Alkol - Sayfa 2

Alkol - Sayfa 2 :  Alkol - Sayfa 2 | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Alkol

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Alkol - Sayfa 2 sayfasını paylaşmak için adres:

Alkol

Alkol
KANTOR

Alkol

ALKOL ve KIRMIZI ŞARAP

Kana Düğünü mucizesi niçin yeterince kanıt sayılmamaktadır? Üstelik RAB'bin Sofrası'nda kırmızı şarap temel alınmaktadır. Kase ve kupada kalan şarap tümüyle rahip tarafından içilmektedir. Kırmızı şarap alkol sorunsalından ayrı tutulmalıdır. Yasakcı zihniyetler bunu dikkate almalıdır.Yasaklar konusunda Hristiyanların başka dinler ile adeta yarışması kazanç değil, zarar getirecektir. Tanrı'nın ışığı rehberimiz olsun..

Alkol

Alkol
NCyril

Alkol

kardeşlerim değerli abilerim bence bizim sağlığımıza zarar veren herşeyden uzak durmalıyız...

Yonetim Notu: Belli oranlarda alinan alkolun sagliga yarari vardir.

Alkol

Alkol
sawthetruth

Alkol

Kırmızı şarap zaten yaklaşık olarak %10 civarında alkol içerir. Geriye kalanı üzüm suyudur. Ayrıca ona o rengi veren maddenin de üzüm suyunun da ölçülü miktarda içilmesi vücut için yararlıdır.

Alkol

Alkol
Aliriza

Alkol

Kırmızı şarabın bir yararı daha saptandı : Eklemlerde bulunan maddenin oluşturulması ve kuvvetlendirilmesinde katkısı varmış. Benim yılda 2 kez gittiğim kardiyolog'un açıklaması şöyle :
Kalp kaslardan oluşmuş bir organ. Gün boyunca bazen yavaş, bazen hızlı, hatta çoğu zaman gergin olarak çalışmaktadır. Sınırlı miktarda alınan alkolün (şarap,rakı, viski, bira,.) gergin olan kalp kaslarının relax durumuna geçmesini, bununda kalp kasları yetmezliği dahil bir çok hastalığın önüne geçtiğini söylüyor. Ayrıca alkolün kalbe değil, karaciğere zarar verdiğini söyledi. Medeni toplumlarda,herşey kararınca alındığı için zararı değil,yararı dokunuyor. Bizde ise, herşeyin uç değerleri deneniyor.Bir balıkla, 3 duble rakı, veya bir büyük şişe şarap gibi. Bunlarda insan vücüdu için zararlı oluyor.
Alkolün yasaklanmasını değil, alkolden kaçınılmasını önermek gerekir.Yasaklanan şeylere her zaman eğilim artar.
Saygilarimla.

Alkol

Alkol
hakan2007

Alkol

arkadaşımın babası açık kalp ameliyatı oldu ve doktoruda kırmızı şarap içmesini söylemiş

Alkol

Alkol
Kazancakis

Alkol

Merhaba arkadaşlar bende alkol kullanıyorum sanırım bağımlısıyım bu illetin. bırakamıyorum. haftada birde olsa içiyorum. içtiğim için bazen pişmanlık duyuyor, bazen keyif alıyorum. bırakmak için hiç bir çabada sarfetmiyorum. bu siteye uzun zamandır üyeyim, bazen forumdaki konuşmalara katılıyor, bazen izliyorum.

Sevgili kardeşlerim, birbirimizi sevelim. Çünkü sevgi Tanrı'dandır. Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımaz. Çünkü Tanrı sevgidir. Tanrı biricik Oğlu aracılığıyla yaşayalım diye O'nu dünyaya gönderdi, böylece bizi sevdiğini gösterdi. Tanrı'yı biz sevmiş değildik, ama O bizi sevdi ve Oğlu'nu günahlarımızı bağışlatan kurban olarak dünyaya gönderdi. İşte sevgi budur. Sevgili kardeşlerim, Tanrı bizi bu kadar çok sevdiğine göre biz de birbirimizi sevmeye borçluyuz. Hiç kimse hiçbir zaman Tanrı'yı görmüş değildir. Ama birbirimizi seversek, Tanrı içimizde yaşar ve sevgisi içimizde yetkinleşmiş olur" (1.Yuhanna 4:7-

neden bu ayetle cevap verdim çünkü konuşan ben değil, tanrı sevgisiydi içimdekileri dışa vuran.
sizleri çok seviyorum . Rab sizinle olsun.... Amin

Alkol

Alkol
huzurlu

Alkol

Arkadaşlar,

Ben de şahsen arada da olsa alkol kullanıyorum. Bence alkol öyle bişeyki bunun arası yok. Yani ya kullanıyorsundur, ya da hiç kullanmıyorsundur. Dolayısıyla ben bunun hiç kullanılmaması gerektiğini esas alıyorum. Bazı ayetlerden de yola çıkarak bazı kardeşler alkol kullanmanın serbest olduğunu önemli olanın ve yasak olanın sarhoş olmak olduğunu öne sürüyorlar.

Öyleyse gelin bu konuyu tartışalım: Nedir sarhoş olmak? Çakır keyif olmak sarhoşluk mudur? Yoksa sarhoş kabul edilmek için illaki şuuru mu kaybetmek gerekir? Ben bir bardak bira içtikden sonra bile hiç içmemiş halimize göre sarhoş olduğumuzu düşünüyorum. Dolayısıyla aynı günahda olduğu gibi bu işin azı çoğu yok diyorum. Farklı düşünen arkadaşlarla tartışmak isterim... Alkol demek öyle ya da böyle huzuru Rabbin dışında aramak demektir. Değilse biribirimizi kandırmayalım. Aramızdan kaçımız sağlık olsun diye alkol alıyor??? Keyfimiz olsun diye içki içip ardından kalbe iyi geliyor diye kendimizi rahatlatıyor olmayalım?

Fiziksel olarak faydasına gelince.. Arsenik içseniz de gözlere yararlıdır. Ama arsenik adamı ölüdür. Yani alkolün faydası var olabilir. Ama zararı yüz kat fazla ise yararı hakkaında konuşmak bence yersizdir ve anlamsızdır. Damarlara iyi gelen şey yüzbinlerce beyin hücresini öldürüp karaciğeri de çürütüyor.. Bilginiz ola.. Tek kadeh için de bu böyle!!!!

Rab bunu onaylıyor olamaz.. Ben de içiyorum.. Ama İ Ç M E M E L İ Y İ Z !!!

Yönetim Notu: Bunlar sizin kendi kişisel düşüncelerinizdir. Ancak hiç içmemek gerekiyorsa buna bazı meyveler ve gıda ürünleri de dahil olur. Örneğin vücudumuzda, midemizde bazı maddeler vardır ve bunlar sindirim için gereklidir, az olduklarında da, çok olduklarında da sorun çıkartırlar. Ayrıca kabul etmemiz gerekir ki İncil'de açıkça şarap içilmesi önerilmektedir, yine açıkça sarhoş olmamak gerektiği ifade edilmektedir. Sarhoşluğun ölçütü de bizde değil, dışarıdadır yani insanların gözündedir, eğer insanların gözünde sarhoş görülüyorsak yaptığımız yanlıştır, sarhoşluktur.

Alkol

Alkol
huzurlu

Alkol

huzurlu
Yönetim Notu: Bunlar sizin kendi kişisel düşüncelerinizdir. Ancak hiç içmemek gerekiyorsa buna bazı meyveler ve gıda ürünleri de dahil olur. Örneğin vücudumuzda, midemizde bazı maddeler vardır ve bunlar sindirim için gereklidir, az olduklarında da, çok olduklarında da sorun çıkartırlar. Ayrıca kabul etmemiz gerekir ki İncil'de açıkça şarap içilmesi önerilmektedir, yine açıkça sarhoş olmamak gerektiği ifade edilmektedir. Sarhoşluğun ölçütü de bizde değil, dışarıdadır yani insanların gözündedir, eğer insanların gözünde sarhoş görülüyorsak yaptığımız yanlıştır, sarhoşluktur.
Sevgili yönetim,

Kesinlikle haklısınız. Bunlar benim kişisel düşüncelerimdir. Dolayısıyla yazımda 'Ben, bence' zamirlerini sıkça kullandım. Bne bu düşüncemi şöyle özetleyeyim: Sırf sağlık olsun diye alkol alan, ya da incildeki öneriyi esas alarak şarap içen kişi var ise üstelik bu kişi sarhoş da olmamayı başarabiliyorsa tek kelime bile söyleyemem. Büyük saygı duyarım. Ben şahsen bu seviyede değilim. İçtiğimde çakır keyif oluyorum. Bunu da bal gibi de keyif için yapıyorum. Benim daha sonra ne sağlığı ne de incildeki öğretiyi öne sürecek yüzüm yok. Bunlar benim adıma sadece bahane olur.

Öte yandan alkol yapısı itibariyle tehlikeli bir madde. Çünkü bağımlılık yapıyor. Dolayısıyla yine ifade edeyimki kişiseldir, ben benim durumdaki tüm kardeşlerime hiç içmemeyi öneririm. Çünkü en kolay yöntem budur.. Yine kişisel bir düşüncemdir nolur mazur görün çünkü elimde resmi bir istatistik yok ama ben alkol kullanan kişilerin yüzde 99'unun da benim gibi olduğunu düşünüyorum.. Yani keyif için içtiklerini... Bir kadeh de olsa..

Esenlikle..

Yönetim Notu: Güzel öneri, sizin söyledikleriniz de birer gerçektir. İşin bir ucunda ferisilik bir ucunda sarhoşluk var gibi. En güzeli arada dengeli olabileceksek dengede kalabilmek, ama eğer bağımlılığa meyilli bir kişiliğimiz varsa bu durumda mümkün olduğu kadar uzak durmak iyi bir şeydir. Bu konuda Kutsal Kitap'ımızdaki zayıf iman, güçlü iman bölümü de yararlıdır. Herkesin aynı madde için denenme oranı aynı değildir.

Alkol

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Alkol - Sayfa 2 sayfasını paylaşmak için adres:

Alkol konusuna benzer konular;

Alkol, nikotin, kafein, uyuşturucu madde bağımlılığı Alkol: Alkol erişilebilirliği en kolay toksik maddelerden biridir. Kültürün de etkisiyle sosyal hayatta da kullanımı oldukça yaygındır. Bazı kişiler alkolü sadece kontrollü bir şekilde alırken bazıları için ise alkol kullanımı tedavi edilmesi...

Alkol günah mıdır sorusuna biraz farklı bir bakış açısı Merhaba arkadaşlar, Bilindiği üzere Hristiyanlıkta alkol kullanımı günah değil, sadece sarhoş oluncaya kadar içmenin günah olacağı bildirilmiştir. Hatta İncil'de bir ayette: "Şarapla sarhoş olmayın, bu sizi sefahate götürür." (Efesliler 5:18)...

Alkol Bağımlılığı Alkol ve madde bağımlısı olduğunuzu nasıl anlarsınız? Tedavisi nasıldır, neler yapmalı, nasıl bir yol izlemeli? Alkol kullanmanın problem haline dönüşmesi için kişinin sürekli alkol alıyor olması gerekmez. Kişi, zaman zaman kullansa da, alkol...

Anne Babalara çocukları için alkol hakkında öneriler Anne Babalara çocukları için alkol hakkında öneriler Özel kutlamalar, doğum günü, yılbaşı, mezuniyet töreni ya da gençler için hazırlanan bazı eğlencelerde alınan alkol, zamanla artıyor ve alışkanlığa dönüşüyor. Gençler alkole hafif diye...

Kutsal Kitap alkol/sarap icme konusunda ne der? Bir Hristiyanin icki icmesi gunah midir? Kutsal Yazilar icki icme konusunda bir cok uyarilarla doludur ( Leviler 10:9; Sayilar 6:3; Yasanin Tekrari 29:6; Hakimler 13:4,7,14; 1 Samuel 1:15; Suleymanin Ozdeyisleri 20:1; 31:4,6; Yeseya 5:11,22; 24:9; 28:7; 29:9; 56:12; Mika 2:11; Luka 1:15...

Alkol - Sayfa 2
2- Alkol - Sayfa 2 :  Alkol - Sayfa 2 | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Alkol

Alkol

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler