-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun?

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : -İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? konusu 1323 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj lıfe92 tarafından gönderildi. -İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? Tesadüfen internette gezinirken denomination selector (mezhep seçici) diye ilginç bir quizle karşılaştım. Belki size de ilginç gelebilir diye bu testin linkini veriyorum. Ahlaki,ruhsal ve liturjik bazı sorular var ve altlarında bu verdiğiniz cevabın sizin için ne kadar çok önem arzettiğini (çok veya az) çizelgeler var,oradan işaretliyorsunuz..En sonunda ise hangi mezhepin görüşleri size en uygun çıkıyor,sıralamaya göre veriyor... Örneğin bana en uygun Anglikan/Episkopal kilise ve ikinci de Evanjelik Lutheran Kilisesi çıktı (heralde liturjiye ve bebek vaftizine inandığımdan ötürü) 3. en uygun mezhep de Methodist Kilisesi çıktı.. Sanırım bu anket Amerikalılara göre uyarlandığı için daha çok Amerika'da faal mezhep ve kiliseler çıkıyor listede.. Gerçi bu bilimsel veya ruhani bir test değil... -İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? konusu 1323 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj lıfe92 tarafından gönderildi.

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-12-09, 23:09
Evanjelique

Tesadüfen internette gezinirken denomination selector (mezhep seçici) diye ilginç bir quizle karşılaştım.

Belki size de ilginç gelebilir diye bu testin linkini veriyorum.

Ahlaki,ruhsal ve liturjik bazı sorular var ve altlarında bu verdiğiniz cevabın sizin için ne kadar çok önem arzettiğini (çok veya az) çizelgeler var,oradan işaretliyorsunuz..En sonunda ise hangi mezhepin görüşleri size en uygun çıkıyor,sıralamaya göre veriyor...

Örneğin bana en uygun Anglikan/Episkopal kilise ve ikinci de Evanjelik Lutheran Kilisesi çıktı (heralde liturjiye ve bebek vaftizine inandığımdan ötürü) 3. en uygun mezhep de Methodist Kilisesi çıktı..

Sanırım bu anket Amerikalılara göre uyarlandığı için daha çok Amerika'da faal mezhep ve kiliseler çıkıyor listede..

Gerçi bu bilimsel veya ruhani bir test değil ama sorulara yanıt aramak zevkli oluyor,yine de ciddiye almayın derim :-)

Testin,quizin linki şurada:
http://www.selectsmart.com/FREE/sele...nt=DenomSelect

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / -İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun?

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-12-09, 23:59
Sebastian

My #1 is:Grace Brethren Books, etc.
My #2 is:Brethren in Christ Books, etc.
My #3 is:Lutheran Church Missouri Synod Books, etc.
My #4 is:Christian Church/Church of Christ
(Instrumental)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / -İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun?

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-12-09, 00:03
Sebastian

Benim sonuç yukarıdaki şekilde çıktı :)

Teşekkürler Evanjelique

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-12-09, 00:13
moderator5

Ben de işaretleme yaptım ama işaretlediklerime göre çıkması neredeyse imkansız şeyler birinci sırada çıktı. Galiba pek tutarlı bir algoritması yok bu testin.

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-12-09, 10:34
Evanjelique

Your Church and Denomination Selector Results:
''My #1'' equals your best match. Default order is alphabetical, Christian Dude determined the order.
URL: http://selectsmart.com/FREE/select.p...nt=DenomSelect
Link: Church and Denomination Selector

My #1 is:Episcopal/Anglican Books, etc.
My #2 is:Evangelical Lutheran Church in America Books, etc.
My #3 is:Lutheran Church Missouri Synod Books, etc.
My #4 is:United Church of Christ Books, etc.
My #5 is:United Methodist Books, etc.
My #6 is:Church of the Nazarene Books, etc.
My #7 is:Presbyterian Church USA Books, etc.
My #8 is:Evangelical Methodist Books, etc

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

-İngilizce bilenler için- Hangi mezhep/kilise sizin görüşlerinize daha uygun? konusuna benzer konular;

Diyanet İşleri Başkanı: "Farklı din ve mezhep üyelerinin din eğitimi için yurt dışına gitmesi kabul edilemez" “DİYANET 6 YILDIR AVRUPA’DAKİ ALEVİ VATANDAŞLARIN TALEBİNE KARŞILIK VERİYOR” Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, farklı din ve mezhepten vatandaşların din eğitimi alması için çocuklarını başka ülkelere göndermelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Görmez, “Sadece Caferiler değil, Ermeni vatandaşımızın din adamı yetiştirmek için çocuklarını Ermenistan’a göndermeye muhtaç olmalarını bu ülkeye yakıştırmıyorum. Ortodoks vatandaşlarımızın kendi çocuklarını din eğitimi almaları için Yunanistan’a göndermek mecburiyetinde kalmalarının izahını yapamam.” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kanal 24′te katıldığı programda mele tartışması ile ilgili soruları cevapladı. Bu konudaki kaygıların hatırlatılması ve somut ne tür adımlar atılacağının sorulması üzerine Görmez, herhangi bir...

Kilise hangi kısımlardan oluşur? (Video) http://www.uzmantv.com/kilise-hangi-kisimlardan-olusur

İsa sizin için nasıldır Merhabalar ben daha önceden hristiyan değildim halada değilim şu anda net bir fikrim yok elimden geldiğince tüm dinleri araştırmaya çalışıyorum bir arkadaşım incili okumayı önermişti ve okudumda hoşuma da gitti fakat herşeyi sorgulamadan kabul edecek bir insan değilim aklıma şu soru takıldı kimileri isa bizim rab'imizdir diyor kimileri onu tanrının oğlu olarak görüyor isa'nın inancınıza göre yeri nedir peygamber midir tanrı mıdır yoksa tanrının oğlu mudur Yönetim Notu: Tanrı'dır, Tanrı Oğlu'dur, Tanrı Sözü'dür, kahindir, peygamberdir, aracıdır, insandır. Bunun gibi başka sıfat ve özellikleri de vardır.

Mezhep seçmekten en önemli soru--"Hangi kiliseye mensubum?" <!--> Hristiyanların büyük çoğunluğu (Belki de % 90’dan fazla) mezhep seçimini yapmaz. Başladığı mezhepte ölüme kadar devam eder. Mezhebi değiştirirse bile teolojik nedenle değil, kişisel nedenle (taşınma, arkadaşlık gibi) değiştirir. Ben bunu yanlış görmüyorum. Zaten, Rab’be çok sadık kalan ve çok okumuş insanlar arasında görüş farkı varsa, sıradan bir imanlının bunlar arasında neyin doğru olduğuna karar vermek çok zor. <o:p></o:p> <o:p> </o:p> Ancak, bu zorluğa rağmen mezhebi seçmek isteyenler için bu yazıyı yazıyorum.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Protestanlıktan Ortodoksluğa geçen bir arkadaşım var. İlahiyet okulunda hocalık yapmak için eğitim görmüş biri olan bu arkadaşa mezhep değiştirmek kolay olmadı. Beş seneden fazla süren bir yolculuktan sonra değiştirdi. Bir süre...

Hangi mezhep, hangi İncil? Merhaba; Mezhepler arasında dört İncil'den herhangi birine ağırlık verilmesi gibi bir fark var mı? Örneğin Katolikler Matta'yı, Ortodokslar Yuhanna'yı mı esas alıyor, yoksa kutsal kitaplar arasında bir fark gözetmeksizin hepsine toptan mı inanılıyor? Ya da Matta, Markos, Luka, Yuhanna İncil'lerinin dördüne inanılmasına rağmen, başta da dediğim gibi bunlardan herhangi biri (ayinlerde vb.) ağırlık kazanıyor? Cahilce bir soru sormuş olabilirim, ama cevabını bulamadım. Bilgi verecek olan kişiye şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih