ruhsal ogul kavrami konusu
1517 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
keremcan tarafından gönderildi.
ruhsal ogul kavrami konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

05-12-08, 21:13
pamuksheker
selamlar
ben uzun zamandr arastiriyorum ve hristiyan olmak istiyorum kendimi hic tam bir musluman gibi hissetmedim. bulundugum yerde kilise var mi bilemiyorum ama buldugum ilk firsatta gitmek istiyorum. yalniz arastirirken aklim sadece bir noktaya takildi
soyle bir bolum gordum intrenette
Günümüzden yaklaşık iki bin yıl önce, Tanrı kendi özünden olan biricik ruhsal Oğlunu, Cennetten dünyamıza gönderdi. Bu kusursuz ve eşsiz Kişi, Rab İsa Mesih, Golgota denilen bir tepe üzerine dikilen bir çarmıhta, kusursuz canını verdi ve böylece kurtuluşumuzu sağladı.(Yşa.53:5-6; Yu.1:29; 2.ko.5:21). Baba Tanrı, biricik Oğlunun çarmıh üzerinde tamamladığı işi kabul etti. O’nu ölümden diriltti ve Cennette sağında, O’na en üstün yeri vermekle O’nu yüceltti. (Elç.2:32-33).
simdi benim anlamadigim bazi yerlerde Isa Mesih RAB olarak geciyor.Ruhsal Ogul kavramini aciklar misiniz. Isa Mesih Tanri midir yoksa hem Tanri hem insan ozelligi mi tasir? Gunahlarimizdan kurtulmamiz icin kendini feda ettigi soyleniyor. Kiyamet gununde tekrar ortaya cikacak mi.. Cehaletimi mazur gorun ama cok ilgileniyorum ve merak ediyorum. Tesekkurler
ruhsal ogul kavrami
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
ruhsal ogul kavrami

06-12-08, 03:58
Okyanus
İlk başta hoşgeldiniz.
İlk olarak "Oğul" kavramının oldukça detaylı bir konu olduğunu, bunun 1-2 cümleyle kesinlikle açıklanamayacağını belirtmeliyim.
http://www.hristiyanforum.com/forum/uclu-birlik-f34
Yukarıdaki linkten üçlü birlik hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Ama çok yüzeysel bir şekilde söylemek gerekirse biz Üçlü Birliğe inanırız. Bu Üçlü Birlik Baba, Oğul, Kutsal Ruh'tur. Bu üçlü birlik üç farklı Tanrı demek kesinlikle değildir. Biz Tanrı'nın kendisini insanlara üç değişik kişilikte hissettirebileceğine inanırız.
Bunun açıklaması yapılırken genellikle güneş örneği verilir.
Güneş tektir. Ama o güneş size kendisini üç değişik şekilde hissettirebilir.
1. Gökyüzüne baktığınız zaman güneşin kütlesini görürsünüz.
2. Güneşi görmeden güneşin ışığını hissedebilirsiniz. (Örneğin odanızdayken güneşi göremezsiniz ama güneş ışınları odanıza girer ve odanızı aydınlatır.)
3. Güneşi görmeden güneşin sıcaklığını hissedersiniz. (Aynı örnekten gidersek, güneş ışık kaynağı olduğu gibi ayrıca ısı kaynağıdırda. Siz odanızın içindeyken güneşi göremezsiniz ama onun vermiş olduğu sıcaklığı hissedebilirsiniz).
Yani ortada üç tane farklı güneş yoktur. Sadece tek bir güneş vardır; ama siz insan olarak bu güneşi üç değişik şekilde algılayabilir, hissedebilirsiniz.
Gelelim çarmıh olayına...
Çoğu insan tarafından İsa Mesih'in çarmıha gerilmesi bir acizlik, güçsüzlük olarak algılanır.
Ama işin aslı tabiki böyle değildir.
Rab'bin bir planı vardı ve dünya yaratıldığından beri bu plan uygulanmaktaydı. Başka bir deyişle, dünya yaratıldığı gün Mesih İsa'nın çarmıha gerileceği Rab tarafından bilinmekteydi.
Bana çok güzel referanslar verdiniz. Bahsettiğiniz olayın (Yşa.53:5-6; Yu.1:29; 2.ko.5:21) ayetlerinde geçtiğini yazdınız. Ama buradaki ayetlerin yazım tarihini araştırsaydınız hayretler içerisinde kalırdınız. Neden? Vermiş olduğunuz iki referans (Yuhanna ve 2.Korintililer) Mesih'in dünyayı terk edişinden sonra yazılmıştır. Yani Mesih'in çarmıha gerildiğini yazar. Ama diğer üçüncü referansınız (Yeşaya 53:5-6) ayetleri Mesih'in doğumundan tam 800 YIL ÖNCE yazılmıştır. Yani Mesih'in bedeni daha dünyaya gelmeden, 800 yıl önce Mesih'in çarmıhta öleceği yazılıydı.
Daha demin farklı bir konuda Pastör Ramazan Arkan'ın çarmıh konusundaki vaazına deyinmiştim. Aynı vaazda Pastör Ramazan Arkan Holman Hunt'un "Ölümün Gölgesi" adlı tablodan bahsediyordu. Tablo Tarihsel gerçekliği çok güzel anlatmaktaydı.
Aslında bu tabloda bir çok tarihsel gerçeklik anlatılmaktadır (Örneğin Mesih'in arkasında duran kadın Meryemdir, Meryem bir kutunun içine bakmaktadır vb.) Ama konumuzla ilgili kısım şudur. Mesih daha çarmıha gerilmeden önce, çarmıha gerileceğini biliyordu. Bunu aslında o günün insanlara çeşitli şekillerde çok önceden bildirmişti ama kimi bunları fark edebilmişti kimi edememişti.
Mesih 30 yaşına kadar Marangozdu. Yani ağaçlarla ilgilenirdi. Ve mesih bir ağacın üzerinde, yani çarmıhta ölmüştü.
Resmede bakarsanız, Mesihin çarmıhtaki gölgesi marangoz atölyesindeki alet edavatın üzerine yansımaktadır.
Neyse... Konu biraz renklensin diye böyle bir resimle örnek vereyim dedim :)
Tamam... Rab'bin bir planı vardı. Ve bu plan dünyanın yaratıldığı ilk günden beri işlemekteydi de. Ama neden bu planın en can alıcı noktası çarmıhtı?
Bakın çarmıhı sadece ölüm olarak nitelendirmeyin. Çünkü çarmıh bizim için kurbanı temsil eder.
Kurban nedir? İnsanların günahlarını ÖRTMEK için Rab'be sunmuş olduğu sunulardır.
İlk kurban örneğini Adem ve Havva'da görürüz.
Elmayı yedikten sonra günaha düşmüşlerdi, günaha düştükten sonra utanma duygusunu hissetmeye başlamışlardı, vücutlarının çıplak olduğunu fark edip birbirlerinden utanmaya başlamışlardı ve mahrem yerlerini incir ağacının yapraklarıyla ÖRTMÜŞLERDİ. İlk kurban aslında bu incir ağacının yapraklarıydı. Daha sonra kurban olarak hayvanlar sunulmaya başlandı. Hangi günahınıza hangi hayvanı sunacağınız, bu sunacağınız hayvanın özellikleri hakkında detaylı bilgilerin hepsi Eski Antlşamada mevcuttur. İşte son olarak da Mesih geldi, kurban oldu ve bütün insanların günahlarını kendi üzerine aldı.
ruhsal ogul kavrami
FORUMA ÜYE OLUN! /
ruhsal ogul kavrami

06-12-08, 11:30
admin1 Ken Block
|
|
pamuksheker
|
|
simdi benim anlamadigim bazi yerlerde Isa Mesih RAB olarak geciyor.Ruhsal Ogul kavramini aciklar misiniz. Isa Mesih Tanri midir yoksa hem Tanri hem insan ozelligi mi tasir? Gunahlarimizdan kurtulmamiz icin kendini feda ettigi soyleniyor. Kiyamet gununde tekrar ortaya cikacak mi.. Cehaletimi mazur gorun ama cok ilgileniyorum ve merak ediyorum. Tesekkurler
|
- Yahşuah (İsa) hem Tanrı (YHVH), hem insandır.
- O'na iman edenlerin günahlarından kurtulması için kendini feda etti.
- İkinci kez gelecektir.
ruhsal ogul kavrami
FORUMA ÜYE OLUN! /
ruhsal ogul kavrami

06-12-08, 11:36
Temple
Evet Isa Mesih RAB dir.
Sevgili Ceren Kutsal Ruhun seni Gercege yoneltmeye basladigi ve kalbinde calistigi belli oluyor ve buna baslayan Tanri tamamlayacaktir da..
Dunyada bulundugu donemde Isa Hem yuzde yuz Tanri hem de yuzde yuz Insan ozelligi tasimaktaydi. Bizim gunahlarimiz icin kendini feda etti oldu ve ucuncu gun dirilerek Tanri oldugunu kanitladi. Tanri Onu gunahsiz lekesiz Tanri Kuzusu olarak senin gecmis ve gelecek tum gunahlarini temizlemesi icin gonderdi ve Tanrinin istedigi bu gorevi yerine getirip Yuceler Yucesinin Sagina oturdu
Goklerin altinda bizim gunahlarimizi temizleyecek olan baska bir Kurban yoktur.
Isa Mesih dun bugun ve sonsuza dek aynidir
ISA MESIH aradigin Gercek ve Diri Tanridir.
Sevgiler
ruhsal ogul kavrami
FORUMA ÜYE OLUN! /
ruhsal ogul kavrami

06-12-08, 14:09
pamuksheker
yazdiklarniz beni gercekten cok aydinlatti ve neden bilmiyorum okurken cok duygulandim .. gercekten tesekkur ederim tam olarak istedigim cevabi verdiniz sagolun
ruhsal ogul kavrami
FORUMA ÜYE OLUN! /
ruhsal ogul kavrami
ruhsal ogul kavrami konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>