Xğristiyan
Aziz Matta ve Xgristiyan'ın vaftizi
Merhabalar sayın moderatörüm hamd olsun ingiliz kilisesinde vaftiz oldum ve artık bir anglikan hristiyanım. Papazım Sn. Ian bana aziz matthew in adını verdi ve önümüzdeki hafta onun anılacağını söyledi. acaba anglikan kilisesi azizlerinden bu mübarek zatın hayat hikayesinin kısa da olsa bilgisini verirseniz çok sevinirim. Saygılarımı sunar selamet dilerim...
Yönetim Notu: Sizi kutlamasına kutlarız da,ne kadar çabuk vaftiz oldunuz? Ne kadar zamandır kateşizm dersleri alıyordunuz?
Anglikanmoderator
Öncelikle tebrik ediyorum. Artık, Hristiyan oldunuz. Petrus'un dediği gibi vaftiz bizi kurtarıyor (1Pet. 3:21) tabii, bu vaftize sadık kalırsanız.
Bir de vaftiz olmakla Tek, kutsal, evrensel, ve elçisel kiliseye katılmış oldunuz. Aramıza hoş geldiniz derim.
Aziz Matthew, Türkçe adıyla Aziz Matta'dır. İsa Mesih'in on iki havarilerinden biri ve Yeni Antlaşma'nın ilk bölümünün yazarı, yani "Müjdeci"dir. Hem havari hem Müjdeci olan iki kişiden (diğeri Yuhanna) biridir. Yort günü 21 Eylül'dür. Herhalde onun yort günü yaklaştığı için onun ismini size vermiştir.
Xğristiyan
Ben vaftizden önce protestan kilise dersleri almıştım lakin daha sonra anglikan kilisesini seçtim ve ingiliz anglikan kilisesine başvurdum. aldığım dersleri ve avustralyaya gitme durumumu izah edince sağolsun değerli papazım bu isteğimi kabul etti. ülkeme döndükten sonra anglikan kilise dersleri almaya başlayacağım. peki 21 eylül Aziz Matta anma gününde bir anglikan olarak yapmam gerekenler nelerdir?
SAYGILARIMLA...
Anglikanmoderator
Özellikle yapılması gereken şey yok. Kilise'de ayin varsa katılırsınız. Çoğu kilisede yok (Yalnız büyük yort günleri kutluyorlar.) Kırım Kilisesin'de yoksa evde kutlarsınız. Kendinizin azizi olduğu için o gün özel dua edebilirsiniz.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler