| V E R A | ||||
İnan bu konuda sana yardımcı olamayız. Hatta bunun için ben dua bile edemem .Çünkü Rab "ne ,mutlu beni görmeden iman edene" diyor. İsa, “Beni gördüğün için mi iman ettin?” dedi. “Görmeden iman edenlere ne mutlu!” Yuhanna 20:29 Rab'bin kendini ispat etmeye ihtiyacı yok kardeşim. Bizim O'na kendimizi ispat etmeye ihtiyacımız var. Çünkü o diyorki İsa ona şu karşılığı verdi: “Beni seven sözüme uyar, Babam da onu sever. Biz de ona gelir, onunla birlikte yaşarız. Yuhanna 14:23 Gördünmü. Şüpheyle yaklaşımın Rab'bi üzer . Belirtiye ihtiyaç yok ki . Dünya'nın kendisi bir belirti zaten, Sen , yaşayan bütün canlılar , Bitkiler. Bunlardan öte mucizeye mi ihtiyac var. Öbür inançlar ile şimdiki secimin arasında bocalıyorsan eğer; Lütfen korkma bu önceden farklı bir inancda olan herkesin yaşadığı bir durum. Keza şeytan son kozunu oynuyor. Birde bunun psikolojik bir açıklamasıda var. Mesela size basit bir örnek ile açıklıyayım. Küçük bir cocuksunuz ve amcanızdan cok korkuyorsunuz, amcanız üstelik ne dövmüş nede azarlamış. ama bir bakışı bile yetiyor. Bu arada ailenizde size sürekli amcanızın şiddet yüklü hikayelerini anlatıyor. Bu şekilde büyüyorsunuz , aradan seneler geciyor kocaman insan olmuşsunuz. amcanızın sizi dövebilme ihtimali yok . Ama yinede onu gördüğünüz zaman ilk başlardaki gibi olmasada derinden bir yerden gelen korkuyu hissediyor ve endişeleniyorsunuz. Çünkü amcanız beyninize o şekilde kodlanmış. Allah'da öyle sürekli bir tehdit içerisinde. Sürekli bir bela yağdırma söyleminde. O yuzden de cekinmeniz normal . Çünkü size Rab'bi sevmeyi değil Allah denen bir kavram'dan korkmanız öğretildi. Çünkü o dilediğini yapan bir yaratıcı ister bela verebilir ister güldürebilir. Bunun için bir neden aramasına gerek yok . :) O yuzden kafanız karıştığında bir belirti beklemek yerine araştırma yazılarına bakın islama verdiğimiz cevaplara bakın . İnanın cok faydasını göreceksiniz. :) Rab kalbinizdeki endişeyi silsin süpürsün Yeşuah adı ile Amin |
||||
| ametist |
| Vera kardesim verdigin cevap beni gercekten mutlu etti. cok tesekkür ederim Rab size esenlik etsin. |
| elguca | ||||
Ben de zamanında benzer mucizeler yaşadım kardeşim :) Hoşgeldin... |
||||