Anglikan Kilisesi'ne katılan birinin ölüm halinde defin işlemleri

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Anglikanlık : Anglikan Kilisesi'ne katılan birinin ölüm halinde defin işlemleri

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Xğristiyan

Başka bir kilisede vaftiz olmuş ancak anglikan kilisesine giden ve anglikan imanına sahip olan birisi öldükten sonra anglikan kilisesi tarafından cenaze hizmetleri yapılır mı yoksa ölmeden evvel anglikan kilisesinde mi vaftiz olmalıdır? SAYGILARIMLA...

Yönetim Notu: Anglikan Kilisesi ,Baba,Oğul ve Kutsal Ruh adıyla, su ile yapılmış tüm Trinitarian vaftizleri kabul eder.Ayrıca Anglikan kilisesine üyelik yoluyla kayıtlı iseniz,neden olmasın.Ama tam olarak türk vatandaşı olan (İngiliz veya Amerikan vs. tabiyetine bağlı olmayan) Anglikanların Istanbul'da hangi mezarlığa defnedildiklerini bilmiyorum.

hristiyanlık
moderator6

Xğristiyan
Başka bir kilisede vaftiz olmuş ancak anglikan kilisesine giden ve anglikan imanına sahip olan birisi öldükten sonra anglikan kilisesi tarafından cenaze hizmetleri yapılır mı yoksa ölmeden evvel anglikan kilisesinde mi vaftiz olmalıdır? SAYGILARIMLA...

Yönetim Notu: Anglikan Kilisesi ,Baba,Oğul ve Kutsal Ruh adıyla, su ile yapılmış tüm Trinitarian vaftizleri kabul eder.Ayrıca Anglikan kilisesine üyelik yoluyla kayıtlı iseniz,neden olmasın.Ama tam olarak türk vatandaşı olan (İngiliz veya Amerikan vs. tabiyetine bağlı olmayan) Anglikanların Istanbul'da hangi mezarlığa defnedildiklerini bilmiyorum.
Bu konuyu başka bir konunun altına mesaj olarak göndermiştiniz, biz de yeni konu açarak anglikanlık bölümüne taşıdık. Lütfen kurallarımıza uyunuz. Lütfen HER SORU İÇİN YENİ KONU AÇINIZ. Lütfen KONU BAŞLIKLARI İLE ALAKALI OLMAYAN YENİ MESAJLAR GÖNDERMEYİNİZ.

Aksi takdirde sorularınız yayınlanmayacaktır.

hristiyanlık
Anglikanmoderator

Belki de vaftiz konusunda daha önce tam anlatamamışımdır. Başka kilisede geçerli şekilde vaftiz olan biri Anglikan Kilisesinde tekrar vaftiz olamaz, olmamalı. Çünkü Anglikan Kilisesi bu vaftizi geçerli sayıyor ve hiçkimse iki defa vaftiz olmaması gerektiğine inanıyor.

Türkiye'nin bağlı olduğu Avrupa Psikoposluğunun kanonuna göre başka kilisede vaftiz olan kişinin Anglikan Kiliseye üye olması için altı ay düzelnli kiliseye katılıp kendisini Anglikan olarak görmesi yeterlidir. Bazı yerlerde ise üyelik için aranan şart psikopos tarafından konfirmasyon olmasıdır.

Anglikan Kilisesine üye olmayan biri de kendisi veya ailesi (kendisi öldükten sonra) isterse ve papaz bu isteği uygun görürse (normalde uygun görür) Anglikan Kilisesi tarafından cenaze hizmeti yapılabilir.

hristiyanlık
Evanjelique

Yakında vaktim olduğunda 'Anglikan Kilisesi'ne göre Cenaze/Defin töreni' adı altında,Anglikan kilisesinin cenaze liturjisini Türkçe'ye tercüme edip forumda yayınlayacağım..

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Anglikan Kilisesi'ne katılan birinin ölüm halinde defin işlemleri konusuna benzer konular;

Tevrat ve Zebur'u kitap halinde nasıl bulabilirim? Kardeşlerim, ben yeni ahit olan incili **** adresinden elde ettim ve şu anda okumaktayım. ama sık sık eski ahit'te şöyle şöyle yazıyordu gibi şeyler görüyorum. bu yüzden tevrat ve zeburu da okumak istiyorum. fakat şu anda incil gibi dağıtımını yapan bir site bulamadım. tevrat ve zeburu nasıl elde edebilirim? Rab'bin esenliği üzerimize olsun. AMİN! Yönetim Notu: Ücretsiz olarak Tevrat-Zebur-İncil bir bütün olarak bulunmamaktadır.

Bile bile günah işleyen birinin durumu Arkadaşlar bir Hristiyan bile bile bir günahı işlese, dinden çıkar mı? Böyle birisi işlediği günahdan pişmanlıkda duymasa akıbeti ne olacak?

Hıristiyan defin (mezar) şikayet edildi http://www.hristiyangazete.com/2010/12/bodrumda-hristiyan-mezar-defin-sikayet-edildi/...

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık Demin bir arkadaşın açmış olduğu ''Gömülme'' başlıklı konuya cevap yazdıktan sonra,aklımı karıştıran genel olarak Türkiye'de Protestan cenazelerin defni konusundaki prosedürü sormak ve paylaşmak istedim.. İstanbulda ikamet eden bir imanlıyı baz alarak,ölüm belgesi alındıktan sonra izlenmesi gereken prosedür nedir,mezar yeri almak edinmek için nereye başvurmak gerekir? Bildiğim kadarıyla Abide-i Hürriyet Caddesinde bulunan eski Protestan mezarlığı her yabancı millet için (Hollanda,Almanya,İsviçre,Amerika etc.) değişik parsellere ayrılmıştır ve TC kimliği taşıyan protestan inanca sahip imanlılar bu bölümlere gömülemezler,ancak aynı mezarlığın arka kısmında Ermeni Protestan bölümü içerisinde birkaç Türk Mesih inanlısı defnedilmiştir ama...

Anglikanlık Cenaze Töreni/Defin Liturjisi <o:smarttagtype namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" name="City"></o:smarttagtype><o:smarttagtype namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" name="place"></o:smarttagtype><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> ...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Anglikanlık : Anglikan Kilisesi'ne katılan birinin ölüm halinde defin işlemleri

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler