İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi?

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik : İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? konusu 1065 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? ben anlamadım rab isminin tam olarak karşılığı nedir? isa tanrıysa ve tanrı isayı dünyaya gönderdiyse tanrı kendi kendini mi göndermiş oluyor? bir sorum daha var ****** Yönetim Notu: Her sorunuz için yeni konu açınız. İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? konusu 1065 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-10-11, 13:46
jeliza

ben anlamadım rab isminin tam olarak karşılığı nedir? isa tanrıysa ve tanrı isayı dünyaya gönderdiyse tanrı kendi kendini mi göndermiş oluyor? bir sorum daha var ******

Yönetim Notu: Her sorunuz için yeni konu açınız.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi?

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-11, 17:32
melkem

jeliza
ben anlamadım rab isminin tam olarak karşılığı nedir? isa tanrıysa ve tanrı isayı dünyaya gönderdiyse tanrı kendi kendini mi göndermiş oluyor? bir sorum daha var ******

Söyle düsün. Rab her yerde ama bir bedende olabilir. Biz diyoruz ki Rabbin göcü sinirsizdir! O her yerde her an olabilir! Mesela islamda Allah bir dagda yanan bir cali cehidinde peygamberine seslendigini bilyioruz. Peki Ordan seslendigine göre Allah. Acaba kendiside ordamiydi? Yada o caliya bürünüpte seslenmis olmasi mümkün degilmiydidi? Peki O cali cehidine bürünmemis desek. O sira Allah peygamberine ordan seslenirken diger her seyden uzakmiydi yada sadece oradaymisdi. ?

Yani demem o ki Tanri isa mesihte Tam Tanri eksiksiz ama her yerdeydi eksiksiz.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi?

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-10-11, 13:48
mulemma

Yönetim Notu: Forum Kuralları'nı ve Soru Panosu kurallarını okuyunuz.

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-10-11, 19:01
SWART23

jeliza

Sevgili Jeliza,

Tam olarak neyi sormak istediğinizi anlamadım dersem yeridir.. Rab kelimesinin Türkçe deki karşılığınımı, İsa Mesih 'in tanrılığınımı, yoksa üçlü birlik ne demektir onumu öğrenmek istiyorsunuz? Soruş tarzınız o kadar karışık ki her yöne çekilebilir...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-10-11, 21:18
Agapemira

Zannedersem sormak istediği şu :) veya ben şöyle anladım Rab nedir? İsa Mesih e verilen isimmi yoksa baba tanrıya verilen isimmi bunu sormak istiyo zannedersem :)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye«Simdi ve ilelebet, ezelî ve ebedî olarak, Baba Tanrı, Oğul Tanrı ve Kutsal Ruh’un egemenliği mübarektir. Amin».mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

İsa, Tanrı'ysa, Tanrı kendini dünyaya mı gönderdi? konusuna benzer konular;

İsa Mesih Tanrı'ysa eğer, kime dua etti? Eğer İsa Tanrı’ysa, kime dua etti? Müslüman’lar İsa’nın tanrılığına ilişkin en çok eleştirdikleri sorular arasında bu soru da yer almaktadır. Bu soruya yanıt Üçlübirlik’te ve İsa’nın yeryüzüne gelip beden almasında yatmaktadır. Üçlübirlik, tüm yaradılışta tek Tanrı’nın olduğunu anlatan öğretiştir. Bu tek Tanrı üç kişilikten oluşur: Baba, Oğul ve Kutsal Ruh. Üç tanrı yoktur, sadece tek Tanrı vardır. Her biri ayrı kişiliktir, fakat yine de özde her biri tanrısal doğaya sahiptir. Üçlübirliğe yakın bir benzetmeyi, zaman kavramını yakından inceleyerek bulabiliriz. Zaman geçmiş, şimdiki ve gelecek zamandır. Zamanın üç “kısmı” veya “yönü” vardır. Bu tek olan zaman dışında, “üç” zaman olduğu anlamına gelmez. Her biri bir anlamda ayrıdır, fakat her biri aynı doğayı veya özü taşır. Aynı...

Dünyaya Sığmıyoruz ama Heybeliada'ya Sığdık (Işıl Cinmen) Dünyaya Sığmıyoruz ama Heybeliada’ya Sığdık (Işıl Cinmen) Heybeliada’da düzenlenen toplantının basına kapalı ilk oturumunda neler konuşuldu? Hangi sorunlara çözüm arandı? Türkiye’deki ‘Ermeni Sorunu’ ve Ermenistan’daki ‘Türk Sorunu’ Heybeliada’da çözülüyor. Fikir düzeyinde de olsa… Faydalı bir iş yapmaya çalışan -neredeyse- tüm grupların ortak cümlesiyle başladı Heybeliada’daki oturum: “Çok fikir var ama para yok.” Ulrike Dufner devam etti: “Fikir iyi olunca, para gelir. O yüzden Ermenistan ve Türkiye toplumları arasında sağlıklı bir iletişim kurma hedefimiz olanaksız değil. Burada, hayal etmeye teşvik etmek için bulunuyoruz. Gerçi biz, geleceği hayal etmek için biraz yaşlandık. Buradaki gençler, siz hayal edin çünkü göreceksiniz. ” Dufner, Türkiye’deki ve Ermenistan’daki...

VAAZ: 28.03.2010 Vaaz: Filipililer 2:5-11/Matta 21:1-11 Kendini alçaltan yüceltilecektir Atilla hocam, imanlılara bereket veren değerli vaazlerinizin her zaman takipçisiyim, Çok teşekkür ederim değerli vaazlerinizi bizimle paylaştığınız için :) Atilla Sülekoglu Sevgili kardeşlerim, İnsanın mantığı ile Tanrı'nın mantığı birbirine uymaz.Bunun bir göstergeside insan sürekli olarak kendini yüceltmek ister ama Tanrı kendini alçaltır.Bu ters mantık iki durumu da ortaya koyar.Tanrı yücedir,uludur; insan O'nun karşısında acizdir.İnsanın bu durumu kendisini yüceltmek istemesine de bir kapı açmaktadır.Sürekli olarak bu acizliğinden kurtulmak ve en iyi olma peşindedir. Bu düşünceyi Tanrı Rabbimiz İsa Mesihle birlikte alt üst etmiştir.İman edenlere yeni bir yol haritası çizmiştir: "Aşağıya doğru!". Günümüzde herkesin yukarıya doğru bir yolda gittiğini düşünürsek bu bir devrim...

Kendini İsa Mesih'e adama duası!! Oblatio Sui SUSCIPE, Domine, universam meam libertatem. Accipe memoriam, intellectum atque voluntatem omnem. Quidquid habeo vel possideo mihi largitus es; id tibi totum restituo, ac tuae prorsus voluntati trado gubernandum. Amorem tui solum cum gratia tua mihi dones, et dives sum satis, nec aliud quidquam ultra posco. Amen Rab İsa Mesih,bütün hürriyetimi,hafızamı,anlayışımı, ve isteklerimi sen al.. Tek sevinç kaynağım ve sahip olduğum sadece senin bana verdiklerin.. Sadece senin arzunla (isteğinle) yönetilmek için bütün benliğimden feragat ediyorum..

RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi? Sevgili kardeşlerim rabbi ve rab sayesinde sizleri tanımaya çalışalı tam sekiz ay oldu. Sekiz ay önce hafta içi birgün gene çok bunalmış olduğum bir günde (çok bunalmış olduğum diye geçiştirdiğime bakmayın bunalımdan boğulduğum birgünde) internet sayfalarında geziniyordum, bu yolla sıkıntılardan ve sorunlardan çok uzak yerlere gidiyordum. Normal şartlarda bunu yapamadığımdan internet aracılığı ile yapmaya çalışıyordum.İnsanların büyük bir özenle hazırladığı yerlerini şehirlerini hatta ülkelerini tanıtmak için oluşturdukları webcamlar benim için pisikolojik terapi halini alıyordu fakat bilgisayarı kapattığımda o bunalımlı anıma tekrar dönüyordum size yaşadığım sıkıntının ne olduğunu anlatmayacağım ama bu sıkıntılarımda allahım artık bana yardım etmeyeceksen canımı al dediğimi yazacağım....

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih