Doğru sayılmak

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Aklanma : Doğru sayılmak

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Doğru sayılmak

" Bu nedenle arkadaşlar, kardeşler, şu gerçek sizlerce bilinsin: İsa aracılığıyla sizlere günahların bağışlanacağı bildiriliyor. Musa'nın yasası aracılığıyla kötülüklerin tümünden doğrulukla donatılamadınız." ( Elç. 13:38-39).
Yukarıdaki ayetler açıkca belirtiyor: Günahlarımızın bağışı ve Tanrı katında doğru sayılmamız iman yoluyla oluyor. Günahlarımızın bağışıyla sadece doğru sayılmış olmuyoruz. Rab daha ileri gidiyor. "Doğru sayılmak", bağış bulmak ve tüm suçlamalar önünde lekesiz bulunmak demektir.
Normal bir mahkemede yargıç, delil yetersizliğinden dolayı bir suçluyu aklarsa, onu aynı zamanda doğru sayamaz, çünkü adam suçludur. Ancak suçlu kişinin bağışlanmaya ihtiyacı vardır. Adam suçsuz ise, o zaman yargıç onu suçsuz ilan eder.Çünkü, onun bağışa ihtiyacı yoktur. Fakat, suçlu bir kişiyi hem bağışlamak hem de onu suçsuz, yani doğru ilan etmek normal bir yargıcın yapabileceği bir iş değildir. Böyle bir işi ancak Tanrı yapabilir.Rab, günahlı ve suçlu bir kişiyi hem bağışlar hem de suçsuz,yani haklı ilan eder.
Rom. 8:33'den esinlenen ilahinin sözleri bunu destekler: "Tanrı'nın seçtiklerini kim suçlayabilir ? Tanrı'nın ta kendisi bizi haklı çıkarır." İşte, Tanrı yalnızca günahımızı bağışlamakla kalmaz. Bundan daha ileriye gidip bizleri hiç günah işlememiş kişiler olarak görür ve ilan eder. ( Kamil MUSA )

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.

Doğru sayılmak

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Doğru sayılmak konusuna benzer konular;

İman Gizlemek Ne Derece Doğru? Sevgili Hristiyanlar; Maalesef 2 gündür bi hayli huzursuzum. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası, sizlere danışmak istedim. Bir Amerikalı ile 2 gündür mesajlaşıyorum, kendisi sonradan RAB'bi bulan, bu uğurda ailesini ve arkadaşlarını kaybetmiş bir imanlı. Şaşırdım aslında, Amerika Birleşik Devletleri'nde bile bir kişi, iman dolu olduğu halde dışlanıyorsa, gerçekten durum kötü demektir. Bana ailemin bilip bilmediğini sordu ben de hayır dedim. Bunun üstüne bana şu ayetleri gösterdi; "İnsanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, ben de göklerdeki Babam'ın önünde açıkça kabul edeceğim. İnsanların önünde beni inkâr edeni, ben de göklerdeki Babam'ın önünde inkâr edeceğim." Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış...

Nihayet doğru yol... Aslında benim imanım bir mucizeyle olmadı hani arkadaşlar yazmışlar rüyalar görmüşler kendilerine işaret gelmiş böyle bir şeyim olmadı ancak yine de paylaşmak istiyorum yaşadıklarımı. Ben Müslüman ailede doğdum. ancak çocukken Tanrı kavramım çok zayıftı. Hiç bir şeye inanmazdım ama hıhı deyip geçerdim. Büyükannem bana duaları öğretirdi ama bana hep isteksiz okuyorsun derdi öyleydi çünkü hiç bir şey hissetmiyordum. Bir gün ansiklopedi de Din bölümünü araştırıyordum 11 yaşlarında falandım. Çarmıha gerilmiş bir beden gördüm üstünde başlık HRİSTİYANLIK -TESLİS İÇİNDE TEK TANRI İNANCI- pek anlamadım o zamanlar okuduklarımdan ama İsa beni kendine çekmişti çok sevmiştim onu. Büyükanneme gidip Hrisityanlığı okudum istediğim bana hak vermesiydi...

Doğru yola varış. Herşey bir anda başladı aslında. 21 senelik hayatımı hep bir yaratıcının varlığına inanarak geçirdim. Her türk genci gibi seçme hakkım olmadan, doğdum ve henüz 1 günlükken dinim benim için seçilmiş kimlik haneme bil islam olarak kaydedilmişti. Allah'a ve yaradana tabiki inanıyordum ama hayatım boyunca hiç oruç tutmadım, namaz kılmadım ve okullarda anlamadan ezberlediğim o arapça dualardanda nefret ettim. Hep şu soru vardı aklımda.. Neden birşeyleri anlamadan söylemeliydimki?? Özellikle küçükken ezan sesi beni inanılmaz şekilde korkutur bir imam veya din adamı gördüğümde arkama bakmadan kaçardım. Ailemde benim gibi doğduğunda müslüman olmak zorunda olduğu içn müslüman olan ve ibadet etmeyen çağdaş bir aileydi.Din konusunda hiç bir baskı...

Doğru yolu buldum Merhaba sevgili kardeşlerim. Aslında uzun zamandır bu siteye üyeyim. Yazıları düzenli takip etmeye çalışıyorum. Biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Ben, kağıt üzerinde müslüman ancak yüreğinde hristiyanlığı kabul etmiş biriyim. Müslüman bir ailede doğdum ama ailem beni ve kardeşlerimi tüm inançlara saygılı olacak biçimde yetiştirdi. Üniversite yıllarında hristiyanlığa ilgi duymaya başladım. Nedendir bilmem ama içimden bir ses hristiyanlığı araştırmam gerektiğini söylüyordu. Ben de araştırmaya başladım ve araştırdıkça mutluluğu, huzuru yüreğimde hissediyordum. Biz ailece yazları Ege kıyılarını dolaşırdık ve tatile her çıkışımızda Kuşadasındaki Meryem Ana'ya da uğrardık ve her uğrayışımızda benim yüreğimde kıvılcımlar çakardı. Huzuru...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Aklanma : Doğru sayılmak

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler