Tanrı kaldıramayacağı taşı, yıkamayacağı duvarı yaratır mı? konusu
3534 kez okundu,
18 kez cevaplandı. En son mesaj
huzurlu tarafından gönderildi.
Tanrı kaldıramayacağı taşı, yıkamayacağı duvarı yaratır mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

09-12-08, 00:44
Nigoğos
Bir ateist arkadaşım şu 2 soruyu cevapladığım halde
Hristiyan olacağını söyledi...
1)Tanrı kendini öldürebilirmi?
2)Tanrı yıkamaycağı bir duvar yapabilirmi?
Bunu dün akşam uzun saatler boyunca düşündüm...Rüyamda 1-2 arkadaşımla Kilisenin içindeydim...
En ön tarafta İsa resimlerinin altında şeytan resmide vardı,arkadaşlarımla ona tükürüyorduk ve resim yokoluyordu sonra sağa sola tükürmeye başladık ve korkuyla uyandım...Bu rüya acaba ne demek?
YAYINLADIĞINIZ ve cevapladığınız için şimdiden teşekkürler...
Tanrı kaldıramayacağı taşı, yıkamayacağı duvarı yaratır mı?

[FONT=Lucida Console]KeWorQ[/FONT]

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

09-12-08, 02:18
admin1 Ken Block
Lütfen slogan vari başlıklar kullanmayınız !!!!
Lütfen "normal" şekilde, mesajınızı tanımlayan başlıklar kullanınız.
Lütfen "birazcık" düzene uyunuz !!!
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-12-08, 10:18
esther
sordugunuz sorular bugune dek cok tartisilmis seyler ki artik gina geldi. ingilizce biliyorsaniz gidin surdan okuyun.. Ceviri yapma zahmetine bile degmiyecek bir konu bu.. Ataistlerin her turlu dine bu sorularla saldirdigi filozofik tartisma icine girip kazanmayi umit ettikleri bir sey. Imanl biri olarak bu tur tuzaklara dusmemis olmanizi umit ederdim hele hele buraya gelip boyle baskasi adina imanlilara MEYDAN okumanizi da kiniyorum
http://en.wikipedia.org/wiki/Omnipotence_paradox
Tanri size anlayis versin. Amin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-12-08, 10:35
Frollo
|
|
Nigoğos
|
Bir ateist arkadaşım şu 2 soruyu cevapladığım halde Hristiyan olacağını söyledi...
Bunu dün akşam uzun saatler boyunca düşündüm...Rüyamda 1-2 arkadaşımla Kilisenin içindeydim...
En ön tarafta İsa resimlerinin altında şeytan resmide vardı,arkadaşlarımla ona tükürüyorduk ve resim yokoluyordu sonra sağa sola tükürmeye başladık ve korkuyla uyandım...Bu rüya acaba ne demek?
|
Bu sorulari ancak Tanri nin kendisi cevaplar. O na sorsun. Belki yargi gunu geldiginde bu sorulari sormak icin firsat bulur.
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-12-08, 12:08
admin1 Ken Block
|
|
Nigoğos
|
Bir ateist arkadaşım şu 2 soruyu cevapladığım halde Hristiyan olacağını söyledi...
|
- Sorularınız hatalıdır.
- Cevap verilmesi diğer bir hatadır. Hristiyanların bu tür sorulara cevap vermemesi, kendi tanımlamasını yaparak açıklama yapması gerekir. Çünkü soru hatalı olduğundan iki tür cevap seçeneği bırakılmıştır; Evet ya da Hayır, hemen ardından buna bağlı olarak ateistlerden soru gelir. Eğer şöyleyse, böyleyse diye Tanrı'nın doğasına yönelik sorular gelir. Bu da şeytanın taktiğidir. Dolayısıyla Tanrı'yı konuşuyorsak, O'nun doğasını konuşuyorsak, tanımlamaya bu iki soru ile başlayamayız ve bu iki soru ile sınırlandırılmış bir perspektiften bakamayız.
- Sorularınızdaki hata "Tanrı" tanımlamasıdır, eğer "Tanrı" diye tanımladığımız şey her şeye egemen olan bir varlık ise, yaşam kaynağı ise, kendi doğası gereği yok olamaz ve ölemez. Bu tıpkı su alevlenebilir mi? sorusu gibidir.
- Bu soruların ardından hemen şu sorular gelir; Eğer Tanrı ölemiyorsa, yıkamayacağı bir duvar, kaldıramayacağı bir taş yaratamıyorsa nasıl herşeye gücü yeten olabilir? Bir kere bu cümle hatalı bir tariftir, burada sanki Tanrı'nın gücü yetemiyormuş gibi "-ebilmek" eki kullanılır ve devamında bu kapasiteye dayandırılır. Oysaki Tanrı'nın doğası gereği böyle bir şey olmaz, Tanrı'nın kapasitesi gereği değil.
- Ayrıca ölüm zaten Tanrı'dan ayrı kalmak anlamındadır, dünyadaki insanların algıladığı şekilde bir şey değildir, Tanrı ile olmak ise yaşamdır. İşte ölüm ve yaşam kelimelerinin Kutsal Kitap değilde, insan tarifine göre tanımlanması ve devamında insansal kavramlar üzerine yorumlar yapılması bir taktiktir, hristiyana düşen görev ise kavram tanımlamaları dahil herşeyini Tanrı Sözü'ne göre yapmasıdır.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tanrı kaldıramayacağı taşı, yıkamayacağı duvarı yaratır mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil