Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz?

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? konusu 3719 kez okundu, 35 kez cevaplandı. En son mesaj 777maranata tarafından gönderildi. Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? konusu 3719 kez okundu, 35 kez cevaplandı. En son mesaj 777maranata tarafından gönderildi.

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-06-09, 21:11
moderator6

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz?

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-06-09, 02:32
lamure

Üçlü birlik olayını çok defa okudum anlamaya çalıştım ama nafile:)
sonra oruç ve namaz ibadetleriniz yada kadınlar için örtünme..
mesela islam da zina diye geçen duruma nasıl bakar hristiyanlık var mı böyle bişey.. kafamı karıştıran bi kaç şey..incil okumayı uzun süre önce bıraktım. aslında çıkardığım daha bi çok soru vardı bi kağıda yazmıştım ama artık oda yok:)) sanırım baştan okumam gerekiyor...

Teşekkürler.. Sevgiyle..

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeGeçmiş ve gelecek aslında tek bir andır...!mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz?

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-06-09, 03:45
moderator6

lamure
mesela islam da zina diye geçen duruma nasıl bakar hristiyanlık var mı böyle bişey.. kafamı karıştıran bi kaç şey..incil okumayı uzun süre önce bıraktım. aslında çıkardığım daha bi çok soru vardı bi kağıda yazmıştım ama artık oda yok:)) sanırım baştan okumam gerekiyor...

Teşekkürler.. Sevgiyle..
İsterseniz bu konularla ilgili olarak email yoluyla yazışılabilir. Normalde bunu yapmıyoruz ancak eğer İncil'i yeniden okuyup sorularınızı not almaya söz verirseniz yapılabilir...

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-06-09, 11:01
Hay-Dgha

lamure

Teşekkürler.. Sevgiyle..

Kısaca cevaplamaya çalışacağım. Siz yine de sitede uzun süre boyunca okuyun üçlü birliği biraz zordur anlaması.Şükürler Olsun ki zordur.Zira bunun gerçek olduğunu zorluğu kanıtlar. Rab basit değildir ve anlaması zordur.

Bakın siz varsınız ve sizin sözleriniz var. Bu sözler sizsiniz. Siz bu sözlersiniz. İkiniz de birbirinizin içinde varsınız. Aynı şekilde ruhunuz da öyle. Siz bir kişisiniz teksiniz ama aynı zamanda sizi oluşturan da parçalar var. Size ait olan sizden. Siz size ait olanlardansınız. Kafanız karıştı değil mi? Benimkide sürekli karışıyor. Dediğim gibi sabır, zaman ve uzun araştırmalar. Ancak bu şekilde anlayabilirsiniz.

Oruçun hesaplamasını Kilise yapar. Her sene oruç farklı zamanda başlar farklı zamanda biter. Oruçta yemek yiyebileceğiniz süre 17.00-24.00 arasındaki süreçtir. Bu süreç dışında su bile içemezsiniz. Fakat zorluk bu kadarla da sınırlı değil. Oruç tuttuğunuz sürece hiç bir hayvansal ürün yiyemezsiniz ( Bal, Süt, Et, Yumurta gibi hatta üstüne yumurta sürüldüğü için normlal ekmek bile yiyemezsiniz, lavaş yemeniz gerekir.)

Hristiyanlıkta zina büyük günahtır. Tek kişi dışında kimseyle evlenemezsiniz. Hatta Katolikler bu olayı iyice sertleşmişlerdir. "Ölüm bizi ayırana dek" Sözü Katolik Kilisesinin sözüdür. Ve ikinci kişiyi aklınızdan bile geçirirseniz zina işlemiş olursunuz. Zordur biraz.

Komünyon sırasında ve ibadet ederken kadınlar saçının bir bölümünü örtmelidir. Bu onların ibadete hazır olduğunu gösterir. Fakat sürekli kapanma durumu yoktur. Çünkü bu o kadının muhteşem olduğu günah işlemediği anlamına gelebilir. Zira ibadet edebilmek için maddi ve manevi olarak temiz olmak gerekir.

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-06-09, 00:26
lamure

Oruçun hesaplamasını Kilise yapar. Her sene oruç farklı zamanda başlar farklı zamanda biter. Oruçta yemek yiyebileceğiniz süre 17.00-24.00 arasındaki süreçtir. Bu süreç dışında su bile içemezsiniz. Fakat zorluk bu kadarla da sınırlı değil. Oruç tuttuğunuz sürece hiç bir hayvansal ürün yiyemezsiniz ( Bal, Süt, Et, Yumurta gibi hatta üstüne yumurta sürüldüğü için normlal ekmek bile yiyemezsiniz, lavaş yemeniz gerekir.)

Orucu kilise neye göre hesaplıyor ve belirli bir zaman aralığı var mı?Neden her hangi bir hayvansal ürün yiyemiyorsunuz özel bi anlamı var mı?Ve saat neye göre belirleniyor?

... Çünkü bu o kadının muhteşem olduğu günah işlemediği anlamına gelebilir. Zira ibadet edebilmek için maddi ve manevi olarak temiz olmak gerekir

Bunu beğendim:)) Yani şu anlamı çıkarabilir miyim bu cümleden lütfen yanlışsa düzeltin.Hristiyan bir kadın inancının tüm gereklerini yerine getirse ve tam bir hristiyan gibi yaşasa örtünmeli yada böyle yaşayan hisseden biri örtünür!?

Çok teşekkür ederim..Sevgiyle..

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeGeçmiş ve gelecek aslında tek bir andır...!mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? konusuna benzer konular;

Hristiyanlığa dair Kuran'da yer alan yanlış bilgilerin listesi Sevgili Theophilos, Değerli katkılarınız için çok teşekkür ederiz, değerli vaktinizi fazla almadan bir şey sormak isterim, yukarıdaki gibi, hristiyanlık hakkında, Kuran'da belirtilen, yanlış bilgilerin bir listesini, başlıklar halinde yazabilir misiniz?

bir deistin merak ettikleri öncelikle buradaki tüm iyi niyetli hristiyanlara selamlarımı sunarım. ben müslüman kökenli fakat deist anne ve baba tarafından yetiştirilmiş 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. en yakın akrabalrım arasında da deizm görüşünü benimsemişler bulunmaktadır. Tanrıya inanan ve vicdanı rehber olarak alan bir insan olarak hiçbir zaman islama karşı bir sempatim olmamıştır. fakat hristiyanlığa hep bir sempatiyle yaklaşmışımdır. çünkü hristiyanlık çok daha Tanrı ve hoşgörü odaklı bir dün görünümünde. ben sizlere şunu sormak istiyorum; yaz okulunda oda arkadaşımla islam hakkında tartışmıştık ve bana ne kadar iyi niyetli ve kimseye zarar vermemiş hatta yardım etmiş bir insan olsam dahi (kendi inancına göre) müslüman olmadığım sürece sonsuza kadar cehennemde yanacağımı döyledi. ben her...

Bir İslami akademisyenin hristiyanlığa dair suçlamalarına cevap Öncelikle mail gönderdiğiniz için teşekkür ederim. Gönderdiğiniz maili okudum. Ancak hz İsa (as)'ın kim olduğunu anlayamadım. Hatta sanırım O'nun kim olduğu konusunda sizinde kafanız bir hayli karışık. Çünkü bir yerde "evreni yarattığı kendi Oğlu'yla" ve "Sen benim Oğlumsun" diyerek hz İsa' (as) ın (haşa) Allah'ın oğlu olduğunu yazmış başka bir yerde de "Hz.İsa Mesih başlangıcı olmayandır. Ta ezelden var olandır O. Evet, belli bir zamanda, Tanrı'nın ta ezelden atamış olduğu belli bir dönemde, sonsuz olan İsa Mesih bir insan bedenine bürünüp dünyamıza geldi ve insanlar arasında yaşadı." demişsiniz. Bu ise Yazınızın en baş bölümünde de Tanrının kim olduğuna bakalım derken saydığınız tanrısal özelliklerin aynısıdır. Yani buradan benim anladığım hem oğuldur, hem tanrının kendisidir. Çünkü hem...

Katoliklik ve merak Merhaba arkadaşlar benim aklıma bir soru geldi; Ben bir süre Hristiyan inancını araştırmıştım ama ara verdim bir süre ama ara vermeden önce aklıma bir soru takıldı; Ben imanlı bir mümin olarak aktif birisi olmak isterim bu yüzden aklımdaki aktif insan profilindeki mesih inançlısı(yanlış bir imaj olabilir)Katolik idi.Acaba Katolik tarikatleri hakkında bilgi vermeniz mümkün mü ? ayrıca birde katoliklerin dünya gençlik günleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Sevgiler.

Hangi mezhep, hangi İncil? Merhaba; Mezhepler arasında dört İncil'den herhangi birine ağırlık verilmesi gibi bir fark var mı? Örneğin Katolikler Matta'yı, Ortodokslar Yuhanna'yı mı esas alıyor, yoksa kutsal kitaplar arasında bir fark gözetmeksizin hepsine toptan mı inanılıyor? Ya da Matta, Markos, Luka, Yuhanna İncil'lerinin dördüne inanılmasına rağmen, başta da dediğim gibi bunlardan herhangi biri (ayinlerde vb.) ağırlık kazanıyor? Cahilce bir soru sormuş olabilirim, ama cevabını bulamadım. Bilgi verecek olan kişiye şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih