| xenomur |
|
merhabalar, kişisel olarak sürekli arayan ve sorgulayan bir yapım var. sürekli araştırıyor ve edinmiş olduğum bilgileri kalbimden süzerek yanıtlar arıyorum. sürekli incili okuyorum. beni çok etkileyen bölümler var ancak bir iki noktayı hala çözemedim. çok zeki değilim ve kafam pek çalışmıyor olabilir. Romalılar 10. bölümde diyor ki isa mesih' i YHVH olarak çağırırsan ve ağzınla bunu söylersen tanrı oğlu olduğunu söylersen kurtulacaksın diyor.( bu arada tam olarak böyle de olmayabilir aklıma kalanlar bunlar ). Ben henüz bunu diyemiyorum. mantığım bunu alamıyor ama almak da istiyor. Bir de teslis inancı tam olarak anlaşılamaz bunu anlayan yoktur biz insan olarak tanrı gibi düşünemeyiz ve bunu idrak edemeyiz deniyor. Ancak ben idrak etmeden adım atamıyorum. Teslis inancı ve isa mesih' in tanrı oğlu olduğuna dair internetten bir çok makale, vaaz ve online kitap okudum. Ancak hala tam olarak idrak edemedim. Oğul kavramının biyolojik bir oğul olmaktan çok uzak olduğunu biliyorum bunu tam anlamıyla anladım. isa mesih' in bizzat tanrının sözü olduğunu da kavradım. ancak hala tam olarak tanrı oğlu olduğunu ve özellikle teslis inancını anlayamadım. Kendimin görmeden iman etme gücümün olmadığını görüyorum. Tanrı bana bunu da sağlasın ama gönlüm yatışsın ve yürekten inanayım istiyorum. Sonuç olarak burada kilitlendim ve kilidimin açılması gerekiyor. Çevremde hristiyan olan veya sadece incili okuyan birileri de yok. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum. |
|
Alıntı:
|
|
Eyüp 11 7 "Tanrı'nın derin sırlarını anlayabilir misin? Her Şeye Gücü Yeten'in sınırlarına ulaşabilir misin? |
|
Alıntı:
|
|
Eyüp 11 8 Onlar gökler kadar yüksektir, ne yapabilirsin? Ölüler diyarından derindir, nasıl anlayabilirsin? |
|
Alıntı:
|
|
Vaiz 3 11 O her şeyi zamanında güzel yaptı. İnsanların yüreğine sonsuzluk kavramını koydu. Yine de insan Tanrı'nın yaptığı işi başından sonuna dek anlayamaz. |
|
Alıntı:
|
|
1 Korintliler 2 1 Kardeşler, Tanrı'yla ilgili bildiriyi duyurmak için size geldiğimde, söz ustalığıyla ya da üstün bilgelikle gelmedim. 2 Aranızdayken, İsa Mesih'ten ve O'nun çarmıha gerilişinden başka hiçbir şey bilmemeye kararlıydım. 3 Size zayıflık ve korku içinde geldim, tir tir titriyordum! 4 Sözüm ve bildirim, insan bilgeliğinin ikna edici sözlerine değil, Ruh'un kanıtlayıcı gücüne dayanıyordu. 5 Öyle ki, imanınız insan bilgeliğine değil, Tanrı gücüne dayansın. 6 Gerçi olgun kişiler arasında bilgece sözler söylüyoruz; ama bu bilgelik ne şimdiki çağın, ne de bu çağın gelip geçici önderlerinin bilgeliğidir. 7-8 Tanrı'nın saklı bilgeliğinden gizemli biçimde söz ediyoruz. Zamanın başlangıcından önce Tanrı'nın bizim yüceliğimiz için belirlediği bu bilgeliği bu çağın önderlerinden hiçbiri anlamadı. Anlasalardı yüce Egemen'i çarmıha germezlerdi. 9 Yazılmış olduğu gibi, "Tanrı'nın kendisini sevenler için hazırladıklarını Hiçbir göz görmedi, Hiçbir kulak duymadı, Hiçbir insan yüreği kavramadı." 10 Oysa Tanrı Ruh aracılığıyla bunları bize açıkladı. Çünkü Ruh her şeyi, Tanrı'nın derin düşüncelerini bile araştırır. 11 İnsanın düşüncelerini, insanın içindeki ruhundan başka kim bilebilir? Bunun gibi, Tanrı'nın düşüncelerini de Tanrı'nın Ruhu'ndan başkası bilemez. 12 Tanrı'nın bize lütfettiklerini bilelim diye, bu dünyanın ruhunu değil, Tanrı'dan gelen Ruh'u aldık. 13 Ruhsal kişilere ruhsal gerçekleri açıklarken, Tanrı'nın lütfettiklerini insan bilgeliğinin öğrettiği sözlerle değil, Ruh'un öğrettiği sözlerle bildiririz. 14 Doğal kişi, Tanrı'nın Ruhu'yla ilgili gerçekleri kabul etmez. Çünkü bunlar ona saçma gelir, ruhça değerlendirildikleri için bunları anlayamaz. 15 Ruhsal kişi her konuda yargı yürütebilir, ama kimse onun hakkında yargı yürütemez. 16 "Egemen'in düşüncesini kim bildi ki, O'na öğüt verebilsin?" Oysa biz Mesih'in düşüncesine sahibiz. |
|
Alıntı:
|
|
Yeşaya 55 6 Bulma fırsatı varken YHVH'bi arayın, Yakındayken O'na yakarın. 7 Kötü kişi yolunu, Fesatçı düşüncelerini bıraksın; YHVH'be dönsün, merhamet bulur, Tanrımız'a dönsün, bol bol bağışlanır. 8 "Çünkü benim düşüncelerim Sizin düşünceleriniz değil, Sizin yollarınız benim yollarım değil" diyor YHVH. 9 "Çünkü gökler nasıl yeryüzünden yüksekse, Yollarım da sizin yollarınızdan, Düşüncelerim düşüncelerinizden yüksektir. 10 Gökten inen yağmur ve kar, Toprağı sulamadan, yeri Yşaertmeden, Ekinciye tohum, yiyene ekmek vermeden Nasıl göğe dönmezse, 11 Ağzımdan çıkan söz de öyle olacaktır. Bana boş dönmeyecek, İstemimi yerine getirecek, Yapması için onu gönderdiğim işi başaracaktır. |
|
Alıntı:
|
|
Yuhanna 20 24 Onikiler'den biri, "İkiz" diye anılan Tomas, İsa geldiğinde onlarla birlikte değildi. 25 Öbür öğrenciler ona, "Biz Rab'bi gördük!" dediler. Tomas ise, "O'nun ellerinde çivilerin izini görmedikçe, çivilerin izine parmağımla dokunmadıkça ve elimi böğrüne sokmadıkça inanmam" dedi. 26 Sekiz gün sonra İsa'nın öğrencileri yine evdeydiler. Tomas da onlarla birlikteydi. Kapılar kapalıyken İsa gelip ortalarında durdu, "Size esenlik olsun!" dedi. 27 Sonra Tomas'a, "Parmağını uzat" dedi, "Ellerime bak, elini uzat, böğrüme koy. İmansız olma, imanlı ol!" 28 Tomas O'na, "Rabbim ve Tanrım!" diye yanıtladı. 29 İsa, "Beni gördüğün için mi iman ettin?" dedi. "Görmeden iman edenlere ne mutlu!" 30 İsa, öğrencilerinin önünde, bu kitapta yazılı olmayan başka birçok doğaüstü belirti gerçekleştirdi. 31 Ne var ki yazılanlar, İsa'nın, Tanrı'nın Oğlu Mesih olduğuna iman edesiniz ve iman ederek O'nun adıyla yaşama kavuşasınız diye yazılmıştır. |
Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...