Arkadaşlar,
Ben de şahsen arada da olsa alkol kullanıyorum. Bence alkol öyle bişeyki bunun arası yok. Yani ya kullanıyorsundur, ya da hiç kullanmıyorsundur. Dolayısıyla ben bunun hiç kullanılmaması gerektiğini esas alıyorum. Bazı ayetlerden de yola çıkarak bazı kardeşler alkol kullanmanın serbest olduğunu önemli olanın ve
yasak olanın sarhoş olmak olduğunu öne sürüyorlar.
Öyleyse gelin bu konuyu tartışalım: Nedir sarhoş olmak? Çakır keyif olmak sarhoşluk mudur? Yoksa sarhoş kabul edilmek için illaki şuuru mu kaybetmek gerekir? Ben bir bardak bira içtikden sonra bile hiç içmemiş halimize göre sarhoş olduğumuzu düşünüyorum. Dolayısıyla aynı
günahda olduğu gibi bu işin azı çoğu yok diyorum. Farklı düşünen arkadaşlarla tartışmak isterim... Alkol demek öyle ya da böyle huzuru
Rabbin dışında aramak demektir. Değilse biribirimizi kandırmayalım. Aramızdan kaçımız sağlık olsun diye alkol alıyor??? Keyfimiz olsun diye içki içip ardından kalbe iyi geliyor diye kendimizi rahatlatıyor olmayalım?
Fiziksel olarak faydasına gelince.. Arsenik içseniz de gözlere yararlıdır. Ama arsenik adamı ölüdür. Yani alkolün faydası var olabilir. Ama zararı yüz kat fazla ise yararı hakkaında konuşmak bence yersizdir ve anlamsızdır. Damarlara iyi gelen şey yüzbinlerce beyin hücr
esini öldürüp karaciğeri de çürütüyor.. Bilginiz ola.. Tek kadeh için de bu böyle!!!!
Rab bunu onaylıyor olamaz.. Ben de içiyorum.. Ama İ Ç M E M E L İ Y İ Z !!!
Yönetim Notu: Bunlar sizin kendi kişisel düşüncelerinizdir. Ancak hiç içmemek gerekiyorsa buna bazı meyveler ve gıda ürünleri de dahil olur. Örneğin vücudumuzda, midemizde bazı maddeler vardır ve bunlar sindirim için gereklidir, az olduklarında da, çok olduklarında da sorun çıkartırlar. Ayrıca kabul etmemiz gerekir ki
İncil'de açıkça şarap içilmesi önerilmektedir, yine açıkça sarhoş olmamak gerektiği ifade edilmektedir. Sarhoşluğun ölçütü de bizde değil, dışarıdadır yani insanların gözündedir, eğer insanların gözünde sarhoş görülüyorsak yaptığımız yanlıştır, sarhoşluktur.