| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik
: Tanrı insanı neden yarattı? konusu 1142 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Harutyun tarafından gönderildi. Tanrı insanı neden yarattı? Merhaba. Tanrı inancım var fakat herhangi bir dine mensup değilim. İşin açıkçası şu sıralar daha önce sahip olduğum düşüncelerin ve inançların arkasında da duramıyorum. Anlayacağınız kafamdaki sorulara bir zamanlar bulduğum cevaplar artık tatmin etmiyor beni. Bu yüzden buradayım. O sorulardan birini paylaşacağım sizinle. Sorum şu: Tanrı insanı neden yarattı? Soruma verilecek olan tüm cevaplara peşinen teşekkürlerimi sunarım. Tanrı insanı neden yarattı?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Tanrı insanı neden yarattı? konusu 1142 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Harutyun tarafından gönderildi.
Merhaba. Tanrı inancım var fakat herhangi bir dine mensup değilim. İşin açıkçası şu sıralar daha önce sahip olduğum düşüncelerin ve inançların arkasında da duramıyorum. Anlayacağınız kafamdaki sorulara bir zamanlar bulduğum cevaplar artık tatmin etmiyor beni. Bu yüzden buradayım. O sorulardan birini paylaşacağım sizinle.
Sorum şu: Tanrı insanı neden yarattı?
Soruma verilecek olan tüm cevaplara peşinen teşekkürlerimi sunarım.
1 Tanrı, Kendinde sonsuz Mükemmel ve Mutludur (Beatus), tasarısında sırf iyiliğinden, kendi mutlu yaşamına katılması içininsanı özgürce yarattı. Bunun içindir ki, her zamanda ve her yerde insana yakın olmuştur. İnsanı, Kendisini aramaya davet etmektedir; insanın, Kendisini tüm gücüyle tanımasına ve sevmesine yardımcı olmaktadır. Günahın dağıttığı tüm insanları, Kilisesi olan aile birliğinde bir olmaya çağırmaktadır. Bunu gerçekleştirmek amacıyla, zamanı geldiğinde Oğlunu günahtan kurtarıcı olarak insanlara gönderdi. Onda ve Onun aracılığıyla, insanları Kutsal Ruh’ta Tanrı’nın manevi evlatları, yani mutlu yaşamının mirasçıları olmaya çağırmaktadır.
Sayin katat0niksiz0fren, size kendi ve sahsi düsüncelerimizi bu konu hakkinda aktiramayiz.
Kutsal Kitap'ta bu sorunun cevapini vermemis..
Alıntı:
20 Ama, ey insan, sen kimsin ki Tanrı'ya karşılık veriyorsun? ‹‹Kendisine biçim verilen, biçim verene, ‹Beni niçin böyle yaptın› der mi?››21 Ya da çömlekçinin aynı kil yığınından bir kabı onurlu iş için, ötekini bayağı iş için yapmaya hakkı yok mu? Romalilar 9:20-21
Alıntı:
7 Denizlerin kükremesini, Dalgaların gümbürtüsünü, Halkların kargaşasını yatıştıran sensin. 8 Dünyanın öbür ucunda yaşayanlar Korkuya kapılır senin belirtilerin karşısında. Doğudan batıya kadar insanlara Sevinç çığlıkları attırırsın. 9 Toprağa bakar, çok verimli kılarsın, Onu zenginliğe boğarsın. Ey Tanrı, ırmakların suyla doludur, İnsanlara tahıl sağlarsın, Çünkü sen toprağı şöyle hazırlarsın: mezmurlar 65:7-9
Aynι soruyu bana soran anneme şöyle bir cevap verdim.
-Anne, sen niçin beni dϋnyaya getirdin?
-Bir çocuk doğurmayι çok istedim.
-Ama neden?
-Içimdeki sevgiyi nakletmek için, dedi.
-Tanrι da aynι nedenle bizi yarattι.
Çünkü Tanrı sevgidir. (1 Yuh.4:8)
Tanrı insanı neden yarattı? konusuna benzer konular;
Geleceğin bilinmezliğindeki bu günün insanı geleceğin bilinmezliğindeki bu günün insanı.
gelecek bize neler getirecek; durumumuz şu andakinden daha mı iyi yoksa daha mı kötü olacak? bu ve bunun benzeri bir yığın sorular yumağından oluşan bir sorun tokmağı her dakika kafamıza vurmakta: “ya aileme bakamazsam?” veya “ya evliliğim için gerekli olan şeyleri gerçekleştiremezsem?” veya “ya hak ettiğim yaşam standardını yakalayamazsam?” veya “ya okulum…, ya yaşlılığım…, ya kimse yanımda olmazsa…, bu imkanlarla nasıl evleneyim” gibi pek çok sorular listesi önümüzde uzayıp gitmekte ve gün geçtikçe de aşılması zor bir dağ gibi önümüzde durmaktadır.
belirsizliğin bu korkusu insanın içinde gün geçtikçe büyüyerek onu “elinde olanı kaybetme fobisi” içine tutsak etmektedir. kişinin beğenmediği ve kendi kişisel mutluluğunun önünde...
Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi. Onlara verebileceği en büyük şeyi verdi: Sevgisini ve Huzurunu. Onlar günah işledikten sonra Tanrı şöyle dedi, “Neredesin?”. Tanrı Adem’i arıyordu. Mısır’dan Çıkış 25:8’de Tanrı Musa’ya henüz İsrail çöldeyken şöyle dedi, “Aralarında yaşamam için bana kutsal bir yer yapsınlar.” Yeni Antlaşma’da Yuhanna 1:14 şöyle der, “Söz, insan<sup><sup></sup></sup> olup aramızda yaşadı.” Tanrı bizim huzurumuzu arıyor. Bizimle kişisel ilişki içine girmek istiyor. Bize sevgisini ve O’nun huzurunda bulunmanın sevincini vermek istiyor. Fakat, insanoğlu...
tanrı neden suskun KUTSAL KİTABIN TANRISI NEDEN SUSKUN
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Nietzsche’nin tanrı ölmüştür sözünü duymayan yoktur sanırım.Sartre bu söze bir ilave daha yapar” o ölmüştür,o bize konuştu,şimdi ise suskundur,şu anda tüm dokunduğumuz onun cesedidir”
Kutsa kitabın yaşayan tanrısı yalnızca kendini ifşa eden bir tanrı olmayıp,aynı zamanda kendini gizleyen bir tanrıysa bunun anlamı nedir.Yaşanan bu uzun tanrısal suskunluk dönemi insani evrenden başka evren yoktur tezini olumlar niteliktedir.Fakat bu binlerce yıllık dinsel olan üzerindeki kararlılığın anlamını çözmeden suskunluğa yanıt vermek sanırım ikna edici olmayacaktır.
<o:p> </o:p>
Ben insanın buyurmayı ne ölçüde az bilirse o ölçüde şiddetle buyuran birine gereksinim...
2. bölüm - Tanrı’nın insanı karşılaması İKİNCİ BÖLÜM
Tanrı’nın insanı karşılaması
50 İnsan doğal aklı sayesinde Tanrı’yı yapıtlarından kesinlikle tanıyabilir. Ancak insanın kendi gücüyle hiçbir şekilde erişemeyeceği başka bir tanıma niteliği daha vardır, Tanrısal Vahiy.(Bkz. I.Vatikan Kon: DS 3015) Tamamen özgür bir kararla Tanrı insana kendisini açınlıyor ve veriyor. Bunu da bütün insanların yararı için Mesih’te ebediyen tasarladığı kendi lütufkâr tasarısını, gizini açınlayarak yapıyor. Rabbimiz Mesih İsa’yı, Sevgili Oğlunu ve Kutsal Ruh’u göndererek kendi tasarısını tamamen açınlıyor.
1. KONU
Tanrı’nın Vahyi
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil