Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? - Sayfa 9

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? - Sayfa 9

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
anatolikos

Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu?

Ben geçen gün bir rüya gördüm fakat İsa Mesih'mi başka birimi anlayamadım.Rüyamda yatakta uzanmışım birden düz uzun saçlı(saçlar omuzunu geçiyor) siyah sakallı biri üzerime eğildi ama sadece omuzlarından yukarısı vardı, aşağısını göremedim.Ama her kimse bana çok güzel duygular verdi ve içim rahatlamış ve huzurla dolu uyandım.

hristiyanlık
ametist

V E R A
ametist
tüm imanlı kardeslerime selamlar. ben Mesih'i rüyamda görmedim ama arastırarak iman etmis bir kisiyim.1 senedir mesih imanlısıyım(vaftizsiz).ar ada ufak tefek beni huzursuz edicek konular aklma geliyor ama sitenizde kendimi rahatlatabiliyorum. Fakat en cok İsa Mesih'i rüyamda görmeyi istiyorum sanki icimde hala bi tatminsizlik var gibi bu beni cok ama cok rahatsız ediyor Tanrı dan uzaklastıgımı hissediyorum. Dün aksam Rabb'e yalvardım ama yine kendni bna rüyamda göstermedi lütfen bana yardımcı olun tamamen kendimi Rabbe adamak ve sadece onun icin yasamak istiyorum aklmdaki bütün süpheleri yok etmek istiyorum .Herseye bütün ögretilerine İnanıyorum Kutsal Kitab'în ama hala içimde kücük bi süphe var bunu yok etmemde bana yardımcı olun sevgiyle kalın...
Sevgili ametist
İnan bu konuda sana yardımcı olamayız. Hatta bunun için ben dua bile edemem .Çünkü Rab "ne ,mutlu beni görmeden iman edene"
diyor.

İsa, “Beni gördüğün için mi iman ettin?” dedi. “Görmeden iman edenlere ne mutlu!”
Yuhanna 20:29

Rab'bin kendini ispat etmeye ihtiyacı yok kardeşim. Bizim O'na kendimizi ispat etmeye ihtiyacımız var. Çünkü o diyorki

İsa ona şu karşılığı verdi: “Beni seven sözüme uyar, Babam da onu sever. Biz de ona gelir, onunla birlikte yaşarız.
Yuhanna 14:23

Gördünmü. Şüpheyle yaklaşımın Rab'bi üzer . Belirtiye ihtiyaç yok ki . Dünya'nın kendisi bir belirti zaten, Sen , yaşayan bütün canlılar , Bitkiler. Bunlardan öte mucizeye mi ihtiyac var.

Öbür inançlar ile şimdiki secimin arasında bocalıyorsan eğer; Lütfen korkma bu önceden farklı bir inancda olan herkesin yaşadığı bir durum. Keza şeytan son kozunu oynuyor. Birde bunun psikolojik bir açıklamasıda var. Mesela size basit bir örnek ile açıklıyayım. Küçük bir cocuksunuz ve amcanızdan cok korkuyorsunuz, amcanız üstelik ne dövmüş nede azarlamış. ama bir bakışı bile yetiyor. Bu arada ailenizde size sürekli amcanızın şiddet yüklü hikayelerini anlatıyor. Bu şekilde büyüyorsunuz , aradan seneler geciyor kocaman insan olmuşsunuz. amcanızın sizi dövebilme ihtimali yok . Ama yinede onu gördüğünüz zaman ilk başlardaki gibi olmasada derinden bir yerden gelen korkuyu hissediyor ve endişeleniyorsunuz. Çünkü amcanız beyninize o şekilde kodlanmış.

Allah'da öyle sürekli bir tehdit içerisinde. Sürekli bir bela yağdırma söyleminde.

O yuzden de cekinmeniz normal . Çünkü size Rab'bi sevmeyi değil Allah denen bir kavram'dan korkmanız öğretildi. Çünkü o dilediğini yapan bir yaratıcı ister bela verebilir ister güldürebilir. Bunun için bir neden aramasına gerek yok .

:)

O yuzden kafanız karıştığında bir belirti beklemek yerine araştırma yazılarına bakın islama verdiğimiz cevaplara bakın . İnanın cok faydasını göreceksiniz. :)
Rab kalbinizdeki endişeyi silsin süpürsün
Yeşuah adı ile Amin

Vera kardesim verdigin cevap beni gercekten mutlu etti. cok tesekkür ederim Rab size esenlik etsin.

hristiyanlık
V E R A

ametist
Vera kardesim verdigin cevap beni gercekten mutlu etti. cok tesekkür ederim Rab size esenlik etsin.
Sevgili kardeşim sizin için dua ediyorum . Kalbinizde ayartıcının hükmü olmasın diye.
Sizde her an her dakika Rab'bimizle konuşunuz ve merhametini dileyiniz. O sizi yanıtsız bırakmıyacaktır. Ve bilinki Rab'den kötü hiç bir şey gelmez. O Dünya'yı sevgi için yarattı.

Göklerde'ki Babamız varlığın ebedler edebidince olan Kendini YHVH olarak acıklayan Kralımız. Bu kardeşimizi şeytan'ın tızaklarından koru . Kutsal Ruhu içinde her daim canlı tut . Oğlu'nun elinden tutmak için O'na güc ve inanç ver. Sevgili Annemiz Meryem annelerin en sevgi dolu ve merjametlisi. Sen bu kardeşimizi gözet ve dualarında an . Rab'Bim sen bu kardeşimiz için nasıl uygun gördüysen yargın gercekleşsin
Yeşuah adı ile Amin

hristiyanlık
gazellemountain

Ben Isa Mesih'i imanli olmadan ruyamda gorenlerden ve sonra imanli olanlardanim...

Ben Tanri'nin ruyalari kullandigini dusunuyorum ve bunu bircok kere deneyimledim. Ama Isa Mesih'i bir kere gordum ve hayatimdaki en guzel ruyaydi...

Olay soyle gerceklesti, ben 5 yildir yoga meditasyon, gurular, hinduizm, vs. takiliyordum ve benim gurum Isa Mesih ve Incil'den cok bahsettigi icin arada kiliseye de gidiyordum...Sonra birgun kiliseden birisi bana geldi dediki sen neden tek geliyorsun, kocan nerde, gel bir dua ediyim de kocan da gelsin kiliseye senle...Bende tamam dedim, ellerini basima koydu ve dediki ruyalar isaretler ve vaaz verici melekler icin dua ediyorum, Tanri'm Isa Mesih, o seni aramazken sen kocasina gorun...Amin...

Ben eve gider gitmez, birden beni bir uyku bastirdi ve uykuya daldim...Hemen ruyamda Isa'yi gordum...Biz bir yuvarlak olmustuk, kamp atesinde oturur gibi, herkes basini egmis diz cokuyordu ve Mesih olan Isa butun isigi, huzuru ve muthis sevgisiyle hepimizi kaplamisti, yani aramizda oturuyordu ama ayni zamanda biz onun icindeydik, heryeri kaplamisti...Uyandigimda butun gun o katiksiz sevgi, huzur devam etti ve ben gurulari birakip hiristiyan oldum...

Hala Isa Mesih'i cok sevmekteyim fakat bir daha ruyamda Isa'yi goremedim...

Bu arada ailem musluman, benim Hiristiyan oldugumu bilmiyorlardi ve bir arkadaslari beni kiliseye giderken gorup onlari aramis, tam dogumgunumde buna ne dersiniz...

Sevgiler, Isik dolu gunler...

hristiyanlık
gazellemountain

elguca
paTCrik
Merhabalar ben henüz hristiyan değil ama müslümanda değilim deistim fakat İsa mesihede çok yakın bir insanım...
Evet onu rüyamda bende görüm!..
Birgün internette bir hristiyanla chat yapıyordum ona İsa'yı nasıl görebileceğimi sordum o da dediki dua et dedi ben gördüm dedi konuştuğum kişi yaklaşık 6 ay boyunca dua etmiş ve görmüş...
Bende heralde uzun sürer diye o gece dua etmeye başlıyım dedim o gece yatmadan evvel İsa'ya dua ettim dedim ki eğer sen gerçeksen bana gözük gerçekten mesihsen bana görün dedim ve ben bi süre sonra sızdım yatakta uyudum,ve rüyamda bir adam gördüm şaşırdım gördüğüm kişi ışık doluydu nur akıyordu suratından!..Ve onu rüyamda görünce İsa mesih dedim sensin dedim rüyamda o konuşmadı sadece gülümsedi...Ve ben o an o kadar mutlu oldum ki uyurken gerçektede gülümsediğimi hissedebildim.Ama hala hristiyan değilim ailemle yaşıyorum ve yaşadığım yerde kilise yok yakında okul için ayrılıcam Bursaya gidicem ilk işim bir ortodoks veya protestan kilisesi ziyaret etmek bu rüyayı gördüm ve bana birşey katmadı değil.
Artık dualarımı hristiyan olmadığım halde İsa mesih'e yapıyorum mesela birgün dersane sınavım vardı çalışamamıştım ve sınavdan kötü alıcak olursamda başarısızlar sınıfına düşecektim o zamanda ailem çok kızacaktı...Çalışmadığım için çok pişmandım sınavdan bir gece önce İsa mesih'e yakardım ve sınavım kötü geçmesine rağmen netlerim yüksek çıktı 70 küsür kişinin girdiği sınavda 17. oldum şükürler olsun hristiyan olmak çok istiyorum ama İncili bile doğru dürüst okuyamadım ne yazık ki...:( Ama biliyorum İsa gereçek onun egemenliği gerçek!..Ailemden koptuğum zaman ilk işim İncil'i bitirip Hristiyan olmaktır bu kadar mucizeye kayıtsız kalamam...
Esenlikler dilerim.
Halleluyah!
Ben de zamanında benzer mucizeler yaşadım kardeşim :)
Hoşgeldin...
Sevgili Kardesim,

Hallelujah!!!

Bende Isa Mesih'e geldikten sonra o kadar cok mucize oldu ki sana anlatamam...

Isa beni hem finansal hem isaretler hem sevinc huzur ve kocamla iliskim dahil her alanda bereketlendirdi...

Eger ilgi duyarsan konusurum, ben de musluman bir aileden geliyorum, ve kolay degil canim...Ama ailen sana huzur, sevinc, saglik, ve ebedi yasam veremez...

Dua ediyorumki Isa Mesih senin butun suphelerini gidersin ve sana daha cok isaret, mucize, ruya ne gerekirse gondersin,

Isa Mesih adina dua ederim...
Isikli gunlerrr...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? konusuna benzer konular;

Tanrı'yı gören oldu mu? Merhaba tek Allah'a inanan İsevi arkadaşlar. Bir müslüman olarak tabiki inanmadığınız Kur'an'dan ayetler, Allah rasulünden hadisler anlatmayacağım. Soracağım konular tamamen Eski ile yeni ahit'ten olacaktır. Bu konuda sorularıma sabırla cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Forum'daki ilk sorum şudur: Yuhanna 1:18, Hiçbir zaman Allah'ı kimse görmemiştir. Çıkış 24:9, Ve İsral'in Allah'ını gördüler..

Gadara'da İsa'yı karşılamaya kaç kişi geldi? Gadara'da İsa'yı karşılamaya kaç kişi geldi? Matta 8:28, Markos 5:1-2, Luka 8:26-27 İki kişi (Matta 8:28 ) - "İsa gölün karşı yakasında Gadaralıların memleketine vardığında, cine tutsak iki kişi mezarlık mağaralardan çıkıp O'nu karşıladı. Bunlar öyle tehlikeliydi ki, o yoldan kimse geçemiyordu." Bir kişi ( Markos 5:1-2) - "Gölün karşı yakasına, Gerasalıların memleketine vardılar. <sup>2</sup>İsa kayıktan iner inmez, kötü ruha tutsak olan bir adam mezarlık mağaralardan çıkıp O'nu karşıladı," Bir kişi ( Luka 8:26-27) - "Celile'nin karşısında bulunan Gerasalıların memleketine vardılar. <sup>27</sup>İsa karaya çıkınca kentten bir adam O'nu karşıladı. Cinlere tutsak olan ve uzun zamandan beri giysi giymeyen bu adam...

İsa'yı çivileyen çiviler bulundu iddiası İsa’yı çivileyen çiviler bulundu iddiası http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/crucifixion_nail.jpg İsa’yı çivileyen çiviler bulundu iddiası Kudüs’te bulunan 2 bin yıllık iki çivinin Hz. İsa’nın ellerine çakılanlar olduğu öne sürüldü. KANADALI yönetmen ve araştırmacı Simcha Jacobovici tarafından çekilen ‘The Nails of the Cross/ Çarmıhın Çivileri’ adlı belgesel Hıristiyan dünyasında tartışma konusu oldu. Kudüs’te 1900’lerde bir mağarada bulunan ve Tel Aviv’de arkeoloji laboratuvarında incelenen iki çivinin Hz. İsa’nın çarmıha gerilirken ellerine çakılanlar olduğunu öne süren Jacobovici’in tezine arkeoloji uzmanı Prof. Israel Hershkovitz de destek verdi. Jacobovici “Bu iki çivinin, Romalıların...

İsa'yı sevmek... Ruhullah olarak anılan Hz İsa'ya karşı elbette derin bir sevgim, saygım var ve aynı zamanda Kelimetullah (Tanrının Kelimesi, sözü) da İsa'yı anlatır. Başımın üstünde, kalbimde derin yeri olan bir varlık olarak Hz İsa elbette ve elbette yürekten gelen temiz duyguların hepsini hak etmiştir. Selametle...

İsa'yı rüyamda gördüm anlamı nedir??? Merhabalar Ablamınn gördüğü rüyanın anlamı nedir sizce?? Bundan seneler önce görmüş ve etkisinde kalmış.Rüya şöyle : İstanbul Harbiye otobüs durağı civarında dolaşırken birden çok şiddetli bir yer sarsıntısı oluyor ve şiddeti gittikçe artıyor. Bu sırada ( Ablam İsa nın dış görünüşünü bilmiyor daha önce hiç görmemiş ama rüya sonrası baktığı resmi görünce hayretler içinde kalıyor. Çünkü gördüğü insan açık tenli,siyah uzun parlak saçlı ve dinç yüzlü) Bu sırada elinde asası ile İsa gökten iniyor ve deprem şiddetleniyor herkes bir yere kaçışıyor ve korku içinde.. Ve ablam bağrıyor lütfen korkmayın ,elele tutuşun iyi şeyler düşünün o zaman tüm bunlar bitecek diyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : 9- Mesih İsa'yı rüyasında gören oldumu? - Sayfa 9

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler