Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir?

Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik : Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir? konusu 986 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj sabri tarafından gönderildi. Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir? Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> İnsanın inancı ve kültürü birbirine çok bağlı. Bunun için çok sayıda dinlerin olması insanların değişik kültürlerine bağlanılıyor. O halde insanların geleneklerine bağlı olmadan, gerçek Tanrı’yı bulmamıza yardım edebilecek bir şey yok mu? Tanrı, insanların kendi dini ihtiyaçlarını gidermeleri için bir hayal ürünümüdür? <o:p></o:p> <o:p></o:p> Kutsal Kitab’ta sözü edilen Tanrı, kendini insanlara çok açık bir şekilde açıklamış ve insanları karanlıkta bırakmamıştır. Tanrı, dünyadaki dinlerin bir sonucu değildir. Tanrı bize kendini, diğer dinlerin anlatım şeklinden farklı olarak tanıtır. Bu temel farklılığı herkes bilmelidir. Bu farklılıkların detayına girmeden önce... Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir? konusu 986 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj sabri tarafından gönderildi.

Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-08-07, 00:58
sabri

İnsanın inancı ve kültürü birbirine çok bağlı. Bunun için çok sayıda dinlerin olması insanların değişik kültürlerine bağlanılıyor. O halde insanların geleneklerine bağlı olmadan, gerçek Tanrı’yı bulmamıza yardım edebilecek bir şey yok mu? Tanrı, insanların kendi dini ihtiyaçlarını gidermeleri için bir hayal ürünümüdür?

Kutsal Kitab’ta sözü edilen Tanrı, kendini insanlara çok açık bir şekilde açıklamış ve insanları karanlıkta bırakmamıştır. Tanrı, dünyadaki dinlerin bir sonucu değildir. Tanrı bize kendini, diğer dinlerin anlatım şeklinden farklı olarak tanıtır. Bu temel farklılığı herkes bilmelidir. Bu farklılıkların detayına girmeden önce bazı önemli noktalara değinmek istiyorum.

İnanç Farklılıkları İnsanları Birbirine Asla Düşman Etmemelidir.

İsa, kendisine iman etmek ile diğer dinler arasındaki inanç farklılıklarına rağmen, her türlü kaba kuvvet ve düşmanlığı reddediyor. İnsanlar tarih boyunca Hıristiyanlık adı altında kabakuvvete baş vurmuşlar (dini savaşlar, mezhep savaşları, imanlıların katledilmesi..vs). Bunları yapanlar, Kutsal Kitab’ın bize öğrettiği şekilde İsa Mesih’e iman etmemiş ve gerçek Hıristiyan değiller. Böyle insanlar kendi politik güçleri için dini alet etmişlerdir. Bir çok inançlı kişi de, iman uğruna zannederek onların oyunlarına gelip canlarından olmuştur. Büyük kiliseler, son zamanlara kadar kurumlarının Hıristiyanlıkla ilgisi olmayan oyunlarını sürdürmüşledir. Ama İsa Mesih öğrencilerine yanlış anlaşılmayacak açıklıkla, düşmanlarını bile sevmeleri ve onlar için dua etmeleri gerektiğini öğretmiştir.”Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.“ (Matta 5:44). Gerçek Hıristiyanların görevi, İsa‘ya olan inançlarını diğer insanlara tanıklıklarıyla anlatmaktır. Böylece insanlar özgür bir kararla İsa’ya gelip iman etsinler. Asla kabakuvvet ve tehditle değil.

Önemli bir farklılık
Dünyadaki tüm dinlerin ortak bir özelliği var: İnsanın, sıkı dini kuralları yerine getirmesi ve kendi çabasıyla günün birinde belki Tanrı’ya varabileceği anlatılıyor. Diğer bir değişle: İnsan, Tanrı’ya giden yolu kendisi arayıp buluyor.
Kutsal Kitab’a dayanan inanç ise bu dinlerin öğrettiklerinin tersidir. İnsan kendi çabası ve dini kuralları yerine getirmekle Tanrı’ya asla varamaz; tersine Tanrı insanı arıyor ve Oğlu İsa ile varmaya çalışıyor. Bunun için İsa, “Nitekim İnsanoğlu (kendisi), kaybolanı arayıp kurtarmak için geldi” diyor.(Luka 19:10).

Din öğretisinde, insanın kendisi kurtuluş yolunu arayıp bulmaya çalıştığı öğretilirken, Kutsal Kitap’ta arayışın ve kurtuluşun Tanrı’dan geldiği söyleniyor. Tanrı’nın gösterdiği ve insanlara kurtuluş sağlayan bu yolun bizi hedefe götüreceği de muhakkaktır. İsa Mesih bu konuda şöyle diyor, ”Yol, gerçek ve yaşam Ben’im. Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez.” (Yuhanna 14:6).

Dinlerin prensiplerinde kurtuluş insanın çabasındadır. Kutsal Kitab’ın prensiplerinde ise kurtuluş Tanrı’dandır. Bizim Tanrımız, sınırlı düşünce kapasitemize sığacak ve bu yolla ulaşılabilecek bir Tanrı değildir. Biz sınırlı insanların her dinsel işi, sınırlarımızın ötesine geçemez. Ama sonsuz ve sınırsız Tanrı, bu sınırlarımızın ötesindedir. Bunun için girişim ancak Tanrı’dan gelebilir. Buna rağmen insanların karşılık vermesi gerekir. Tanrı kendini insanlara tanıtarak, O’nunla nasıl iletişim içine girilmesi gerektiğini de göstermiştir.

Kutsal Kitap’tan Tanıdığımız Tanrı, Kendini Açıklıyor.

Tanrı’nın tüm insanlar için ilk tanıklığı: Büyüklüğü ve bilgeliği, yarattığı doğada açık şekliyle görülmektedir. Hiç bir ilim (bilim) yaşamın tümünü ve dehalığını (üstün zekâlılığını) sonuna kadar araştırabilmiş değildir. Mantıklı düşünen her insan, eğer her şey tesadüfen ve plansız oluştuysa, çok fazla güç harcanmadan araştırmaların bir sonuca varabileceğini bilir. Ama bunların tümünü planlayanın ve kendini ispatlayanın çok bilge biri olduğu kesindir. Bu Tanrı, Kutsal Kitab’ın tanıttığı ve kendisi hakkında tanıklık verdiği Tanrı’dır. ”Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı.” (Yaratılış 1:1).

Tanrı’nın görünmeyen nitelikleri –sonsuz gücü ve Tanrılığı- dünya yaratılalı beri O’nun yaptıklarıyla anlaşılmakta, açıkça görülmektedir. Bu nedenle (insanların) özürleri yoktur.” (Romalılar 1:20).

Tanrı’yı arayan her doğru kişi ilk cevabını burada bulabilir.
Ama Tanrı’nın tanıklığı sadece bununla bitmiyor. O’nu daha çok yakından tanımamız için, birçok kez insanlarla iletişime girerek, etkisini ve kişiliğini gösterdi. O’nun bu büyük mucize ve işaretlerini bir çok insan gördü; tanıklık edip yazıya geçirdiler. Birçok kişi, Kutsal Kitab’ın aktarmalarından bildiğimiz gibi ve günümüzde de kişisel tecrübeleri sonucunda bunu anlıyabiliyorlar. Babil kralı Nebukadnezar’ın imanlı Daniel’e dediği gibi, “Tanrın gerçekten tanrıların Tanrısı, kralların Efendisi. Gizleri açan O’dur.” (Daniel 2:47).

Bir zamanlar İsrail’de krallık yapan Davut, Tanrı ile tecrübelerinin sonucunda şunu yazıyordu: “Yücesin, ey Egemen Rab! Bir benzerin yok, senden başka Tanrı da yok! Bunu kendi kulaklarımızla duyduk.
(2:Samuel 7:22).

Tanrı da insanların bu tanıklığını kendi yaptıklarıya ve sözleriye onaylıyor: “Tanıklarım sizlersiniz” diyor Rab, “Seçtiğim kullar sizsiniz. Öyle ki beni tanıyıp bana güvenesiniz, Benim O olduğumu anlayasınız. Benden önce bir tanrı olmadı, Benden sonrada olmayacak.” (Yeşaya 43:10).

Rab, İsrail’in Kralı ve Kurtarıcısı, Her Şeye Egemen Rab diyor ki: “İlk ve son benim, Benden başka Tanrı yoktur”.”(Yeşaya 44:6).

Tanrı’nın en büyük ve mükemmel vahiysi (açınlama) Oğlu İsa Mesih aracılığıyla oldu. Kutsal Kitap diyor: “Tanrı’yı hiç bir zaman hiç kimse görmedi. Baba’nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul O’nu tanıttı.” (Yuhanna 1:18). Özellikle, Kutsal Kitab’ın ikinci kısmı olan İncil, bize Tanrı’yı büyüklüğü ve mükemmelliğiyle tanıtıyor.Buradan herkese İncil’i okumasını ricayla tavsiye ederim.

Daha Önemli Şeyler Var

Sorun, bizim kişisel veya toplumsal hayatımızı nasıl düzenleyip yaşayacağımız değil; tersine bizim ebedi kurtuluş veya felaketimizle ilgilidir. İşin daha kötü yanı, gerçeklerle ilgili olarak Tanrı hakkında yanılgıya düşmemizdir. Kutsal Kitap günahlarımızın, bizi yaratan Tanrı’yla sonsuz bir ayrılığa düşürdüğünü söylüyor. Tanrı o kadar kutsaldır ki, karşısında hiç bir suç ve günah duramaz. Hiç bir dinsel iş insanın Tanrı’yla arasındaki günahı yok edemez ve oluşan uçurumu dolduramaz. Böylece dinlerin, “İnsan kendini kurtarabilir” düşüncesi boşa çıkarılıyor. Ama, insanlara yine de bir kurtuluş müjdesi veriliyor. Tanrı, Oğlu’nu insanlara göndermekle aradaki uçurumu kendisi yok ediyor. “Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.” (Yuhanna 3:16).

Böylece, İsa Mesih insan bedeni alarak yeryüzüne geldi ve Tanrı’nın nasıl ve kim olduğunu kendi yaşantısında bize gösterdi. Sonunda bütün insanların günahı için ağır bir ölüme, çarmıh üzerindeki ölüme gönüllü olarak gitti. Ölümden üç gün sonra dirilerek, birçok kişiye göründükten sonra göğe çıktı. Gitmeden önce öğrencileri vasıtasıyla insanlara vermek istediği müjde şuydu: Başka hiç kimsede kurtuluş yoktur. Bu göğün altında insanlara bağışlanmış, bizi kurtarabilecek başka ad yoktur. ( Elçilern İşleri 4:12).
Her kim günahını görüp pişmanlıkla itiraf ederse, günahlarının bedelini İsa’nın kendi canıyla ödediğine inanırsa, günahlarının bağışlandığını görecektir. İsa Mesih’in kurtuluşumuzu, ölümüyle sağladığını imanla kabul eden, Tanrı ile arasındaki uçurumu aşacaktır.

Tanrı ve Oğlu İsa’ya iman edebilmek için, putperest inançlardan ve dincilikten vazgeçmek gerekir. Din önderleri insanlara, “Hepimizin Tanrısı aynıdır” deyip onları, yaşayan gerçek Tanrı ve canlarının kurtuluşu konusunda aldatıyorlar. Onun için Tanrı bizi uyarıyor:”Eğer yoldan döner, kulak vermezseniz, ayartılır, başka ilahlara eğilip taparsanız, bugün size kesinlikle yok olacağınızı bildiriyorum.” (Yasanın Tekrarı 30:17-18).

Böyle önemli bir konuda, kişisel olarak açık bir karar vermeniz için İsa Mesih’e dua edin. İçinizdeki sıkıntı ve ihtiyaçlarınız için İsa’yla duada konuşabilirsiniz. Sizi ciddiye alacaktır.

Lütfen Kutsal Kitab’ı okuyun. Tanrı sorunlarınıza bu yolla cevap vermek isteyebilir.
Bu konu hakkında ciddi düşünceleriniz olursa, Tanrı sizi kutsayıp bereketlesin.

Stephan Will (Terc. Sabri Acar)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Çünkü tek Tanrı ve Tanrı'yla insanlar arasında tek aracı vardır. O da insan olan ve kendisini herkes için fidye olarak sunmuş bulunan Mesih İsa'dır. (1.Timoteos 2:5-6)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]_________________________________[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Mesih'i Çarmıhta tutan çiviler değil, bize olan sevgisiydi.[/COLOR][/SIZE]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir?

Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı, İnsan Kültürünün Eseri midir? konusuna benzer konular;

Dua Tanrı ile iletişim midir? Ben dua ederim ama bir türlü gerçekleşmez. Yada çok ileri zamanlarda sorunum hal olur. Bunu dua'ya bağlamak doğru mudur? Dua ettim oldu. Ama 2 sene sonra. Dua da hız çabukluk veya acileyet nedir? Bizim için acil olan, Tanrı için acil değil midir.? Ben örneğin; ekonomik zorluklardan kurtulmak için aylardır dua ediyorum. Çalıştığım halde ek iş arıyorum. Benim için acil olan Tanrı için nasıl acil olur.? Yönetim Notu: Lütfen sorularınızı SORU PANOSUna sorunuz, Dua ve Şükür konuları bölümü dua ve şükürlerinizi forum üyelerine duyurmak içindir. Konunuz sadece tek seferlik olmak üzere Soru Panosu'na kaydırılmıştır.

Haz ilkesi, Tanrı ve İnsan Halinden tamamen memnun olmıyan insan varmıdır ? Bir anlık boşlukla intihar edenleri saymazsak,insanın kendinden memnun olmadığı haller dışında haz aldığı pek çok şey vardır. Bir koku,bir tat,insanın sevdikleriyle sohbeti yada bir arada bulunması... sayamadığımız kadar çok şeyden haz alırız. İnsan inancındanda haz alır.İster ateist olsun ister müslüman ister Hristiyan...farketmez. Beynin oyunlarına düştükmü,önümüzdeki yollar çeşit çeşittir. İsa'nın yolu dışındaki yollarda da insan bulunduğu inançtan haz alıyor ve sıkı sıkı inancına sarılıyor.Bu nedenle inancına ters gelen bir şey duydumu şiddetle karşı koyar,çünkü elinden hazzının alınacağını zanneder. Diyorumki insanın bu haz alması Tanrının tüm insanlara verdiği bir hediyemidir,bir merhametimidir diye. Kişinin temel...

Tanrı en üstün demek değil midir? Tanrı en üstün demekse 3 tanrı olması yanlış değil midir?Eğer tanrı en güçlü ise üç tanrı var ise bunlar birbirinden üstün değildir.Buda yanlış olmaz mı?BENİ AYDINLATIN Yönetim Notu: Tanrı en üstün demek değildir, Tanrı bir çokları arasında en üstün olan anlamında olsaydı orada çok tanrıcılık olurdu, yani bir çok tanrı arasında Tanrı en üstün olanıymış gibi bir anlam çıkardı. Oysaki Tanrı herşeye egemen, hakim olan anlamındadır, eğer O'ndan başkası ya da O'nun hakim olamadığı bir şey, varlık var ise, bu durumda "O" bir Tanrı olamaz. Ayrıca size her kim 3 tanrı olduğunu söyledi ise, o kişinin size yalan söylediğinden emin olabilirsiniz.

1. bölüm - İnsan Tanrı’yla ilişki kurabilir BİRİNCİ BÖLÜM İnsan Tanrı’yla ilişki kurabilir I. Tanrı arzusu 27 Tanrı arzusu insanın yüreğinde vardır, çünkü insan Tanrı tarafından ve Tanrı için yaratıldı; Tanrı insanı kendisine doğru çekmeye devam ediyor, insan da aradığı gerçeği ve mutluluğu yalnız Tanrı’da bulabilir: İnsanlık onurunun en yüce hali, insanın Tanrı’yla düşünce ve duygu ortaklığı kurma eğiliminde bulunmaktadır. Tanrı’nın insana yaptığı, insanın Kendisiyle diyalog kurma çağrısı, insanlığın varoluşuyla başlar. İnsan var ise, bu Tanrı’nın onu Sevgiyle yarattığı ve Sevgiyle, durmadan ona varlığını verdiğindendir; insan da, ancak özgürce bu Sevgiyi kabul ederse ve kendisini Yaradan’ına teslim ederse bütünüyle gerçeğe göre yaşayabilir.(GS 19, 1)

İsa Mesih, Tanrı Olduğunu Söylemiş midir? İsa Mesih, Tanrı Olduğunu Söylemiş midir? http://www.kampusweb.com/articles/pics/say.jpg İsa Mesih'in ilk takipçileri, İsa Mesih'in Tanrı'nın beden almış hali olduğu konusunda tamamen ikna olmuşlardır. Pavlus şöyle demiştir: " Görünmez Tanrı'nın görüntüsü, bütün yaratılışın ilk doğanı O'dur.... Çünkü Tanrı, tüm doluluğunun O'nda bulunmasını uygun gördü." Yuhanna, İsa Mesih'in dünyayı yarattığını söylemiştir. Petrus şöyle demiştir, "peygamberlerin hepsi O'nunla ilgili tanıklıkta bulunuyorlar. şöyle ki, O'na inanan herkesin günahları O'nun adıyla bağışlanır." Peki ya İsa Mesih kendi hakkında ne dedi? şimdiye kadar kendisini Tanrı olarak tanıttı mı? Kutsal Kitap göre. . . Kesinlikle! Aşağıdaki ifadelerini beden aldığı esnada yapmıştır: Tanrı Olduğunu Nasıl İma Etmiştir: ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih