teslis konusu
829 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
ephialtes tarafından gönderildi.
teslis konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

13-02-10, 20:36
ephialtes
teslis ya da kutsal üçleme konusunda biraz zihnim karıştı benım okudugum kaynaklardan anlayabildiğime göre teslis te tanımlanan baba,oğul ve kutsal ruh aynı tek tanrının üç ayrı kişiliği,yansımasıdır oğul İsa mesih tanrı'ın sözünün yanı kelamın cisimleştirilmiş vücut bularak yeryüzüne gönderilmiş halidir kutsal ruh ise tanrının bir insanda belirmesidir,içimizde hissettiğimiz iman,inanç gücü ve bize rehberlik eden iç ses kutsal ruhun birer tezahürüdür.eğer bu tanımlamalar yanlış ise teslisin ne oldugu hakkında daha net bilgi sahibi olan
hristiyan dostlarımızın yanlışlarımı düzeltmesini ve bana bu mevzuyu detaylı bir şekilde izah etmesini istiyorum şimdiden teşekkür ederim
teslis
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
teslis

14-02-10, 01:48
Theophilos
Üçleme'nin kişileri tek ve aynı kişinin üç farklı "yansıması" değildir; Tanrı gerçekten üç ayrı ancak eşit kişi olarak vardır. Bu inanç genelde "üç boyutlu tek Tanrı" şeklinde tanımlanır. Oğul, Tanrı'nın yaratılmamış ve yaratıcı bilgeliği (Logos/Kelam/Söz); Kutsal Ruh ise Tanrı'nın yaratılmamış ve hayat veren sevgisidir.
Hristiyan inancında Tanrı'nın bilgisi ve yaşamı vardır ve aynı Tanrısal doğa içinde ayrı kişilik olarak mevcuttur. Kutsal Ruh, Tanrı'daki yaşamdır ve bu nedenle O'na Tanrı'nın etkin varlığı da denebilir.
teslis
FORUMA ÜYE OLUN! /
teslis

14-02-10, 22:14
ephialtes
Yönetim Notu: Bu sitede soru soran üyeler fikir beyan etme ya da öğreti verme pozisyonunda değildirler. Bilgi akışı soru soran üyelerden foruma doğru değil, forumdan soru soran üyelere doğru olacak şekilde TEK YÖNLÜDÜR.
teslis
FORUMA ÜYE OLUN! /
teslis

15-02-10, 03:08
Theophilos
Üçleme inancı konusunda sizi kim kandırmış bilmiyorum; ama
Hristiyanlıkta Üçleme doktrini ile ilgili görüş ayrılığı bulunmamaktadır.
teslis
FORUMA ÜYE OLUN! /
teslis

15-02-10, 23:00
ephialtes
Yönetim Notu: Gerçek yüzünüzü gösterdiğiniz ve hakkınızdaki şüphelerimizi doğru çıkardığınız için teşekkür ederiz. Sizi ait olduğunuz yere gönderiyoruz. Hayırlı olsun.
teslis
FORUMA ÜYE OLUN! /
teslis
teslis konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil