Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir?

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? :  Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? sayfasını paylaşmak için adres:

skymoon

arkadaşlar "allah(c.c) "ile "yahve" arasındaki somut farklar nelerdir..?lütfen bunu birebirde sizlerden öğrenmek istiyorum..malumunuz konuya bilgi olsun diye söylüyorum..Allah(c.c) sıfatlarını ve 99 adını ve manalarını bildirmiş islamda..anlaşılmak ve anlamak için yahve"nin adları yada sıfatları var mıdır..?varsa bunlar nelerdir..yahve"yi bana anlatmak siteyeni uzun uzun dinlemek ama sadece dinlemek istiyorum..ve de hatta hiristiyan mezheplerinde ki yahve"nin tanım farkları var mıdır..?bunu da merak ediyorum..yahve neden allah(c.c)den farklıdır..üstünlüleri nelerdir mesela..bunları gayet mütevazice merak ediyorum..lütfen bana yardımcı olun bu konuda..saygı ve sevgiyle..şimdiden tşk.ederim..

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Arkeolojik verilerle desteklendiği üzere allah yeri göğü yaratan, bugüne dek peygamberlere esin veren, 10 emri gönderen, Mesih'i gönderen, fiziksel ve ruhsal İsrail'i oluşturan, onlara tanrılık yapan varlık DEĞİLDİR. Bunları yapan YHVH'dir. Yani bizim inancımıza göre YHVH herşeydir, allah hiç birşey değildir. Lütfen bunu siz de hakaret olarak almayınız, inancımız böyledir. Sıfatlar, isimler konusundaki çalışmaları forumdaki TEMEL KAVRAMLAR >> YHVH bölümünden bulabilirsiniz. Her hristiyan mezhebi için aslında böyledir ama her hristiyan veya her hristiyan mezhebi veya her hristiyan din adamı bunu çeşitli nedenlerden dolayı ifade edemez, etmez.

admin1 Ken Block

Ayrıca LÜTFEN soru sorarken SORU PANOSU'na sorunuzu gönderiniz.

girljedi

Nasıl yani arkeoloji ile desteklenerek Allah ın, isayı,musayı...vs gönderen Tanrı olmadığı belirlenmiştir?Bu konuda cevap bekliyorum.Nedir bu arkeolojik veriler acaba?

admin1 Ken Block

girljedi
Nasıl yani arkeoloji ile desteklenerek Allah ın, isayı,musayı...vs gönderen Tanrı olmadığı belirlenmiştir?Bu konuda cevap bekliyorum.Nedir bu arkeolojik veriler acaba?
Biz bunları yazdığımız zaman İslam'a saldırıyorlar, küfrediyorlar diyip siteye zarar vermeye çalışılıyor.

Eğer "gerçekten" merak ediyorsanız http://www.google.com.tr/search?q=%C...ient=firefox-a adresinden çıkacak sonuçlara bakabilirsiniz.

AKAY

Kökensizlikten bahsediyorum,yani Allahın kökeni yok,sadece Arap mitolojisinde geçiyor,Araplar islamdan önce putların efendisi olarak allaha inanıyordu.bu eski çağ arap şiirlerinde görülüyor.Yani İsrailin Tanrıallah cc değildir,Musa'nın ve İbrahim'in tanrısı bugün bizim inandığımız yahve dir.

Theophilos

Allah Arapça bir kelimedir ve bu nedenle Arapça'yı ana dili olarak konuşan Hristiyanların bu sözcüğü kullanmaları doğaldır. Bazı Müslümanlar ise Allah sözcüğünü sadece İslam ile özdeşleştirme gayreti içindedirler. Bu tür kişilere göre Allah sözcüğü özel bir isim olup İslam'daki yaratıcıyı ifade etmeye yarar. Buna paralel olarak Kur'an'ın İngilizce çevirilerinin çoğunda Allah sözcüğü değiştirilmeden korunmaktadır. Bu ise büyük ihtimalle Yahudilikte Tanrı için özel ve ayrıştırıcı bir isim kullanıldığı gerçeğine duyulan bir özentinin sonucudur.

Allah sözcüğünün kökeni ile ilgili farklı görüşler mevcuttur. Bunlardan en yaygın olanına göre Allah sözcüğü el ve ilah kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. El, Arapça'da eril isimler için kullanılan bir tanıtıcıdır. İlah sözcüğü herhangi bir tanrıya işaret edebilirken, el ve ilah birleşiminden doğan Allah sözcüğü ise belirli bir Tanrı'ya işaret eder. Allah sözcüğü İslam öncesi dönemde Arabistan'da yaşayan Yahudi, Hristiyan ve hatta putperestler tarafından bile kullanılmıştır. Muhammed'in putperest babasının adının Abdullah olması bir tesadüf değildir. Arap mitolojisinde Allah da bir ilahtır; üstelik Allat (el-lat) adında bir eşi olduğuna inanılan bir ilahtır. Kur'an'daki pek çok ayete göre, putperest Mekkeliler Allah'ın tüm ilahların babası ve lideri olduğuna inanmışlardır.

Creditum

Araplarda İslam öncesi putperestlik döneminde birden fazla Tanrılarının olduğu ve bu Tanrılardan en büyüğünün -eski yunan mitolojisinde Tanrıların Tanrısı Zeus gibi- adının kardeşlerimin de ifade ettikleri gibi "El-İlah" olduğu tarihi kaynaklarda yer almaktadır.

Bu kaynaklara kolayca net üzerinden ulaşılabilmektedir. El-İlah (Allah) Üç Kutsal Şahsiyet'e sahip tek Peder Tanrı'mız YHVH değildir. Bu konuda Metodist olmama rağmen Papa XVI. Benedictus'un "Müslümanların Tanrı'sı ile bizim Tanrı'mız aynı değildir" şeklindeki beyanına tereddütsüz katılmaktayım. Zira bu konu Ariusçuluk vb. mezhepler hariç tüm büyük Hristiyan mezheplerinde de aynı şekilde ele alınmakta ve inanılmaktadır.

Rab İsa Mesih'ten esenlikler dilerim

amcax

söylediklerinizden pek bir şey anladığımı söylemem ****

Yönetim Notu: Forumla ilgili hiçbir şeyi anlamadığınız çok kolay anlaşılıyor. Kuralları okumamışsınız, profil bilgileriniz çelişki dolu, İncil'i okuduğunuzu söylüyorsunuz ama Hristiyan inançlarını yanlış biliyorsunuz. Burada İslam misyonerliği yapmanıza izin verilmeyeceğini anlayamamışsınız. İçimizde Kur'an'ı okuyup incelemiş ve İslam'dan Hristiyanlığa geçmiş üyeler var. Aşağıdaki linkten İslam hakkında ne bildiğimizi öğrenebilirsiniz:

http://www.hristiyanforum.com/forum/islamiyet-f176

ozgur_beyin

birde buraya bakmanı öneririm

http://www.turkforum.net/showthread....734179&page=10

barnabas085

ben yanlışmı anladım anladıysam beni uyarın lütfen yani müslümanlarla hristiyanların allahı aynı değilmi

Yönetim Notu: Evet doğru anladınız. Hatta "Allah" bize göre bir ilah ya da tanrı değildir. Sadece YHVH Tanrı'dır ve tektir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? sayfasını paylaşmak için adres:

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusuna benzer konular;

YHVH mi Allah mı? Sezar'ın hakkı Sezar'a... İslam'ın "doğru" bir inanç sistemi olduğunu kimse iddia etmiyor (Hristiyanlar arasında kimse); fakat olayı getirip "Allah" sözcüğüne indirgemek, doğruları söylemeye çalışırken işleri içinden çıkılmaz hale getirmekten başka...

Lutheran teolojisi ve Katoliklik arasındaki fark ve benzerlikler Lutheran teolojisi ile Roma Katolik kilisesini birbirinden ayıran temel teolojik farklar nelerdir: 1)Kutsal kitabın yetkisi: http://absweb1.absites.com/brc/virtual_library/images/Luther1534tp_17_final.jpg Lutheran inancına göre ;doktrinsel...

İslam-müslümanlık-müslüman arası fark nedir Benim bilgime göre islam,müslümanlığın yobaz taraflarını yumuşatmak için alimlerince,dine anlayış-felsefe-sevgi katılmış hali. Müslümanlık;halk arasında yaşanan dindirki,rastgele-hurafelerle,dünyanın bazı bölgelerinde şiddet içeriğiyle yaşanmakta...

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? İsa'nın sesi,Tanrının sesiydi.Sözleri Tanrının sözleriydi.Hemde direk olarak tanrı konuştu. Kutsal ruhda esinlenme yoluyla tanrı sözünü bildirdi, Kutsal Ruh bildirirken arada ayna var.Ama İsa' direk tanrı sözü. O zaman Kutsal Kitapta tanrı...

Allah (c.c) ve Tanrı (YHVH) Sevgili din kardeşlerim,ve diğer dinlere mensup sayın arkadaşlarım...yaşımın ve çevremin,başka bir değişle hayatımın bu zamana kadarki dönemi dinden uzaktı fakat bende artık bilincine varıyorum bazı şeyler..forumu büyük bir dikkatle takip...

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? :  Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler