Aziz Matta ve Xgristiyan'ın vaftizi

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Anglikanlık : Aziz Matta ve Xgristiyan'ın vaftizi

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Xğristiyan

Merhabalar sayın moderatörüm hamd olsun ingiliz kilisesinde vaftiz oldum ve artık bir anglikan hristiyanım. Papazım Sn. Ian bana aziz matthew in adını verdi ve önümüzdeki hafta onun anılacağını söyledi. acaba anglikan kilisesi azizlerinden bu mübarek zatın hayat hikayesinin kısa da olsa bilgisini verirseniz çok sevinirim. Saygılarımı sunar selamet dilerim...

Yönetim Notu: Sizi kutlamasına kutlarız da,ne kadar çabuk vaftiz oldunuz? Ne kadar zamandır kateşizm dersleri alıyordunuz?

hristiyanlık
Anglikanmoderator

Öncelikle tebrik ediyorum. Artık, Hristiyan oldunuz. Petrus'un dediği gibi vaftiz bizi kurtarıyor (1Pet. 3:21) tabii, bu vaftize sadık kalırsanız.

Bir de vaftiz olmakla Tek, kutsal, evrensel, ve elçisel kiliseye katılmış oldunuz. Aramıza hoş geldiniz derim.

Aziz Matthew, Türkçe adıyla Aziz Matta'dır. İsa Mesih'in on iki havarilerinden biri ve Yeni Antlaşma'nın ilk bölümünün yazarı, yani "Müjdeci"dir. Hem havari hem Müjdeci olan iki kişiden (diğeri Yuhanna) biridir. Yort günü 21 Eylül'dür. Herhalde onun yort günü yaklaştığı için onun ismini size vermiştir.

hristiyanlık
Xğristiyan

Ben vaftizden önce protestan kilise dersleri almıştım lakin daha sonra anglikan kilisesini seçtim ve ingiliz anglikan kilisesine başvurdum. aldığım dersleri ve avustralyaya gitme durumumu izah edince sağolsun değerli papazım bu isteğimi kabul etti. ülkeme döndükten sonra anglikan kilise dersleri almaya başlayacağım. peki 21 eylül Aziz Matta anma gününde bir anglikan olarak yapmam gerekenler nelerdir?

SAYGILARIMLA...

hristiyanlık
Anglikanmoderator

Özellikle yapılması gereken şey yok. Kilise'de ayin varsa katılırsınız. Çoğu kilisede yok (Yalnız büyük yort günleri kutluyorlar.) Kırım Kilisesin'de yoksa evde kutlarsınız. Kendinizin azizi olduğu için o gün özel dua edebilirsiniz.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Aziz Matta ve Xgristiyan'ın vaftizi konusuna benzer konular;

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... Matta 3:14'te Hz.Yahya,Hz.İsa'yı ve onun makam ve misyonunu iyi biliyor gibidir,onun kendisinden daha ileri derecede olduğunu vurgular.Matta 11:2-3'te ise Hz.Yahya'nın hapiste Hz.İsa'nın icraatlarını işitince sorduğu soru sanki daha önce onunla hiç karşılaşmadığı ve kim olduğunu bilmediği izlenimini veriyor.Bu konudaki görüşünüz nedir?Teşekkürler. Yönetim Notu: Misal siz de bize bazı izlenimler veriyorsunuz niyetlerinizle ilgili olarak... Çünkü nedense hep bazı ayetleri tek başına cımbızlayarak bir sonuca varmaya çalışıyorsunuz. İlgili pasajı sonuna dek okursanız, zaten bazı şeyleri algılayabilirsiniz. Yahya hapistedir ve korku içinde olması muhtemeldir. İsa, O'ndaki bu iman eksikliğini görünce daha sonraki ayetlerde sitem ediyor:

Çocuk Vaftizi İncilde kayıt olmamasına rahmen.Neden? kiliselerde çocuk vaftizi var? ve öğrenmek istediğim çocuk vaftizi yapmıyan kiliseler mevcutmu varsa isimlerini alabilirmiyim?........ Yönetim Notu: Birşeyin İncil'de yazmaması o şeyin yanlış olduğunu göstermez. Öncelikle vaftiz ve sonrasında çocuk vaftizi nedir bunu araştırmanızı öneriyoruz.

Kutsal Ruh'un Vaftizi Kaynak: http://www.hristiyan.net KUTSAL RUH’UN VAFTİZİ ÜZERİNE DEĞİŞİK YORUMLAR 1. Kurtuluş olduğu zaman yerini alacak ilk iştir. “İster Yahudi, ister Grek, ister köle ister özgür olalım, hepimiz bir beden olmak üzere aynı Ruh’ta vaftiz olduk ve hepimizin aynı Ruh’tan içmesi sağlandı.” (1. Korintliler 12:13) Bu Efesliler 4:5’te de bahsedilen “tek” vaftizdir.

''İstek vaftizi'' ve ''Kan vaftizi'' ne demektir? Latince ''Baptismus Flaminis'' olarak bilinen 'İstek' vaftizi;Roma Katolik Kilisesi öğretisine göre ,Hristiyan olmak için iman etmiş ama kiliseye giriş sakramenti olan su vaftizini alamadan ölmüş,vefat etmiş kişilerin ,eğer gerçekten büyük bir ruhla ve coşkuyla Hristiyanlığı benimsiyorlarsa;ölümlerinde dahi, bu kişilerin vaftizin sağladığı ruhsal yenilenme ve günahların affından yararlanabilmeleridir. Katekümenlik eğitimine başlamış ama vaftiz olmadan ölmüş birine, Katolik usüllerine göre Hristiyan cenazesi düzenlenir. http://www.romancatholicism.org/trent-baptism_files/image001.jpg Katolik Kilisesi öğretisine göre ''Kurtuluş için vaftiz şarttır.'' (Kaynak:Roma Katolik Kilisesi Kateşizmi) ...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Anglikanlık : Aziz Matta ve Xgristiyan'ın vaftizi

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler