DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü konusu
2008 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
Gizemm tarafından gönderildi.
DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

08-04-08, 14:39
evangelion
DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü
DNA şifresini çözen bilim adamı 30 yıldır ateistti. Artık Tanrı'ya inanıyor. Onu imana getirense bakın ne oldu?
Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”
Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor.
Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını söyleyerek, “Tanrı’nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı’ya daha da yaklaştırıyor” dedi.
Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Tanrı’ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı’nın işidir” diye konuştu.
İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı’nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.
TARİHE GEÇTİLER
İnsan vücudunun genetik kodları olan DNA’nın şifresini çözen iki bilim adamı, bu çalışmalarıyla bilim tarihine geçmişlerdi. DNA’nın dizilimi ve kodlarının çözülmesi dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair’in eş zamanlı açıklamalarıyla dünyaya duyurulmuştu.
MİLLİYET
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

21-04-08, 12:23
Emre-istanbul
Ne güzel değil mi bir kişinin daha rab isa mesih i bulduğunu görmek.
Rab onunda yüreğine sağ eliyle dokunmuş.
Hepimizi bereketlesin hepimizi
Esenlikler!
FORUMA ÜYE OLUN! /

12-08-08, 13:48
Nigoğos
1-Bu kadar madde tesadüf olarak mı meydana geldi zannediliyor?Bunu bir araya getirmek Tanrının işi.
2-Biz hücrelerden oluşuruz,hücreler atomlardan,atomlar enerjiden,aynı şekilde bir masada atomlardan yani enerjiden oluşur.Ama bizim bilincimiz var masanın yok.Tamam masayı boşverin onun hücreleri yok.Ama İnsanı düşünün,enerjiden oluşuyoruz.Ama bilincimiz var,Bilimin açıklayamadığı sevgi,aşk,saygı,hırs gibi şeylere sahipiz.Madem herşeyi maddeyle açıklayabiliyorsunuz!Hadi bilinç ve duygularıda açıklasanıza!!!
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-05-09, 11:22
ozanoyunbozan
Ne mutlu ona doğruyu doğru zamanda buldu.
Yaşamda hiçbir şey tesadüfen olmaz olamaz.
tesadüf çarşıda pazarda bir dostunla karşı karşıya gelmekten ibarettir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-02-10, 12:52
Gizemm
|
|
Nigoğos
|
1-Bu kadar madde tesadüf olarak mı meydana geldi zannediliyor?Bunu bir araya getirmek Tanrının işi.
2-Biz hücrelerden oluşuruz,hücreler atomlardan,atomlar enerjiden,aynı şekilde bir masada atomlardan yani enerjiden oluşur.Ama bizim bilincimiz var masanın yok.Tamam masayı boşverin onun hücreleri yok.Ama İnsanı düşünün,enerjiden oluşuyoruz.Ama bilincimiz var,Bilimin açıklayamadığı sevgi,aşk,saygı,hırs gibi şeylere sahipiz.Madem herşeyi maddeyle açıklayabiliyorsunuz!Hadi bilinç ve duygularıda açıklasanıza!!!
|
Sevgili kardeşim.Ben de imanlıyım ancak zaman zaman inanç hakkında kuşkularım olabiliyor.Bilinç ve duyguların maddeyle açıklanmasını istemişsin.Bilinci oluşturan insan beynidir,duygular ise hormonlarımızın etkisiyle oluşturulur kardeşim.Mesela sana hormonal dengeni bozan bir ilaç verseler senin duyguların ve hareketlerin değişecektir.Ruhsal bozukluğu olan insanlara da hormonlara etki edecek ilaçlar veriliyor ne de olsa.
FORUMA ÜYE OLUN! /
DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil