hristiyanlık
Kornelyus

Bir inanca inananların sayısı, o inancın doğruluğunun ispatı mıdır?

Alıntı:
dünya nüfusunun çoğunluğu hristiyan olması bu dinin hak olması anlamına gelmiyor.
Sevgili Kardeşim;

Elbette inananların sayısı bir inancın doğruluğunu ortaya koymaz. Ancak sizin anlatmak istediğiniz konu daha ziyade, bir inancı doğru yaşamak üzerine olmuş. Buna da zaten katılıyoruz. İnsan zaten çürük doğası yüzünden kötüye her zaman düşmeye meyillidir. Bunun yüzünden doğru ve güzel olan her şeyi de kirletip çirkinleştirebilir. Böyle olmamasına çalışmak, içtenlikle bunu arzulamak zaten kutsallık yolunda yürümek olarak düşünülmektedir. - inançtan söz ediyorum.

Ancak burada tartışmak istediğimiz konu yaşamın değil, inancın doğruluğu. Aslında ifadede olacak değişiklikler ile daha net şekilde neyin ne anlama geldiğini anlatmak mümkün olabilir:
Alıntı:
Yu 18:37 (...) «Ben gerçeğe tanıklık etmek için doğdum, bunun için dünyaya geldim. Gerçekten yana olan herkes benim sesimi işitir.»
Yu 18:38 Pilatus O'na, «Gerçek nedir?» diye sordu. (...)
Tüm inanan insanlar -buna ateistleri de dahil ediyorum- gerçeği ararlar ve inançları onların inandıkları gerçeği yansıtır. Ancak her inanan kişiye göre gerçek çoğalamaz. O bir tanedir. Ve bunu en doğru şekilde bilen kişiye ne mutludur. İşte bununla birlikte bu soru şöyle yeniden sorulabilir:

İnananların Sayısı "Gerçeğin" Referansı mıdır?

Esenlikler dilerim.

Bir inanca inananların sayısı, o inancın doğruluğunun ispatı mıdır?