Gerçek uğruna kilisenizi/teolojinizi karşınıza alır mısınız? konusu
1306 kez okundu,
10 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Gerçek uğruna kilisenizi/teolojinizi karşınıza alır mısınız? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

06-01-12, 15:27
admin1 Ken Block
Gerçeğin peşinde koşmak ve gerçekleri söylemek ve gerekiyorsa kiliseniz/teolojiniz ile karşı karşıya gelmek mi?
Yoksa sessiz kalmak ve gerçekleri içinizde gizlemek mi?
Gerçek uğruna kilisenizi/teolojinizi karşınıza alır mısınız?
Evet?
Hayır?
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (26 Mayıs)
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

06-01-12, 19:15
datatip
Çok etkin bir soru.
Tamda bam teli.
Soru başka anlamda olsada benim bir gerçeğim var.Şimdi burda söyliyeyim.İmanım zayıf olarakda görülebilir hatta imansız olarakda görülebilirim ama olsun.
Matta,Luka,Yuhanna ve Markos özdür;İsa'nın sözleri özdür.Pavlus'un yazıları ise sadece yardımcı yazılardır .Düşündüm-taşındım,Ben böyle belledim.
Kutsal Ruh'un etkisi ile yazsada belirleyici olan Rabbin direk sözleridir.
Benim gözümde Pavlus bir din ortaya çıkarmışdır ama İsa,direk Rabbin sözüdür,dinden ötedir.
Pavlus'un
hristiyanlığa çok katkısının olmasıda bu durumu değiştirmez.

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

06-01-12, 21:58
huzurlu
Bildiğim kadarıyla ortodoks kiliseleri Ermeni soykırımını tanıyorlar. Buna karşın ben kabul etmiyorum. Misal...

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

07-01-12, 18:17
In Hoc Signo Vinces
Bilmiyorum galiba sessizce kendi içimde yaşar ve kenara çekilirdim.

Amavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VII

FORUMA ÜYE OLUN! /

07-01-12, 21:51
FormerlySaul
Sevgili huzurlu kardeşim herahalde demek istedikleri Teolojik gerçeklerdi. Yoksa hepmizin Kiliseleri politikaya karışmak gibi yanlış işler yaptılar ve doğal olarak hataya düştüler.
Sevgili Datatip kardeşim. Öz dediğin yazılarda İsadan 30 yıl sonra yazıldılar.
Hristiyanlık hiçbir zaman tam olarak "kitap dini" olmadı. Kutsla Kitap olmasada
hristiyanlık olabilirdi(ki ilk 30 yıl oldu) ama neye nasıl inanmamız gerektiğini iyice belirtsin diye yazıldı. Şimdi yazılı olsa dahi Yehova Şahitleri ve Mormonlar gibi kendilerinin
hristiyan olduğunu iddia eden sapkın topluluklar var. Demek kitabımız olmasa ve Havarilerin ve İznik ile İstanbul Konsillerinin iman açıklamaları olmasa yoldan çıkan bir sürü gurup olurdu. Dolayısı ile Matta,Luka, Markos, Yuhanna, Havarilerin İşleri, Mektuplar ve Vahiy hepsi çok güzel araçlar. Rabbin bizim ona nasıl inanmamız gerektiğini gösteren araçlar. Rabbin sözleri çok önemlidir tabiki ama dikaktini çektiyse tüm
incil yazarları "İsa bundan başka bir çok şey söyledi ve yaptı" der. Yuhanna mesela söylenmeyen ama mutlaka söylenmesi gereken çok önemli kısımları söylemek için diğer hepsini okuduktan sonra yazdı. Ama asla kimse Mesih'in tüm söylediklerinin not edildiğini iddia etmedi. Bu yüzden havarisel kiliseler geleneklerimiz var derler. Yani bence İncili hiç bölme kardeşim. O senin Mesihi'i takip etmen için elinde olan 2. en büyük araç. 1. si tabiki mesihe olan imanın ve sevgin.
Ayrıca soruya cevab'ım evet olsada Kilise'ye de güvenemiyorsam gerçek konusunda nereye nasıl güveneceğimi çok bilemezdim. İnanç krizi oluşurdu herhalde.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
Gerçek uğruna kilisenizi/teolojinizi karşınıza alır mısınız? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil