Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
moderator5

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?

Divine Liturgy içinde Tanrı Sözü de, ilahi de, övgü de, dua da, gelenek de bulunmaktadır. Bunlar düzenli bir şekilde sunulmaktadır. Rastgele seçilmemektedir. Ayrıca buna uymak zorundalığı da yoktur, sadece isteyenler, kendini hazır hissedenler katılır.

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?

hristiyanlık
Evanjelique

Ortodoks Kilisesinin bu konuda en büyük tutarlılığı da ayin sistemini en erken dönem Hristiyanlıktan beri değiştirmemiş olması,muhafaza etmesi ve hala havarilerin,ilk Hristiyan şehitlerinin ibadet ettiği biçimde ibadet etmesidir.

Malesef Roma Katolik Kilisesi için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim çünkü özellikle Vatikan II. konsülünden sonra antik liturjinin izleri silinmiş ve yerini elektronik gitarlarla yapılan modernize edilmiş ayinler almıştır.

Bir grup geleneksel Katolik bu durumu protesto edip hala Vatikan II. öncesi Tridentine ritini kiliselerinde icra etmektedir.

Olumlu bir gelişme ise,şu an hüküm sürmekte olan Papa Benedict XVI.'nın gelenekselliğe ve geleneksel antik liturjilere sıcak bakmasıdır.

Papa,cemaatlerinde eski ayin ritlerini kullanmak isteyen kiliselere bu özgürlüğü de vermiştir.

hristiyanlık
Frollo

Vatikan II, elektro gitar ile konser yapın dememiştir böyle yanlış anlamlar çıkartılabilir söyleminizden ancak bunu yapmak isteyenler vardır, Episkoposlar izin verdiği sürece de yapabilirler, kimse bu tür ayinlere katılmak zorunda değil. Katolik Kiliseleri'nde her renkte ayin ve dua-meditasyon toplantıları vardır, kilise orgu ile de vardır, orkestra ile de, afrika çalgıları ile de, filipin korosu ile de, herkes bizim gibi Kilise orgundan ya da derin bulduğumuz ayinlerden hoşlanmayabilir.

Eksikler olsa da insanların Türk dilinde ibadet edebilmeleri ve söylenenleri anlamaları da olumlu bir durumdur.

Evanjelique'in Notu: Tabi ki ayinlerde elektro gitar kullanılsın diye bir hüküm bulunmamaktadır ve bunlar münferit uygulamalardır ama bu esnekliğin yolunu açan Vatikan II. konsülüdür.

hristiyanlık
atanas

Kendimi tabii ki liturjik bir Hristiyan olarak tanimliyorum. Ortodoks kiliselerinde ayinlerin tum duyularima hitap ediyor olmasina onem veriyorum.

hristiyanlık
Evanjelique

:-)))))))))

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? konusuna benzer konular;

Resmi olarak Hristiyan olmak istiyorum. Merhaba arkadaşlar, ben 14 yaşındayım ve bir kaç gün önce manevi olarak Hristiyan oldum ama resmi olarak hala İslam dinindeyim. Din dersi öğretmenimiz başka dine geçen devlet eliyle öldürülür demişti. Ailemdeki herkes müslüman ama görüşüme karşı çıkan yok. Şimdi bir çok kişi İslam'dan Hristiyanlık'a geçmiş anlamıyorum bu durumu. Türkiye'de idam yok ve bu durumda öldüremezler diye düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler! Yönetim Notu: Din dersi hocanızın hayatta söylediği hiç bir şeye inanmayınız, söylediği şeyleri her zaman sorgulayınız. Hocanız sizi kandırmış görünüyor.

Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud: "Saldırganı Hristiyan olarak tanımlamak yanlış" Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud: “Saldırganı Hristiyan olarak tanımlamak yanlış” Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud, saldırıyı gerçekleştiren Anders Behring Breivik’i ‘Hıristiyan’ kimliğini ön plana çıkararak tanımlamanın yanlış olduğunu belirtti. Hernbjornsrud, “El-Kaide’yi, İslamiyeti temsil eden bir terör örgütü gibi tanımlamak nasıl yanlış ise, Norveç’teki olayı gerçekleştiren teröristi de ‘Hristiyan’ şeklinde tanımlamak o derece yanlış.” diye konuştu. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada Norveçli tarihçi ve yazar, “Bu olay bize gösterdi ki; bundan böyle insanları çarçabuk ‘yargılamak’, ‘etiketlemek’, ‘genellemek’ ve ‘yaftalamak’ gibi hatalara düşmemeliyiz ve daha hassasiyetli olmalıyız.” diye...

hristiyan olanlara düzenli olarak maaş baglıyorlrmış ne kadar dogru? hristiyan olanalara düzenli olarak maaş baglıyorlarmış ne kadar dogru ben işsizim ve hristiyan olmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

MP3 olarak İncil? Selam arkadaşlar, acaba mp3 şeklinde bilgisayarımıza indirebileceğimiz İncil veya Kitab-ı Mukaddes var mıdır? Nette ben rast gelemedim. Samandağ Ortodoks Kilise Vakfından var ama indirilmiyor, ben bilgisayara inecek mp3 arıyorum. Selametle...

Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? Kadınla ilgilisoruları okurken birşey dikkatimi çekti." Yalnız kadınlar değil, erkeklerde günahlı doğmuştur!.." bu nasıl oluyor? Neden günahlı? Anne rahminde nasıl günah işleniyor? Bu işin mantığı nedir?

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : 5- Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? - Sayfa 5

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler