Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum...

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik : Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... konusu 7246 kez okundu, 31 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi. Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... merhabalar, kişisel olarak sürekli arayan ve sorgulayan bir yapım var. sürekli araştırıyor ve edinmiş olduğum bilgileri kalbimden süzerek yanıtlar arıyorum. sürekli incili okuyorum. beni çok etkileyen bölümler var ancak bir iki noktayı hala çözemedim. çok zeki değilim ve kafam pek çalışmıyor olabilir. Romalılar 10. bölümde diyor ki isa mesih' i rab olarak çağırırsan ve ağzınla bunu söylersen tanrı oğlu olduğunu söylersen kurtulacaksın diyor.( bu arada tam olarak böyle de olmayabilir aklıma kalanlar bunlar ). Ben henüz bunu diyemiyorum. mantığım bunu alamıyor ama almak da istiyor. Bir de teslis inancı tam olarak anlaşılamaz bunu anlayan yoktur biz insan olarak tanrı gibi düşünemeyiz ve bunu idrak edemeyiz deniyor. Ancak ben idrak etmeden adım atamıyorum. Teslis inancı ve isa mesih' in... Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... konusu 7246 kez okundu, 31 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi.

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-08-07, 12:46
xenomur

merhabalar,

kişisel olarak sürekli arayan ve sorgulayan bir yapım var. sürekli araştırıyor ve edinmiş olduğum bilgileri kalbimden süzerek yanıtlar arıyorum. sürekli incili okuyorum. beni çok etkileyen bölümler var ancak bir iki noktayı hala çözemedim. çok zeki değilim ve kafam pek çalışmıyor olabilir. Romalılar 10. bölümde diyor ki isa mesih' i rab olarak çağırırsan ve ağzınla bunu söylersen tanrı oğlu olduğunu söylersen kurtulacaksın diyor.( bu arada tam olarak böyle de olmayabilir aklıma kalanlar bunlar ). Ben henüz bunu diyemiyorum. mantığım bunu alamıyor ama almak da istiyor. Bir de teslis inancı tam olarak anlaşılamaz bunu anlayan yoktur biz insan olarak tanrı gibi düşünemeyiz ve bunu idrak edemeyiz deniyor. Ancak ben idrak etmeden adım atamıyorum. Teslis inancı ve isa mesih' in tanrı oğlu olduğuna dair internetten bir çok makale, vaaz ve online kitap okudum. Ancak hala tam olarak idrak edemedim. Oğul kavramının biyolojik bir oğul olmaktan çok uzak olduğunu biliyorum bunu tam anlamıyla anladım. isa mesih' in bizzat tanrının sözü olduğunu da kavradım. ancak hala tam olarak tanrı oğlu olduğunu ve özellikle teslis inancını anlayamadım.

Kendimin görmeden iman etme gücümün olmadığını görüyorum. Tanrı bana bunu da sağlasın ama gönlüm yatışsın ve yürekten inanayım istiyorum.

Sonuç olarak burada kilitlendim ve kilidimin açılması gerekiyor. Çevremde hristiyan olan veya sadece incili okuyan birileri de yok. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum...

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-08-07, 20:10
Hardal

Kardeşim,
Yuhanna’nın ilk âyetlerini oku.
Ben anladığımı birkaç kelimeyle sana anlatmaya çalışayım, yanıldığım yeri kardeşler düzeltir diye umarak...
İsa, Tanrı’nın Sözüdür ; dolayısiyle, Onun “Ol!” Sözü de İsa’dır. O sebeple :
- Önce Onunladır ve Yaratılıştan önce vardır,
- Herşey Onunla olmuştur; hiçbir şey Onsuz olmamıştır (O : İsa),
- Ondan çıktığı/doğduğu, Ondan “var olduğu” için Onun “Oğlu”dur (O : Tanrı)...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum...

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-09-07, 14:08
evangelion

xenomur
merhabalar,

kişisel olarak sürekli arayan ve sorgulayan bir yapım var. sürekli araştırıyor ve edinmiş olduğum bilgileri kalbimden süzerek yanıtlar arıyorum. sürekli incili okuyorum. beni çok etkileyen bölümler var ancak bir iki noktayı hala çözemedim. çok zeki değilim ve kafam pek çalışmıyor olabilir. Romalılar 10. bölümde diyor ki isa mesih' i YHVH olarak çağırırsan ve ağzınla bunu söylersen tanrı oğlu olduğunu söylersen kurtulacaksın diyor.( bu arada tam olarak böyle de olmayabilir aklıma kalanlar bunlar ). Ben henüz bunu diyemiyorum. mantığım bunu alamıyor ama almak da istiyor. Bir de teslis inancı tam olarak anlaşılamaz bunu anlayan yoktur biz insan olarak tanrı gibi düşünemeyiz ve bunu idrak edemeyiz deniyor. Ancak ben idrak etmeden adım atamıyorum. Teslis inancı ve isa mesih' in tanrı oğlu olduğuna dair internetten bir çok makale, vaaz ve online kitap okudum. Ancak hala tam olarak idrak edemedim. Oğul kavramının biyolojik bir oğul olmaktan çok uzak olduğunu biliyorum bunu tam anlamıyla anladım. isa mesih' in bizzat tanrının sözü olduğunu da kavradım. ancak hala tam olarak tanrı oğlu olduğunu ve özellikle teslis inancını anlayamadım.

Kendimin görmeden iman etme gücümün olmadığını görüyorum. Tanrı bana bunu da sağlasın ama gönlüm yatışsın ve yürekten inanayım istiyorum.

Sonuç olarak burada kilitlendim ve kilidimin açılması gerekiyor. Çevremde hristiyan olan veya sadece incili okuyan birileri de yok. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Eğer makalelerimizi okuduysanız bu kavramın hiç kimse tarafından tam olarak anlaşılamayacağını söylediğimizi görmüşsünüzdür.

Eğer "Üçlü Birlik" kavramını anlamakta zorlanıyorsanız, başka bir yol deneyin, Tevrat ve Zebur diye bilinen kitapları okuyun, orada Yaratıcı'nın dünyaya geleceğinden bahsetmesini, bir "kız"dan doğacağını belirtmesini, Beytlehem'de doğacağı, acı çekeceği... gibi şeyler üzerinde çalışın. Çünkü sonuç olarak Üçlü Birlik teolojik bir konu, teolojik bir tarif. Öncelikle tüm Kutsal Kitap'ı yani Tevrat, Zebur ve İncil'i okuyun.

Ayrıca şunu belirtmeliyim ki iman ilk olarak yürek meselesidir, bizler aklımızla kavradığımız için veya aklımızla tam olarak kavrayabildiğimiz için iman etmedik. Doğada da insan aklının kavrayamadığı şeyler var ama bu onların yanlış olduğunu göstermiyor.

Bazı ayetler de vermek istiyorum:

Alıntı:
Eyüp 11

7 "Tanrı'nın derin sırlarını anlayabilir misin? Her Şeye Gücü Yeten'in sınırlarına ulaşabilir misin?
Alıntı:
Eyüp 11

8 Onlar gökler kadar yüksektir, ne yapabilirsin? Ölüler diyarından derindir, nasıl anlayabilirsin?
Alıntı:
Vaiz 3

11 O her şeyi zamanında güzel yaptı. İnsanların yüreğine sonsuzluk kavramını koydu. Yine de insan Tanrı'nın yaptığı işi başından sonuna dek anlayamaz.
Alıntı:
1 Korintliler 2

1 Kardeşler, Tanrı'yla ilgili bildiriyi duyurmak için size geldiğimde, söz ustalığıyla ya da üstün bilgelikle gelmedim.

2 Aranızdayken, İsa Mesih'ten ve O'nun çarmıha gerilişinden başka hiçbir şey bilmemeye kararlıydım.

3 Size zayıflık ve korku içinde geldim, tir tir titriyordum!

4 Sözüm ve bildirim, insan bilgeliğinin ikna edici sözlerine değil, Ruh'un kanıtlayıcı gücüne dayanıyordu.

5 Öyle ki, imanınız insan bilgeliğine değil, Tanrı gücüne dayansın.

6 Gerçi olgun kişiler arasında bilgece sözler söylüyoruz; ama bu bilgelik ne şimdiki çağın, ne de bu çağın gelip geçici önderlerinin bilgeliğidir.

7-8 Tanrı'nın saklı bilgeliğinden gizemli biçimde söz ediyoruz. Zamanın başlangıcından önce Tanrı'nın bizim yüceliğimiz için belirlediği bu bilgeliği bu çağın önderlerinden hiçbiri anlamadı. Anlasalardı yüce Egemen'i çarmıha germezlerdi.

9 Yazılmış olduğu gibi, "Tanrı'nın kendisini sevenler için hazırladıklarını Hiçbir göz görmedi, Hiçbir kulak duymadı, Hiçbir insan yüreği kavramadı."

10 Oysa Tanrı Ruh aracılığıyla bunları bize açıkladı. Çünkü Ruh her şeyi, Tanrı'nın derin düşüncelerini bile araştırır.

11 İnsanın düşüncelerini, insanın içindeki ruhundan başka kim bilebilir? Bunun gibi, Tanrı'nın düşüncelerini de Tanrı'nın Ruhu'ndan başkası bilemez.

12 Tanrı'nın bize lütfettiklerini bilelim diye, bu dünyanın ruhunu değil, Tanrı'dan gelen Ruh'u aldık.

13 Ruhsal kişilere ruhsal gerçekleri açıklarken, Tanrı'nın lütfettiklerini insan bilgeliğinin öğrettiği sözlerle değil, Ruh'un öğrettiği sözlerle bildiririz.

14 Doğal kişi, Tanrı'nın Ruhu'yla ilgili gerçekleri kabul etmez. Çünkü bunlar ona saçma gelir, ruhça değerlendirildikleri için bunları anlayamaz.

15 Ruhsal kişi her konuda yargı yürütebilir, ama kimse onun hakkında yargı yürütemez.

16 "Egemen'in düşüncesini kim bildi ki, O'na öğüt verebilsin?" Oysa biz Mesih'in düşüncesine sahibiz.
Alıntı:
Yeşaya 55

6 Bulma fırsatı varken YHVH'bi arayın, Yakındayken O'na yakarın.

7 Kötü kişi yolunu, Fesatçı düşüncelerini bıraksın; YHVH'be dönsün, merhamet bulur, Tanrımız'a dönsün, bol bol bağışlanır.

8 "Çünkü benim düşüncelerim Sizin düşünceleriniz değil, Sizin yollarınız benim yollarım değil" diyor YHVH.

9 "Çünkü gökler nasıl yeryüzünden yüksekse, Yollarım da sizin yollarınızdan, Düşüncelerim düşüncelerinizden yüksektir.

10 Gökten inen yağmur ve kar, Toprağı sulamadan, yeri Yşaertmeden, Ekinciye tohum, yiyene ekmek vermeden Nasıl göğe dönmezse,

11 Ağzımdan çıkan söz de öyle olacaktır. Bana boş dönmeyecek, İstemimi yerine getirecek, Yapması için onu gönderdiğim işi başaracaktır.
Alıntı:
Yuhanna 20

24 Onikiler'den biri, "İkiz" diye anılan Tomas, İsa geldiğinde onlarla birlikte değildi.

25 Öbür öğrenciler ona, "Biz Rab'bi gördük!" dediler. Tomas ise, "O'nun ellerinde çivilerin izini görmedikçe, çivilerin izine parmağımla dokunmadıkça ve elimi böğrüne sokmadıkça inanmam" dedi.

26 Sekiz gün sonra İsa'nın öğrencileri yine evdeydiler. Tomas da onlarla birlikteydi. Kapılar kapalıyken İsa gelip ortalarında durdu, "Size esenlik olsun!" dedi.

27 Sonra Tomas'a, "Parmağını uzat" dedi, "Ellerime bak, elini uzat, böğrüme koy. İmansız olma, imanlı ol!"

28 Tomas O'na, "Rabbim ve Tanrım!" diye yanıtladı.

29 İsa, "Beni gördüğün için mi iman ettin?" dedi. "Görmeden iman edenlere ne mutlu!"

30 İsa, öğrencilerinin önünde, bu kitapta yazılı olmayan başka birçok doğaüstü belirti gerçekleştirdi.

31 Ne var ki yazılanlar, İsa'nın, Tanrı'nın Oğlu Mesih olduğuna iman edesiniz ve iman ederek O'nun adıyla yaşama kavuşasınız diye yazılmıştır.

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-09-07, 14:24
evangelion

Forumumuzda Üçlü Birlik hakkında şöyle bir bölüm var: http://www.hristiyanforum.com/forum/...splay.php?f=34

Üçlü Birliğin mantığı ve kavramak üzerine de şöyle bir tartışma var: http://www.hristiyanforum.com/forum/...read.php?t=294

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-09-07, 14:34
xenomur

Mesajınız için çok teşekkür ederim. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi az da olsa İsa' nın Tanrı Oğlu olduğunu anladım. Ben bunu şöyle anlıyorum doğru mudur ? Tanrının sözü herşeyi yoktan var etti. Tanrının sözü aracılığı ile herşey var oldu. Ve tanrının sözü beden şeklini aldı. Bu sebeple İsa ne dediyse diyen bizzat tanrının sözüydü. Başlangıçta da o vardı. Yaratıştan öncesinde o vardı. Ben böyle anladım yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Ancak Tanrı' nın sözü nasıl Tanrı gibi Tanrı olabilir ? Biz bunu insan olduğumuz için mi tam anlamıyla kavrayamıyoruz. Tanrı' nın sözü kutsaldır çünkü tanrıdandır ancak nasıl Tanrı olabilir ? Rab olabilir ? Tanrı' nın sözü Tanrı dandır. Bu yüzden oğuldur ancak nasıl Tanrı dır ? Sadece Tanrıdan geldiği için oğul dense veya kutsal dense yeterli olamaz mı ? Söz Rab midir ?

Tekrar kusuruma bakmayın biraz geç anlıyor hatta epey geç anlıyor veya anlamak için izin verilmemiş olabilirim. Ancak yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar ...

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... konusuna benzer konular;

MHP'deki Masonlar ve Protestan Kiliseler Birliği MHP’deki Masonlar ve Protestan Kiliseler Birliği http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/06/MHPde-ki-masonlar...jpg MHP’deki Masonlar ve Protestan Kiliseler Birliği CHP’nin 20 mason ve rotaryen aday gösterdiğinin ortaya çıkmasından sonra, MHP’de de 9 mason, rotaryen ve lions üyesinin milletvekili adayı olduğu saptandı. Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) sular durulmuyor. MHP kaset depreminden sonra şimdi de mason adaylar iddiasıyla çalkalanıyor. CHP’nin 20 mason milletvekili adayından sonra MHP’nin milletvekili adayları arasında da 9 mason, rotaryen ve lions olduğu saptandı. Masonların ve bu tür kökü dışarıdan örgüt mensuplarının kimlikleri gizlenmesine karşın, mason kuruluşlarının elektronik ortam kayıtları bazı internet sitelerine düşmüş ve...

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? (Not: Liturjik hristiyan derken,ayinlerin görkemli olmasını isteyen,buhur ve çan kullanımı gibi geleneksel ibadet tarzını benimseyen,Komünyon'u dizleri üzerinde çökerek almayı tercih eden,org müziği ve klasik ilahiler eşliğinde , istavroz/haç çıkarma gibi Elçisel Kilise adetlerini seven,kilisede modernizmden hoşlanmayan ve daha geleneksel ibadet tarzını benimseyen kardeşleri kastediyoruz ki;bu liturjik Hristiyanlar arasında Protestanlar da mevcuttur,örneğin Lutheranlar ve Methodistler liturjik uçtadır.) Evanjelikal ibadetten hoşlanan kardeşler ise ritüel ve liturjiden çok Kutsal Kitap ayetlerinin literal olarak ele alındığı,Kutsal Kitap odaklı ve yalın,sade,İncil toplantısı havasında,contemporary/modern jazz/blues gibi müzik ve ilahilerle el çırparak tapınmayı seven,kilisede günlük...

Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Raporu 2010 Türkiye Protestan Kiliseler Birliği 2010 Raporu Submitted by admin on 17/02/2011 – 15:32No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/image1-300x133.jpg Türkiye Protestan Kiliseler Birliği 2010 Raporu Başkanlığını Hamdi Zekai Tanyar’ın yaptığı Türkiye Protestan Kiliseler Birliği’nin hazırladığı, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı protestanların durumunu, sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatan rapora ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Türkiye Protestan Kiliseler Birliği 2010 Raporu http://www.hristiyangazete.com/2011/02/turkiye-protestan-kiliseler-birligi-2010-raporu/

Mesih inancında Allah'ın birliği Mesih İnancı'nda Allah'ın Birliği Biz Mesih İnanlıları, eşi ortağı olmayan, sınırsız, yeri ve gökleri kuşatan, her şeyin yaratıcısı, öncesiz, sonrasız, mülkünün sonu olmayan tek bir İlâh'a inanırız. Bu inanç Kutsal İncil'de de, Mesih İmanı'nın Yasası'nda da apaçıktır. 1. Mesih, bir Yahudi kendisine, ''Ey öğretmen, en büyük buyruk nedir?'' diye sorduğunda bu inancı açıklamıştı: ''...En önemlisi şudur: Dinle ey İsrail! Tanrımız olan Rab, tek Rab'dir. Tanrı'n olan Rabbi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle sev. İkincisi de şudur: Komşunu kendin gibi sev. Bunlardan daha büyük buyruk yoktur.'' (Markos 12:29-31) Bu, Tesniye kitabında bildirilenlerin vurgulanmasıdır. Bu buyruğu Kuran dili ile söylemeye kalksak şöyle diyeceğiz: Allah, ilâhımız tektir,...

2007 Avrupa Birliği İlerleme Raporu ve Azınlıklar 2007 İLERLEME RAPORU VE AZINLIKLAR İçişleri Bakanlığının Azınlıklarla ilgili Genelgesi: Bilindiği gibi Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliğine aday her ülke için her yıl bir ilerleme raporu yayımlıyor. Raporda ülke, her yönüyle incelenerek sorunlar belirleniyor, çözümler öneriliyor. Türkiye ile ilgili 2007 raporu 6 Kasım tarihinde yayımlandı. Biz bu raporda özellikle azınlıkları ilgilendiren konuları ele aldık. Raporda çeşitli Bakanlıkların üst düzey yetkililerinden oluşan bir heyetin, Haziran ayında “gayrimüslim topluluklarının dini liderlerini” İstanbul’da ziyaret ettiği belirtilmekte ve İçişleri Bakanlığının genelgesinden söz edilmektedir. Raporda azınlıklarla ilgili görüşleri incelemeden önce raporda yer verilen 19 Haziran tarihli ve 508 sayılı 2007–63 numaralı İçişleri...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih