Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
moderator6

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?

Bazılarının güzel bazılarının ise gösterişli olarak niteledikleri kiliselerdeki ayinler de içtendir.

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?

hristiyanlık
Evanjelique

moderator6
Bazılarının güzel bazılarının ise gösterişli olarak niteledikleri kiliselerdeki ayinler de içtendir.

Evet,moderatör6 kardeşim doğru söylüyor.Malesef bir grup Hristiyan, ibadetlerinin ne kadar minimalize edilmiş olduğuyla orantılı erken dönem kiliseye yakın olduklarını sanıyorlar..Sadece boş bir salon,Kutsal Kitap okuması..

Ama en erken dönem Hristiyanların Roma mezaliminden saklanmak için Kapadokya yöresindeki mağaraları ikonlarla bezediklerini ve yine pagan Roma imparatorlarının zulmünden kaçmak için İtalya'da yer altı katakomblarında gizlenen Hristiyanların da duvarları dini temalı fresklerle süslediğini düşünürsek,ilk Hristiyanlar Katolik-Ortodoks tarzında ibadet ediyorlardı.

Ayrıca o devir Hristiyanlarına ''Kutsal Kitap'' denilmesi o dönemde sadece Yahudilerin kullandığı Eski Antlaşma'yı ifade ediyordu..Yeni Ahit daha derlenmemişti ve sadece sözlü olarak havarilerden aktarılıyordu.Kutsal Gelenek bu şartlar altında gelişti.

Italya'da katakomblarda bulunan erken dönem Hristiyanlığa ait bir kitabede duvara 'Theotokos'tan,yani bakire Meryemden şefaat istendiğini (Sub tuum Praesidium) görüyoruz.Bu da bir kısım Protestanlığın Meryem kültünün Hristiyan öğretisine pagan geleneklerden aktarıldığı savını çürütüyor,çünkü o tarihte Hristiyanlık Roma İmparatorluğu'nda yasaklı konumdaydı ve Hristiyan olmak suçtu.

hristiyanlık
moderator6

Evanjelique

Italya'da katakomblarda bulunan erken dönem Hristiyanlığa ait bir kitabede duvara 'Theotokos'tan,yani bakire Meryemden şefaat istendiğini (Sub tuum Praesidium) görüyoruz.Bu da bir kısım Protestanlığın Meryem kültünün Hristiyan öğretisine pagan geleneklerden aktarıldığı savını çürütüyor,çünkü o tarihte Hristiyanlık Roma İmparatorluğu'nda yasaklı konumdaydı ve Hristiyan olmak suçtu.
Bu konuda elinizdeki tüm referans ve kaynakları verirseniz, ya da çevirirseniz, bunu bir makale haline getirip İddialara ve İftiralara Cevaplar bölümünden yayınlayabiliriz. Böylece bazı protestan teologların bu iddialarının da temelsizliği çürütülmüş olur.

hristiyanlık
Evanjelique

Ὑπὸ τὴν σὴν εὐσπλαγχνίαν,
καταφεύγομεν, Θεοτόκε.
Τὰς ἡμῶν ἱκεσίας,
μὴ παρίδῃς ἐν περιστάσει,
ἀλλ᾽ ἐκ κινδύνων λύτρωσαι ἡμᾶς,
μόνη Ἁγνή, μόνη εὐλογημένη.

Sub tuum praesidium
confugimus,confugimus
Sancta Dei Genitrix.
Sancta Dei Genitrix.
Nostras deprecationes ne despicias
in necessitatibus nostris,
sed a periculis cunctis
libera nos semper,
Virgo gloriosa et benedicta
Sub tuum praesidium
confugimus, confugimus
Sancta Dei Genitrix
Sancta Dei Genitrix.

http://www.piercedhearts.org/hearts_..._miravalle.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Sub_tuum_praesidium

http://jloughnan.tripod.com/statues.htm

Türkçe kaynak yok elimde,tercüme etmem gerekiyor

hristiyanlık
lighthouse

Tabiki liturji

Nasıl bir doktor beyaz önlükle görevini yapıyorsa (kendine ve işine saygısından)

Bir kilise pederi yada pastör dedikleri ,(pastör neyse onunda türkçeye evangelistlerin soktuğu,tdk sitesinde pastör diye bir kelime bulamadım) herneyse köstümü giyip görevini yapmalıdır

Ayağında sandaletle şortuyla, vaaz vermek ne derece uygun,orası plaj değilki,gitar,darbuka,all kış akoru notası olmayan ilahiler ne biliyim bana uygun değil

Depodan evden bozma sözde kilise dedikleri yerler, bana göre değil,geleneksel kilise tarzı dekorlar sanki günahmış gibi algılanıyor,

Ben kilisede klasik müzikten yanayım

Johan sebastian bach,Schubert vs

ve tabiki kilise orgu

Tanrı sizinle olsun

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? konusuna benzer konular;

Resmi olarak Hristiyan olmak istiyorum. Merhaba arkadaşlar, ben 14 yaşındayım ve bir kaç gün önce manevi olarak Hristiyan oldum ama resmi olarak hala İslam dinindeyim. Din dersi öğretmenimiz başka dine geçen devlet eliyle öldürülür demişti. Ailemdeki herkes müslüman ama görüşüme karşı çıkan yok. Şimdi bir çok kişi İslam'dan Hristiyanlık'a geçmiş anlamıyorum bu durumu. Türkiye'de idam yok ve bu durumda öldüremezler diye düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler! Yönetim Notu: Din dersi hocanızın hayatta söylediği hiç bir şeye inanmayınız, söylediği şeyleri her zaman sorgulayınız. Hocanız sizi kandırmış görünüyor.

Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud: "Saldırganı Hristiyan olarak tanımlamak yanlış" Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud: “Saldırganı Hristiyan olarak tanımlamak yanlış” Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud, saldırıyı gerçekleştiren Anders Behring Breivik’i ‘Hıristiyan’ kimliğini ön plana çıkararak tanımlamanın yanlış olduğunu belirtti. Hernbjornsrud, “El-Kaide’yi, İslamiyeti temsil eden bir terör örgütü gibi tanımlamak nasıl yanlış ise, Norveç’teki olayı gerçekleştiren teröristi de ‘Hristiyan’ şeklinde tanımlamak o derece yanlış.” diye konuştu. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada Norveçli tarihçi ve yazar, “Bu olay bize gösterdi ki; bundan böyle insanları çarçabuk ‘yargılamak’, ‘etiketlemek’, ‘genellemek’ ve ‘yaftalamak’ gibi hatalara düşmemeliyiz ve daha hassasiyetli olmalıyız.” diye...

hristiyan olanlara düzenli olarak maaş baglıyorlrmış ne kadar dogru? hristiyan olanalara düzenli olarak maaş baglıyorlarmış ne kadar dogru ben işsizim ve hristiyan olmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

MP3 olarak İncil? Selam arkadaşlar, acaba mp3 şeklinde bilgisayarımıza indirebileceğimiz İncil veya Kitab-ı Mukaddes var mıdır? Nette ben rast gelemedim. Samandağ Ortodoks Kilise Vakfından var ama indirilmiyor, ben bilgisayara inecek mp3 arıyorum. Selametle...

Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? Kadınla ilgilisoruları okurken birşey dikkatimi çekti." Yalnız kadınlar değil, erkeklerde günahlı doğmuştur!.." bu nasıl oluyor? Neden günahlı? Anne rahminde nasıl günah işleniyor? Bu işin mantığı nedir?

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : 2- Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler