Arşiv Sayfa 2 / (Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 (Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : (Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? - Sayfa 2 konusu 1547 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj thomas tarafından gönderildi. (Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? Hristiyan olarak çoğumuz bir kiliseye bağlıyız,resmi üyelik bağı olmasa da bir kilise topluğunda ibadet edenler de mevcut.. Kilisenizden beklentileriniz,varsa şikayetleriniz ve olumlu/olumsuz eleştirileriniz var mı? Kilise adı vermek zorunda değilsiniz ama bir imanlı olarak kiliseniz size yeterli ruhsal ortamı sağlayabiliyor mu,size göre eksik veya hatalı bulduğunuz,değişmesini arzu ettiğiniz,şöyle olsa daha iyi olurdu dediğiniz şeyler nelerdir? Demokratik hristiyan toplulukları olarak, kiliseniz ve pastörler (rahipler) hakkında bütün olumlu veya olumsuz gözlemlerinizi,tavsiyelerinizi burada diğer imanlı kardeşlerle paylaşabilir ve bunların değişmesi için dua edebiliriz. Aklınıza kilise ile ilgili gelen her konuda içinizi dökebileceğiniz bir anketin oluşturulması ile iman konusundaki... (Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? konusu 1547 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj thomas tarafından gönderildi.

(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-03-09, 23:08
(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir?
huzurlu

Kardeşlerime ek olarak ben de bişeyler yazmak isterim. Ben kiliselerimizden Hristiyanlığı sistemli, programlı bir Teoloji eğitimi vermelerini bekliyorum. Sonuçta ülkemizde Hristiyan bir kültür içerisinden gelmiyoruz pek çoğumuz. Rahatlıkla yanılmaya, yanlış anlamaya meyilliyiz. Eski alışkanlıklarımız her an bizi yanlış yollara saptırabilir. Dolayısıyla ülkemizdeki kiliselerden bu konuda daha fazla hassasiyet bekliyorum. Zira Rabbi kiliselerimizden başka bir yerde, ailede, sosyal yaşamda vs yaşama şansımız olmadı çoğumuzun. Dolayısıyla destek bekliyorum.

Ülkemizde Protestan kiliselerininse yeni olmalarına rağmen sapkın çok fazla öğreti ve uygulama olması beni üzüyor. Ben bugüne kadar vaftizle, Rabbin sofrasına önem vermeyeninden tutun, reenkarnasyona inanan ve öğretenine, kadın vaizinden kayısı suyu ile Komunyon alanına, İsa'nın Tanrı'lığının Hallacı Mansurunki ile aynı olduğunu sonuçta hepimizin Tasavvufi manada Tanrı olduğumuzu öğretenine kadar görmediğim yer kalmadı. Yer diyorum kilise diyesim gelmiyor. Pek tabiki bu dağınıklığın olmamasını dilerdim. Rab yardımcımız olsun..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / (Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir?

(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-03-09, 03:22
Ayça

-Bence Kilise önderi(Papaz,Pastörv.s..) özel bi kıyafetle vaaz vermeli
-Rabbin sofrası şarapla kutlanmalı, cemaatteki kardeşlerin samimi olması gerektiğine inanıyorum
-Kadınların kesinlikle vaaz vermemesi gerektiğinei nanıyorum maalesef birçok kilisede bu yanlışlıklar devam ediyor ,kurallara uygun davranılmalı
-Bayanların kilise içerisinde başlarını örtmeli ve uygun giyinilmesi gerektiğini düşünüyorum
-Kiliselerde türkçe ayin veya enazından türkçe broşür hazırlanılmalı
-Vaftiz,ölüm ,mezar konularında hizmet verilmeli
-Hristiyan çocuk ve gençlerimize hristiyan egitimi verilmeli ,sosyal etkinlikler düzenlenilmeli
geçen haffta bi kilseye gittigimde kilisede görevli gençlerin içki içerek geldiklerinne kadar doğru acaba sorduğumda önemli deil diyerek cevap aldım düşüncelerinizi merak ediyorum .Esenlikler...

Sevgilerimle

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / (Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir?

(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-06-09, 16:22
Holy Mountain

Merhaba,ben artık özel istekleri geçtim kardeşlerim,ben Kayserideki kilisemizin herdayim,her pazar acık olmasını istiyorum ama ne yazıkki bu burada olmuyor,saygılarımla,imza atma hakkım yokmuş bari kendim yazayım :)

"Sana bir tokat atıldığında, öbür yanağını da çevir"

(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-06-09, 15:49
apostolos

lighthouse kardeşime katılıyorum kadınlar kilisede başörtüsü taksın uyarılsın doğu kiliselerinde başörtüsene çok rastlanır başörtüsü takmasalar bile açık kıyafetlerle rabbin huzuruna çıkmasınlar.meryem anamızı örnek alsınlar.saygılar.

(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-10, 23:10
thomas

1) Bereketleniyorum.
2) Samimiler.
3) İstediğim başka bir şey yok.
4) Çobandan beklentim yok.
5) Sosyal etkinlikler var

Devam ettiğim kilise tapınma sırasında bana yeterli ruhsal ortamı sağlıyor, kilisenin anlamı bina olmadığı için başka beklentim yok, eğer gerekli ruhsal ortamı sağlıyorsa birlikte açık alanda da tapınabilirim.

(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

(Hristiyan üyeler) Kiliselerinizden beklentileriniz nelerdir? konusuna benzer konular;

Hristiyan bayramları nelerdir? Herkese merhaba; Ben bir Müslümanım, iyi anlaşıp görüştüğüm Hristiyan arkadaşlarım var. Onlar Ramazan ayının başlangıcında, Ramazan bayramında, Kurban bayramında vs. arayıp bu özel günlerimizi tebrik ediyor, esenlik diliyorlar sağolsunlar. Biz de 24 Aralık'ta Noel bayramı için arayıp tebrik etmiştik. Fakat, sonradan öğrendiğime göre mezheplere göre bayram tarihleri farklı olabiliyormuş (arkadaşlarımdan birisi Rum Ortodoks, diğeri Ermeni Gregoryan)... Sizden ricam; Noel gibi, paskalya gibi (ve bilmediğim diğerleri de tabii) özel olan günleri/bayramları ve tarihlerini öğrenebilir miyim? Siteyi biraz inceledim fakat bulamadım (maalesef site biraz karışık geldi bana), umarım yanlış yerden yazmıyorumdur. Yardımcı olabilirseniz sevinirim... Cevap verecek herkese şimdiden teşekkürler...

Alisilmis ruhlar nelerdir? Alisilmis ruhlar terimi kolelik konusu ile ilgilidir. Eski Ahitte alisilmis ruhlar hakkinda birden fazla bahsedilmistir; Levi 19:31, 20:6, 20:27, Yasanin Tekrari 18:9-14, 1 Samuel 28:7-9, 2 Krallar 21:6, 23:24, 1 Tarihler 10:13-14, 2 Tarihler 33:6, Yeseya 8:19, 19:3, 29:4. Oyle ise alisilmis ruh bir cinin kendisini bir baska kisi gibi gostermesidir. Buna benzer cin-insan iliskisini Yeni Ahit'de de gorebiliriz; Matta 9:32, 12:43-45, 15:22, 17:15-18; Markos 5:1-20, 9:17-26; Habercilerin Isleri 16:16-18, 19:15-16; 1 Timotiye 4:1. Yukarida bahsi gecen ayetlerde Kelam alisilmis ruhlar hakkinda gayet acik konusmaktadir. Bunlar kotu ruhlardir ve kendi efendilerinin yani seytanin mesajinin propagandasini yapmayi amaclarlar. Onlar Tanri Hukumdarligini devirmek amaci ile yalanlari, aldatisi...

Kutsal Kitabin Antlasmalari Nelerdir? Kutsal kitap Tanri'nin Israil halki ile yapmis oldugu bes degisik antlasmadan bahseder. Bunlardan dordu dogasi olarak sartsizdir. Yani Israil halkinin itaatkarsizligina ya da itaatkarligina bakmadan Tanri bu antlasmalarini yerine getirecektir. Diger antlasma ise sartli olandir. Yani Israil halkinin secimine gore ( itaat etme ya da etmeme) Tanri ya bereketliyecek ya da lanetliyecektir. Asagida bu antlasmalara kisaca deginmeme izin veriniz lutfen. Daha sonra da kisaca hristiyanlarin bu antlasmalar konusundaki tartismalarina deginecegim. Ibrahim Antlasmasi (Abrahamic covenant) : (Yaratilis 12:1-3, 6-7; 13:14-17; 15; 17:1-14; 22:15-18). Bu antlasmada Tanri Ibrahim'e bir suru sey vaad etti.Tanri'nin kendisi Ibrahim'e onu buyuk bir insan yapacagini (Yaratilis 12:2), onun sayesinde buyuk bir...

Gog ve Magog nelerdir? Yapilan peygamberlige gore Gog dunyanin sonu geldiginde Israil topraklarina saldiracak olan buyuk ordunun lideridir. Gog, kuzeyde "Magog yoresi" denilen gelen "Rosh'un prensi, Mesek ve Tuval" dir ""İnsanoğlu, yüzünü Magog ülkesinden Roş'un, Meşek'in, Tuval'ın önderi Gog'a çevir, ona karşı peygamberlik et. De ki, 'Egemen RAB şöyle diyor: Ey Roş'un, Meşek'in, Tuval'ın önderi Gog, sana karşıyım." (Hezekiel 38:2-3). Hezekiel peygamber kitabin 38-39 bolumlerinde Gog'un Israil topraklarina buyuk bir guc ile saldiracagini anlatir. Hezekeil'in peygamberligine gore Gog Israil daglarinda Tanri'nin Kendisi tarafindan yenilgiye ugratilacaktir. Savasta olenler o kadar cok olacaktir ki oluleri gommek yedi ayi alacaktir. "İsrail halkı ülkeyi arındırmak için onları gömecek. Bu yedi ay...

Gençliğin Yaşadığı Korkular Nelerdir? http://www.iyi-haber.com/y_vaazlar/gencligin_korkulari.jpg Hazırlayan: T. Cosmades Uyuşturucular şu kudurgan çağın ön belalarından. Cinayetler zinciri yeryuvarlağını sarıyor. Birleşmiş Milletler'e göre her sekiz saniyede bir insan kardeş intihar ediyor. Irkçılık, şovenizm, rasizm insanlığın başına çorap ördürüyor. Ve sahnenin baş oyuncuları genellikle genç kuşak. Psikiyatri uzmanları gençlere bin bir çile çektiren bunalımlar toplamının gerisinde, gelecekten korku etkisi sırıttığını anımsatıyor. Genç kuşaklarda korku egemen. Yaşam gizinin çeşitli gelişimleri, sorunları, bunalımları genç insanı korkunun eşiğine itiyor, yarına karanlık perde çekiyor: Ailede sevgisizlik, toplumda işsizlik-güvensizlik, akranlarda düzensizlik ve nice tatsız etken genç kadını erkeği korku...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih