Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik : Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun konusu 1123 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi. Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun Hergunki gibi yemekte sonra incilden bir ayet okuruz. O gunku ayette suydu.Yeshua'nin colde denenmesiydi. Kutsal Ruh'la dolu olarak Şeria nehrinden dönen İsa, Ruh'un yönlendirmesiyle çölde dolaştırılarak kırk gün süreyle İblis tarafından sınandı. O günlerde hiçbir şey yemedi. Dolayısıyla bu sürenin sonunda acıktı. Bunun üzerine İblis O'na, «Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun» dedi. İsa ona şöyle karşılık verdi: «`İnsan yalnız ekmekle yaşamaz' diye yazılmıştır.» Sonra İblis İsa'yı yükseklere çıkararak bir anda O'na dünyanın bütün ülkelerini gösterdi. O'na, «Tüm egemenlik ve görkemleriyle bunları sana vereceğim» dedi. «Bunlar bana teslim edildi, ben de dilediğim kişiye veririm. Bana taparsan, hepsi senin olacak.» İsa ona şu karşılığı verdi: «`Tanrın olan Rab'be tap, yalnız... Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun konusu 1123 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi.

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-01-10, 18:22
asuri

Hergunki gibi yemekte sonra incilden bir ayet okuruz.
O gunku ayette suydu.Yeshua'nin colde denenmesiydi.

Kutsal Ruh'la dolu olarak Şeria nehrinden dönen İsa, Ruh'un yönlendirmesiyle çölde dolaştırılarak kırk gün süreyle İblis tarafından sınandı. O günlerde hiçbir şey yemedi. Dolayısıyla bu sürenin sonunda acıktı. Bunun üzerine İblis O'na, «Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun» dedi.
İsa ona şöyle karşılık verdi: «`İnsan yalnız ekmekle yaşamaz' diye yazılmıştır.»
Sonra İblis İsa'yı yükseklere çıkararak bir anda O'na dünyanın bütün ülkelerini gösterdi. O'na, «Tüm egemenlik ve görkemleriyle bunları sana vereceğim» dedi. «Bunlar bana teslim edildi, ben de dilediğim kişiye veririm. Bana taparsan, hepsi senin olacak.»
İsa ona şu karşılığı verdi: «`Tanrın olan Rab'be tap, yalnız O'na kulluk et' diye yazılmıştır.»
9İblis O'nu Kudüs'e götürüp tapınağın tepesine çıkardı. «Tanrı'nın Oğluysan, kendini buradan aşağı at» dedi.«Çünkü şöyle yazılmıştır:

`Tanrı, seni korumaları için
meleklerine buyruk verecek.'

`Ayağın bir taşa çarpmasın diye
seni elleri üzerinde taşıyacaklar.'»

İsa ona şöyle karşılık verdi: «`Tanrın olan Rab'bi sınama!' diye buyrulmuştur.»
İblis, İsa'yı her bakımdan sınadıktan sonra bir süre için O'nun yanından ayrıldı. Luka:1-13

Okudugumuz incilden sonra.Kendime gore cocuklara gunluk ayeti aciklamakti.
Cocuklara Rabbimizin isterse tasi ekmege cevirebilecegini ama bunu yapmadigini ve orucunu bozmadigini soyledi.
Bizimle beraber yemek yiyen bir misafirim vardi.Mesih'in tasi ekmege ceviremiyecegini soyledi.Nasil olabilir diye sordugumda .Baba ile Ogulun arasindaki farki gormemiz gerektigini soyledi.Mesih'in goge ciktiktan sonra butun yetkilere sahip oldugunu soyledi.

Bu konuda beni aydinlatirsaniz cok sevinirim.

asuri

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-01-10, 18:38
V E R A

Sevgili Asuri

Belki misafiriniz farklı bir şey demek istemiştir. Ama dediği tam olrak bu ise verdiği bilginin KUTSAL KİTAP'A dayanarak yanlış olduğunu size gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Hatta bence birdahaki gelişinde misafirinizle birlikde Matta bölümüne bir göz atın. Eminim cok şaşıracaktır.
Şimdi sorunuza cevap verelim .

Yeşuah TÜm yetkiye tabiki sahipdi,"denemelerinde bile" . Ayrıca sahip olduğu yetkiyi sadece kendisi kullanmadı havarileri ilede paylaştı. Bu yüzden sizinde bildiğiniz gibi elçisel kiliselerde her daim bu mucizeler yaşandı- yaşanıyor ve yaşanacak da :)

İsa on iki öğrencisini yanına çağırıp onlara kötü ruhlar üzerinde yetki verdi. Böylece kötü ruhları kovacak, her hastalığı, her illeti iyileştireceklerdi.
Matta 10:1

İsa tapınağa girmiş öğretiyordu. Bu sırada başkâhinler ve halkın ileri gelenleri O`nun yanına gelerek, “Bunları hangi yetkiyle yapıyorsun, bu yetkiyi sana kim verdi?” diye sordular.
Matta 21:23

7 İsa onlara şu karşılığı verdi: “Ben de size bir soru soracağım. Bana yanıt verirseniz, ben de size bunları hangi yetkiyle yaptığımı söylerim.
Matta 21:24

8 Yahya`nın vaftiz etme yetkisi nereden geldi, Tanrı`dan mı, insanlardan mı?” Bunu aralarında şöyle tartışmaya başladılar: “`Tanrı`dan` dersek, bize, `Öyleyse ona niçin inanmadınız?` diyecek.
Matta 21:25

9 İsa`ya, “Bilmiyoruz” diye yanıt verdiler. İsa, “Ben de size bunları hangi yetkiyle yaptığımı söylemeyeceğim” dedi.
Matta 21:27

10 Size doğrusunu söyleyeyim, efendisi onu bütün malının üzerinde yetkili kılacak.
Matta 24:47

11 İsa yanlarına gelip kendilerine şunları söyledi: “Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi.
Matta 28:18

12 Halk O`nun öğretişine şaşıp kaldı. Çünkü onlara din bilginleri* gibi değil, yetkili biri gibi öğretiyordu.
Markos 1:22

Siz temiz kalpli bir imanlısınız sevgili Asuri . Cocuklarınızla paylaştığınız bilgi doğrudur.

sevgilerimle

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-01-10, 18:54
asuri

V E R A
Sevgili Asuri

Belki misafiriniz farklı bir şey demek istemiştir. Ama dediği tam olrak bu ise verdiği bilginin KUTSAL KİTAP'A dayanarak yanlış olduğunu size gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Hatta bence birdahaki gelişinde misafirinizle birlikde Matta bölümüne bir göz atın. Eminim cok şaşıracaktır.
Şimdi sorunuza cevap verelim .

Yeşuah TÜm yetkiye tabiki sahipdi,"denemelerinde bile" . Ayrıca sahip olduğu yetkiyi sadece kendisi kullanmadı havarileri ilede paylaştı. Bu yüzden sizinde bildiğiniz gibi elçisel kiliselerde her daim bu mucizeler yaşandı- yaşanıyor ve yaşanacak da :)

İsa on iki öğrencisini yanına çağırıp onlara kötü ruhlar üzerinde yetki verdi. Böylece kötü ruhları kovacak, her hastalığı, her illeti iyileştireceklerdi.
Matta 10:1

İsa tapınağa girmiş öğretiyordu. Bu sırada başkâhinler ve halkın ileri gelenleri O`nun yanına gelerek, “Bunları hangi yetkiyle yapıyorsun, bu yetkiyi sana kim verdi?” diye sordular.
Matta 21:23

7 İsa onlara şu karşılığı verdi: “Ben de size bir soru soracağım. Bana yanıt verirseniz, ben de size bunları hangi yetkiyle yaptığımı söylerim.
Matta 21:24

8 Yahya`nın vaftiz etme yetkisi nereden geldi, Tanrı`dan mı, insanlardan mı?” Bunu aralarında şöyle tartışmaya başladılar: “`Tanrı`dan` dersek, bize, `Öyleyse ona niçin inanmadınız?` diyecek.
Matta 21:25

9 İsa`ya, “Bilmiyoruz” diye yanıt verdiler. İsa, “Ben de size bunları hangi yetkiyle yaptığımı söylemeyeceğim” dedi.
Matta 21:27

10 Size doğrusunu söyleyeyim, efendisi onu bütün malının üzerinde yetkili kılacak.
Matta 24:47

11 İsa yanlarına gelip kendilerine şunları söyledi: “Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi.
Matta 28:18

12 Halk O`nun öğretişine şaşıp kaldı. Çünkü onlara din bilginleri* gibi değil, yetkili biri gibi öğretiyordu.
Markos 1:22

Siz temiz kalpli bir imanlısınız sevgili Asuri . Cocuklarınızla paylaştığınız bilgi doğrudur.

sevgilerimle
Cok tesekur ederim Vera, rahatladim.

sevgiler

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-01-10, 18:54
Theophilos

asuri
Cocuklara Rabbimizin isterse tasi ekmege cevirebilecegini ama bunu yapmadigini ve orucunu bozmadigini soyledi.
Bizimle beraber yemek yiyen bir misafirim vardi.Mesih'in tasi ekmege ceviremiyecegini soyledi.Nasil olabilir diye sordugumda .Baba ile Ogulun arasindaki farki gormemiz gerektigini soyledi.Mesih'in goge ciktiktan sonra butun yetkilere sahip oldugunu soyledi.

Bu konuda beni aydinlatirsaniz cok sevinirim.

asuri
Misafiriniz belki de farkında olmadan sapkın bir öğretide bulunmuş. Misafirinizin yorumuna göre, Oğul başlangıçta Tanrı değildi, sonradan Tanrı oldu. Bu öğreti Arianizm'den etkilenmiş görünmektedir. Baba ile Oğul arasındaki farklılık KİŞİLİK ile sınırlıdır; ÖZDE Baba ve Oğul birdir.

Misafiriniz bir daha geldiğinde ona şu ayetleri hatırlatın:
İsa şu cevabı verdi: «Bu tapınağı yıkın, üç günde onu yeniden kuracağımYahudiler, «Bu tapınak kırk altı yılda yapıldı, sen onu üç günde mi kuracaksın?» dediler. Ama İsa'nın sözünü ettiği tapınak kendi bedeniydi. İsa ölümden dirilince öğrencileri bu sözü söylediğini hatırladılar, Kutsal Yazı'ya ve İsa'nın söylediği bu söze iman ettiler. (Yuhanna 2:19-22)
Bu bölümde Mesih, öldürüleceğini ve dirileceğini önceden bildirmek için kendi bedenini tapınağa benzetmiştir. Bu ayetlerde en önemli nokta, Mesih'in kendi kendini dirilteceğini söylemesidir. Mesih: "Babam bu tapınağı yeniden kuracak" demek yerine "Bu tapınağı BEN kuracağım" demiştir. Misafirinizin teorisi doğru olsaydı, Mesih'in kendini diriltmesi söz konusu olamazdı.

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-01-10, 19:00
huzurlu

Sevgili Kardeşim,

Vera ile tamamen aynı çizgideyim. Tabbi kutsal kitabın ayetlerinin çok derin olduğunu ve bizim de göremediğimiz manaları olduğunu ve her okuyuşta yeni yeni mesajları farkettiğimizin de bilincinde olduğumuzdan temkinli davranıyoruz ki bunda yarar var.

Konuya gelirsek, çölde denemelerde bizim gördüğümüz 2 karakteristik var. Bunlardan birincisi İsa Mesih efendimizin bir manada show amaçlı mucizedan kaçındığını görüyoruz. Kendi insani egosuna ihtiyacına hizmet eden hiçbir mucize yapmamıştır ki aç olan İsa bundan kurtulmak için taşı ekmeğe çevirmemiştir. Yaptığı tüm diğer mucizelerin insanlara , imana bir yardımı, bir manası varken denemeler esnasında herhangi bir mucize yapmıyor olması dikkat çekicidir.

İkincisi ise bu denemeleri mucize yaparak geçmiş olsaydı aslında hiç geçmemiş olacağı gerçeğidir. Hayatımızda karşılaştığımız zorluklarda bize emsal olması gereken bu zorlayıcı denemelerden mucize vasıtasıyla kurtulmuş olsaydı bizler ne diyecektik? 'Oooo biz bunu yapamayız. O mesih Tanrı olağanüstü güçlerini kullanarak bu işleri yaptı ve dayanabildi. Demekki bizim dayanmamız mümkün değil' Oysa Rab İsa tüm yüceliğinden soyunduğu önemli anlardır çölde geçirdiği bu zamanlar. Ve bu haliyle bizim için emsaldir, manalıdır. O her türlü yüceliğe sahip olduğu halde bunu bir hak olarak kullanmadı. Bizim şartlarımızda mücadele verdi. Ne diyeceğiz şimdi: Demekki biz de yapabiliriz. Demekki biz de dayanabiliriz.

İşin manası güzelliği ve sırrı burada. Yoksa hepimiz biliyoruzki taşı ekmeğe çevirmeyen İsa yeri gelmiş suyu şaraba çevirmiş, yeri gelmiş bir parça ekmekle 5000 kişiyi doyurmuş yeri gelmiş ölüleri bile diriltmiştir. Üstelik bunlar Mesih Tanrının sağına yükselmeden olmuştur. Vera'nın dediği gibi takipçileri bile çok büyük belirtiler göstermiştir. Buradaki farkı iyi anlamakta fayda olduğu kanısındayım.

Esenlikle

Huzurlu

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Tanrı'nın Oğluysan, şu taşa söyle de ekmek olsun konusuna benzer konular;

Ayasofya kilisesi müze mi olsun, cami mi olsun? Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde Hristiyanlık açısından oldukça önemli olan İznik Ayasofya müzesi garip bir şekilde ve garip bir zamanda cami yapıldı. Ayrıca gündemde İstanbul Ayasofya müzesinin de cami olarak yeniden hizmete açılması konusunu dile getiren bazı kişilerin makaleleri medyada yer aldı. Peki ya biz hristiyanlar ne düşünüyoruz? NOT: Hristiyan olmayan üyelerin oyları hesaplanıp, oylama istatistiklerinden çıkarılacaktır.

Beş Ekmek Takvimi Siteye her ay kopyalayacağım takvim www.cinquepani.it sitesinden alıntıdır.Aralık ayından başlayarak her ayın takvimini buraya yerleştireceğim. ARALIK AYI 1/12 ÇARSAMBA Ysa 25,6-10; Mez 22; Mt 15,29-37 Isa daga çikti ve orada oturdu Mt 15,29 Museviler için "dag" herhangi dogal bir kavram degil: bir "gizem", yani, ilahi bir gerçegi gösterip ayni anda gizleyen bir seydir. Dagda Allah konusuyor, Allah kendini gösteriyor. "Isa daga çikti ve orada oturdu": o gün dagda Isa, onu arayan kalabaliga Allah'in çehresini açikladi: Allah bizi seven, iyilestiren ve teselli eden Baba'dir: bunu bilmek bir sonsuz sevinç sofrasinda beslenmek gibidir!

Hıristiyanlıkta ekmek şarap ayininin özellikleri nelerdir? (Video) http://www.uzmantv.com/hiristiyanlikta-ekmek-sarap-ayininin-ozellikleri-nelerdir

7 Musa: Çöldeki Ekmek (Man) Musa: Çöldeki Ekmek (Man)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Size esenlik olsun.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Tanrı’nın İsrail halkını firavunun ve ordularının elinden nasıl kurtardığını inceledik. <o:p></o:p> İsrailliler Kızıldeniz’in kıyısına vardıkları zaman, firavunun ordusundan kaçabilmek için hiç bir şansları yoktu. <o:p></o:p> Ama yine de biz Tanrı’nın İsrail halkının denizin ortasından kuru toprak üzerinde geçerek yürüyebilmeleri için suları nasıl ikiye bölmüştü. <o:p></o:p> Ama Mısır orduları denizi geçmeyi denedikleri zaman, boğuldular. <o:p></o:p> Böylece, Rab Tanrı İsrail’i Mısır halkının elinden kurtardı ve onlar Rabbin büyük gücünü gördükleri zaman, O’ndan korktular ve O’na coşkuyla ezgiler söylediler,...

Hayatım için Tanrı'nın iradesini nasıl öğrenebilirim? Kutsal Kitap Tanrı'nın iradesini tanımak hakkında neler öğretiyor? Belli bir durumda Tanrı'nın iradesini bilmek için iki ana şey vardır: (1) Dua ettiğin veya yapmaya planladığın işin Kutsal Kitab'ın yasak etmediği bir şey olduğundan emin olmak. (2) Dua ettiğin veya yapmak istediğin şey Tanrı'yı yücelteceğini ve senin manevi gelişmene yardım edeceğinden emin olmak. Bu iki husus yerinde ve Tanrı senin duana hala cevap vermediyse, bu Tanrı'nın iradesi olmadığı veya istediğin yerine gelmek için biraz daha bekmemenin gerektiğini anlamına gelmektedir. Tanrı ne onlara ne yapmaları, nerede işlemeleri, kiminle evlenmelerini açıklamasını v.s. insanların genel istemeleridir....

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih