Rabb'in izin verdiği şeyler için de "yaptı" ifadesi kullnılır. Buna göre buradaki anlam Rabb'in Davut'un karılarını almasına engel olmamasıdır.

2. samuel den bir soru

2. samuel den bir soru

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / 2. samuel den bir soru

2. samuel den bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

2. samuel den bir soru konusuna benzer konular;

Teolojik bir soru Merhaba arkadaşlar, bir tercüme yaparken çok güzel bir soru ile karşılaştım, sizlerle paylaşmak istedim. Tanrı'yı kendimiz için mi seviyoruz, Tanrı'nın kendisi için mi? selamlar Yuhanna

SORU MÜSLÜMAN OLAN BİR KİŞİ AİYİN GÜNÜNDE KİLİSELERE GİREBİLİRMİ?CAVEBINIZI BEKLİYORUM...

Önemli Soru(lar) İlk önce ben henüz hristiyan değilim fakat olmak üzereyim. Ancak önemli sorularım olacak. 1.Vaftiz olacaksınız ama katolik olacaksınız bunun için katolik kilisesine gitmek mi gerekiyor. Yani orada mı vaftiz olmak gerekiyor. Örneğin bir protestan kilisesinde vaftiz olsanız katolik olamaz mısınız? 2. Katoliksiniz ama ibadet için pazar günü protestan kilisesine katıldınız? Yanlış mıdır? 3.Ya da Kilisede yapılacak herhangi bir iş için (dilek vs.) Katoliksiniz fakat diğer mezheplerin kilisesine giriyorsunuz doğru mudur?

Methodistlerle ilgili bir soru? Merhaba, kendimi tanitiyim benim adim Gökhan ve 19 yasindayim. Ben 3 sene önce RAB Isa yi kabul ettim. Sormak istedigim soru bir Kiliseyle ilgili. Benim bir arkadasim var kendisi Church of the Nazarene adli Kiliseye gidiyor simdi bilmek istedigim burada bu Kilise ile bilgisi olan kisiler var mi ve bu Kilise Kutsal Kitaba ne kadar bagli.Benim bildigim Metodsilerden geliyorlar. Yardiminiz icin simdiden Tesekkür ederim Gökhan NOT:Almanyadan katildigim icin Türkce klavyem yok ve karakterleri almanca klavyeyle yazdim anlayisiniz icin tesekkür ederim.

Eski Antlaşma Samuel 15 şimdi git,ameleklilere saldır.onlara ait herşeyi tümüyle yoket.hiçbirşeyi esirgeme.kadın,erkek,çoluk çocuk,öküz koyun,deve eşek hepsini öldür. zamanınızı aldığım için üzgünüm ama ben bu ayetteki emrin niteliğini kavrayamamış bulunuyorum.çok düşündüm ama yeni ahitte daha sonra sevgi tanrısı olarak bize bildirilen tanrı nasıl olurda hiçbirşeyden habersiz hayvan ve çocukların öldürülmesini ister. ben bu dini benimsemiş kimsenin bu emri aldığını hayal etmesini ve yerine getirip getiremeyeceğini merak ediyorum. tanrıya nedenlerle varmaya çalışmıyorum,yanlış anlamayın lütfen.ama bu ve belkide benim farkına varmadığım bir çok ayette eski ahitle yeni ahitin tanrısı arasındaki muazzam farkı sanırım benim gibi birçokları farketmiştir. bu ayeti yeni ahitin düşmanınızı sevin emriyle...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih