Tanrı'nın Varlığının Kanıtları

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik : Tanrı'nın Varlığının Kanıtları konusu 280 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi. Tanrı'nın Varlığının Kanıtları Tanrı'nın varlığına delil istenir. Bunun delili vardır. Hem de çok bilimsel bir delili vardır. O da Evrendir. Mantık kuralları net ve geçerlidir. Tümevarım bilimde geçerli bir ispat yöntemidir. Buna göre bir yağlıboya eserini ele alalım. Hayran olduğunuz bir yağlıboya resmina yani tablosuna bakarken bunun bir de ressamı olduğunu bilirsiniz. Sorduğunuzda size 'Bunun bir ressamı yok. Bu kendiliğinden oluştu' şeklinde cevap verilse herkesten önce siz materyalist ateistler bunu saçma bulursunuz. Olmaz böyle saçmalık dersiniz. 3 4 boyayla yapılan bir tablo size göre kendiliğinden oluşamaz ama hala akıl sır erdirilemeyen koskoca bir evren kendiliğinden oluşabilir. Mantık çelişki götürmez. Çelişen kaybeder. Bilimsel Tümevarım yöntemine göre bir resim tablosu bile kendiliğinden oluşamıyorsa onun... Tanrı'nın Varlığının Kanıtları

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları konusu 280 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi.

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-12-09, 18:10
huzurlu

Tanrı'nın varlığına delil istenir. Bunun delili vardır. Hem de çok bilimsel bir delili vardır. O da Evrendir. Mantık kuralları net ve geçerlidir. Tümevarım bilimde geçerli bir ispat yöntemidir. Buna göre bir yağlıboya eserini ele alalım. Hayran olduğunuz bir yağlıboya resmina yani tablosuna bakarken bunun bir de ressamı olduğunu bilirsiniz. Sorduğunuzda size 'Bunun bir ressamı yok. Bu kendiliğinden oluştu' şeklinde cevap verilse herkesten önce siz materyalist ateistler bunu saçma bulursunuz. Olmaz böyle saçmalık dersiniz. 3 4 boyayla yapılan bir tablo size göre kendiliğinden oluşamaz ama hala akıl sır erdirilemeyen koskoca bir evren kendiliğinden oluşabilir. Mantık çelişki götürmez. Çelişen kaybeder. Bilimsel Tümevarım yöntemine göre bir resim tablosu bile kendiliğinden oluşamıyorsa onun büyük bütünü olan Evren de kendiliğinden oluşamaz. Bu evrensel ve bilimsel bir kuraldır. Bilim Tanrı'nın varlığını ispatlamıştır.

Yine bilimsel bir yasa ile devam edelim.

Madde ve enerji yoktan varedilemez. Varolan yokedilemez. Madde başka maddeye, enerji başka bir enerjiye ve son olarak da madde enerjiye dönüştürülebilir. (Ama olmayan varolamaz, varolan yokolamaz. 'Madde ve enerjinin korunumu yasası'). Dolayısıyla yokluktan varolmak şeklinde ortaya çıkan evrenin kökeni sadece ve sadece akıl ve bilinç sahibi bir varedicinin mimarın varlığı ile açıklanabilir. Bu da diğer bir bilimsel ispattır!

Devam edelim: Kuranı okudum. Bunu Tanrı göndermiş olamaz dedim. Öyleyse Tanrı yoktur dedim diyorsunuz. Şimdi babanızdan bir mektup alsanız. Açıp okuyunca bir de baksanız ki saçma şeyler yazıyor. Üstelik babanızın el yazısısı da değil. Bunu sizin babanız yazmış olamaz. Ne diyeceksiniz? Demekki benim babam yokmuş mu diyeceksiniz? Yani sorun mektupda mı yoksa babanızın varlığında mı?

Size mantık ve bilimle cevap vermeye çalıştım. Tanrı'yı var etmediğiniz gibi yok da edemezsiniz. sadece kaybedebilirsiniz.Tanrı'y ı kaybetmek ise şimdiden cehennemde yaşamak demektir. Bu yolda gidenler yani O'nu kaybedenler (Stalin, Hitler, Musolini vs..) dünyayı cehennem yapmaktan öte bişey de yapmamışlardır zaten. Ateizmin dünyaya verdiği sadece budur! Tanrı olmaz ise 'ETİK' de manasızdır. İyi ve kötü kavramları temelsizdir. Tanrı yok ise 'Hitler' de kötü değildir. Çünkü iyi ve kötü diye birşey yoktur. Kısacası Tanrı olmadan sadece varlık değil, etik 'de manasızdır. Varlığın temeli Tanrı, Etiğin temeli Tanrıdır. İnsan = Varlık + Etik. Demekki her iki kökten de insanın temeli Tanrı'dır.

Esen kalınız.

Huzurlu

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı'nın Varlığının Kanıtları

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-09, 21:24
Sebastian

huzurlu
Tanrı'nın varlığına delil istenir. Bunun delili vardır. Hem de çok bilimsel bir delili vardır. O da Evrendir. Mantık kuralları net ve geçerlidir. Tümevarım bilimde geçerli bir ispat yöntemidir. Buna göre bir yağlıboya eserini ele alalım. Hayran olduğunuz bir yağlıboya resmina yani tablosuna bakarken bunun bir de ressamı olduğunu bilirsiniz. Sorduğunuzda size 'Bunun bir ressamı yok. Bu kendiliğinden oluştu' şeklinde cevap verilse herkesten önce siz materyalist ateistler bunu saçma bulursunuz. Olmaz böyle saçmalık dersiniz. 3 4 boyayla yapılan bir tablo size göre kendiliğinden oluşamaz ama hala akıl sır erdirilemeyen koskoca bir evren kendiliğinden oluşabilir. Mantık çelişki götürmez. Çelişen kaybeder. Bilimsel Tümevarım yöntemine göre bir resim tablosu bile kendiliğinden oluşamıyorsa onun büyük bütünü olan Evren de kendiliğinden oluşamaz. Bu evrensel ve bilimsel bir kuraldır. Bilim Tanrı'nın varlığını ispatlamıştır.

Madde ve enerji yoktan varedilemez. Varolan yokedilemez. Madde başka maddeye, enerji başka bir enerjiye ve son olarak da madde enerjiye dönüştürülebilir. (Ama olmayan varolamaz, varolan yokolamaz. 'Madde ve enerjinin korunumu yasası'). Dolayısıyla yokluktan varolmak şeklinde ortaya çıkan evrenin kökeni sadece ve sadece akıl ve bilinç sahibi bir varedicinin mimarın varlığı ile açıklanabilir. Bu da diğer bir bilimsel ispattır!

Devam edelim: Kuranı okudum. Bunu Tanrı göndermiş olamaz dedim. Öyleyse Tanrı yoktur dedim diyorsunuz. Şimdi babanızdan bir mektup alsanız. Açıp okuyunca bir de baksanız ki saçma şeyler yazıyor. Üstelik babanızın el yazısısı da değil. Bunu sizin babanız yazmış olamaz. Ne diyeceksiniz? Demekki benim babam yokmuş mu diyeceksiniz? Yani sorun mektupda mı yoksa babanızın varlığında mı?

Size mantık ve bilimle cevap vermeye çalıştım. Tanrı'yı var etmediğiniz gibi yok da edemezsiniz. sadece kaybedebilirsiniz.Tanrı'y ı kaybetmek ise şimdiden cehennemde yaşamak demektir. Bu yolda gidenler yani O'nu kaybedenler (Stalin, Hitler, Musolini vs..) dünyayı cehennem yapmaktan öte bişey de yapmamışlardır zaten. Ateizmin dünyaya verdiği sadece budur! Tanrı olmaz ise 'ETİK' de manasızdır. İyi ve kötü kavramları temelsizdir. Tanrı yok ise 'Hitler' de kötü değildir. Çünkü iyi ve kötü diye birşey yoktur. Kısacası Tanrı olmadan sadece varlık değil, etik 'de manasızdır. Varlığın temeli Tanrı, Etiğin temeli Tanrıdır. İnsan = Varlık + Etik. Demekki her iki kökten de insanın temeli Tanrı'dır.

Esen kalınız.

Huzurlu
Çok güzel cevaplamışsınız Sn. Huzurlu. Altına imzamı atarım.

Saygılar

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-09, 21:51
Armenianboy

Huzurlu kardeşim aydınlatıcı bilgiler verdiğin için teşekkür ederim fakat o kadar da uzağa gitmeye gerek yok...Kendimizden başlıyalım sorgulamaya.Biz nelerden oluşuruz? Cevabı herkes verir, hücrelerden. Hücreler neden oluşur? Mineral su,glikoprotein tarzı yapılardan ve bunlar da bildiğimiz gibi en nihayetinde atomlardan oluşur.
Peki soruyorum hücre bile başlı başına bir bilgi saklayabiliyorken,canlılı k özelliği gösteriyorken, Tanrıya inanmamak nasıl mümkün? Madem hep bilimden gidiyorsunuz ben de bilimden gideceğim. Enerji ve atomlardan oluşmuş diyorsunuz tüm evren. Heryerde kimyasal ve nükleer reaksiyonlar gerçekleşiyor. Peki ama bu atomlar birleşip nasıl CANLILIK özelliği gösteriyor? Nasıl hissedebiliyor, nasıl görebiliyor, nasıl konuşabiliyor. Nasıl bir araya gelmeyi akıl ediyor nasıl içgüdüleri oluşuyor? Sizce bunlar ne?

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-12-09, 20:47
toprak20

huzurlu

Esen kalınız.

Huzurlu
yine klasik tablo ressam örnegini vermenize hic sasırmadım cunkü bunu yıllarca cevrenizdeki müslümanlardan dinledik bu tanrının varlıgına kanıt degildir hadi kanıttır diyelim bu sizin tanrınızın kanıtı oldugunu nerden cıkardınız aynı örnegi müslümanlarda kendi tanrılarının kanıtı olarak kullanır,cünkü inançlı mantıgı hep aynıdır benin sorum acık ve net insanlık tarihinde birsürü tanrı örnegi var siz bunların dogrusunun kendi tanrınız oldugunu neden biliyorsunuz varsa bir bildiginiz bizide aydınlatın sevgiler saygılar...

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-12-09, 11:37
huzurlu

toprak20
yoksa tanrıya delilinizmi varda bu kadar eminsiniz tanrı oldugundan...
Değerli arkadaşım, Bakın siz sormuşsunuz deliliniz mi var diye! Ben de açıklamışım delilleri bilimsel olarak!!![/quote]

Şimdi de baştan savma bir uslupla aşağıdaki cevabı vermişsiniz

toprak20
yine klasik tablo ressam örnegini vermenize hic sasırmadım cunkü bunu yıllarca cevrenizdeki müslümanlardan dinledik bu tanrının varlıgına kanıt degildir hadi kanıttır diyelim bu sizin tanrınızın kanıtı oldugunu nerden cıkardınız aynı örnegi müslümanlarda kendi tanrılarının kanıtı olarak kullanır,cünkü inançlı mantıgı hep aynıdır benin sorum acık ve net insanlık tarihinde birsürü tanrı örnegi var siz bunların dogrusunun kendi tanrınız oldugunu neden biliyorsunuz varsa bir bildiginiz bizide aydınlatın sevgiler saygılar...

Şimdi;

1) Ben size Hristiyanlıkla ilgili bir yazı yazmadım. Tanrı'nın varlığı ile ilgili bir yazı yazdım.

2) Bu klasik tablo ressam örneğini müslümanlar da veriyor mu bilmiyorum. Veriyorlarsa da doğruluğundan bişey götürmez. Müslümanlar da evrim teorisine karşı çıkıyor diye biz de evrimi savunacak değiliz ya!

3) Bu resim örneği aslında çoğaltılabilir. Bisiklet olur, araba olur, kazak olur, olur da olur. Dolayısıyla bu bir tümevarım yöntemidir. Bilimseldir. Bisikleti yapan, üreten sen bilinçli bir varlıksan, evreni yaratan neden bilinçli olmasın?? Siz önce bunu bir düşünün!! Üstelik size bilimsel bir metoddan bahsediyorum. Kafama göre mantık oyunları oynamıyorum: Bu matematikden tut tüm fen bilimlerine kadar kullanılan bir ispat yöntemidir. Bence biraz araştırın siz bunu. Yardımı dokunur belki diye en aşağı bir alıntı kopyaladım. Siz derinleştirirsiniz.

4) Bence biraz araştırın sizTümevarım metodunu çünkü Tanrıya inanmasanız da en azından bir genel kültür olur. Yanınıza kar kalır. Zira temelde hepimiz bilirizki İMAN öyle ispatla, kanıtla vs. olacak iş değildir.
1.Korintliler 2,14 Doğal kişi, Tanrı'nın Ruhu'yla ilgili gerçekleri kabul etmez. Çünkü bunlar ona saçma gelir, ruhça değerlendirildikleri için bunları anlayamaz.

5) Bu Tanrı'nın varlığına kanıt değildir diye buyurmuşsunuz. Nedenini ise lütfememişsiniz.

6) İkinci kanıt hakkında bir yorumunuz olmamış!!

7) Paragrafınızın son sorusu için 2000 yıldır yüzbinlerce kitap yazılmış. Öyle varsa bir bildiğiniz söyleyin mantığı ile şapkadan tavşan çıkarır gibi size sihirli bir açıklama yapmamızı beklememelisiniz!

8) RAB yüreğinizi yumuşatsın. Size merhamet etsin!

alıntıdır:
tekil ve tikelden tümeli, özelden geneli çıkaran uslamlama yöntemi... Francis Bacon, bilimsel araştırma yönteminin felsefesel içeriğini saptayarak tümevarımı şöyle tanımlamıştır: “bilmek için sınamak, gözlemlemek, olayları çözümlemek ve sonra ayrı olaylardan genellemeler yapmak ve sonuçlar çıkarma yöntemi” . tümevarım yöntemi , bilimsel önemini 17. ve 18. yüzyıllarda kazanmış ve Francis Bacon, galile , newton ve john stuart mill’in katkılarıyla bir hayli gelişmiştir.

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tanrı'nın Varlığının Kanıtları konusuna benzer konular;

Kötülüğün Varlığının Çözümleri ve Uygulama Kötülüğün varlığının çözümleri : 6 farklı problemin kaynağı şunlardır: doğa, ruhsal kötülüğün başlangıcı ve kökeni ve fiziksel kötülük. 1. Ruhsal kötülüğün doğası günahtır ve Tanrı’dan bizi ayırır. 2. Ruhsal kötülüğün kökeni insanın özgür iradesidir. 3. İnsanın özgür iradesi insanın özü olduğu için Tanrı insan özgür iradesini korumak amacıyla kötülüğü sona erdirmediğinden kötülük vardır.

"İnsanlar arasında Allah’ın varlığının 'işareti' olmak" üzerine bir yazı.. 2009 yılının son ayına ait 'Hayat Sözü'nü Fokolare'den paylaşmak istiyorum sizlerle.. “Sizin ışığınız insanların önünde öyle parlasın ki, iyi işlerinizi görerek göklerdeki Babanız'ı yüceltsinler!" (Matta 5, 16). Işık “İyi işlerle” ortaya çıkar. Hıristiyanların yaptığı iyi işler aracılığıyla parlar. İyi işler yapanlar sadece Hıristiyanlar değil diyebilirsin. Başkaları da evler inşa ederek, adalet için çalışarak toplumun gelişmesine katkıda bulunuyor.

Tanrı'nın tanıklığı BÖLÜM 5 Tanrı Oğlu'na İman 1.Yu.5: 1 İsa'nın Mesih olduğuna inanan herkes Tanrı'dan doğmuştur. Baba'yı seven O'ndan doğmuş olanı da sever. 1.Yu.5: 2 Tanrı'yı sevip buyruklarını yerine getirmekle, Tanrı'nın çocuklarını sevdiğimizi anlarız. 1.Yu.5: 3 Tanrı'yı sevmek O'nun buyruklarını yerine getirmek demektir. O'nun buyrukları da ağır değildir. 1.Yu.5: 4 Çünkü Tanrı'dan doğmuş olan herkes dünyayı yener. Bize dünyaya karşı zafer kazandıran imanımızdır. 1.Yu.5: 5 İsa'nın Tanrı Oğlu olduğuna iman edenden başka dünyayı yenen kim? 1.Yu.5: 6 Suyla ve kanla gelen İsa Mesih'tir. O yalnız suyla değil, suyla ve kanla gelmiştir. Buna tanıklık eden Ruh'tur. Çünkü Ruh gerçektir.

Hayatım için Tanrı'nın iradesini nasıl öğrenebilirim? Kutsal Kitap Tanrı'nın iradesini tanımak hakkında neler öğretiyor? Belli bir durumda Tanrı'nın iradesini bilmek için iki ana şey vardır: (1) Dua ettiğin veya yapmaya planladığın işin Kutsal Kitab'ın yasak etmediği bir şey olduğundan emin olmak. (2) Dua ettiğin veya yapmak istediğin şey Tanrı'yı yücelteceğini ve senin manevi gelişmene yardım edeceğinden emin olmak. Bu iki husus yerinde ve Tanrı senin duana hala cevap vermediyse, bu Tanrı'nın iradesi olmadığı veya istediğin yerine gelmek için biraz daha bekmemenin gerektiğini anlamına gelmektedir. Tanrı ne onlara ne yapmaları, nerede işlemeleri, kiminle evlenmelerini açıklamasını v.s. insanların genel istemeleridir....

Tanrı'nın Olasılığı Tanrı'nın Olasılığı (Nihai Gerçeği Arayan Basit Bir Hesaplama: Tanrı Var mı?), Dr Stephen D. Unwin, Çev: Nurfer Çelebioğlu-Ali Can Yaman, Yedinci Kapı Yayınları, Nisan 2005. Bu, belki de insanlık tarihinde en çok tartışma yaratan soru. Akademisyenler, bilim insanları ve filozoflar kendi kuramlarının diğer akademisyenler, bilim insanları ve filozoflar tarafından çarmıha gerilmesi pahasına, bütün yaşamlarını Tanrı’nın varlığını ya da yokluğunu kanıtlamak için harcamışlar. Bütün tartışma, üslup ve muğlak sözlerde odaklanıyor. Öyleyse evrensel ve muğlak olmayan, yani matematiksel bir dil kullanarak, bu soruya nihai bir yanıt vermek mümkün mü? Dr. Stephen Unwin’in bu sürükleyici, anlaşılır ve nükteli kitabında yapmaya çalıştığı da işte bu!.. Bu çığır açan kitap (en azından benim için),...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih