| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik
: Tanrı Nasıl Yaratıldı ? konusu 13662 kez okundu, 88 kez cevaplandı. En son mesaj Groftard tarafından gönderildi. Tanrı Nasıl Yaratıldı ? Ben Tanrı'nın varlığına inanmıyorum. Müslüman arkadaşlarıma da sordum fakat tatmin edici bir cevap alamadım. Bana umutsuz vakka olarak bakıyorlar şu an. Siz bana Tanrının nasıl var olduğunu ve de varlığını kanıtlayabilir misiniz? Bana şu cevabı vermeyin: "Tanrı bize sınırlı bir akıl vermiştir yani algılayabileceklerimiz sınırlıdır( müslüman olan arkadaşların cevabı )." demeyin lütfen. Bu bana çok saçma geliyor. Sizin cevabınız ne? O nasıl yaratılmıştır ? Yada yaratılmamışsa kanıtlayabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim. Tanrı Nasıl Yaratıldı ?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Tanrı Nasıl Yaratıldı ? konusu 13662 kez okundu, 88 kez cevaplandı. En son mesaj Groftard tarafından gönderildi.
Ben Tanrı'nın varlığına inanmıyorum. Müslüman arkadaşlarıma da sordum fakat tatmin edici bir cevap alamadım. Bana umutsuz vakka olarak bakıyorlar şu an. Siz bana Tanrının nasıl var olduğunu ve de varlığını kanıtlayabilir misiniz? Bana şu cevabı vermeyin: "Tanrı bize sınırlı bir akıl vermiştir yani algılayabileceklerimiz sınırlıdır( müslüman olan arkadaşların cevabı )." demeyin lütfen. Bu bana çok saçma geliyor. Sizin cevabınız ne? O nasıl yaratılmıştır ? Yada yaratılmamışsa kanıtlayabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle esenlikler dilerim.. bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım. İnsanoğlu, Tanrıyla birlikte sonsuza kadar beraber yaşacaktı ancak ilk insanoğlu Adem ile Havva şeytana uyduğu için insanoğluyla Tanrının arasındaki bağ kopmuştur ve insanoğlu ceza için dünyaya yollanmıştır. Gelelim sizin Tanrı gerçekten varmı sorunuza. Bu kişiye göre değişir.. Biz varlığını Kutsal kitap sayesinde ispatlıyoruz bu sizi tatmin etmiyorsa sizinde bize sormuş olduğunuz ve sunduğunuz Tanrı varmıdır varsa nasıl vardır nasıl oluşmuştur şeklindeki sorularınıza hiç bir cevap alamayacağınız gerçektir. Ancak bu soruyu kendiniz çözebilirsiniz nasılki biz Tanrı vardır dediğimizde siz inanmadığınızı söliceksiniz bizde ya da bende size diyorumki ;
Belirti Meraklıları 1-4
(Markos 8:11-13; Luka 12:54-56)
İsa’yı denemek için yanına yaklaşan Ferisiler’le Sadukilerkendilerine gökten bir belirti göstermesini istediler. İsa şu karşılığı verdi: “[Gün kararırken, ‘Hava güzel olacak, çünkü gökyüzü kızıl’ dersiniz. Sabah vakti, ‘Hava bugün bozuk olacak, çünkü gökyüzü kızıl ve yoğun bulutlu’ dersiniz. Gökyüzünün görünüşünü ayırt etmesini biliyorsunuz, ama zamanlara ilişkin belirtileri ayırt edemiyorsunuz.] Kötü ve tanrısaymaz bir kuşak belirti arar durur. Ama ona Yunus’un belirtisinden başka bir belirti verilmeyecek*.”
Etrafiniza, kendinize ve öbür insanlara bir bakin...
Dünyayi / Dogayi, kim yaratmi$ olabilir?
Gözlerinizle görüyorsunuz ama inanmiyorsunuz...
Sevgiler
herkes dediğiniz gibi söylüyor ama benm aklım almıyor sizinki alabiliyor mu? aıyorsa nasıl alıyor bana açıklayın. çevreyi izlemek çok yaptığım bir şey ama kanıtı ben bulamıyorum siz bana tam anlamıyla gösterirseniz memnun olurum.
İnsanlar neden yaratıldı? Merhaba
Bir şey sormak istiyorum;
İnsanların neden yaratıldığı konusunda bir bilginiz var mı?
Hristiyanlık dininin kutsal kitapları bu konuya ne şekilde bir açıklama getirmiştir?
Çevremde tanıdığım Hristiyan yok, soruyu sorduklarım ise Kuran'da bu konuya cevap neredeyse olmadığını söylüyorlar.
Tanrı iyi ise insanları nasıl cehennemde yakabilir? Öncelikle herkese merhaba. Uzun bir aradan sonra yeniden mesaj atıyorum bu foruma çünkü aklımda çok soru var. Kafam karmakarışık. Bu sorulardan birine cevap bulmak istiyorum.
Durum şu: ben önceden hristiyanlığı araştırdım, kabul ettim. Herşey mükemmeldi yaklaşık 9 ay. Sonra nedense soğumaya başladım. İnternetten hristiyanlıkla ilgili okuduğum birkaç yazı yüzünden sanırım... herneyse. İncil'i okudum. Orada sorun yok.
İsa Mesih'in öğretileri, vaazları çok iyi. Ama eğer Tanrı o ise, bu kadar iyiyken insanları nasıl cehennemde yakabilir? Yoksa cehennem yok mu? Burada takılıp duruyorum sürekli. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yönetim Notu: Yaşadığınız süreç ile ilgili olarak bilgi almak da isteriz, acaba bir kiliseye gitmediniz mi? Kilisede size yardımcı olmadılar mı? Sorularınızı...
İnsansı bir Tanrı görüşüne nasıl inanabiliyorsunuz? İsanın Tanrının oğlu olduğuna inanıyorsunuz .İnsansı bir Tanrı görüşüne nasıl inanabiliyorsunuz. Bunu gerçekten merak ediyorum.
Yönetim Notu: Başlığınız değiştirilmiştir.
Nasıl Dua Edebiliriz? 1. DUA ETMEK GEREKLİDİR.
"Dua etmeyi öğrenmek istiyorum, ama nereden başlamalıyım? Ne yapmalıyım? İzleyeceğim yol ne olmalı?"
Bu kitapçık bu soruları basit ve net bir biçimde yanıtlamaya çalışacaktır.
İsa Duadan Çok Bahsetti
İsa, sözcük ve hareketlerle konuştu. Neredeyse İncil’in her sayfası dua üzerine bir derstir. Hatta herhangi bir kadın veya erkeğin İsa ile karşılaşması dahi dua üzerine bir derstir diyebiliriz.
İsa, Tanrı’nın imanla yapılan istekleri her zaman cevaplandıracağını söylemiştir. Zaten hayatı da bu gerçeğin bir kanıtıdır. İsa kendisine imanla başvuran herkese, Yahudi olmayanlara bile daima cevap verir, kimi zaman mucizeler sunardı. Eriha’lı kör Bartimay, yüzbaşı, Fenikeli kadın, Yair, kanaması olan kadın, Lazarus’un kızkardeşi Marta, ölen oğlu...
İsa Nasıl Sınanabilir? Bir konuda gerçekten bir karışıklık hissettim. Sanki çelişki varmış gibi. Madem hıristiyanlıkta İsa %100 Tanrı, %100 insan ise yani ruhunda Tanrı varsa neden İncil'de İsa'nın sınandığı geçiyor. Matta 4'de bu konu şöyle anlatılıyor: Bundan sonra İsa, İblis tarafından denenmek üzere Ruh aracılığıyla çöle götürüldü. İsa kırk gün kırk gece oruç tuttuktan sonra acıktı. O zaman Ayartıcı(Şeytan) yaklaşıp "Tanrı'nın Oğlu'ysan, söyle şu taşlar ekmek olsun" dedi. İsa ona şu karşılığı verdi: "İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı'nın ağzından çıkan her sözle yaşar" diye yazılmıştır. Sonra İblis O'nu kutsal kente götürdü. Tapınağın tepesine çıkarıp "Tanrı'nın oğluysan kendini aşağı at" dedi. "Çünkü şöyle yazılmıştır:
"Tanrı, senin için meleklerine buyruk verecek."
"Ayağın bir taşa çarpmasın diye...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil