Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema

Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > YHVH Tanrı Rab Allah Üçlü Birlik : Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema konusu 2459 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj bgmurat tarafından gönderildi. Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema NOT: "Bu resim = Üçlü Birlik" demek DEĞİLDİR. Üçlü Birliği anlamaya çalışırken tek hedef üçlü birlik olmalı ve ona odaklanılmalıdır, verilen örnekler, kullanılan şemalara odaklanılmamalı, bunlardan ikincil sorular türetilmemelidir. Çünkü örnekler veya şemalar Üçlü Birlik için değil, Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı olmak içindir. Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema konusu 2459 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj bgmurat tarafından gönderildi.

Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-02-07, 03:08
evangelion

NOT: "Bu resim = Üçlü Birlik" demek DEĞİLDİR.

Üçlü Birliği anlamaya çalışırken tek hedef üçlü birlik olmalı ve ona odaklanılmalıdır, verilen örnekler, kullanılan şemalara odaklanılmamalı, bunlardan ikincil sorular türetilmemelidir. Çünkü örnekler veya şemalar Üçlü Birlik için değil, Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı olmak içindir.

Eklenmiş Resmin önizlemesiResmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  Trinity5.gif
Görüntüleme: 177
Büyüklüğü:  11,7 KB (Kilobyte)  

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema

Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-03-07, 13:19
bgmurat

BABA TANRI--X--OĞUL İSA MESIH--X--KUTSAL RUH=TANRI

"...kendi suretinde yarattı....."

BEDEN--X--CAN--X--RUH=İNSAN

1Se. 5:23 Esenlik kaynağı olan Tanrı'nın kendisi sizi tümüyle kutsal kılsın. Ruhunuz, canınız ve bedeniniz Rabbimiz İsa Mesih'in gelişinde eksiksiz ve kusursuz olmak üzere korunsun.

YOL--X--GERÇEK--X--YAŞAM=EBEDİYET

Yu. 14:6 İsa, "Yol, gerçek ve yaşam Ben'im" dedi.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİsa Mesih diyorki:
Joh 7:17 "Eğer bir kimse Tanrı'nın isteğini yerine getirmek istiyorsa, bu öğretinin Tanrı'dan mı olduğunu, yoksa kendiliğimden mi konuştuğumu bilecektir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema

Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Üçlü Birlik'i anlamaya yardımcı bir şema konusuna benzer konular;

Üçlü birlik öğretisi Sevgili Groftard ben yeni Hristiyan oldum . Bana üçlü birlik öğretisini anlatabilir misiniz ?

Üçlü Birliği tam olarak kavrayamıyorum... merhabalar, kişisel olarak sürekli arayan ve sorgulayan bir yapım var. sürekli araştırıyor ve edinmiş olduğum bilgileri kalbimden süzerek yanıtlar arıyorum. sürekli incili okuyorum. beni çok etkileyen bölümler var ancak bir iki noktayı hala çözemedim. çok zeki değilim ve kafam pek çalışmıyor olabilir. Romalılar 10. bölümde diyor ki isa mesih' i rab olarak çağırırsan ve ağzınla bunu söylersen tanrı oğlu olduğunu söylersen kurtulacaksın diyor.( bu arada tam olarak böyle de olmayabilir aklıma kalanlar bunlar ). Ben henüz bunu diyemiyorum. mantığım bunu alamıyor ama almak da istiyor. Bir de teslis inancı tam olarak anlaşılamaz bunu anlayan yoktur biz insan olarak tanrı gibi düşünemeyiz ve bunu idrak edemeyiz deniyor. Ancak ben idrak etmeden adım atamıyorum. Teslis inancı ve isa mesih' in...

Teslis'i anlamaya çalışmak, sorgulamak günah mı? Sizce teslisin mahiyetini anlamaya çalışmak günah mı. Çünkü kendimize göre sorgulama yapıyoruz. Hıristiyanlık buna izin veriyor mu?

Üçlü Birlik hakkında sorular Merhabalar, Ben nedenini anlamadığım bir şekilde kimseden görmeden, kimseden öneri almadan İncil alıp okumaya başladım. Sonra Eski Ahit' i okudum ve hala okuyorum. Tanrıyı arıyorum ve Tanrıyı tanımaya çalışıyorum ve bunun için sürekli dua ediyorum. Kutsal Kitabı anlamak için Kutsal Ruh' un yardımı gerekli olduğunu bildiğim için her seferinde Kutsal Kitabı okurken dua ederek okuyorum. Eski Ahit' ten sonra birden Tanrıyı üçlü birlik içinde gördüm. Eski Ahit te üçlü birlik için herhangi birşey görmedim. Tabi henüz anlamamış da olabilirim fakat denk gelmedim. İsa Mesih' in Rab olduğu konusunda hala kesin iman etmiş değilim. İsa Mesih' in Rab olduğunu anlayabilsem hiç durmadan hemen iman edeceğim. Oğul karamını tam anlayamamıştım ve aynı şekilde Kutsal Ruh' u da pek kavrayamamıştım....

Üçlü Birlik (Bytesize Theology) Üçlü Birlik “Üçlü Birlik” kelimesi Kutsal Kitap’ta yer almaz, fakat bu kavram Kutsal Yazılar’da Yaratılış 1:26’dan (“Tanrı, ‘İnsanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım’ dedi”) Matta 28:19’a (“Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim ola-rak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin.”) kadar her yerde mevcuttur. Üçlü Birlik, Tan-rı’nın “üçlüğü”; Baba, Oğul ve Kutsal Ruh oluşudur. Bizler üç Tanrı’ya inanmıyoruz. Kutsal Yazılar sadece bir tek Tanrı olduğu konusunda oldukça açıktır (Yasanın Tekrarı 6:4; 1. Timoteos 2:5). Bunun anlaşılması çok zor bir öğreti olduğu konusunda şüphe yoktur. 5. yüzyılın büyük Hristiyan liderlerinden Augustine, Üçlü Birlik öğretisi hakkında düşünmek için büyük bir zaman harcamıştır. Bir gün deniz kıyısında tek...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih