HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Anketimiz: Nasıl vaftiz oldunuz?
Vücudumun tamamı suya batırılarak
17
70,83%
Sadece başımın üzerine su dökülerek
5
20,83%
Başıma su dökülmeden, sadece birkaç damla serpilerek
2
8,33%
Katılımcı sayısı: 24. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
1)Vücudumun tamamı suya batırılarak
2)Sadece başımın üzerine su dökülerek
3)Başıma su dökülmeden, sadece birkaç damla serpilerek
Nasıl vaftiz oldunuz?
barnabas Nasıl vaftiz oldunuz?
Esenlikler dilerim,
ben vaftiz olurken tamamen suya batırılmak sureti ile vaftiz oldum, vaftiz olmak adanmak demektir... İnancımızda Mesih'e adanan kişinin Mesih'in adıyla vaftiz olması gerekmektedir, sanıyorum grekçede baptismo olan sözcüğün tam anlamı bütün vücudu ile suya batırılmak demektir... Aslında vaftiz Hıristiyanlık öncesinde de kullanılmıştır Truva'daki efsanevi kahraman Achill isimli kahraman suya batırılarak vaftiz edilmiş ve ölümsüz olmuştur ancak topuğu suyun dışında kaldığından sadece topuklarından vurularak öldürüldüğü anlatılagelmiştir... kanımca tamamen suya batırılmak sureti dışında yapılan vaftiz uygun değildir...
Nasıl vaftiz oldunuz?
Evanjelique Nasıl vaftiz oldunuz?
barnabas
Esenlikler dilerim,
Aslında vaftiz Hıristiyanlık öncesinde de kullanılmıştır Truva'daki efsanevi kahraman Achill isimli kahraman suya batırılarak vaftiz edilmiş ve ölümsüz olmuştur ancak topuğu suyun dışında kaldığından sadece topuklarından vurularak öldürüldüğü anlatılagelmiştir... kanımca tamamen suya batırılmak sureti dışında yapılan vaftiz uygun değildir...
Evet sevgili kardeşim ama Achilleus (Aşil) vaftiz olmamıştır,sadece suya batırılmaktan ibarettir,Hindular da arınmak için kutsal saydıkları Ganj nehrinin sularına girip yıkanırlar ama bu da bir vaftiz değildir.Aynı şekilde müslümanlar da 'gusl abdesti' olarak adlandırılan ve suyun vücudun her tarafını yıkaması neticesinde bir arınma ritüeli uygularlar.
Su ile arınma neredeyse dünyanın bütün toplumlarında görülen bir uygulamadır..
Ama hristiyanlıktaki vaftizin kökeni Yahudi inancında ''Mikvah'' adlı arınma töreninden gelir .. Vaftizci Yahya ve İsa'nın içine doğdukları Yahudi toplumunda uygulanmıştır..Vaftizci Yahya,Yahudi şeriatına uygun bir şekilde bu töreni icra ediyordu..Ve biz Yahudiliği Tanrı'nın halkıyla Eski Antlaşma olarak gördüğü için kabul ederiz..
Yeni Antlaşma'da Pesah/Fısıh'ın yerini Rabbin Sofrası ve 'sünnet' in yerini Vaftiz almıştır..
O yüzden yahudiler hala doğan erkek çocuklarını sünnet ettirirken ,Hristiyanlar ettirmemektedir..Çünkü Eski Antlaşmanın hükmü üzerimizden kalkmıştır...
Nasıl vaftiz oldunuz?
Evanjelique Nasıl vaftiz oldunuz?
Güzel Vaftiz Kurnaları
Nasıl vaftiz oldunuz?
χριστιανικός Nasıl vaftiz oldunuz?
Açıkçası 1.5 Yıldır dininizi araştırdım; kararımı verdim; yalnız kiliseye gittiğimde vaftiz ederler mi ; yoksa bir deneme süresi ile nasıl vaftiz olduğumu buraya yazacağım gecikecek mi merak ediyorum açıkçası :)
Vaftizmerhabalar
ben 20 yaşında bir gençim. yılbaşında kiliseye arkadaşımla gitmiştim ve vaftiz nasıl olucagım hakkında bilgi alıcaktım. Papazımızın italyaya noel için gittiğini söylediler ve o gün bu gündür okulumdan dolayı bu işi tamamlıyamadım. Neyseki bu siteyi buldum (bu benim hayatımdaki kullandığım tek forum sitesi ) bu şekilde sizlere soruyorum... Ben nasıl vaftiz olucam? ne yapmam gerekiyor? kilisemden bir randevu almam gereklimi ? gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
Hangi isimle vaftiz oldunuz?Vaftiz edilirken yalnızca "İsa'nın adında" mı yoksa, "Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adında" mı vaftiz oldunuz?
Ortodokslukta VaftizGENEL OLARAK ORTODOKSLUK'TA KUTSAL VAFTIZ<o:p></o:p>
Kardeslerimiz,<o:p></o:p>
Hristiyanlar olarak, hepimiz, vaftiz olmakla, Isa Mesih’in uzuvları olmamız Için, hayatımızınbellibiranında, Allah’ınbubüyüknimetinikabulettik.<o:p></o:p>
O’nunla birlesmemiz için, O’nu giymemiz için, nitekim ilâhi okurken de: «Isa Mesih’te vaftiz olanlar, Isa Mesih’i giydiniz. Allah’a sükür».<o:p></o:p>
Genelde kendi vaftizimizi hatırlamayız. Eğer küçük yasta vaftiz olmussak bu tabiî bir seydir. Yeter ki gerçekten Hristiyanlar gibi yasamağa mücadele edelim. Isa Mesih ile iliskimizi kuvvetlendiren kilisemizin diğer Dinsel Sırlarına da çok defa katılmıs olalım. Ancak, birçok defa, herhangi bir vaftizi takip etme<o:p></o:p>
sansımız olmustur. Belki...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler