Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? konusu
3719 kez okundu,
35 kez cevaplandı. En son mesaj
777maranata tarafından gönderildi.
Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

17-06-09, 21:11
moderator6
Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

19-06-09, 02:32
lamure
Üçlü birlik olayını çok defa okudum anlamaya çalıştım ama nafile:)
sonra oruç ve namaz ibadetleriniz yada kadınlar için örtünme..
mesela islam da zina diye geçen duruma nasıl bakar hristiyanlık var mı böyle bişey.. kafamı karıştıran bi kaç şey..incil okumayı uzun süre önce bıraktım. aslında çıkardığım daha bi çok soru vardı bi kağıda yazmıştım ama artık oda yok:)) sanırım baştan okumam gerekiyor...
Teşekkürler.. Sevgiyle..
Geçmiş ve gelecek aslında tek bir andır...!
FORUMA ÜYE OLUN! /

19-06-09, 03:45
moderator6
|
|
lamure
|
mesela islam da zina diye geçen duruma nasıl bakar hristiyanlık var mı böyle bişey.. kafamı karıştıran bi kaç şey..incil okumayı uzun süre önce bıraktım. aslında çıkardığım daha bi çok soru vardı bi kağıda yazmıştım ama artık oda yok:)) sanırım baştan okumam gerekiyor...
Teşekkürler.. Sevgiyle..
|
İsterseniz bu konularla ilgili olarak email yoluyla yazışılabilir. Normalde bunu yapmıyoruz ancak eğer İncil'i yeniden okuyup sorularınızı not almaya söz verirseniz yapılabilir...
FORUMA ÜYE OLUN! /

19-06-09, 11:01
Hay-Dgha
|
|
lamure
|
Teşekkürler.. Sevgiyle..
|
Kısaca cevaplamaya çalışacağım. Siz yine de sitede uzun süre boyunca okuyun üçlü birliği biraz zordur anlaması.Şükürler Olsun ki zordur.Zira bunun gerçek olduğunu zorluğu kanıtlar. Rab basit değildir ve anlaması zordur.
Bakın siz varsınız ve sizin sözleriniz var. Bu sözler sizsiniz. Siz bu sözlersiniz. İkiniz de birbirinizin içinde varsınız. Aynı şekilde ruhunuz da öyle. Siz bir kişisiniz teksiniz ama aynı zamanda sizi oluşturan da parçalar var. Size ait olan sizden. Siz size ait olanlardansınız. Kafanız karıştı değil mi? Benimkide sürekli karışıyor. Dediğim gibi sabır, zaman ve uzun araştırmalar. Ancak bu şekilde anlayabilirsiniz.
Oruçun hesaplamasını Kilise yapar. Her sene oruç farklı zamanda başlar farklı zamanda biter. Oruçta yemek yiyebileceğiniz süre 17.00-24.00 arasındaki süreçtir. Bu süreç dışında su bile içemezsiniz. Fakat zorluk bu kadarla da sınırlı değil. Oruç tuttuğunuz sürece hiç bir hayvansal ürün yiyemezsiniz ( Bal, Süt, Et, Yumurta gibi hatta üstüne yumurta sürüldüğü için normlal ekmek bile yiyemezsiniz, lavaş yemeniz gerekir.)
Hristiyanlıkta zina büyük günahtır. Tek kişi dışında kimseyle evlenemezsiniz. Hatta Katolikler bu olayı iyice sertleşmişlerdir. "Ölüm bizi ayırana dek" Sözü Katolik Kilisesinin sözüdür. Ve ikinci kişiyi aklınızdan bile geçirirseniz zina işlemiş olursunuz. Zordur biraz.
Komünyon sırasında ve ibadet ederken kadınlar saçının bir bölümünü örtmelidir. Bu onların ibadete hazır olduğunu gösterir. Fakat sürekli kapanma durumu yoktur. Çünkü bu o kadının muhteşem olduğu günah işlemediği anlamına gelebilir. Zira ibadet edebilmek için maddi ve manevi olarak temiz olmak gerekir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

20-06-09, 00:26
lamure
Oruçun hesaplamasını Kilise yapar. Her sene oruç farklı zamanda başlar farklı zamanda biter. Oruçta yemek yiyebileceğiniz süre 17.00-24.00 arasındaki süreçtir. Bu süreç dışında su bile içemezsiniz. Fakat zorluk bu kadarla da sınırlı değil. Oruç tuttuğunuz sürece hiç bir hayvansal ürün yiyemezsiniz ( Bal, Süt, Et, Yumurta gibi hatta üstüne yumurta sürüldüğü için normlal ekmek bile yiyemezsiniz, lavaş yemeniz gerekir.)
Orucu kilise neye göre hesaplıyor ve belirli bir zaman aralığı var mı?Neden her hangi bir hayvansal ürün yiyemiyorsunuz özel bi anlamı var mı?Ve saat neye göre belirleniyor?
... Çünkü bu o kadının muhteşem olduğu günah işlemediği anlamına gelebilir. Zira ibadet edebilmek için maddi ve manevi olarak temiz olmak gerekir
Bunu beğendim:)) Yani şu anlamı çıkarabilir miyim bu cümleden lütfen yanlışsa düzeltin.Hristiyan bir kadın inancının tüm gereklerini yerine getirse ve tam bir hristiyan gibi yaşasa örtünmeli yada böyle yaşayan hisseden biri örtünür!?
Çok teşekkür ederim..Sevgiyle..
Geçmiş ve gelecek aslında tek bir andır...!
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil