S:
Anglikanlık Kutsal Evakaristiya/Komünyon Ayini
Anglikanlık Anglikan Kilisesi’ne göre Kutsal Evakaristiya Ayini
http://farm4.static.flickr.com/3564/3601857939_963eedc07e.jpg
*Not: Diğer kiliselerden/mezheplerden vaftiz olmuş imanlılar,Komünyon Sofrası’na katılabilirler.Vaftiz olmayanlar veya Komünyon’a yaklaşmak istemeyenler, mihraba yaklaşıp rahibin kutsamasını alırlar.
<o:p></o:p>
-Selamlama-<o:p></o:p>
|
16-09-09 15:12
|
1 |
352 |
S:
Anglikanlık Cenaze Töreni/Defin Liturjisi
Anglikanlık <o:smarttagtype namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" name="City"></o:smarttagtype><o:smarttagtype namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" name="place"></o:smarttagtype><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> ...
|
14-09-09 20:15
|
0 |
244 |
S:
Anglikanlık Kilisesi 'nin yapısı ve dağılımı
Anglikanlık Anglikan Kilisesi’nin yapısı Ortodoks Kilisesininkine benzer. “Her psikopos eşittir” denen eski inancına dayanarak her psikoposluğun özerkliği korunmaktadır. Birçok psikoposluğun beraber oluştuğu bölgeye “province” adı verilir. Anglikan Kilisesinin yaygın olduğu ülkelerde bir bölge bütün ülkeyi kapsamaktadır. Bazı bölgeler ise birçok ülkeyi kapsamaktadır. Bir bölgeyi yöneten psikoposa primate denir. Bazı bölgede belli psikoposluğun psikopos otomatiken primate olur. (örn. İngiltere Kilisesinin başkanı Canterbury Başpsikopostur.) Bazı bölgelerde ise psikoposlar arasında seçim yapılır. Birleşik Amerika ve Kanada’da ise biri primate seçilirse kendi psikoposluktan istifa edip yalnız bölge işe bakmak zorundadır. Bölge yetkilinin yetkisi...
|
11-09-09 12:04
|
0 |
180 |
S:
Türkçe ibadet eden Anglikan/Episkopal kilisesi
Anglikanlık The Church of the Resurrection- Diriliş Kilisesi (Anglikan)
Türkçe ibadet eden Anglikan/Episkopal Cemaati
İbadet saati: 14:00 her Pazar
Swedish Chapel-İsveç Konsolosluğu
İstiklal Cad. ,Beyoğlu - Istanbul
|
10-09-09 15:31
|
6 |
1.237 |
S:
Anglikanlık Evlilik Liturjisi
Anglikanlık Anglikan Kilisesi’ne göre Evlilik/Nikah töreni Liturjisi
http://farm3.static.flickr.com/2207/2189952733_0d4168eca6.jpg
<o:p> </o:p>
*Tören,isteğe bağlı olarak Evakaristiya sofrası(Komünyon) ile beraber sunulabilir.<o:p></o:p>
-Pastoral Takdim<o:p></o:p>
|
06-09-09 15:19
|
2 |
369 |
S:
Anglikanlık Vaftiz Liturjisi
Anglikanlık ANGLİKAN KİLİSESİ’ne GÖRE KUTSAL VAFTİZ SAKRAMENTİ<o:p></o:p>
http://www.stpeterchanel.org.nz/images/baptismal-font.png
Tören hakkında:<o:p></o:p>
Kutsal Vaftiz, İsa Mesih’in bedenini oluşturduğu Kilise’ye, su elementi ve Kutsal Ruh aracılığıyla katılımdır.Tanrı’nın vaftiz esnasında kurduğu bağ ,asla bozulmayacak olan bir bağdır.<o:p></o:p>
Kutsal Vaftiz, Pazar günü icra edilen ana ibadet esnasında ;Evakaristiya içerisinde veya başka bir ibadet esnasında uygun olarak icra edilir.<o:p></o:p>
Kendisi mevcut olduğu takdirde; töreni yönetecek ,kelamdan vaaz verecek ve Evakaristiya sofrasını sunacak olan, piskopostur.Vaftiz esnasında,vaftiz edilecek katekümen adaylarının sunumunda töreni yöneten...
|
05-09-09 09:48
|
0 |
419 |
S:
Anglikanlık Kilisesi 'nin kiliseye bakışı (Tek Kilise)
Anglikanlık Anglikan Kilisesi, çok geniş olarak Hıristiyan inancını kapsayan bir kilisedir. Ancak, bazı konularda belirli tutumu vardır. Bundan en önemlisi de kilise hakkında inançtır. (Benim Anglikan olmamın sebebi de buna bağlıdır.)
Her Hristiyan, İznik İman Açıklamasına göre "tek, kutsal, evrensel, ve elçisel kilise"ye inanmalı. Ancak, bunun ne anlama geldiğinde (özellikle tek kilise konusunda) mezhepler arasında farklı yorum vardır.
Katolik ve Ortodoks Kiliseler (artık Kadim Ortodoks Kilise ile Ortodoks Kilise arasında birlik sağlandığı için Ortodok Kilise derken Kadim Ortodoks Kilise'yi de sayıyorum.) İsa'nın kurduğu kilisenin tek kilise olduğuna ve böyle bugüne kadar devam ettiğine inanıyorlar. Bu tek kilise dışındaki kiliseler tam...
|
22-08-09 17:10
|
0 |
352 |
S:
Elçisel kökende tek kilisede buluşmak için atılan bir adım:Chicago-Lambeth Quadrilateral
Anglikanlık Hristiyan ekümenizminin ve büyük bölünme (schism) öncesi tek bir çatı altında tek bir elçisel kilisede birleşmenin destekçilerinden Amerikalı Episkopal (Anglikan) rahip William Reed Huntington tarafından 1870 yılında kaleme alınan bir denemeden ortaya çıkan dört maddelik açıklama günümüzdeki Anglikan kimliğinin şekillenmesinde büyük rol oynamıştır.
Roma Katolik Kilisesi ve Doğu Ortodoks Kiliseleri ile birlikte kökenini ELÇİSEL ATANMAya dayandıran tüm kiliselerin bölünmemiş ilk günkü erken dönem Hristiyanlığına dönmesini amaçlayan bu girişim,bugün Anglikan kilisesinin Katolik ve Ortodoks kiliseleriyle kurduğu sıcak,samimi diyalog sürecinin temelini atmıştır.
Bu dört nokta şunlardır;
1.) Kutsal metinler 'Kurtuluş' için gereken...
|
07-08-09 20:30
|
4 |
613 |
S:
Anglikanizm nedir?
Anglikanlık <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 12"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 12"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CUsers%5CZinkoo%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><link rel="themeData" href="file:///C:%5CUsers%5CZinkoo%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_themedata.thmx"><link rel="colorSchemeMapping" href="file:///C:%5CUsers%5CZinkoo%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_colorschememapping.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> ...
|
07-08-09 20:07
|
6 |
877 |
S:
Türkiyede ibadete açık Anglikan/Episkopal kiliseler
Anglikanlık Türkiye'de ibadetlerini aktif olarak sürdüren Anglikan/Episkopal Kiliseler
ANKARA:
St. Nicholas Episkopal Kilisesi
İngiliz Başkonsolosluğu,Şehit Ersan Cad. , 46A , Çankaya-Ankara
Rabbin Sofrası ve Ayin saatleri: Her pazar 10:15,ibadet 1 saat sürüyor.
|
21-06-09 15:02
|
1 |
740 |
S:
Anglikan kilisesi, Protestan mı yoksa Katolik bir mezhep midir?
Anglikanlık Aslında her ikisi de!
Anglikanizm, Katoliklik ile Protestanlık arasında bir orta yoldur.
Özünde Anglikan kilisesi ne Katoliktir, ne de Protestandır...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8b/ChristianityBranches.svg/659px-ChristianityBranches.svg.png
Ama Roma'ya bağlı olmayan her Batı kilisesinin 'Protestan' olarak adlandırılması neticesinde bu tür bir kategorizasyona dahil edilmişse de,cemaat içinde ''High Church'' denilen geleneksel kanatta bulunan Anglo-Katolik kısım,bu sınıflandırmaya karşı çıkar ve ''Anglikan''lığın Protestanlık ve Katoliklikten bağımsız otonom bir batı kilisesi ve mezhebi olduğunu savunur.
|
03-11-08 21:12
|
0 |
660 |
| |
Anglokatolik (Anglikan riti) Azizler Litanisi
Anglikanlık ANGLOKATOLİK (Anglikan Riti) Azizler Litanisi<o:p></o:p>
-ZİKİR-<o:p></o:p>
Peder: Rab,Merhamet eyle.<o:p></o:p>
Cemaat: Mesih,Merhamet eyle.<o:p></o:p>
Peder: Rab,Merhamet eyle.<o:p></o:p>
Ey Allah,Göklerdeki Babamız,Bize merhamet et.<o:p></o:p>
Allah’ın Oğlu,Dünyanın Kurtarıcısı,Bize merhamet et.<o:p></o:p>
Kutsal Ruh Allah,İmanlının Kutsayıcısı,Bize merhamet et.<o:p></o:p>
|
07-05-10 23:27
|
0 |
313 |
Anglikan-Büyük Litani
Anglikanlık Büyük Litani<o:p></o:p>
Ya Baba Tanrı,Göğün ve Yerin Yaratıcısı,<o:p></o:p>
Bize merhamet et.<o:p></o:p>
Ya Oğul Tanrı,Dünyanın Kurtarıcısı,<o:p></o:p>
Ya Kutsal Ruh Tanrı,İmanlının Kutsayıcısı,<o:p></o:p>
|
24-04-10 22:40
|
0 |
86 |
Vakit ibadetleri Anglikanlıkta var mıdır ?
Anglikanlık http://www.allsaintsmoda.com/?lg=68fef6aa8d581be69bb13a6e4acd8724682735b87c7217175608ae38cff13f52&lang=tr&id=m010512105767610415
All Saints Moda Kilisesi'nin sitesinde, Vakit ibadetleri olarak İbranice isimler, ibadet metinleri var.
Acaba bu amida (Musevilikteki salat) ya da slutho (Süryanilikteki salat) ibadetleri ile ilgili midir? Çünkü ibadet metinleri, vakitleri benziyor da.
Esenlikler.
Teşekkürler.
|
31-03-10 19:26
|
0 |
58 |
anglikan ,ögrenmek.
Anglikanlık Ben bu konudaki bilgimi geliştirmek için araştırma yapıyorum .Çok zor günlerden sonra nihayet biraz öğreniyorum.kimseyi rahatsız etmeden böyle bir imkanı bulma konusunda ,böyle bir fırsatı bana yardım eden tanrı'ya sonrada tanrı'nın lütfu aracılığı ile kutsal ruhun yönlendirmesi ile yardım eden herkese bu konuda esenlik diliyorum ve teşekkür ediyorum.tanrı'ya yücelik olsunki çok büyük bir savaş veriyorum .düşmanlarım olan kötülerin verdiği bana ,aileme olan zararları nefretle değil bagışlama ile yenmek ,kutsal ruhun gücü ile ve sevginin gücü sayesinde imanla rab'be sıgınarak ve kötülükten uzak durarak başarabilmek .Tanrı'ya şükür onun gücü sayesinde oldu.Tam 12 yıl tanrıya güveniyorum .Şunu söylemek istiyorum ,lütfen iman edip zor durumda...
|
17-02-10 05:29
|
1 |
135 |
Amerikan Episkopal (Anglikan) Kilisesi itikatları
Anglikanlık Amerikan Episkopal Kilisesi (ECUSA) doktrinleri
http://www.diocesefl.org/ufchapelhouse/imgs/episcopal-logo2.jpg
Episkopal öğretisinin merkezi,İsa Mesih'in yaşamı ve dirilişidir.Kilisenin temel öğretileri veya kateşizmi şunları içerir:
- İsa Mesih tamamen insan ve tamamen Tanrı'dır.Ölmüştür ve ölüler arasından dirilmiştir.
|
27-01-10 15:08
|
5 |
594 |
Anglikan Kilisesi ve Tesbih
Anglikanlık Herkese iyi gunler. sayin modertorume bir sorum olacakti?
Anglikan Kilisesi, anglikanlarin katolik ve ortodoks tesbihlerini kullanmaya izni var midir?
Anglikan Kilisesine gore tesbih nasil kullanilir? belli kalipsal dualar var midir?
SAYGILARIMLA ESENLIKLER
|
26-12-09 13:03
|
2 |
211 |
Bir Anglikan Katekizm
Anglikanlık Anglikan Kilisesi'nde kullanılan birçok katekizm vardır. Katekizm normalde bir soru cevap şeklinde imanın temel bilgilerini verir. Onlardan bir tanesini burada gösteriyorum. Anglikanlar her konuda aynı düşüncede olmadığı içn bu katekizm de herkesi tatmin etmeyecektir, ancak çoğunu tatmin eden bir katekizm olduğuna inanıyorum. On buyruğun açıklayan kısımı Çıkış 20'de yazıldığında daha fazlasını getirmediği kanıtında olduğum için çevirmedim. Ondan başka her kısım buradadır.
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CUsers%5CZinkoo%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><link rel="themeData" href="file:///C:%5CUsers%5CZinkoo%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_themedata.thmx"><link...
|
25-12-09 04:07
|
4 |
420 |
The Anglican Communion Covenant
Anglikanlık The Anglican Communion Covenant (Anglikan Komün Antlaşması) bugün onaylanıp yayınlandı ve Anglikan Komün içindeki her bölgeye gönerildi. Artık bu antlaşmaya girenler tam anlamında Anglikan Kilisesi sayılacaktır. Antlaşma'nın tam metnini (İngilizcesi) aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
http://anglicancommunion.org/commission/covenant/final/text.cfm
|
19-12-09 15:50
|
3 |
237 |
Bir Anglikan Hac Mekanı: Walsingham Meryem Anası
Anglikanlık Bir Anglikan Hac Mekanı: Walsingham Meryem Anası (Our Lady of Walsingham)
Anglikanizm'in 'High Church' olarak da bilinen Anglo-Katolik bölümü, Reformasyon ve Reform öğretilerindense ; Elçisel (Apostolik) Kilise geleneğine,erken dönem kilisenin devamına inanırlar.Anglo-Katolik gelenekteki Anglikanlara göre Anglikanizm ,Reform ile ortaya çıkan yeni bir Protestan kilisesi değil,fakat bizzat havarilerin öğretisine dayanan reforme edilmiş kutsal Katolik ve Apostolik kilisenin devamıdır.
İşte bundan ötürü, Elçisel kilise geleneğinin mirası olan kutsal ayinleri,törenleri ve liturjiyi yaşamaya devam ederler.Katolik kilisenin uygulamalarından biri olan kutsal mekanlara yapılan yolculukları içeren 'hac' ziyaretleri de yine bunlardan birisidir....
|
09-12-09 08:44
|
2 |
339 |
|
|
- |
- |
- |
Anglikan Kilisesi ile ilgili sorular
Anglikanlık Sayın Anglikan moderatör kardeşime bazı sorularım olacaktı Anglikan Kilisesi hususunda;
1- Anglikan Kilisesinin, Katolik ve ortodoks kiliseleri gibi kendi ilahiyat ve İlmihali var mıdır?
2- Anglikan Kiliselerinde mum yakma, günah çıkarma, günahını din adamına itiraf etme, cuma günü et ve yağlı yiyecekler yememe, tesbih var mıdır? ( Detaylıca bilgi verirseniz sevinirim...)
3- Anglikanlar, katolik ve ortodokslar gibi Aziz ve azizelerin mucizelerine iman edilir mi? Azizlerden yardım istenir mi? Anglikan Kilisesinin Meryem Ana'ya bakışı nasıldır?
4- İstanbul'da Türkçe ibadet eden anglikan kilisesi var mıdır varsa adresini verebilirseniz çok sevinirim.
( 1 2)
|
29-10-09 07:43
|
19 |
1.376 |
1 Kasim Azizler Gunu
Anglikanlık Merhaba sayin moderatorum. bir kasimda anglikan kilisesine gore azizler gunudur. acaba bu gunde kilisede veya evde yapilmasi gerekenler nelerdir? Saygilarimla
|
28-10-09 13:11
|
3 |
343 |
Eşcinsellik konusunda Anglikan Kilisesi'nin resmi görüşü
Anglikanlık Bütün Anglikan Kilisesi'nin resmi görüşü olması için komün çapında yetkili bir toplantıda alınan karar olması gerekir. Böyle bir kararı alabilecek kurul/toplantı yalnız üç tanedir--Lambeth Toplantısı, Primateler Toplantısı, ve ACC.
Eşcinsellik konusunda ise 1998 Lambeth Toplantısı'nda insan cinselliği hakkında alınan karar hala resmiyetini korumaktadır. Bu karar şöyledir:
Karar 1.10 İnsan Cinselliği
Bu toplantı;
a. İnsan cinselliği hakkında ayrı yazılan raporu Kilise'ye tavsiye eder.
|
12-10-09 14:56
|
0 |
461 |
Protestan-Anglikan Kiliseler
Anglikanlık Merhaba sayin moderatorum su ana dek genelde sizden bagimsiz anglikan ve anglo katoliklerin ogretisini aldim lakin Protestan anglikanlar hakkinda pek bilgim yoktur bu konuyla ilgili bazi sorularim olacaktir cevaplarsaniz sevinirim.
1- Protestan anglikanlara gore anglikanlik ; lutheryen, baptist, presbyterian v.b gibi bir protestan mezhebi midir eger oyleyse itikadi imanlari nelerdir?
2- episkopal anglikanlardan farklari nelerdir?
3- dini yorumlamada kimi esas alirlar ( j.calvin, luther gibi...)
saygilarimla...
|
09-10-09 12:01
|
3 |
354 |
Aziz Matta ve Xgristiyan'ın vaftizi
Anglikanlık Merhabalar sayın moderatörüm hamd olsun ingiliz kilisesinde vaftiz oldum ve artık bir anglikan hristiyanım. Papazım Sn. Ian bana aziz matthew in adını verdi ve önümüzdeki hafta onun anılacağını söyledi. acaba anglikan kilisesi azizlerinden bu mübarek zatın hayat hikayesinin kısa da olsa bilgisini verirseniz çok sevinirim. Saygılarımı sunar selamet dilerim...
Yönetim Notu: Sizi kutlamasına kutlarız da,ne kadar çabuk vaftiz oldunuz? Ne kadar zamandır kateşizm dersleri alıyordunuz?
|
19-09-09 13:38
|
3 |
408 |
Anglikanlık dinsel adakları
Anglikanlık Anglikan adakları
http://farm4.static.flickr.com/3518/3831468800_3f4afb3823.jpg
Anglikan adakları, imanda ruhsal büyümeyi sağlamak ve Tanrı ile iletişim kurmak amacıyla,Anglikan hristiyanlar tarafından yapılan uygulamalar ve özel dualardır.
Anglikan komünü içerisindeki cemaatler arasında özel adak davranışları, kişisel tercihe ve kişilerin devam ettikleri cemaatlerin Katolik veya Protestan uca olan yakınlıklarına göre değişiklik göstermektedir.
Anglikan hristiyanların kilisede olmadıkları zamanlarda,bu konuda en sık olarak başvurdukları uygulamalar,özel dua ve Kutsal Kitap okumasıdır.
Bazıları özel dualarında, Book of Common Prayer'da bulunan dua ve liturjik anlatımları baz alırlar.
|
16-09-09 16:41
|
0 |
413 |
Anglikan Kilisesi'ne katılan birinin ölüm halinde defin işlemleri
Anglikanlık Başka bir kilisede vaftiz olmuş ancak anglikan kilisesine giden ve anglikan imanına sahip olan birisi öldükten sonra anglikan kilisesi tarafından cenaze hizmetleri yapılır mı yoksa ölmeden evvel anglikan kilisesinde mi vaftiz olmalıdır? SAYGILARIMLA...
Yönetim Notu: Anglikan Kilisesi ,Baba,Oğul ve Kutsal Ruh adıyla, su ile yapılmış tüm Trinitarian vaftizleri kabul eder.Ayrıca Anglikan kilisesine üyelik yoluyla kayıtlı iseniz,neden olmasın.Ama tam olarak türk vatandaşı olan (İngiliz veya Amerikan vs. tabiyetine bağlı olmayan) Anglikanların Istanbul'da hangi mezarlığa defnedildiklerini bilmiyorum.
|
11-09-09 23:08
|
3 |
281 |
Sarum Missali-Sarum riti
Anglikanlık 1549 yılında ilk ''Book of Common Prayer''ın kullanımından önce,İngiltere Kilisesi'nin çoğunda kullanılan liturjik form,Sarum Riti idi.
Sarum riti ilk olarak Salisbury Katedrali ve piskoposluk bölgesi tarafından kullanılan lokal bir ayin formuydu ama zamanla yayılarak,Britanya adalarının genelinde kullanılmaya başlandı.
16. yüzyıldan sonra kullanımı bırakılan Sarum Riti'nin,Book of Common Prayer'da yansıtılan Anglikan liturjisinin üzerinde çok büyük bir etkisi olmuştur.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/be/Sarum-book.jpg
|
04-09-09 21:45
|
0 |
141 |
Anglikanizmdeki kurallar
Anglikanlık Merhabalar,
Sanırım Anglikan kardeşlerimizin inanç açıklamasında 79 tane kural varmış.Bunların türkçesini bulamadım,acaba mevcutmudur? forum içinde baktım ama yok sanırım.Teşekkürler
|
04-09-09 14:48
|
2 |
163 |
Book of Common Prayer (Toplu Dua Kitabı)
Anglikanlık 'Book of Common Prayer' ya da türkçe bilinen adıyla 'Toplu Dua Kitabı'; İngiltere Kilisesi ve Anglikan Komününü oluşturan kilise topluluklarının kullandıkları dua kitapçıklarının ana bir başlık altında toplanıp derlenmiş halidir.
Bu kitabın ilk versiyonu 1549 yılında,İngiltere kralı 6. Edward'ın hükümranlığı zamanında yayınlanmıştır.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/ca/Book_of_common_prayer_1662.jpg
Kitap,diğer dua kitaplarından farklı olarak kilise içi liturji,sakrament ve ibadetleri içerir: Vaftiz, Konfirmasyon, Evlilik, Hasta olanlar için okunan dualar ve Cenaze töreni-Gömülme gibi..
http://www.nottingham.ac.uk/mss/online/online-exhibitions/exhib_archd/images/cases/c2_prayer.jpg
|
06-08-09 20:22
|
0 |
368 |
|
|
29-07-09 10:51
|
6 |
380 |
|
|
- |
- |
- |
Anglo-Katolik (Anglikan) Latince Ayin ve Gregorian Chant
Anglikanlık Anglo-Katolik veya 'High Church Anglican' olarak da bilinen geleneksel Katolik mirasa bağlı Anglikanlar,Roma'ya değil de Canterbury'e bağlı olmalarına rağmen ayinleri geleneksellikte ve liturjide Roma Katoliklerini aratmaz...
Anglikan/Episkopal 'Latince Ayin' & Gregorian Chant
http://www.youtube.com/watch?v=EcdfVbKmFkY
http://www.youtube.com/watch?v=POgylDNW5PY
|
22-01-09 19:55
|
0 |
242 |
|
|
- |
- |
- |
|
|
- |
- |
- |
Anglikan/Episkopal Websiteleri
Anglikanlık http://www.cofe.anglican.org/links/cofelogo.gif
İngiltere Kilisesi resmi sitesi
http://www.cofe.anglican.org/
http://www.anglicancommunion.org/images/banners/dkb4_banner.jpg
Uluslararası Anglikan Komünü resmi websitesi
http://www.anglicancommunion.org/
|
11-01-09 21:02
|
0 |
281 |
Canterbury Başpiskoposluğu websitesi
Anglikanlık Bilindiği üzere, Canterbury Başpiskoposu,Anglikan Kiliseler Komününün,eşitler arasında birinci olan (primus inter pares) ruhani başkanıdır.
22 Temmuz 2002 tarihinden beri Canterbury Başpiskoposluk görevini icra etmekte olan Dr. Rowan Williams, seçilmiş 104. Canterbury Başpiskoposudur.
http://www.getreligion.org/wp-content/photos/Canterbury_02.jpg
http://www.archbishopofcanterbury.org/
|
11-01-09 20:02
|
2 |
303 |
Anglikanlık 'ın farklı yüzleri
Anglikanlık Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere,Anglikan kilisesi kendisini Katoliklik ile Protestanlık arasında orta bir yol
(Latince: ''VIA MEDIA'' ) olarak tanımlar ve bu ikili yönü, ibadetlerinde de Katolik ve Protestan öğeleri aynı kilise çatısı altında barındırmasına sebebiyet verir.Demokratik bir ibadet anlayışı ile Anglikan kilisesi,üyelerine hangi tarzda ibadet edecekleri konusunda oldukça geniş bir tercih hakkı ve bireysel özgürlük tanır.
Anglikan cemaatleri,kendi aralarında ibadetlerinde uyguladıkları liturjik uygulamalara göre üçe ayrılırlar.
Bunlar;
1) Low Church
2) High Church (Anglo-Katolik)
|
11-01-09 12:59
|
0 |
380 |
Kadın Piskoposlar ve Kilisede Dönüm Noktası
Anglikanlık Kiliseden tarihi karar
İngiltere Anglikan Kilisesi'nde tarihi bir karara imza atıldığı ve ilk kadın piskoposun 2012 yılına kadar takdis edilerek, göreve başlayacağı belirtildi.
Konunun kilisede bölünmeye yol açmasının önüne geçmek için uzun yıllardır süren çabaların sonuç verdiği ve Anglikan kilisesinin kadın ile erkeğe eşit davranılması yolundaki reformu üzerinde görüş ayrılığı yaşanmadan anlaşmaya varıldığı açıklandı.
Anglikan kilisesinin ileri gelenleri, ilk kadın piskoposun bir-iki yıl içinde kilisedeki görevine başlayabileceğini, bunun en geç 2012'de gerçekleşmiş olacağını bildiriyor.
Kilisede görev yapan bazı rahiplerin bir kadın piskoposla çalışma fikrine karşı çıkabileceklerine dair kaygıların da Anglikan kilisesi...
|
30-12-08 11:50
|
0 |
209 |
Anglikan cemaati Türk papaza karşı!!
Anglikanlık Ocak 2008 Kaynak: Vatan Gazetesi
İngiliz Anglikan Kilisesi, Londra’da aldığı tarihi kararla İstanbul, Beşiktaş’taki kilisede görevli Engin Yıldırım’ı rahip ilan etti. 6 Anglikan kilisesi, kutsama törenini protesto etti.
Anglikan Kilisesi’nin Avrupa piskoposu Geoffrey Rowell, tartışmalı Hristiyan Engin Yıldırım’ı rahip olarak kutsamak için İstanbul’a geldi. Ancak geçen yıl Yıldırım’ı rahipliğin ilk adımı olan ’pioneer minister’ ilan ettiği için tepki çeken, hatta bunun üzerine İstanbul’un en önemli rahiplerinden Canon Sherwood’u görevden alan Rowell iyi karşılanmadı. İstanbul’daki 6 Anglikan Kilisesi de kapılarının Rowell’e kapalı olduğunu söyledi. Böylece Anglikan Kilisesi’nin Türkiye’deki 430 yıllık tarihinde ilk kez böyle bir...
|
26-11-08 15:33
|
0 |
420 |