| Bir inanca inananların sayısı, o inancın doğruluğunun ispatı mıdır? |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Anketimiz: İnananların sayısı, doğruluğunun ispatı mıdır? Gerçeğin referansı mıdır? | |||
| Evet, ölçütüm taraftar sayısıdır |
|
18 | 6,87% |
| Hayır, ölçütüm taraftar sayısı değil Kutsal Yazılardır. |
|
244 | 93,13% |
| Katılımcı sayısı: 262. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
||||
|
||||
|
Bir inanca inananların sayısı, o inancın doğruluğunun ispatı mıdır? Sizce İsa'nın istediği doğruluğun, verdiği onayın ispatı bir inanca inananların sayısı mıdır, yoksa o inancın İsa'nın isteklerinin belirtildiği, sözlerinin anlatıldığı Kutsal Kitap'a olan yakınlığı mıdır? Acaba bu konu için aşağıdaki ayetler yorumlanabilir mi? İNCİL - MATTA KİTABI - 7. BÖLÜM - 13. VE 14. AYETLER
|
|
|
|
|
|
|
Şüpesiz ki ispatlamaz, insanlık tarihi bunun örnekleriyle doludur. Galileo'dan tutunda Bohr'a kadar pek çok benzer örnek bulunabilir. Bir toplantıda "aptalca" bir fıkraya 1 kişi gülsün, herkes gülmeye başlar. Bu fıkranın komik olduğu anlamına gelmez. Bence bu durumda buna benzerdir. Buradan yola çıkarsak önemli olan Kutsal Kitap'a ne kadar yakın olduğudur. |
|
|
|
|
|
|
doğruluk nedir? önce bunu anlamaya çalışmamız gerekir. doğruluk saflıktır,olduğu gibi kalmaktır. inançtada böyledir. müslümanlar yada hristiyanlar sayısal olarak çoklar belki. fakat ne kadar doğruları yaşıyorlar. inançları ne kadar saf? ilk günkü tazeliklerini koruyabiliyor? elbette yozlaşma her iki dinde de hat safhada ben bir müslüman olmama rağmen itikadi boyutta şu an ki müslümanların birçok yanlışlıklarını görmekteyim.bu yanlışlığı yapan büyük bir kitle olmasına rağmen yinede çoğunluk onların elinde. aynı şey hristiyanlar açısındanda bu şekilde ceryan etmekte. dünya nüfusunun çoğunluğu hristiyan olması bu dinin hak olması anlamına gelmiyor. |
|
|
||||||||
Elbette inananların sayısı bir inancın doğruluğunu ortaya koymaz. Ancak sizin anlatmak istediğiniz konu daha ziyade, bir inancı doğru yaşamak üzerine olmuş. Buna da zaten katılıyoruz. İnsan zaten çürük doğası yüzünden kötüye her zaman düşmeye meyillidir. Bunun yüzünden doğru ve güzel olan her şeyi de kirletip çirkinleştirebilir. Böyle olmamasına çalışmak, içtenlikle bunu arzulamak zaten kutsallık yolunda yürümek olarak düşünülmektedir. - inançtan söz ediyorum. Ancak burada tartışmak istediğimiz konu yaşamın değil, inancın doğruluğu. Aslında ifadede olacak değişiklikler ile daha net şekilde neyin ne anlama geldiğini anlatmak mümkün olabilir:
İnananların Sayısı "Gerçeğin" Referansı mıdır? Esenlikler dilerim. |
|
|
|
Sayin Ebubilal! *Hristiyanligi bir din kefesine koydunuz bu birinci yanlis. *Hristiyanlik dinini dünyanin en büyük dini yaptiniz bu da ikinci yanlis. Ben bir hristiyan olarak en büyük din olarak hristiyanliktir deyip gurur da duyabilirdim.Ama gerceklerle yasamak herzaman daha iyi. Su anda Avrupadan örnek vermek istiyorum.Türkiye veya dini islam olan ülkelerden baktigimizda hep Avrupadan hristiyan ülkeler olarak söz ederler.Oysa bu tamamen yanlistir.Burada hristiyanliga yapilan hakaretler ve insanlarin yasayislari ve düsüncelerine bakarsak nekadar hristiyanliktan uzak olduklarini anlariz. Burada Tanri'sizlik ve hristiyan düsmanligi giderek artiyor.ve gercek hristiyan yüz de 10'u asmaz kanisindayim. Toplumun refah seviyesi artikca,medyanin büyümesi,teknigin gelismesi insanlari git gide Tanridan uzaklastiriyor.Insanlar artik Kutsal Kitab'i ciddiye almiyorlar.Refah ve maddiyat arttikca Tanri da unutuluyor yada hic inanilmiyor.Cünkü Incil de söyle diyor.Hic kimse iki efendiye birden kulluk edemez. Ya Tanri'ya yada zenginlige diger bir degisle Seytan'i egemenlige! *Bütün dinler Tanri'ya kendi cabalariyla ve gücüyle ulasabilecegine inanir ve inananlarina cesitli kurallar ve uygulamalar yükler.Oysa Tanri Isa Mesih ile yani Hristiyanlik yolu ile bizzat kendisi insana gelmis ve ancak ben sana gelirsem ve beni izlersen kurtulabilirsin demistir. Buna inanmak isteyen ve gercekten Tanrinin iradesini ögrenmek ve gercek yasama kavusmak isteyen Kutsal Kitab'i(Incil Zebur,Tevrat) alip temiz bir yürekle ve önyargilardan uzak bir sekilde okursa Tanri o kisiye yaklasacaktir.Tanri hepinizi bereketlesin.Amin |
|
|
|
|
|
|
Elbette bir inanca inanların sayısı, o inancın doğruluğunun ispatı değildir. Bu sadece bir istatiktir. Yani güçlü olan, her zaman haklı değildir. Kaldı ki, belirli bir inanca inananların sayısı sürekli değişiyor. Örnek veriyorum; bugün en fazla inanılan din X ise, yarın Y olabilir. Biz de bu sayıya bakarak karar veremeyiz tabii ki. Böyle bir düşünce bana göre bir yanılgıdan ibarettir. Esenlikler dilerim. |
|
|
|
|
|
|
Kesinlikle değildir. |
|
|
|
|
|
|
SLM BİR İNANCA İNANAN İNSANLARIN SAYISI O İNANCIN DOĞRU OLDUĞUNU GÖSTERMEZ. BU KESİN VE KATİDİR. SADECE İNANCIN DOĞRULUĞUDUR ÖNEMLİ OLAN.. |
|
|
|
|
|
|
bence kesinlikle bu anlama gelmez...katiyen...inanç kalbin aynasıdır....kiminin aynası paslanmış üstünde başkalarının el izi vardır, kiminin ise pırıl pırıldır.... |
|
|
|
Bir inanca inananların sayısının çok olması o inancın doğru olması anlamına gelmez. Yuhanna 4:24 |
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| anket, doğruluk, gerçek, sayı |