Arşiv Sayfa 9 / Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? - Sayfa 9

Arşiv Sayfa 9 Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? - Sayfa 9 konusu 6782 kez okundu, 49 kez cevaplandı. En son mesaj merty17 tarafından gönderildi. Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? (Not: Liturjik hristiyan derken,ayinlerin görkemli olmasını isteyen,buhur ve çan kullanımı gibi geleneksel ibadet tarzını benimseyen,Komünyon'u dizleri üzerinde çökerek almayı tercih eden,org müziği ve klasik ilahiler eşliğinde , istavroz/haç çıkarma gibi Elçisel Kilise adetlerini seven,kilisede modernizmden hoşlanmayan ve daha geleneksel ibadet tarzını benimseyen kardeşleri kastediyoruz ki;bu liturjik Hristiyanlar arasında Protestanlar da mevcuttur,örneğin Lutheranlar ve Methodistler liturjik uçtadır.) Evanjelikal ibadetten hoşlanan kardeşler ise ritüel ve liturjiden çok Kutsal Kitap ayetlerinin literal olarak ele alındığı,Kutsal Kitap odaklı ve yalın,sade,İncil toplantısı havasında,contemporary/modern jazz/blues gibi müzik ve ilahilerle el çırparak tapınmayı seven,kilisede günlük... Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? konusu 6782 kez okundu, 49 kez cevaplandı. En son mesaj merty17 tarafından gönderildi.

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9 10 >

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-05-10, 20:04
Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?
Heaven

Peki Syn Yönetim haklısınız,bundan önceki msjlarımı isterseniz silin,uygun görürseniz,direk soruyu cevablayım kendimce...

Kesinlikle Liturjik...

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye† Ortodossa Potenza...Tu e io ; insieme,SEMPRE...Hristos ANESTI †mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-05-10, 20:54
NCyril

Heaven
Kesinlikle Liturjik... Protestan ayin ine çok katıldım(hepsi öyle demiyorum) daha doğrusu toplantısına diyim... alkış tutarak şarkı söyleyerek Rab'be şükran sunuluyor,bence bu doğru değil. Liturjik'ten yanayım.Örf gelenek herzaman iyidir. Hallelujah †

Yönetim Notu: Bu konuda "doğru-yanlış" değerlendirmesi yapmak istiyorsanız, bunun sebeplerini de ortaya koymanız gerekir, sadece "bence" diyerek fikir beyan etmek "doğru değil"dir. Sevgi bir çok günahı örter, bir çok şey tamamen yanlış bile olsa, eğer sevgi doğru şekilde ve de Tanrı'yı memnun ediyorsa bu durumda başkasına bir laf söylemek düşmez. Burada doğru yanlış değerlendirmesi yapmamak gerekir, çünkü anket sadece 2 seçenekli bir sorudur, hangisini tercih ettiğiniz sorulmaktadır.
Bense modern ve rahat tarzda ayinlerden daha çok bereket alıyorum.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz?

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-10, 00:55
KAYRAM

Ben de Liturjik ayinde kendimi Tanrıya daha yakın hissediyorum. İman yolculuğumun belli bir noktasına kadar rahat bir tapınma yaparken aniden şunu anladım '' Ben günahkar biriyim ve Rabbin önünde bu kadar da rahat tapınmaya layık mıyım ? Rahatlığımın sınırları nereye kadardı ? Sonuçda o an Rabbimin karşısındaydım ''
Bu benim hislerim ve düşüncemdir tabi ki..Sevgiyle kalınız..

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-10, 15:28
balkan

Frollo
Evangelion olmadan litürjinin hiçbir anlamı yoktur, ancak yaşamayan bir Evangelion unda anlamı yoktur, bu yüzden litürjiye de ihtiyaç vardır.

Her ne kadar geleneksel olduğu dile getirilse de eğer İncil'den kopuksa litürji onu uygulayan insanları yabancılaştırır, insanlar litürjiye bağlanır ve asıl bereket kaynağı olan Söz'den ve onun varlığından uzaklaşırlar bunun yerine litürjiye bağlanırlar ve eğer bu litürji çok katı olursa sonradan litürjiye dahil olacak kişiler için de sorun teşkil eder. Sonuçta temelde Evengelion vardır ve çok daha önemlidir.

Eski tarz latince ayini destekleyen birisiyim ve mümkün olduğunca Kilise orgunun canlı olarak dahil olduğu 5 duyuya hitap eden ayinlere katılmak için çaba harcarım; ancak şu da var ki kimisi bundan hoşlanmayabilir o yüzden de herkesi buna bağlı kılmanın bir anlamı da çok yok. Katolik Kilisesi'nde pek çok order var eskilerinden tutun yenilerine kadar ve bunların bir çoğunun litürjisi temelde aynı sistem üzerinde kurulu olsa da kendi içlerinde bir takım farklı ögeler barındırabilmekte. Örneğin bir inanan Dominiken ayinine gidip farklı şekilde bereketlenirken, Kapuçin ayinine gidip farklı şekilde bereketlenebilir, ya da Karizmatiklerin ayinine katılıp farklı şekilde bereketlenebilir, isteyen Bizans ritli bir ayine katılabilir, kişinin seçimine kalmıştır, hiçbirine zorla katılmak yükümlülüğü yoktur (Elbette bu congregationlar ancak Papalık'ın onayı ile var olabilirler, ortak litürjiden aşırı kopan gruplara izin verilmez). Bu şekilde farklı renkler bir ortaklıkta yaşamış olur.

Kilisede bateri çalınması, elektro gitar çalınması, yüksek sesle pop tarzı şarkılar söylenmesi, vişne suyu vs.. bunlar korku verici durumlar, öyle tarz efkaristiya ayinleri var ki gerçekten ayin mi yoksa konser mi yoksa şaklabanlık mı olduğunu ayırt edemezsiniz. Bu şekilde davrananlar litürji yerine Evangelion a daha fazla mı yaklaşıyorlar ? Elbette hayır. Bir ibadetin bu çeşit dejenere yollarla yütürülmesinin onun daha fazla evanjelik daha az litürjik olması ile ilgisi yoktur. Bu dejenerasyona yol açanlar yine insanların kendileridir, kolaya kaçmalarıdır, sonuçta bunlar popüler kültürün ve post-modernizmin inancın içersine sızan biçimleridir bunları da insandan başkası yaratmadı.

Bizi litürji kurtarmayacaktır, Evangelion kurtaracaktır ancak bu demek değildir ki litürji boştur. Litürji ayağımızın yere sağlam basmasını sağlamaktadır, Mesih'in bedeninde birlikte olmamızı sağlamaktadır, ortak komünyon ve kurallar ile bizi birleştirmektedir, savrulup dağılmamamızı sağlamaktadır.

Sonuç olarak ne sadece litürji ne Evangelion ağır basmalı ikisi de birbirini tamamlamalı iç içe olmalı diyorum.
Rab sizi bereketlesin;düşüncelerim i kaleme almışsınız teşekkürler

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-01-11, 21:13
cenkkaraogullari

Liturjik bana daha yakın

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9 10 >  

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? konusuna benzer konular;

Resmi olarak Hristiyan olmak istiyorum. Merhaba arkadaşlar, ben 14 yaşındayım ve bir kaç gün önce manevi olarak Hristiyan oldum ama resmi olarak hala İslam dinindeyim. Din dersi öğretmenimiz başka dine geçen devlet eliyle öldürülür demişti. Ailemdeki herkes müslüman ama görüşüme karşı çıkan yok. Şimdi bir çok kişi İslam'dan Hristiyanlık'a geçmiş anlamıyorum bu durumu. Türkiye'de idam yok ve bu durumda öldüremezler diye düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler! Yönetim Notu: Din dersi hocanızın hayatta söylediği hiç bir şeye inanmayınız, söylediği şeyleri her zaman sorgulayınız. Hocanız sizi kandırmış görünüyor.

Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud: "Saldırganı Hristiyan olarak tanımlamak yanlış" Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud: “Saldırganı Hristiyan olarak tanımlamak yanlış” Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud, saldırıyı gerçekleştiren Anders Behring Breivik’i ‘Hıristiyan’ kimliğini ön plana çıkararak tanımlamanın yanlış olduğunu belirtti. Hernbjornsrud, “El-Kaide’yi, İslamiyeti temsil eden bir terör örgütü gibi tanımlamak nasıl yanlış ise, Norveç’teki olayı gerçekleştiren teröristi de ‘Hristiyan’ şeklinde tanımlamak o derece yanlış.” diye konuştu. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada Norveçli tarihçi ve yazar, “Bu olay bize gösterdi ki; bundan böyle insanları çarçabuk ‘yargılamak’, ‘etiketlemek’, ‘genellemek’ ve ‘yaftalamak’ gibi hatalara düşmemeliyiz ve daha hassasiyetli olmalıyız.” diye konuştu. Herbjornsrud, bu korkunç katliamın küresel...

hristiyan olanlara düzenli olarak maaş baglıyorlrmış ne kadar dogru? hristiyan olanalara düzenli olarak maaş baglıyorlarmış ne kadar dogru ben işsizim ve hristiyan olmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

MP3 olarak İncil? Selam arkadaşlar, acaba mp3 şeklinde bilgisayarımıza indirebileceğimiz İncil veya Kitab-ı Mukaddes var mıdır? Nette ben rast gelemedim. Samandağ Ortodoks Kilise Vakfından var ama indirilmiyor, ben bilgisayara inecek mp3 arıyorum. Selametle...

Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? Kadınla ilgilisoruları okurken birşey dikkatimi çekti." Yalnız kadınlar değil, erkeklerde günahlı doğmuştur!.." bu nasıl oluyor? Neden günahlı? Anne rahminde nasıl günah işleniyor? Bu işin mantığı nedir?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih