Hiç mezhebiniz/teolojiniz ile övünme günahına düştünüz mü? konusu
697 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
yenidogan tarafından gönderildi.
Hiç mezhebiniz/teolojiniz ile övünme günahına düştünüz mü? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

14-12-11, 11:30
admin1 Ken Block
Hiç mezhebiniz/teolojiniz ile övünme günahına düştünüz mü?
İNCİL, 2 Korintliler 10:17
|
|
Alıntı:
|
|
‹‹Övünen, Rab'le övünsün.››
|
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (26 Mayıs)
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

14-12-11, 18:42
datatip
Tamda benim sorunuma değinilen bir yer.Bende övünmenin tam aksine durum oluyor.
Yazarken rahatlıyorum,zevk alıyorum ama yazdıktan sonra yazdığım hiç bir yazıyı beğenmiyorum.Aklıma yeni yeni fikirler,özeleştiriler,ya zdığımda vardığım sonuçlara karşı başka seçenekler geliyor,sonuçta yazdığım yazıyı beğenmiyorum.
Fakat yazmak yinede güzel oluyor.
Övünen Rable övünsün sözüde derin bir söz
Yönetim Notu: Siz inançla ilgili konularda forumda içiniz dökünce rahatlıyor da olabilirsiniz ya da sesli düşünüp düşüncelerinizi daha tecrübeli/bilgili
hristiyanların önerilerine sunuyor da olabilirsiniz.

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

14-12-11, 22:53
datatip
|
|
datatip
|
Tamda benim sorunuma değinilen bir yer.Bende övünmenin tam aksine durum oluyor.
Yazarken rahatlıyorum,zevk alıyorum ama yazdıktan sonra yazdığım hiç bir yazıyı beğenmiyorum.Aklıma yeni yeni fikirler,özeleştiriler,ya zdığımda vardığım sonuçlara karşı başka seçenekler geliyor,sonuçta yazdığım yazıyı beğenmiyorum.
Fakat yazmak yinede güzel oluyor.
Övünen Rable övünsün sözüde derin bir söz
Yönetim Notu: Siz inançla ilgili konularda forumda içiniz dökünce rahatlıyor da olabilirsiniz ya da sesli düşünüp düşüncelerinizi daha tecrübeli/bilgili hristiyanların önerilerine sunuyor da olabilirsiniz.
|
Teşekkür ederim sayın yönetim.İki tespitinizde doğru.
Ama aynı zamanda soruya bir cevap olarak teoloji/mezhep değilde hrsitiyan olduğum için övünüyorum.Şimdi "övünen,Rable övünsün" sözüyle şahsen hem kafam karıştı hem yeni duruma uyum için yollar düşünmeme sebep oldu.

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

14-12-11, 23:18
FormerlySaul
övünmek kbirle alakalı olduğu için günah olabilir. Ancak insanın ulusu, dini ile övünmesi çok normal geliyor (Uç noktalara taşınmadıkça).
Ben katolik olmakla övünüyormuyum. Evet. Bazen günah işleyecek seviyeye taşımış mıyımdır ? Ne yazık bununda cevabı evet olabilir hatırımda olmasada burda kırmış olduğum bir kardeş vardır elbet istemeden. Bence insan ailesi, ulusu , dini ile övünebilir kıvanç duyabilir. Ama bunu diğerlerini hor görme seviyesinde yaparsa günah olur.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-12-11, 00:27
yenidogan
Düşmüşümdür mutlaka.İnsan söz konusu övünmek olunca sınır tanımıyor.Övünmeyelim kardeşler Katolik olmakla,Ortodoks olmakla,Protestan olmakla veya Türk olmakla...Övüneceksek Rabbin yüceliğiyle,varlığıyla,se vgisiyle övünelim.
Hristiyan olmakla,Türk olmakla övünmek kulağa masum geliyor ama ne yazık ki pek çok günah yaldızlıdır zaten...
Romans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."

FORUMA ÜYE OLUN! /
Hiç mezhebiniz/teolojiniz ile övünme günahına düştünüz mü? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil