Tanrı'nın Varlığının Kanıtları konusu
280 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
huzurlu tarafından gönderildi.
Tanrı'nın Varlığının Kanıtları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

19-12-09, 18:10
huzurlu
Tanrı'nın varlığına delil istenir. Bunun delili vardır. Hem de çok bilimsel bir delili vardır. O da Evrendir. Mantık kuralları net ve geçerlidir. Tümevarım bilimde geçerli bir ispat yöntemidir. Buna göre bir yağlıboya eserini ele alalım. Hayran olduğunuz bir yağlıboya resmina yani tablosuna bakarken bunun bir de ressamı olduğunu bilirsiniz. Sorduğunuzda size 'Bunun bir ressamı yok. Bu kendiliğinden oluştu' şeklinde cevap verilse herkesten önce siz materyalist ateistler bunu saçma bulursunuz. Olmaz böyle saçmalık dersiniz. 3 4 boyayla yapılan bir tablo size göre kendiliğinden oluşamaz ama hala akıl sır erdirilemeyen koskoca bir evren kendiliğinden oluşabilir. Mantık çelişki götürmez. Çelişen kaybeder. Bilimsel Tümevarım yöntemine göre bir resim tablosu bile kendiliğinden oluşamıyorsa onun büyük bütünü olan Evren de kendiliğinden oluşamaz. Bu evrensel ve bilimsel bir kuraldır. Bilim Tanrı'nın varlığını ispatlamıştır.
Yine bilimsel bir yasa ile devam edelim.
Madde ve enerji yoktan varedilemez. Varolan yokedilemez. Madde başka maddeye, enerji başka bir enerjiye ve son olarak da madde enerjiye dönüştürülebilir. (Ama olmayan varolamaz, varolan yokolamaz. 'Madde ve enerjinin korunumu yasası'). Dolayısıyla yokluktan varolmak şeklinde ortaya çıkan evrenin kökeni sadece ve sadece akıl ve bilinç sahibi bir varedicinin mimarın varlığı ile açıklanabilir. Bu da diğer bir bilimsel ispattır!
Devam edelim: Kuranı okudum. Bunu Tanrı göndermiş olamaz dedim. Öyleyse Tanrı yoktur dedim diyorsunuz. Şimdi babanızdan bir mektup alsanız. Açıp okuyunca bir de baksanız ki saçma şeyler yazıyor. Üstelik babanızın el yazısısı da değil. Bunu sizin babanız yazmış olamaz. Ne diyeceksiniz? Demekki benim babam yokmuş mu diyeceksiniz? Yani sorun mektupda mı yoksa babanızın varlığında mı?
Size mantık ve bilimle cevap vermeye çalıştım. Tanrı'yı var etmediğiniz gibi yok da edemezsiniz. sadece kaybedebilirsiniz.Tanrı'y ı kaybetmek ise şimdiden cehennemde yaşamak demektir. Bu yolda gidenler yani O'nu kaybedenler (Stalin, Hitler, Musolini vs..) dünyayı cehennem yapmaktan öte bişey de yapmamışlardır zaten. Ateizmin dünyaya verdiği sadece budur! Tanrı olmaz ise 'ETİK' de manasızdır. İyi ve kötü kavramları temelsizdir. Tanrı yok ise 'Hitler' de kötü değildir. Çünkü iyi ve kötü diye birşey yoktur. Kısacası Tanrı olmadan sadece varlık değil, etik 'de manasızdır. Varlığın temeli Tanrı, Etiğin temeli Tanrıdır. İnsan = Varlık + Etik. Demekki her iki kökten de insanın temeli Tanrı'dır.
Esen kalınız.
Huzurlu
Tanrı'nın Varlığının Kanıtları
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

21-12-09, 21:24
Sebastian
|
|
huzurlu
|
Tanrı'nın varlığına delil istenir. Bunun delili vardır. Hem de çok bilimsel bir delili vardır. O da Evrendir. Mantık kuralları net ve geçerlidir. Tümevarım bilimde geçerli bir ispat yöntemidir. Buna göre bir yağlıboya eserini ele alalım. Hayran olduğunuz bir yağlıboya resmina yani tablosuna bakarken bunun bir de ressamı olduğunu bilirsiniz. Sorduğunuzda size 'Bunun bir ressamı yok. Bu kendiliğinden oluştu' şeklinde cevap verilse herkesten önce siz materyalist ateistler bunu saçma bulursunuz. Olmaz böyle saçmalık dersiniz. 3 4 boyayla yapılan bir tablo size göre kendiliğinden oluşamaz ama hala akıl sır erdirilemeyen koskoca bir evren kendiliğinden oluşabilir. Mantık çelişki götürmez. Çelişen kaybeder. Bilimsel Tümevarım yöntemine göre bir resim tablosu bile kendiliğinden oluşamıyorsa onun büyük bütünü olan Evren de kendiliğinden oluşamaz. Bu evrensel ve bilimsel bir kuraldır. Bilim Tanrı'nın varlığını ispatlamıştır.
Madde ve enerji yoktan varedilemez. Varolan yokedilemez. Madde başka maddeye, enerji başka bir enerjiye ve son olarak da madde enerjiye dönüştürülebilir. (Ama olmayan varolamaz, varolan yokolamaz. 'Madde ve enerjinin korunumu yasası'). Dolayısıyla yokluktan varolmak şeklinde ortaya çıkan evrenin kökeni sadece ve sadece akıl ve bilinç sahibi bir varedicinin mimarın varlığı ile açıklanabilir. Bu da diğer bir bilimsel ispattır!
Devam edelim: Kuranı okudum. Bunu Tanrı göndermiş olamaz dedim. Öyleyse Tanrı yoktur dedim diyorsunuz. Şimdi babanızdan bir mektup alsanız. Açıp okuyunca bir de baksanız ki saçma şeyler yazıyor. Üstelik babanızın el yazısısı da değil. Bunu sizin babanız yazmış olamaz. Ne diyeceksiniz? Demekki benim babam yokmuş mu diyeceksiniz? Yani sorun mektupda mı yoksa babanızın varlığında mı?
Size mantık ve bilimle cevap vermeye çalıştım. Tanrı'yı var etmediğiniz gibi yok da edemezsiniz. sadece kaybedebilirsiniz.Tanrı'y ı kaybetmek ise şimdiden cehennemde yaşamak demektir. Bu yolda gidenler yani O'nu kaybedenler (Stalin, Hitler, Musolini vs..) dünyayı cehennem yapmaktan öte bişey de yapmamışlardır zaten. Ateizmin dünyaya verdiği sadece budur! Tanrı olmaz ise 'ETİK' de manasızdır. İyi ve kötü kavramları temelsizdir. Tanrı yok ise 'Hitler' de kötü değildir. Çünkü iyi ve kötü diye birşey yoktur. Kısacası Tanrı olmadan sadece varlık değil, etik 'de manasızdır. Varlığın temeli Tanrı, Etiğin temeli Tanrıdır. İnsan = Varlık + Etik. Demekki her iki kökten de insanın temeli Tanrı'dır.
Esen kalınız.
Huzurlu
|
Çok güzel cevaplamışsınız Sn. Huzurlu. Altına imzamı atarım.
Saygılar

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

FORUMA ÜYE OLUN! /

21-12-09, 21:51
Armenianboy
Huzurlu kardeşim aydınlatıcı bilgiler verdiğin için teşekkür ederim fakat o kadar da uzağa gitmeye gerek yok...Kendimizden başlıyalım sorgulamaya.Biz nelerden oluşuruz? Cevabı herkes verir, hücrelerden. Hücreler neden oluşur? Mineral su,glikoprotein tarzı yapılardan ve bunlar da bildiğimiz gibi en nihayetinde atomlardan oluşur.
Peki soruyorum hücre bile başlı başına bir bilgi saklayabiliyorken,canlılı k özelliği gösteriyorken, Tanrıya inanmamak nasıl mümkün? Madem hep bilimden gidiyorsunuz ben de bilimden gideceğim. Enerji ve atomlardan oluşmuş diyorsunuz tüm evren. Heryerde kimyasal ve nükleer reaksiyonlar gerçekleşiyor. Peki ama bu atomlar birleşip nasıl CANLILIK özelliği gösteriyor? Nasıl hissedebiliyor, nasıl görebiliyor, nasıl konuşabiliyor. Nasıl bir araya gelmeyi akıl ediyor nasıl içgüdüleri oluşuyor? Sizce bunlar ne?
FORUMA ÜYE OLUN! /

25-12-09, 20:47
toprak20
|
|
huzurlu
|
Esen kalınız.
Huzurlu
|
yine klasik tablo ressam örnegini vermenize hic sasırmadım cunkü bunu yıllarca cevrenizdeki müslümanlardan dinledik bu tanrının varlıgına kanıt degildir hadi kanıttır diyelim bu sizin tanrınızın kanıtı oldugunu nerden cıkardınız aynı örnegi müslümanlarda kendi tanrılarının kanıtı olarak kullanır,cünkü inançlı mantıgı hep aynıdır benin sorum acık ve net insanlık tarihinde birsürü tanrı örnegi var siz bunların dogrusunun kendi tanrınız oldugunu neden biliyorsunuz varsa bir bildiginiz bizide aydınlatın sevgiler saygılar...
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-12-09, 11:37
huzurlu
|
|
toprak20
|
|
yoksa tanrıya delilinizmi varda bu kadar eminsiniz tanrı oldugundan...
|
Değerli arkadaşım, Bakın siz sormuşsunuz deliliniz mi var diye! Ben de açıklamışım delilleri
bilimsel olarak!!![/quote]
Şimdi de baştan savma bir uslupla aşağıdaki cevabı vermişsiniz
|
|
toprak20
|
|
yine klasik tablo ressam örnegini vermenize hic sasırmadım cunkü bunu yıllarca cevrenizdeki müslümanlardan dinledik bu tanrının varlıgına kanıt degildir hadi kanıttır diyelim bu sizin tanrınızın kanıtı oldugunu nerden cıkardınız aynı örnegi müslümanlarda kendi tanrılarının kanıtı olarak kullanır,cünkü inançlı mantıgı hep aynıdır benin sorum acık ve net insanlık tarihinde birsürü tanrı örnegi var siz bunların dogrusunun kendi tanrınız oldugunu neden biliyorsunuz varsa bir bildiginiz bizide aydınlatın sevgiler saygılar...
|
Şimdi;
1) Ben size
Hristiyanlıkla ilgili bir yazı yazmadım. Tanrı'nın varlığı ile ilgili bir yazı yazdım.
2) Bu klasik tablo ressam örneğini müslümanlar da veriyor mu bilmiyorum. Veriyorlarsa da doğruluğundan bişey götürmez. Müslümanlar da evrim teorisine karşı çıkıyor diye biz de evrimi savunacak değiliz ya!
3) Bu resim örneği aslında çoğaltılabilir. Bisiklet olur, araba olur, kazak olur, olur da olur. Dolayısıyla bu bir tümevarım yöntemidir. Bilimseldir. Bisikleti yapan, üreten sen bilinçli bir varlıksan, evreni yaratan neden bilinçli olmasın?? Siz önce bunu bir düşünün!! Üstelik size bilimsel bir metoddan bahsediyorum. Kafama göre mantık oyunları oynamıyorum: Bu matematikden tut tüm fen bilimlerine kadar kullanılan bir ispat yöntemidir. Bence biraz araştırın siz bunu. Yardımı dokunur belki diye en aşağı bir alıntı kopyaladım. Siz derinleştirirsiniz.
4) Bence biraz araştırın sizTümevarım metodunu çünkü Tanrıya inanmasanız da en azından bir genel kültür olur. Yanınıza kar kalır. Zira temelde hepimiz bilirizki İMAN öyle ispatla, kanıtla vs. olacak iş değildir.
1.Korintliler 2,14 Doğal kişi, Tanrı'nın Ruhu'yla ilgili gerçekleri kabul etmez. Çünkü bunlar ona
saçma gelir, ruhça değerlendirildikleri için bunları anlayamaz.
5) Bu Tanrı'nın varlığına kanıt değildir diye buyurmuşsunuz. Nedenini ise lütfememişsiniz.
6) İkinci kanıt hakkında bir yorumunuz olmamış!!
7) Paragrafınızın son sorusu için 2000 yıldır yüzbinlerce kitap yazılmış. Öyle varsa bir bildiğiniz söyleyin mantığı ile şapkadan tavşan çıkarır gibi size sihirli bir açıklama yapmamızı beklememelisiniz!
8) RAB yüreğinizi yumuşatsın. Size merhamet etsin!
alıntıdır:
tekil ve tikelden tümeli, özelden geneli çıkaran uslamlama yöntemi... Francis Bacon, bilimsel araştırma yönteminin felsefesel içeriğini saptayarak tümevarımı şöyle tanımlamıştır: “bilmek için sınamak, gözlemlemek, olayları çözümlemek ve sonra ayrı olaylardan genellemeler yapmak ve sonuçlar çıkarma yöntemi” . tümevarım yöntemi , bilimsel önemini 17. ve 18. yüzyıllarda kazanmış ve Francis Bacon, galile , newton ve john stuart mill’in katkılarıyla bir hayli gelişmiştir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tanrı'nın Varlığının Kanıtları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.