İlahlar, yoksa İsa Tanrı Oğlu'yum demedi mi? konusu
1057 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
Theophilos tarafından gönderildi.
İlahlar, yoksa İsa Tanrı Oğlu'yum demedi mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

12-03-09, 20:07
r.bilge
Bir sorum daha var onuda burada sorayım bir konu daha açıp forumu meşgul etmeyelim. Şimdi;
Yu.10: 30 Ben ve Baba biriz."
Yu.10: 31 Yahudi yetkililer O'nu taşlamak için yerden yine taş aldılar.
Yu.10: 32 İsa onlara, "Size Baba'dan kaynaklanan birçok iyi işler gösterdim" dedi. "Bu işlerden hangisi için beni taşlıyorsunuz?"
Yu.10: 33 Şöyle yanıt verdiler: "Seni iyi işlerden ötürü değil, küfür ettiğin için taşlıyoruz. İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun."
Burada Yahudiler onun kendisine Tanrı dediğini düşünüyorlar. Ancak İsa'nın vermiş olduğu yanıt ilginç;
Yu.10: 34 İsa şu karşılığı verdi: "Yasanızda, 'Siz ilahlarsınız, dedim' diye yazılı değil mi?
Yu.10: 35 Tanrı, kendilerine sözünü gönderdiği kimseleri ilahlar diye adlandırır. Kutsal Yazı da geçerliliğini yitirmez.
Diyor yani sanırım Mezmur 82: 6'daki ; "'Siz ilahlarsınız diyorum, 'Yüceler Yücesi'nin oğullarısınız hepiniz! " ayetini söylüyor.
Ama bu şu demek olmuyor mu; "Hayır ben Tanrı değilim. Bakın işte kutsal yazıda peygamberlere ilah denildiği yazıyor" Bu da tanrılığını tekzip gibi bir şey ya da ben tamamen hatalı anlıyorum. Şimdiden teşekkürler.
Ayrıca ilk soruya verdiğiniz cevap için sağolun. Filipiler 2:6-9 o soruya tam yanıt oldu.
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:LÜTFEN HER SORU İÇİN YENİ KONU AÇINIZ. BU MESAJINIZI YENİ KONU OLARAK BAŞKA BİR BÖLÜME TAŞIYACAĞIZ. Her soru için yeni konu açmanız gerekiyor, başlıkla alakasız gönderilmiş mesajlar silinmektedir.
İlahlar, yoksa İsa Tanrı Oğlu'yum demedi mi?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

12-03-09, 21:27
moderator6
Hatalı anlıyorsunuz.
Ben ve Baba biriz demek Tanrı'ya eşitlik demektir. Bu sözü söylediği için "insan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun" denilmiştir.
Yahudilerden reddedenlere göre İsa, Mesih değildir ve sadece bir insandır.
Öncelikle İsa "ben Tanrı değilim" demiş diyorsanız "ilahlar" ile ilgili ayetlerden önceki ayetler olmazdı, hatta Yahudilerle tartışma olmazdı. İsa açıkça Tanrı olduğunu ileri sürmektedir, kimi Yahudiler bunu kabul edip O'na iman edip O'nun peşinden giderler kimileri de ilgili ayetlerdeki gibi reddederler.
Dolayısıyla tekzip yorumunuz doğru olsaydı İsa kendi kendine kendi sözlerini tekzip etmiş olurdu yani bir mantık hatası olurdu, saçma konuşmuş olurdu.
Bunu ifade ettikten sonra esas tartışmaya yani Yahudilerin İsa'ya kutsal yazıları çiğnemekle suçlamasına gelelim. İsa ilgili ayette Tanrı Oğlu olmadığını söylemiyor, bir önceki paragrafta açıkça Tanrılığı'nı ileri sürüyor.
İsa'nın bu tartışmadaki esas kaygısı Kutsal Yazılar'ı çiğnemediğini ispat etmektir.
Gerçekten de
Hristiyan inancına göre iman eden herkes Tanrı çocuğu olur ve Kutsal Kitap'a ters bir durum da oluşmaz. Yani her
hristiyan Tanrı Oğlu'dur. Ancak sadece İsa için "biricik Oğul" ifade kullanılır.
Eğer bu kadar derine dikkat ederek inceleyebiliyorsanız İsa'nın bu nüanslarını ve de İsa'ya Rab denilmesini, İsa'ya tapınılmasını görebilirsiniz. Alıntı yaptığınız pasajdan bir pasaj önce bir kadının İsa'ya Rab deyip tapınması yazmaktaydı...
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-08-09, 16:15
Theophilos
Yeshua'nın, Kutsal Yasa'yı çiğnemediğini kanıtlamak için Mezmurlardan alıntıladığı ayet Üçleme karşıtlarınca yanlış yorumlanmaktadır. Yeshua'nın, Tanrı'nın "ilahlar" diye hitap ettiği yargıçlar ile kendisi arasında kurduğu parallelik aslında eşitlik değil de karşıtlık aracılığıyla üstünlük belirtme amaçlıdır.
Yeshua'nın belirttiği gerçek şöyle özetlenebilir: Tanrı, kendi sözünü verdiği ve yetkilendirdiği insanlara bile "ilah" diye hitap edebilmektedir ve bu bir küfür olarak algılanamaz. Yeshua ise sıradan bir insan olmayıp aracılığıyla her şeyin yaratıldığı ezeli ve ebedi Tanrı sözüdür (Yuhanna 1:1-3). Bu nedenle O'nun küfrettiği iddia edilemez.
Sizin yaptığınız yorum doğru olsaydı, bu alıntıdan sonraki ayetlerde Yehsua, Tanrı ile bir olduğu öğretisini tekrarlamazdı; oysa aşağıdaki ayetlere göre Yeshua bu konuda fikrini değiştirmemekte ve Yahudilere taviz vermemektedir:
Baba beni kendine ayırıp dünyaya gönderdi. Öyleyse `Tanrı'nın Oğluyum' dediğim için bana nasıl `Küfür ediyorsun' dersiniz? Eğer Babamın işlerini yapmıyorsam, bana iman etmeyin. Ama yapıyorsam, bana iman etmeseniz bile, yaptığım işlere iman edin. Öyle ki, Baba'nın bende, benim de Baba'da olduğumu bilesiniz ve anlayasınız.» O'nu yine yakalamaya çalıştılarsa da, ellerinden sıyrılıp kurtuldu. (Yuhanna 10:36-39)
FORUMA ÜYE OLUN! /
İlahlar, yoksa İsa Tanrı Oğlu'yum demedi mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil