Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Hay-Dgha

Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu?

Fırat Çölgeçen
İnsanların beyinsel olguları, her daim yanıltabilir. Neden ? İnanlı olmayanlar bile İsa'yı rüya ya da hülyalarında gördüklerini ifade etmektedirler.

İsa'nın bilinen bir şekli ve de şemali yoktur. O'nun bir biçimsel ya da olgusal bir tarifi, Kutsal Kitap'da da yoktur. Nasıl olur ki; insanlar Rab İsa'yı gördüklerini ve şeklini ifade edebilirler ?

Bencileyen bir dinazor ya da bir fosil gibi de olabilir. O'nunla yaşayan ya da beraber olanlar, O'nun düzlemsel bir tarifini vermemiştir. Zira Tanrı, farklı bir olgu ve de boyuttur.

YHVH, insanlara - her türlü konumda - yardım etmiştir ve de etmektedir. Ama Kendini öz olarak göstermemiştir. Kesin olan bir şey var ki; göstermeyecektir. Lakin dolaylı göstermektedir. Hatta yardım etmektedir. Her daim.

Sadece bazı görünümler vardır ki; Rab İsa değildir. TANRI, sadece kendisini anlatmış, benliğini ifade etmiş, var olan ama - renkler gibi - sınırlı dokumuzla göremeyeceğimiz bir tabiattadır.

Görsel , anlamsal, zamansal vb. olgusal tanımsal dışımdayıs ki: İsa'yı rüyada - bile - İsa'yı görme olanağı yok.

İsa'yı ya da Tanrı'yı görme ya da görsellleme olayı , sadece onun " Kutsal Melekleri " nin yansıması ile olmaktadır. Gerisi, şeytansal ve de onun karanlık güçleridir.

İsa ya da Tanrı, Kendini seveni veya O'na iman edeni ( İçten ) uyarabilir ( Rüyada, uykuda vb. ) . Ama O'na yakın olmak o kadar kolay değil !...

Öz olarak şu: Mesih'i rüyada görme olanağı yok. Ama Mesih'i yanında hissetme var. Yüreğinizde ( Her daim ) - rahatsızlılığınız olmamanıza rağmen - bir kırılganlık ya da bir boğulma gibi hislerinizi var ise O, sizle birliktedir. Bu da, imanla olan bir olgudur ki; dualarız ya da yakarışlarınız size yanıt olacaktır. Buna güveniniz. Ama Rab İsa'ya gerçek imanınız var ise !...

Rab, sizi lütfu ile korusun.

Evimde çok büyük ( çekmecelere sığmayacak kadar ) ve aynısı Ermeni Patrikhanesinde bulunan bir Kutsal Kitap var. Bu Kitaptan size konuyla ilgili çeviri yapacağım.

21: Ve Tanrı çok büyük balinaları yarattı, Sonra tüm sürünen hayvanları ve ( kanatlı ) kuşları.
22: Tanrı onların hayırlı olduğunu görünce onları kutsadı.Onlara "Gidin ve çoğalın
23: Denizleri doldurun aynı şekilde kuşlar da yeryüzünde çoğalsınlar. Sabah ve Akşamdan sonra beşinci gün bitti
24: Tanrı yeryüzünde her canlının kendisine benzer başka canlılar oluşturmasını istedi ve öyle oldu.
25: Tanrı her canlının çoğalmasını ve yeni türler, nesiller oluşturmasını istedi. Hepsi çoğaldı ve Tanrı onların hayırlı olduğunu gördü.
26: VE TANRI DEDİ BİZİM ŞEKLİMİZDE VE BİZE BENZEYEN BİR İNSAN YARATAYIM, ( UÇAN ) KUŞLARA, ( DENİZLERDEKİ ) BALIKLARA HÜKMETSİN
27: VE TANRI KENDİNE BENZER BİR RESİMDEN İNSANI YARATTI.
28: HAYATINI YAŞA BU KUŞLAR BALIKLAR HEPSİ SENİNDİR. BUNLARIN HEPSİ SENİN HAYATIN İÇİN VAR.
29: İŞTE SİZE VERDİM BÜTÜN DÜNYAYI, TOPRAĞI, ( SİZE MEYVE VEREN ) AĞAÇLARI.
30: Bunlar sizin yiyeceğiniz olacak, bunların hepsi sizin içindir. Ve öyle oldu.
31: Tanrı yarattığı her şeye bir daha baktı ve gördü ki hepsi çok hayırlı. Sabah ve akşam oldu, altıncı gün bitti.

Kutsal Kitap'ta İnsanoğlunun Rabbe benzer olarak yaratıldığı açıkça belirtilmektedir. YHWH de maddesel olarak var değildir. Biricik oğlu beden alarak dünyaya gelmiştir. Bedensel olarak nasıl olduğunu zaten biliyoruz fakat soyut ve resimsel anlamda da insandan çok farklı olmadığı Kutsal Kitap'ta belirtilmiştir.

hristiyanlık
apostolos

hayatımda ölmeden önce en çok isa mesihi ve meryem anayı görmek istiyorum umarım nasip olur.amin

hristiyanlık
MR.CAGE

Fırat abinin düşüncesine bir ölçüde katılıyorum.O da İsa Mesih'in bir tarifinin olmaması.Fakat hepimiz tasfir edilen bir resmi olduğunu görmüşüzdür.Hatta forumda resim bölümünde de var.Rüyada gördüm deyince yani o resme benzer olarak görüyoruz tabi.Ben de mesela o resimde tanımlanan haliyle gördüm.Bir de insan bir şekilde hissediyor O olduğunu.İçinizde tarif edilemez bir heyecan ve mutluluk oluyor.Rab sizinle olsun.

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Sayın mr. cage, siz de belirttiğiniz gibi; inanlılar bir şekilde O'nu her daim hissediyor. Sayın hay-dgha, sanırım beni yalnış anladı.

Üçüncü paragrafta şöyle bir tümcem var: " Bencileyen bir dinazor ya da fosil gibi de olabilir. " Yani buradaki " dinazor " ya da " fosil " sözcükleri gerçek anlamında değil , mecazi anlamda kullanılmıştır. Yani benim gibi orta yaş üzeri insanlarında benzeri olacağı ifade edilmiştir.

İnsanın Tanrı benzeri yaratıldı, denmesi de; Tanrı'nın tıpa tıpı demek değildir. Bu nokta, çok önemlidir. Örneğin Kutsal Kitap'taki meleklerin insan olarak gözükmesi, onların o şekilde olamayacağını gösterdiği gibi. Nasıl " Tanrı ile güreşti " tümcesinde, güreşilen öz Tanrı olmaması gibi... Örneklemeler çoğaltılabilir. Ama filmlerdeki ya da resimlerdeki Tanrı çizimlerin rüyalarda görülmesi, bilinçaltı olaylardır. Tabi ki; Tanrı, inanlılara şu ya da bu şekilde seslenmektedir. Ama seslenenin Tanrı mı yoksa şeytan mı olduğunu da ayırt etmek gerekir.

Rab'bin lütfu, sizleri korusun.

hristiyanlık
yagmur damlası

Evet gördüm ve hala etkisindeyim,hristiyanlığ ı yeni kabul etmiş biri olarak bana görünmesi,anlatılmaz bir duygu.Biliyorum ki bana görünmesininde bir anlamı var,içim tarifsiz huzurla dolu....

Kardeşler,boş gezenleri uyarın,yüreksizleri cesaretlendirin,güçsüzler e destek olun,herkese karşı sabırlı olun†

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? konusuna benzer konular;

Tanrı'yı gören oldu mu? Merhaba tek Allah'a inanan İsevi arkadaşlar. Bir müslüman olarak tabiki inanmadığınız Kur'an'dan ayetler, Allah rasulünden hadisler anlatmayacağım. Soracağım konular tamamen Eski ile yeni ahit'ten olacaktır. Bu konuda sorularıma sabırla cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Forum'daki ilk sorum şudur: Yuhanna 1:18, Hiçbir zaman Allah'ı kimse görmemiştir. Çıkış 24:9, Ve İsral'in Allah'ını gördüler..

Gadara'da İsa'yı karşılamaya kaç kişi geldi? Gadara'da İsa'yı karşılamaya kaç kişi geldi? Matta 8:28, Markos 5:1-2, Luka 8:26-27 İki kişi (Matta 8:28 ) - "İsa gölün karşı yakasında Gadaralıların memleketine vardığında, cine tutsak iki kişi mezarlık mağaralardan çıkıp O'nu karşıladı. Bunlar öyle tehlikeliydi ki, o yoldan kimse geçemiyordu." Bir kişi ( Markos 5:1-2) - "Gölün karşı yakasına, Gerasalıların memleketine vardılar. <sup>2</sup>İsa kayıktan iner inmez, kötü ruha tutsak olan bir adam mezarlık mağaralardan çıkıp O'nu karşıladı," Bir kişi ( Luka 8:26-27) - "Celile'nin karşısında bulunan Gerasalıların memleketine vardılar. <sup>27</sup>İsa karaya çıkınca kentten bir adam O'nu karşıladı. Cinlere tutsak olan ve uzun zamandan beri giysi giymeyen bu adam...

İsa'yı çivileyen çiviler bulundu iddiası İsa’yı çivileyen çiviler bulundu iddiası http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/crucifixion_nail.jpg İsa’yı çivileyen çiviler bulundu iddiası Kudüs’te bulunan 2 bin yıllık iki çivinin Hz. İsa’nın ellerine çakılanlar olduğu öne sürüldü. KANADALI yönetmen ve araştırmacı Simcha Jacobovici tarafından çekilen ‘The Nails of the Cross/ Çarmıhın Çivileri’ adlı belgesel Hıristiyan dünyasında tartışma konusu oldu. Kudüs’te 1900’lerde bir mağarada bulunan ve Tel Aviv’de arkeoloji laboratuvarında incelenen iki çivinin Hz. İsa’nın çarmıha gerilirken ellerine çakılanlar olduğunu öne süren Jacobovici’in tezine arkeoloji uzmanı Prof. Israel Hershkovitz de destek verdi. Jacobovici “Bu iki çivinin, Romalıların...

İsa'yı sevmek... Ruhullah olarak anılan Hz İsa'ya karşı elbette derin bir sevgim, saygım var ve aynı zamanda Kelimetullah (Tanrının Kelimesi, sözü) da İsa'yı anlatır. Başımın üstünde, kalbimde derin yeri olan bir varlık olarak Hz İsa elbette ve elbette yürekten gelen temiz duyguların hepsini hak etmiştir. Selametle...

İsa'yı rüyamda gördüm anlamı nedir??? Merhabalar Ablamınn gördüğü rüyanın anlamı nedir sizce?? Bundan seneler önce görmüş ve etkisinde kalmış.Rüya şöyle : İstanbul Harbiye otobüs durağı civarında dolaşırken birden çok şiddetli bir yer sarsıntısı oluyor ve şiddeti gittikçe artıyor. Bu sırada ( Ablam İsa nın dış görünüşünü bilmiyor daha önce hiç görmemiş ama rüya sonrası baktığı resmi görünce hayretler içinde kalıyor. Çünkü gördüğü insan açık tenli,siyah uzun parlak saçlı ve dinç yüzlü) Bu sırada elinde asası ile İsa gökten iniyor ve deprem şiddetleniyor herkes bir yere kaçışıyor ve korku içinde.. Ve ablam bağrıyor lütfen korkmayın ,elele tutuşun iyi şeyler düşünün o zaman tüm bunlar bitecek diyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : 3- Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? - Sayfa 3

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler