jude
Hıristiyanlıkta şaraptan başka alkollü içecekler yasak mıdır?
Peder Patrice ile Şarap sohbetleri:
Yukaridaki fotograf Azize Tereza Katolik Kilisesi'nin tavanindan; tavan Ekmek ve Şarap ile Yeni Ahit'in kurbanının kutlanmasını hatırlamak icin bugday ve uzum salkimlari ile suslenmistir.
Antik caglarda sarap sudan daha cok tuketilen bir icecek olmustur (bugun Anadolu Medeniyetleri muzesine gittiginizde cok fazla şarap amphorasi goreceksiniz). Şarabin icerigindeki alkol ve antibakteriyel ozelliginden dolayi, suya gore daha guvenilir bir icecekti. Hekimler amelyatlarda dokulari şarapla temizliyor ve ilac olarak kullaniliyordu.
Şarap içmenin ölçüsü...
Hekimler bir kadef şarabin faydali oldugunu kalbi korudugunu bilimsel olarak ispatladilar. Dionysos ise 3 kadeh içilmesi gerektiğini soylemistir: Birincisi saglik, ikincisi aşk, ucuncusu uyku için. Dorduncu kadeh ve onuncu kadeh şiddet için ve onuncu kadehten sonrasi ise çılgınlık içinmiş.
Şarabin rengi...
Kirmizi.
Cunku beyaz sarap bobrekleri asiri calistirdigindan vucudu yorarmis.
Jude
ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.
LovePeace15
Bunun belirli bir ölçüsü yok bazı insanlar bir kadehle sarhoş olur bazıları on kadeh içtikten sonra. İçki tamamen günah bir şey olsaydı Rabbin sofrası ayininde şarap kullanılmazdı.Ama sarhoş olup bilincini kaybetmek , çılgınlık yapmak, cinsel ahlaksızlık yapmak günahtır.
27 Sonra bir kâse alıp şükretti ve bunu öğrencilerine vererek, Hepiniz bundan için dedi. 28 Çünkü bu benim kanımdır, günahların bağışlanması için birçokları uğruna akıtılan antlaşma kanıdır.
allycan
ilk defa duyuyorum şarap'ın zararı oldugunu. belkide akrabalarınızın başka birşeyden miğdesini bozmuştur?..
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler