Anglo-Katolik (Anglikan) Latince Ayin ve Gregorian Chant

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Anglikanlık : Anglo-Katolik (Anglikan) Latince Ayin ve Gregorian Chant

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Anglikanmoderator

Anglo-Katolik veya 'High Church Anglican' olarak da bilinen geleneksel Katolik mirasa bağlı Anglikanlar,Roma'ya değil de Canterbury'e bağlı olmalarına rağmen ayinleri geleneksellikte ve liturjide Roma Katoliklerini aratmaz...

Anglikan/Episkopal 'Latince Ayin' & Gregorian Chant

http://www.youtube.com/watch?v=EcdfVbKmFkY

http://www.youtube.com/watch?v=POgylDNW5PY

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Anglo-Katolik (Anglikan) Latince Ayin ve Gregorian Chant konusuna benzer konular;

İstanbul'da litürjik ayin yapan Katolik kiliseleri neler? Evet kardeşler, İstanbul'da litürjik ayin yapan Katolik kiliseleri neler? Yönetim Notu: Lütfen tüm sorularınızı SORU PANOSUna sorunuz, sorunuzu tek seferlik olmak üzere SORU PANOSUna taşıyoruz.

Ankara Meryem Ana Katolik Kilisesi Ayin Saati Merhaba. Yarın Meryemana kilisesinde pazar ayinine katılmak istiyorum. Bununla ilgili olarak kiliseyi aradım fakat irtibatta olduğum insanla ikimizin de ikinci dili olan ingilizce konuştuğumuz için biraz anlaşmazlık oldu. Saati tam anlamıyla öğrenemedim ancak sanki internette yazandan farklı bir saat söylemiş gibi geldi. İngilizce ya da türkçe ayın saat kaçta bilen var mı?

st. Antuan Katolik Kilisesi Ayin saati Kardeşlerim.. St.Antuan'da Türkçe ayinler hep akşam saati.. Bu yüzden St. Antuan günü Salı sabahı olan ayinden başka ayine düzgün katılamıyorum. Ne yazık ki Noel'de de bu böyle.. Bütün ayinler akşam saati.. Özellikle Türkçe olanlar en geç saatte yani son ayin. Bu yüzden yaşımında itibariyle katılamıyorum. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Türkçe Ayin daha öne alınması.. Cemaat açısından daha iyi olabilir. Çünkü ben ve benim gibi küçük Hristiyan kardeşler.. Türkçe ayinlere katılmak istiyor. Veyahut.. İngilizce ayine katılsam zorlanır mıyım?

Confiteor (Ayin) Latince Confiteor Deo omnipotenti, beatae Mariae semper Virgini, beato Michaeli Archangelo, beato Joanni Baptistae, sanctis Apostolis Petro et Paulo, omnibus Sanctis, et vobis, fratres (et tibi pater), quia peccavi nimis cogitatione, verbo et opere: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Ideo precor beatam Mariam semper Virginem, beatum Michaelem Archangelum, beatum Joannem Baptistam, sanctos Apostolos Petrum et Paulum, omnes Sanctos, et vos, fratres (et te, pater), orare pro me ad Dominum Deum nostrum. Amen.

Eski Latince ayin sisteminin Katoliklik 'e geri dönüşü Kaynak: VATIKAN (2007) '' Papa’nın “Eski Dua” Kararına Tepkiler.... Papa 16. Benediktus, Yahudileri ‘kör’ diye niteleyip din değiştirmeyi öğütlediği için 1962’de kaldırılmış olan Latince Tridentine ayinle ilgili kısıtlamalara 7 Temmuz 2007 günü son verdi. Latin ayininin yaygınlaşmasını isteyen Papa, ' cemaatin talebine göre papazlara Latince ayin yapmalarına izin verdiğini' belirtti. Papa 16. Benedikt’in rahiplere ayinlerinde eski Latin dualarını okumalarına izin vermesi yeni bir tartışmayı alevlendirdi. Papa’nın bu kararı 1960’lardaki reformlardan geri adım olarak görülüyor. Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benedikt’in yaz tatilini yapmak üzere İtalya’nın dağlık bölgelerinden Veneto bölgesine gitti. Ancak 80 yaşındaki...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Anglikanlık : Anglo-Katolik (Anglikan) Latince Ayin ve Gregorian Chant

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler