Anglikanizmdeki kurallar

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Anglikanlık : Anglikanizmdeki kurallar

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Titus

Anglikanizmdeki kurallar

Merhabalar,

Sanırım Anglikan kardeşlerimizin inanç açıklamasında 79 tane kural varmış.Bunların türkçesini bulamadım,acaba mevcutmudur? forum içinde baktım ama yok sanırım.Teşekkürler

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8

Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6

Anglikanizmdeki kurallar

hristiyanlık
Evanjelique

Anglikanizmdeki kurallar

İstanbulda ikamet ediyorsunuz sanırım sevgili Titus..Ve protestansınız..(profil bilgilerinize dayanarak konuşuyorum)

İsterseniz Pazar günleri İstiklal Caddesi'nde tünele doğru İsveç konsolosluğunun şapelinde Türkçe ibadet eden ''Diriliş Kilisesi''ne giderek,bu konuda bilgi alabilirsiniz.

O kilise daha çok Protestan ağırlıklı bir Anglikan cemaatidir,o yüzden size ibadet bakımından hitap edeceğini sanıyorum.

Yine hemen yakında bulunan Kırım-Christ Anglikan kilisesi ise Anglikanlığın daha ''Katolik'' yönünde ayin yapıyor (buhurdanlıklı,haç taşınan kortej vs.) ve pastörü de İrlandalı bir Anglikan..

Anglikan kilise geleneğinde,ibadetlerde seçme özgürlüğü sağlanmış,daha Katolik tarzı ayinleri sevenler için 'High Church' ve daha Protestan tadında,Kutsal Kitap odaklı ayinleri sevenler içinse evanjelik 'Low Church' kısımları mevcut..

Anglikanizmdeki kurallar

hristiyanlık
Anglikanmoderator

Anglikanizmdeki kurallar

"39 İnanç Sözü" kuralları değil "Westerminster İnanç Açıklması" gibi İnancı özeteyen bir belgedir. Artık Anglikan Kilisesi içinde o kadar yetkili olmamakla birlikte tarihsel bir belge olarak çok saygı duyulmaktadır. Türkçe'ye daha çevirilmedi ve yakında çevirmeyi de düşünüyorum. İngilizce orijinali görmek isterseniz aşağıdaki siteye bakabilirsiniz.

http://www.orange-street-church.org/...cles-faith.htm

Anglikanizmdeki kurallar

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Anglikanlık : Anglikanizmdeki kurallar

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler