777maranata
Bir inanca inananların sayısı, o inancın doğruluğunun ispatı mıdır?
Sayin Ebubilal!
*Hristiyanligi bir din kefesine koydunuz bu birinci yanlis.
*Hristiyanlik dinini dünyanin en büyük dini yaptiniz bu da ikinci yanlis.
Ben bir hristiyan olarak en büyük din olarak hristiyanliktir deyip gurur da duyabilirdim.Ama gerceklerle yasamak herzaman daha iyi. Su anda Avrupadan örnek vermek istiyorum.Türkiye veya dini islam olan ülkelerden baktigimizda hep Avrupadan hristiyan ülkeler olarak söz ederler.Oysa bu tamamen yanlistir.Burada hristiyanliga yapilan hakaretler ve insanlarin yasayislari ve düsüncelerine bakarsak nekadar hristiyanliktan uzak olduklarini anlariz. Burada Tanri'sizlik ve hristiyan düsmanligi giderek artiyor.ve gercek hristiyan yüz de 10'u asmaz kanisindayim.
Toplumun refah seviyesi artikca,medyanin büyümesi,teknigin gelismesi insanlari git gide Tanridan uzaklastiriyor.Insanlar artik Kutsal Kitab'i ciddiye almiyorlar.Refah ve maddiyat arttikca Tanri da unutuluyor yada hic inanilmiyor.Cünkü Incil de söyle diyor.Hic kimse iki efendiye birden kulluk edemez. Ya Tanri'ya yada zenginlige diger bir degisle Seytan'i egemenlige!
*Bütün dinler Tanri'ya kendi cabalariyla ve gücüyle ulasabilecegine inanir ve inananlarina cesitli kurallar ve uygulamalar yükler.Oysa Tanri Isa Mesih ile yani Hristiyanlik yolu ile bizzat kendisi insana gelmis ve ancak ben sana gelirsem ve beni izlersen kurtulabilirsin demistir. Buna inanmak isteyen ve gercekten Tanrinin iradesini ögrenmek ve gercek yasama kavusmak isteyen Kutsal Kitab'i(Incil Zebur,Tevrat) alip temiz bir yürekle ve önyargilardan uzak bir sekilde okursa Tanri o kisiye yaklasacaktir.Tanri hepinizi bereketlesin.Amin