İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz?

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? konusu 6837 kez okundu, 27 kez cevaplandı. En son mesaj Melipus tarafından gönderildi. İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? Bir kişi veya bir kilisedekiler incinmesin diye İsa'yı incitip, O'nun sözlerinden geri adım atar mısınız? İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Anketimiz: İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz?
Evet 17 9,34%
Hayır 165 90,66%
Katılımcı sayısı: 182. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? konusu 6837 kez okundu, 27 kez cevaplandı. En son mesaj Melipus tarafından gönderildi.

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-06, 03:00
evangelion

Bir kişi veya bir kilisedekiler incinmesin diye İsa'yı incitip, O'nun sözlerinden geri adım atar mısınız?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz?

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-06, 03:45
evangelion

Acaba Pavlus Grekler kırılmasın diye İsa'ya dair gerçekleri duyurmaktan taviz mi vermişti?

Acaba Pavlus bazı sapkın Mesihi öğreticiler, Rabbin topluluklarını saptırmak için geldiklerinde onlara sevgi mi gösterdi yoksa Rabbin topluluğuna sevgi gösterip, bu sahte öğretmenleri Kutsal Yazılara göre azarladı mı?

Acaba aşağıdaki ayetlerde belirtilen "azarlamak" bu konuda geçerli midir?

İNCİL - 2. TİMOTEOS KİTABI - 3. BÖLÜM - 16. AYET

Alıntı:

2.Ti.3: 16 Kutsal Yazılar'ın tümü Tanrı esinlemesidir ve öğretmek, azarlamak, yola getirmek, doğruluk konusunda eğitmek için yararlıdır.
Yapmamız gereken bazı sahte öğreticileri Kutsal Yazıları kullanıp azarlamak mıdır? Yoksa sevgi, kardeş vs iddialarıyla bu kişilerin Rabbin topluluklarını saptırmalarına izin mi vermeliyiz?

Bazı insanların kırılması mı, yoksa Rabbin kiliselerinin İsa'nın sözlerine uygun olmasını sağlamak mı?

Sizce hangisini seçmeliyiz?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz?

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-02-07, 17:03
te veo ahora

Burada İsa'nun sözlerinden derken, İsa'ya atfedilen sözlerden değil, Kutsal Kitap'ta yazan İsa'nın sözlerinden diye anlamak lazım değil mi? Yani başka kaynaklara pek güvenmemek lazım değil mi?

Yoksa ülkemizde de, insanlar bir söz yazıp altına Atatürk, yazıp, sanki o sözü Atatürk söylemiş gibi göstermeyi seviyorlar.

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-02-07, 21:13
evangelion

te veo ahora
Burada İsa'nun sözlerinden derken, İsa'ya atfedilen sözlerden değil, Kutsal Kitap'ta yazan İsa'nın sözlerinden diye anlamak lazım değil mi? Yani başka kaynaklara pek güvenmemek lazım değil mi?

Yoksa ülkemizde de, insanlar bir söz yazıp altına Atatürk, yazıp, sanki o sözü Atatürk söylemiş gibi göstermeyi seviyorlar.
Komple olarak Kutsal Kitap'ı kast ediyorum...

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-02-07, 02:23
777maranata

Merhaba degerli arkadaslar!
* Otorite ve temel herzaman Kutsal Kitab'in tamami olmalidir.
* Günümüzde maalesef bazi teologlaf veya kilise önderleri veya ögretmenler kendi görüs ve yorumlarini Kutsal Kitab'in önünde tutmaktadirlar.Burda benim cok sevdigim 1.koritliler 8 1.ayette sunu okuyoruz.Bilgi insani böbürlendirir,sevgiyse gelistirir.Bazilari sahip olduklari bilgiden dolayi insanlara tepeden bakan bir yaklasimla kendi bildiklerinin en dogrusu oldugunu iddia ederler ve kendi gibi düsünmeyen herkesi dislarlar.Oysa Isa Mesih bize herzaman alcakgönüllülük ve yumusakhuylulukta örnek olmustur.
*Gercekten bilge ve Rab'bin kulu olan kimse savundugu bilgileri Kutsal Kitab'a dayandirmazsa onun bilgeligi ve akilliligi bostur.
*2.Petrus 1.bölüm ayet 20 de söyle okuyoruz: Öncelikle sunu bilin bilin ki, Kutsal Yazilar'daki hicbir peygamberlik sözü insan isteginden kaynaklanmadi.Kutsal Ruh tarafindan yöneltilen insanlar Tanri'nin sözlerini ilettiler.
*Herkesi Tanri Söz'üne tam bir bagliliga ve saygiya davet ediyorum.Tanri hepimize güc ve anlayis versin.Amin

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

İnsanlar kırılmasın diye İsa'nın Sözlerinden taviz verir misiniz? konusuna benzer konular;

İnsanlar neden yaratıldı? Merhaba Bir şey sormak istiyorum; İnsanların neden yaratıldığı konusunda bir bilginiz var mı? Hristiyanlık dininin kutsal kitapları bu konuya ne şekilde bir açıklama getirmiştir? Çevremde tanıdığım Hristiyan yok, soruyu sorduklarım ise Kuran'da bu konuya cevap neredeyse olmadığını söylüyorlar.

Kader diye bir şey var mıdır? Merhaba arkadaşlar, Hristiyanlıkta "kader" kavramı diye birşey var mıdır? Yani çok öncelerden bizim için yazılmış bir kaderimiz var mıdır? Biz o kaderimize göre mi hareket etmekteyiz? Esenlikler...

Ölen İnsanlar İçin Dua Edilmeli midir? Ölen İnsanlar İçin Dua Edilmeli midir? Dr. Mark HITCHCOCK<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p>Çoğu Hıristiyan, ölen insanlar için dua etmenin sorumlulukları olduğu şeklinde öğretilmiştir. Dünyadaki milyonlarca insan Araf’ta kalışının kısa olması ve ölüm sonrası yolculuklarında yardımcı olmasını ümit ederek ölen insanlar için dua ederler. Aynı zamanda, dualar, yolculuklarında kendilerine dua edenlere diğer tarafta yardım edecekleri ümidi içerisinde, dünyadan ayrılmış -- kadın veya erkek -- inananlara yöneltilir. Bu uygulamaların ikisi de bütünüyle Kitabı Mukaddes’te olmayan uygulamalardır. Kitabı Mukaddes, inananların ölü için veya ölüye dua etmelerini hiçbir zaman istemez.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Evet, Kitabı...

Dua eder misiniz? Kardeşler biliyorum alakasız bir bölümdeyim.Ancak ''Dua ve Şükür''bölümüne yeni konu açamadım:((O nedenle bu bölüme yazıyorum.Umarım yönetimdeki kardeşler yanlış anlamazlar.Çünkü bir şekilde o bölüme giriş yapma hakkım bulunmuyor. Kardeşler Rabbe bu konuda şükür ediyorum.Ben artık kendi alanımda çalışıyorum diye.Ancak çalıştığım yerde sabrımı ve hoşgörümü zorlayan beni çok sinirlendiren kişiler oluyor.Bazen kendimi tutamayıp küfür ediyorum hatta şiddete başvuruyorum.Benim için dua edermisiniz kardeşler.Bu kişilere öncelikle Rab akıl fikir versin.Islah etsin onları.Bana da sabır versin.Sakinliğimi muhafaza edebileyim.Ayartıcıya uyup da günah işlemeyeyim.Bu durumdan çok rahatsızım çünkü.Ne olur dualarınızı eksik etmeyin kardeşler.Rab sizinle olsun. Yönetim Notu: Sorun giderilmiştir, o...

2009 Bütün İnsanlığa Esenlik getirsin diye Yeni 2009 yılının tüm dünyaya barış,huzur ve esenlik getirmesi için dua edelim.Yücelerin yücesi YHVH tüm dünyadaki olumsuzlukların bizi terketmesi için bize sonsuz merhametini göster.Hastalık,savaş ve tüm kötülüklerden bizleri koru.İsa Mesih'in adıyla.Amin.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih