Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket)

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) :  Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) sayfasını paylaşmak için adres:

Anketimiz: Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket)
Evet 21 72,41%
Hayır 8 27,59%
Katılımcı sayısı: 29. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

K A P K A N

Noel'i kutladınız mı?
(Protestanlar için anket)

Серджан

Evet... Kutladık... Ve çok güzel bir akşamdı...

" Kederliyiz ama her zaman seviniyoruz. Yoksuluz ama birçoklarını zengin ediyoruz. Hiçbir şeyimiz yok ama her şeye sahibiz. "
2.Korintliler 6: 10

Evanjelique

Genelde Noel ve Paskalya gibi bayramları bütün Anayol/Mainline ve çoğu Evanjelik Protestan kutluyor..

Kutlamayanlar daha çok Anabaptist gruplardan gelen Brethren vs. benzeri radikal uçtaki topluluklar..

Onlara göre bunlar Pagan gelenekleri ve Kutsal Kitapta geçmediği için kutlanması gerekmiyor..

Gerçi kilise bunların tarihlerinin pagan bayramları olduğunu asla inkar etmedi ki..

Tarihler aynı ama mana çok farklı..Sonuçta adapte edilmek ile kendisinin de pagan olması arasında çok büyük bir fark var..

Çam ağacı da pagan/şaman bir gelenektir ve yine kutlamalara adapte edilmiştir.

Adaptasyon olayının bu kadar tepki almasını anlayamıyorum,sonuçta elbetteki tüm insanların kendi kültürel örfsel ananesel birikimleri vardır ve bu adetleri yeni inançlarına taşımaları da gayet makuldür.

Şimdi İsveçteki Hristiyanlık ile Meksika'daki Hristiyanlık şekil itibariyle birbirine benzemektemidir? Ne kilise mimarisi ne de liturji olarak..

Böyle herşeyi özüne döndürmek adına elimine edip asgariye indirmek o kültür zenginliklerini budar ve geriye renksiz,sıkıcı,kuru topluluklar kalır..

Theophilos

İngilizce bilenler için aşağıdaki linkte "Noel: Bir Pagan Bayramı mı yoksa Hristiyanlığa Özgü bir Kutlama mı?" başlıklı bir makale mevcut:

http://www.answering-islam.org/pagan/christmas.html

thomas

Rabbimiz İsa Mesih bize çok şeyler buyurdu ve buyruklarına uymamızı istedi, bunlar Kutsal Kitapta yazıyor, doğumu ve ölümünden dirilmesini kutlamamız konusunda bir buyruğu yok, son sözlerinde müjdeyi herkese vermemizi isteyerek göğe yükseldi. Devam ettiğim Protestan kilisesinde kutlandı, ben kutlamadım, andım, benim günahlarımı yüklenmek için neler çektiğini tekrar andım.

Theophilos

thomas
Rabbimiz İsa Mesih bize çok şeyler buyurdu ve buyruklarına uymamızı istedi, bunlar Kutsal Kitapta yazıyor, doğumu ve ölümünden dirilmesini kutlamamız konusunda bir buyruğu yok, son sözlerinde müjdeyi herkese vermemizi isteyerek göğe yükseldi. Devam ettiğim Protestan kilisesinde kutlandı, ben kutlamadım, andım, benim günahlarımı yüklenmek için neler çektiğini tekrar andım.
Anladığım kadarıyla, "mezhepsiz" olmanıza rağmen Protestan "mezhebine" ait bir Kiliseye gidiyorsunuz. İbadet gününüz pazar mı? Mesih'in "pazar" günü Kiliseye gidip ibadet etmemiz ile ilgili emrini Kutsal Kitap'tan alıntılayabilir misiniz?

Teşekkürler

K A P K A N

Theophilos
İngilizce bilenler için aşağıdaki linkte "Noel: Bir Pagan Bayramı mı yoksa Hristiyanlığa Özgü bir Kutlama mı?" başlıklı bir makale mevcut:

http://www.answering-islam.org/pagan/christmas.html

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) sayfasını paylaşmak için adres:

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) konusuna benzer konular;

Herkes için anket: Yahşuah (İsa)'nın sizi en çok etkileyen özelliği nedir? Herkes için anket: Yahşuah (İsa)'nın sizi en çok etkileyen özelliği nedir?

Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? Sevgili Hristiyan karde$lerim, <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Formumuza dünyanin dört kö$esinden katilan arkada$larimiz var. Her ülke ve her mesep Noel’ i ba$ka bir $ekide kutlamaktadir....

-ANKET- Kilisenizdeki pastörler ve kilise üslubu 1)Mensubu olduğunuz veya ibadet ettiğiniz kilisede,pastör/rahip ayin yönetirken ve Kutsal Komünyon sofrasını sunarken özel bir cüppe giyiyor mu,takım elbise mi giyiyor,yoksa gündelik kıyafetleri ile mi oluyor? 2)Kilisenizdeki pastör sizinle ve...

İstihbarat raporunda protestanlar http://w9.gazetevatan.com/Onlem_alinmazsa_Turkiye_parcalanacak/260187/1/Gundem

Türkiyeli Protestanlar ve Hristiyanlık Herkese selamlar, benim gözümden kaçmayan bazı olaylar var,bazen protestan ayinlerine katılıyorum fakat bazı protestan kişilerin; özellikle de gençlerin hristiyanlıkla pek ilgilerini göremedim, ne davranış bakımından ne de ciddiyet bakımından,sanki...

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) :  Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler