ordulu
Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?
kesinlikle size katılıyorum.
Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?
sinasi777
bazen liturjik bazen evanjelist arada kalıyorum imanlıya ne ateş verecekse yeri farklı
Lamb of GOD
Liturjik taraftarıyım ama evanjelikal'de tabikide Rab'be tapınmadır ve onlarıda hor falan görmem onlarada liturjiklere saygı duyduğum kadar evanjelikallerede saygı gösteririm.Ancak Liturjik ayinler bana daha çekici ve gerçekçi geliyor.Gelenek ve göreneklere uymak her zaman iyidir bana göre.Tanrı'nın evide böyle kendi evimize çevirme yandaşı değilim o yüzden fazla katılmam.Tanrı ihtişamlıdır evide ihtişamlı olmalıdır.
yenihayat
Henüz vaftiz olmuş olmasam da, hristiyanlığı kabul eden biri olarak fikrimi söylemem gerekirse ben de liturjiden yanayım.
Tanrı Babamız olduğu kadar aynı zamanda da bütün dünyada hüküm süren ve bizi yargılayacak olan lütuf sahibi Kralımızsa eğer, var olan Kralların en büyüğüne yalvarırken ve onun sofrasına ortak olurken belirli kurallar ve düzenlere uygun şekilde ona yalvarmayı ve dua etmeyi uygun görüyorum. Ancak bunu söylerken modern uygulamaları savunan kardeşlerin Tanrı'ya saygısızca yaklaştıklarını söylemiyorum kesinlikle. Demek istediğim, kendi adıma, sonsuzdan beri var olan ve sonsuza kadar var olacak sonsuz egemenlik sahibi Tanrı'ya yalvarırken biraz daha liturjik bir ortamın olması gerektiği...
merty17
Bence hangisi olduğu önemli değil.Ben ne Evanjelikal ne de Liturjik bir ayine katılabildim.Yaşadığım kentte bir kilise bile yok.Şu an şu dakika gecenin bu saatinde liturjik ya da Evanjelikal fark etmeden kardeşlerimle buluşmak isterdim.Rabb'i kalbinizde hissedin.İster alkış çalarak,ister tütsüler ve süslü kıyafetler içinde...Çünkü o ayinlerden birine katılmak için can atan her pazar içinde bir buruklukla uyanan kardeşleriniz var.Umarım sözlerimde yanlış bir şey yoktur.Esenlikler...
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler