Tanrı eğer gerçekten varsa neden dünyayı yaratma gereği duydu? konusu
5696 kez okundu,
30 kez cevaplandı. En son mesaj
lithium tarafından gönderildi.
Tanrı eğer gerçekten varsa neden dünyayı yaratma gereği duydu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

03-11-07, 17:33
tadigrat
Ya bu ne anlamadım, müslüman olarak dünyaya geldim yaklaşık 7 senedir ateisttim son iki yılda bi tanrıya inanma isteğini içimde çok hissettim ve son zamanlardada
hristiyanlık nasıl bi din araştırmaya başladım ama hiç sarmadı LOST'taki desmond gibi keşiş olmak isterdim ama
hristiyanlık beni kendinden çok soğuttu ya da ben yanlış yerde araştırma yapıyorum, aslında bi kiliseye gitmyi çok isterdim ama maalesef En yakın kilise arabayla 4 saatlik yolda (Ankara veya Konya) oralara gidincede meşgul olduğum için uğrayamıyorum bakalım hayırlısı, Kendinize iyi bakın, hemen şunu söyleyim, bu gerçekten çok önemli..
Tanrı eğer gerçekten varsa neden dünyayı yaratma gereği duydu? Müslümanlıkta bu sorunun yanıtı ''Allah Hz. muhammed'e olan sevgisi için yartamış'mış'' işte müslümanlıktan soğuma nedenlerimden en büyüğü.. Acaba bunun yanıtını bilen ve paylaşmak isteyen varmı? Emin olun dalga geçmiyorum, sadece Tanrı diye bişeyin olmadığından eminim ve emin olmak istemiyorum içimde 1gram bile olsa inanç olsun istiyorum, sabırla okuduğunuz için teşekkürler, hepinize iyi hafta sonları;D
Tanrı eğer gerçekten varsa neden dünyayı yaratma gereği duydu?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

03-11-07, 19:03
sonsuzdiren
Sevgili tadigrat arkadaşım;
Sabırla değil ilgiyle okuduğum samimi yazınızı bizlerle paylaştığınız ve Rab İsa Mesih e beni öz halkından biri yaptığı için sadakat ve itaatimi daha da sağlamlaştırdığınız için size teşekkür ederim..İnsanın doğal ruhunun çaresizliği,acizliği ve hiçsizliği ne büyük sıkıntı yaratmaktadır;ruh umutsuzca gerçeğini aramaktadır.Oysa yol,gerçek ve yaşam benim diyen Rab İsa Mesih yaşam yolundaki gerçeği bize kolayca sunuyor.Kiliseye gitmeden önce Rab İsa Mesih in Sözü nü yani Kutsal Kitabı okumaya başlarsınız her sözcükde biraz daha gerçeği farkettiğinizi anlayacaksınız.Yaşamın gerçeği olan Rab İsa Mesih Kutsal Kitapdadır;yalnızca ellerinizi uzatmanız yeterli; O gerçeği bilmemiz için beden aldı ve insan olarak aramızda yaşadı.Biz seçtiği çocuklarını canından çok sevdiği için canını verdi ve günahı,ruhsal ölümü,şeytanı çarmıhda yenip ölümünün 3.günü dirilerek; bizi günahsız,ruhsal diri,doğru kişiler yaptı.
Tanrı sevgi olduğu için sevgide kalıyoruz ve Tanrı da olmakdan zevk alıyoruz.Rab İsa Mesih in bizi hergün dahada doğru kişi yapmasının keyfini çıkarıyoruz.
Tanrı var ve dünyayı yüceltilmek için yarattı.
Tanrı nın bize niye ihtiyacı olsun,bütün iyi değerlere zaten sahip.Toprakdan yarattığı Adem'in burnuna yaşam soluğunu üflemesinin nedeni insanların O nu yüceltmelerini istemesidir.
İçinizde 1 gram değil tonlarca inanç olmasını diliyor ve henüz LOST'daki desmond gibi keşiş olmak için çok geç olmadığını bilmenizi istiyorum.
Saygı ve Sevgilerimle.
FORUMA ÜYE OLUN! /

03-11-07, 20:07
fevzi_90
|
|
tadigrat
|
|
Tanrı eğer gerçekten varsa neden dünyayı yaratma gereği duydu? Müslümanlıkta bu sorunun yanıtı ''Allah Hz. muhammed'e olan sevgisi için yartamış'mış'' işte müslümanlıktan soğuma nedenlerimden en büyüğü..
|
İçinde bulunduğunuz karmaşa için söyleyecek bir şeyim yok doğrusu ama kim bilir belkide bütün bunlar Rab'bin işidir. Yani kilise arayışınız bu foruma üye olmanız vs.
Bilmem size teşvik olurmu ama ben kendimi hiç bir zaman müslüman hissetmedim hatta en azılı tanrısızlardan biriydim de diyebilirim. Fakat bir gün ne olduğunu anlamadım kitap evinden bir İncil alıp okudum ve herşey değişti.
Neyse sorunuza gelirsek, inancımızda Kutsal Kitabın Tanrısı sadece kendi yüceliğinin yer yüzünde sergilenmesi, kendisinin yüceltilmesi ve yarattıklarının kendisinden zevk ve bereket alması için yaratma işine giriştiğini yazar.
Gerçek yaşayan Tanrıyı bulup bulamayacağınızı yada inanıp inanmayacağınızı bilemem fakat yinede en azından "Mesih inancınıda inceledim ama bir değişen olmadı" demek için istekle biraz sabır ile ama ön yargısız fakat mutlaka doğru sağlam kaynak ve kişilerden bilgi alınız.
Bu forum ciddi ve sağlam öğretiler içerir faydalıdır fakat lütfen her
Hristiyan foruma girip de herkes ile konuşmayınız. Bu sizin daha çok kafanızı karıştıracaktır.
Ben her zaman sistematik teolojiden yanayım.
Size iki kitap önereceğim eğer alırsanız bir Kutsal Kitap'ın yanında her zaman başucu kitabı olarak size yol gösterebilir.
"
Hristiyan İnancının Temelleri" J.Montgomery Boice (daha temel bir kitap)
"
Hristiyan İlahiyatı" Wayne Grudem (biraz daha ileri seviye)
"Tanrı Öğretisi" Bruce Milne (yine temel kolay anlaşılan bir kitap)
FORUMA ÜYE OLUN! /

03-11-07, 22:31
only god can judge me
Sevgili tadigrat kardeşim..Ben de senin gibi ateistlikten bir hayli etkilenmiş ve ateistliği benimsemiştim..Birçok dini konularla ilgilendim.İslam dininde hadis fıkıh ve kuran araştırmalarım oldu..Özellikle İslam dini içinde bir çevre sahibi olmuştum..Daha sonra araştırmalarım hızlandı eleştirilerim de ardı arkasınca geldi..Büyüdükçe islam dinine karşı tatminsizliğim daha da arttı..Daha sonra, kafamdaki tabuları tek tek yıktım..Ardından hristiyanlığı a'dan z'ye kadar araştırdım.O anlarda da ateizmi benimsiyordum..Fakat Kutsal Kitabı araştırdıkça,hristiyanlığ ın özünü gördükçe İsa'ya iman etmeye karar verdim.Tabi ara sıra direkten dönme gibi durumlarım oldu..Sorunlarım artıyordu..Tanrı'ya isyan da ediyordum..Ama İsa'ya baktıkça, yüreğim daha da ona bağlı oluyordu..Tövbe ettim.RABBİMDEN AF DİLEDİM..Benim için canını veren, günahımı affeden biri vardı çünkü..Bunu bana sadece Rab İsa Mesih sağlıyordu..Ona hamdolsun...Şükürler olsun..Şimdi kendimi daha güvenli ve daha huzurlu hissediyorum..Ateist olmana gelince; Bir Tanrı şüphesiz ki var..Bak tadigrat kardeşim..Konuşuyorsun,du yuyorsun,görüyorsun ve dokunuyorsun..Bu et parçası nasıl konuşuyor,bu et parçası nasıl duyuyor,bu et parçası nasıl görüyor ve bu et parçası nasıl dokunuyor..Vicdanının sesini dinle..Bunları ne evrim teorisi ne de tesadüfi durumlar sebep olabilir..Buna sadece, sana şekil ve hayat veren TANRIN sebep olabilir..Senin bir yaratıcın ve kanun koyucun var..Senden isteğim; Kutsal Kitabı açıp okuman..Bu kitap, baştan sona bir mucize.Lütfen kardeşim..Araştır..Ne ateistler iman etti..Buna emin ol..Rab senin yardımcın olsun ve senin iman etmeni sağlasın. Amin..
Sevgilerimle..
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-11-07, 07:26
Fırat Çölgeçen
Rabbin yardımıyla söyleyeceğim şeyler ne kadar yardımcı olur bilmiyorum.Fevzi 90 ,sonsuzdiren ve Only God can Judge me'ninin söylediklerinim yanındayım. Onların yazılarına baktığımda; sanki benim söyleyecek bir şeyim yokmuş gibi,ama var! (Tabi ki,kardeşlerimin söyleyecek çok şeyi olduğunu biliyorum.Ama benim yaşamım onlardan ayrı ve uzak olduğu için biraz evvelki sözcükleri kullandım.)Ben,sana Kutsal Kitap'tan bazı ifadeler vereceğim ki, sen (tadigrat) bunu araştırırsın
.Kutsal Kitap'ta; Yeşeya 40:22'de dünya küredir diyor,Yeremya 33:22'de yıldızlar sayılamayacak kadar çoktur diyor,Eyüp 26:7 'de dünya;hiçliğin üzerine kuruldu diyor, İbraniler 11:3'te yaratılış görülmeyen maddelerden oluştu diyor,daha çok(1. korintliler 15:41;Eyüp 38 :19,20;Eyüp 28:25 ; Vaiz 1:6 , gibi ) bilimsel öngeri var. Kutsal Kitap'ı (ön yargısız okuduğunda ) araştırdığında gerçek bir yaratıcının ve bunun kim olduğunu anlayacaksın. Zira ben bir yaradanın olduğunu varsaydığım halde (1976'da) bir türlü gerçeği kabul etmek istemiyordum. Kimse beni zorlamadı;ama ister felsefe,ister sosyoloji,ister matematik,ister se akla gelebilecek her türlü baskı ve de yöntem olsun araştırarak(tabi ki,tarihsel olarak ta !'..) dar yolu buldum.Rabbin kutsal melekleri seni korusun derken,Tanrı (üç birlikte tek Tanrı) senin de yüreğine dokunsun.Esen kal.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı eğer gerçekten varsa neden dünyayı yaratma gereği duydu?
Tanrı eğer gerçekten varsa neden dünyayı yaratma gereği duydu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »