Tanrı iyi ise insanları nasıl cehennemde yakabilir? konusu
1169 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Tanrı iyi ise insanları nasıl cehennemde yakabilir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

18-10-11, 20:18
angela3
Öncelikle herkese merhaba. Uzun bir aradan sonra yeniden mesaj atıyorum bu foruma çünkü aklımda çok soru var. Kafam karmakarışık. Bu sorulardan birine cevap bulmak istiyorum.
Durum şu: ben önceden
hristiyanlığı araştırdım, kabul ettim. Herşey mükemmeldi yaklaşık 9 ay. Sonra nedense soğumaya başladım. İnternetten
hristiyanlıkla ilgili okuduğum birkaç yazı yüzünden sanırım... herneyse. İncil'i okudum. Orada sorun yok.
İsa Mesih'in öğretileri, vaazları çok iyi. Ama eğer Tanrı o ise, bu kadar iyiyken insanları nasıl cehennemde yakabilir? Yoksa cehennem yok mu? Burada takılıp duruyorum sürekli. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yönetim Notu: Yaşadığınız süreç ile ilgili olarak bilgi almak da isteriz, acaba bir kiliseye gitmediniz mi? Kilisede size yardımcı olmadılar mı? Sorularınızı cevaplamadılar mı? Tereddütte olduğunuz dönem niye forumumuza gelip sorularınızı sormadınız?
Sorunuza gelince; Tanrı hem iyi hem de insanları cehennemde yakan olabilir. Çünkü aslında bu iki kavram arasında direkt bir bağlantı yoktur. Bir kişi cehennemde olmayı hak ediyorsa, bunun yerine getirilmesi Tanrı'nın adaleti gereğidir. Cennet ve Cehennem çok daha derin ve farklı boyuttaki konular olmasına rağmen dünyadan bir örnek verebiliriz; Adalet / Yargı sistemimiz. Yasalar, yargıçlar iyi olabilirler ama aynı zamanda yanlışlara ceza verirler.
Ayrıca, Tanrı sonsuz bir merhamete sahiptir. İman ederek tüm günahlardan ve cezalardan kurtulmak mümkündür, tabi devamında gerçek imanın gerçek meyveleri olacaktır. Kurtuluş aslında zor değildir. Ancak kurtuluşu önemsemeyen, keyfi peşinde koşan, Tanrı'nın bu davetini reddedenler sonunda Tanrı'dan ayrı kalacaklardır yani cehennemde olacaklardır.
Tanrı iyi ise insanları nasıl cehennemde yakabilir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

18-10-11, 22:03
huzurlu
|
|
angela3
|
Öncelikle herkese merhaba. Uzun bir aradan sonra yeniden mesaj atıyorum bu foruma çünkü aklımda çok soru var. Kafam karmakarışık. Bu sorulardan birine cevap bulmak istiyorum.
Durum şu: ben önceden hristiyanlığı araştırdım, kabul ettim. Herşey mükemmeldi yaklaşık 9 ay. Sonra nedense soğumaya başladım. İnternetten hristiyanlıkla ilgili okuduğum birkaç yazı yüzünden sanırım... herneyse. İncil'i okudum. Orada sorun yok.
İsa Mesih'in öğretileri, vaazları çok iyi. Ama eğer Tanrı o ise, bu kadar iyiyken insanları nasıl cehennemde yakabilir? Yoksa cehennem yok mu? Burada takılıp duruyorum sürekli. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yönetim Notu: Yaşadığınız süreç ile ilgili olarak bilgi almak da isteriz, acaba bir kiliseye gitmediniz mi? Kilisede size yardımcı olmadılar mı? Sorularınızı cevaplamadılar mı? Tereddütte olduğunuz dönem niye forumumuza gelip sorularınızı sormadınız?
Sorunuza gelince; Tanrı hem iyi hem de insanları cehennemde yakan olabilir. Çünkü aslında bu iki kavram arasında direkt bir bağlantı yoktur. Bir kişi cehennemde olmayı hak ediyorsa, bunun yerine getirilmesi Tanrı'nın adaleti gereğidir. Cennet ve Cehennem çok daha derin ve farklı boyuttaki konular olmasına rağmen dünyadan bir örnek verebiliriz; Adalet / Yargı sistemimiz. Yasalar, yargıçlar iyi olabilirler ama aynı zamanda yanlışlara ceza verirler.
Ayrıca, Tanrı sonsuz bir merhamete sahiptir. İman ederek tüm günahlardan ve cezalardan kurtulmak mümkündür, tabi devamında gerçek imanın gerçek meyveleri olacaktır. Kurtuluş aslında zor değildir. Ancak kurtuluşu önemsemeyen, keyfi peşinde koşan, Tanrı'nın bu davetini reddedenler sonunda Tanrı'dan ayrı kalacaklardır yani cehennemde olacaklardır.
|
Simdi sevgili kardesim aslinda anladiginiz anlamda iskencelerin icindeki cehennem tasviri farkli. Rabbimiz butun insanlari cok fazla seviyor. Bu sevgi kendisini bu dunyada buna hazirlayanlar ve onunlar bir birlik yakalayanlar icin muazzam br mutluluk kaynagi olabildigi gibi ki biz buna cennet diyoruz, kendini hazirlamayanlar ve bununla birlik olamayanlar icin yakici kavurucu dehset ve pismanlik verici bir aci kaynagi da olabliyor ki biz buna cehennem diyoruz. Yani aslinda Tanri her insani seviyor. Bu sevginin nasil anlanacagi ve algilanacagi ile ilgili ayni sevgi cennet ve cehennem olabiliyor.
Biraz anlatabilmek icin ornekleyeym. Simdi diyelim ben sizi seviyorum. Siz de beni seviyorsanız nasıl oluyor? Mutluluk verici bir ask olabliyor bu durum. Ama diyelim ben sizi deviyoum ama siz beni sevmiyorsunuz. Nasıl bir his bu? Kotu değil mi? Yani ne dersini hayır sevme beni dersiniz Peki bunun 2 ktı bir durum nasıl olur? Çok daha kötü. Ya 10 katı olur ve benim sevgimden bunalacak noktaya gelirseniz? Izdıraba dönüşür değil mi? Ya peki 100 katı nasıl olur? Ölüm gibi. Benden kurtulmak istersiniz en uzaklara kaçmak istersiniz. Ya 1000 katı olursa? Benim sevgimin karşılıksız acısından ölmek istersiniz.. Ya 100 bin katı? Ve gelelim neticeye.. Ya bunun sonsuz katı olursa? İşte buna biz cehennem diyoruz.. Rabbin karşılıksız sevgisi..Yani sorun aslında bizdedir. Tanrı'da değil. Umrım biraz açıklayabilmişimdir Bu konu benim de aklımı kurcalıyordu ama Ruhanimiz bize bunu bu şekilde açıklayınca huzur buldum. Tanrı Şeytanı bile çok seviyor. Uzaklarda kalmak şeytanın seçimi ve mahkumiyeti. Karşılık verememesi de onun ızdırabı ve yazgısı..

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

18-10-11, 23:22
renaissance
Yönetimin düştüğü nota katılıyorum. Tanrı bizi bu dünyaya getirdiyse amaçsız gelmiş olamayız diye düşünüyorum, sadece kişisel zevkler peşinde koşarsak aslında haketmiş olduğumuz şeyi bulacağız cehennemde, iyiliğin izinden gitmek gerek tabi..
FORUMA ÜYE OLUN! /

19-10-11, 07:33
76yusuf
arkadaşım heralde tanrı
incili boşuna yollamamıştır. bizlere dediğimi yapıp günah işleme bende seni ödül olarak cennete yanıma alayım diyor. ama bizler şeytanı seçipte günah işlersek illaki bizi yanına almaz. ama tanrının bir adaleti varki oda bizler bizi affetmesini istersek affeder. sanırım sen tam anlamıyla incelememişsin. ben de senin gibi yeni iman ettim mesihe
FORUMA ÜYE OLUN! /

19-10-11, 09:26
angela3
Maalesef yaşımdan dolayı kiliseye gidemiyorum.
Yanıtlarınız için teşekkürler. Benim istediğim cevabı huzurlu verdi sanırım. (: Çok teşekkürler huzurlu
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tanrı iyi ise insanları nasıl cehennemde yakabilir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil