DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik : DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü konusu 2008 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Gizemm tarafından gönderildi. DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü DNA şifresini çözen bilim adamı 30 yıldır ateistti. Artık Tanrı'ya inanıyor. Onu imana getirense bakın ne oldu? Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.” Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor. Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını... DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü konusu 2008 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Gizemm tarafından gönderildi.

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-04-08, 14:39
evangelion

DNA şifresini çözen bilim adamı 30 yıldır ateistti. Artık Tanrı'ya inanıyor. Onu imana getirense bakın ne oldu?

Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”

Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor.

Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını söyleyerek, “Tanrı’nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı’ya daha da yaklaştırıyor” dedi.

Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Tanrı’ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı’nın işidir” diye konuştu.

İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı’nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.

TARİHE GEÇTİLER

İnsan vücudunun genetik kodları olan DNA’nın şifresini çözen iki bilim adamı, bu çalışmalarıyla bilim tarihine geçmişlerdi. DNA’nın dizilimi ve kodlarının çözülmesi dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair’in eş zamanlı açıklamalarıyla dünyaya duyurulmuştu.

MİLLİYET

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-04-08, 12:23
Emre-istanbul

Ne güzel değil mi bir kişinin daha rab isa mesih i bulduğunu görmek.
Rab onunda yüreğine sağ eliyle dokunmuş.
Hepimizi bereketlesin hepimizi
Esenlikler!

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-08-08, 13:48
Nigoğos

1-Bu kadar madde tesadüf olarak mı meydana geldi zannediliyor?Bunu bir araya getirmek Tanrının işi.
2-Biz hücrelerden oluşuruz,hücreler atomlardan,atomlar enerjiden,aynı şekilde bir masada atomlardan yani enerjiden oluşur.Ama bizim bilincimiz var masanın yok.Tamam masayı boşverin onun hücreleri yok.Ama İnsanı düşünün,enerjiden oluşuyoruz.Ama bilincimiz var,Bilimin açıklayamadığı sevgi,aşk,saygı,hırs gibi şeylere sahipiz.Madem herşeyi maddeyle açıklayabiliyorsunuz!Hadi bilinç ve duygularıda açıklasanıza!!!

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-05-09, 11:22
ozanoyunbozan

Ne mutlu ona doğruyu doğru zamanda buldu.
Yaşamda hiçbir şey tesadüfen olmaz olamaz.
tesadüf çarşıda pazarda bir dostunla karşı karşıya gelmekten ibarettir.

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-02-10, 12:52
Gizemm

Nigoğos
1-Bu kadar madde tesadüf olarak mı meydana geldi zannediliyor?Bunu bir araya getirmek Tanrının işi.
2-Biz hücrelerden oluşuruz,hücreler atomlardan,atomlar enerjiden,aynı şekilde bir masada atomlardan yani enerjiden oluşur.Ama bizim bilincimiz var masanın yok.Tamam masayı boşverin onun hücreleri yok.Ama İnsanı düşünün,enerjiden oluşuyoruz.Ama bilincimiz var,Bilimin açıklayamadığı sevgi,aşk,saygı,hırs gibi şeylere sahipiz.Madem herşeyi maddeyle açıklayabiliyorsunuz!Hadi bilinç ve duygularıda açıklasanıza!!!

Sevgili kardeşim.Ben de imanlıyım ancak zaman zaman inanç hakkında kuşkularım olabiliyor.Bilinç ve duyguların maddeyle açıklanmasını istemişsin.Bilinci oluşturan insan beynidir,duygular ise hormonlarımızın etkisiyle oluşturulur kardeşim.Mesela sana hormonal dengeni bozan bir ilaç verseler senin duyguların ve hareketlerin değişecektir.Ruhsal bozukluğu olan insanlara da hormonlara etki edecek ilaçlar veriliyor ne de olsa.

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü konusuna benzer konular;

Tanrı'yı gören oldu mu? Merhaba tek Allah'a inanan İsevi arkadaşlar. Bir müslüman olarak tabiki inanmadığınız Kur'an'dan ayetler, Allah rasulünden hadisler anlatmayacağım. Soracağım konular tamamen Eski ile yeni ahit'ten olacaktır. Bu konuda sorularıma sabırla cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Forum'daki ilk sorum şudur: Yuhanna 1:18, Hiçbir zaman Allah'ı kimse görmemiştir. Çıkış 24:9, Ve İsral'in Allah'ını gördüler..

Tanrı'yı Tanımak-II TANRI’YI TANIMAK Prof. Dr. J. I. PACKER (knowing God) BÖLÜM 2 Tanrılarını Tanıyan İnsanlar I Lütuf müjdesi nedeniyle kilise yetkilileriyle karşı karşıya gelen ve akademik geleceğini kaybeden bir aydınla yürüyüş yapıyorduk. Bana şöyle dedi: “Ama fark etmez, çünkü ben Tanrı’yı tanıdım, onlarsa tanımadılar.” Bu cümle beni çok şaşırttı ve düşünmeye yönlendirdi. Birçoğumuz doğal olarak Tanrı’yı tanıdığımızı söylemeyiz. Bu sözler bize, çoğumuzun henüz yabancı olduğu bir kesinlik belirtmektedir. Tanıklığımızı verirken, nasıl iman ettiğimizi anlatırken lafın gelişi Tanrı’yı tanıdığımızı söyleyebiliriz, ama kişisel hayatımızdaki belli başlı olaylardan söz ederken Tanrı’yı tanıdığımızı söyleyebilir miyiz? Kuşkuluyum, çünkü bence birçoğumuzun Tanrı deneyimi hiçbir zaman bu...

Tanrı'yı Tanımak - I TANRI’YI TANIMAK Prof. Dr. J. I. PACKER (knowing GOD) BÖLÜM 1 Tanrı’ya İlişkin Bir Çalışma I 7 Ocak 1855 tarihinde bir kilise görevlisi sabah paylaşımına aşağıdaki gibi başladı: Bir kişi “İnsanlığın çalışma konusu insan olmalıdır.” Demiş. Bu düşünceye karşı çıkmıyorum ama aynı şekilde Tanrı’nın seçilmişlerinin çalışma konusu da Tanrı olmalıdır. İmanlının çalışma konusu Tanrı’dır. Tanrı çocuğunun dikkatini verebileceği en yüksek bilim, en yüce düşünce, en büyük felsefe, Baba diye çağırdığı yüce Tanrı’nın adı, doğası, kişiliği, işleri ve varlığıdır. Tanrı’yı düşünen zihin olağanüstü gelişim gösterecektir. Bu konu öylesine engindir ki, tüm düşüncelerimiz sınırsızlığı içinde kaybolacaktır; öylesine derindir ki, tüm gururumuz sonsuzluğu içinde eriyecektir. Başka konuları öğrenip...

Tanrı'yı çocuklara tanıtmak Evet arkadaşlar internette gezinirken bir videoya rastladım ve burada paylaşmak istedim.Videonun konusu İsveçli çokuckların Tanrı'yı nasıl bildikleri.Pek çoğu Tanrı'ya inanmıyor bile bu yüzden Tanrı'ya her ailenin bilinçli olması için dua edelim çünkü çocuklarımıza Tanrı'yı tam anlatmassak ve onlarla ilgilenmezsek büyüyünce Tanrı'yı tanıma istekleride kaybolur ve yeni nesiller Din'siz bir hale bürünür Buyrun Video Linki:http://www.vindir.org/isvecli-cocuklar-dan-tanri-uzerine-dusunceler-hq--23996.html

Tanrı'yı Yaşamak Bugun sizleri tanistirmak istedigim kitap Protestan kitapligindan: Tanri'yi Yasamak. Kitap uygulamali olarak Tanri'yi anlatiyor. Bu calisma ozellikle Musluman bir gecmise sahip olan ve Hristiyanliktaki Tanri inancini anlayamayanlar icin giris niteligindedir. Kitap, Tanri ile kisisel bir iliskiyi savunuyor. Ve bu iliskiyi 12 bolum de anlatiyor. Her bolum 5 gunde bitiyor: kitap okuyucusuna 2 gun tatil izni veriyor. Kitap, her hafta ezber ayetleri veriyor ve zaman zamanda quizler yapiyor. Genel olarak bu tarz kitaplar okuyucuyu fazla dikkate almaz, bildiklerini okuturlar. Ancak, bu kitap, okuyucuya sorular sorarak ya da zaman zaman dusuncelerini alarak onu da kitaba dahil ediyor. Kitabi genel olarak basarli buldum ve faydasini da gordugumu soylemeliyim.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih