Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket)

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) konusu 2106 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi. Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Anketimiz: Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket)
Evet 22 73,33%
Hayır 8 26,67%
Katılımcı sayısı: 30. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) konusu 2106 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi.

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-12-09, 13:46
K A P K A N

Noel'i kutladınız mı?
(Protestanlar için anket)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket)

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-12-09, 21:22
Серджан

Evet... Kutladık... Ve çok güzel bir akşamdı...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye" Kederliyiz ama her zaman seviniyoruz. Yoksuluz ama birçoklarını zengin ediyoruz. Hiçbir şeyimiz yok ama her şeye sahibiz. "
2.Korintliler 6: 10
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket)

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-12-09, 22:04
Evanjelique

Genelde Noel ve Paskalya gibi bayramları bütün Anayol/Mainline ve çoğu Evanjelik Protestan kutluyor..

Kutlamayanlar daha çok Anabaptist gruplardan gelen Brethren vs. benzeri radikal uçtaki topluluklar..

Onlara göre bunlar Pagan gelenekleri ve Kutsal Kitapta geçmediği için kutlanması gerekmiyor..

Gerçi kilise bunların tarihlerinin pagan bayramları olduğunu asla inkar etmedi ki..

Tarihler aynı ama mana çok farklı..Sonuçta adapte edilmek ile kendisinin de pagan olması arasında çok büyük bir fark var..

Çam ağacı da pagan/şaman bir gelenektir ve yine kutlamalara adapte edilmiştir.

Adaptasyon olayının bu kadar tepki almasını anlayamıyorum,sonuçta elbetteki tüm insanların kendi kültürel örfsel ananesel birikimleri vardır ve bu adetleri yeni inançlarına taşımaları da gayet makuldür.

Şimdi İsveçteki Hristiyanlık ile Meksika'daki Hristiyanlık şekil itibariyle birbirine benzemektemidir? Ne kilise mimarisi ne de liturji olarak..

Böyle herşeyi özüne döndürmek adına elimine edip asgariye indirmek o kültür zenginliklerini budar ve geriye renksiz,sıkıcı,kuru topluluklar kalır..

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-09, 00:02
Theophilos

İngilizce bilenler için aşağıdaki linkte "Noel: Bir Pagan Bayramı mı yoksa Hristiyanlığa Özgü bir Kutlama mı?" başlıklı bir makale mevcut:

http://www.answering-islam.org/pagan/christmas.html

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-10, 22:22
thomas

Rabbimiz İsa Mesih bize çok şeyler buyurdu ve buyruklarına uymamızı istedi, bunlar Kutsal Kitapta yazıyor, doğumu ve ölümünden dirilmesini kutlamamız konusunda bir buyruğu yok, son sözlerinde müjdeyi herkese vermemizi isteyerek göğe yükseldi. Devam ettiğim Protestan kilisesinde kutlandı, ben kutlamadım, andım, benim günahlarımı yüklenmek için neler çektiğini tekrar andım.

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Noel'i kutladınız mı? (Protestanlar için anket) konusuna benzer konular;

Herkes için anket: Yahşuah (İsa)'nın sizi en çok etkileyen özelliği nedir? Herkes için anket: Yahşuah (İsa)'nın sizi en çok etkileyen özelliği nedir?

-ANKET- Kilisenizdeki pastörler ve kilise üslubu 1)Mensubu olduğunuz veya ibadet ettiğiniz kilisede,pastör/rahip ayin yönetirken ve Kutsal Komünyon sofrasını sunarken özel bir cüppe giyiyor mu,takım elbise mi giyiyor,yoksa gündelik kıyafetleri ile mi oluyor? 2)Kilisenizdeki pastör sizinle ve ailenizle özel olarak ilgileniyor mu?Size karşı olan tavırları sevecen mi?Siz pastörün size karşı olan tavırlarından tatminkar mısınız?Değilseniz;sebepleri nelerdir? (Kilise ve isim vermeyiniz) 3)Pastörünüzün genel olarak niteliklerinin Kutsal Kitap öğretileriyle ve kilise adabıyla uyumlu olduğunu düşünüyor musunuz? 4)Pastörünüzde olmasını aradığınız diğer nitelikler nelerdir? (Not:Bu anket hiçbir kiliseyi,öğretiyi ve şahsı hedef almamaktadır,bu anketteki soruları sormaktaki amaç demokratik bir inanç olan Hristiyanlıkta imanlıların...

Ortodoks Noel'i nedir? Ortodoksların kutladığı Noel nedir? Noel'de ne yapılır?bilgi verirseniz sevinirim,tanrı sizi korusun. Yönetim Notu: Ortodoksmoderatörler size gereken bilgileri vereceklerdir.

Türkiyeli Protestanlar ve Hristiyanlık Herkese selamlar, benim gözümden kaçmayan bazı olaylar var,bazen protestan ayinlerine katılıyorum fakat bazı protestan kişilerin; özellikle de gençlerin hristiyanlıkla pek ilgilerini göremedim, ne davranış bakımından ne de ciddiyet bakımından,sanki kiliseye Kutsal Ruh almaya değil de,ortam,muhabbet,zaman geçirme,enstrüman çalmaya gidiyorlarmış gibi geldi, umarım yanılıyorumdur. sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir?

Fotoğraflarla: Ortodoks Noel'i Fotoğraflarla: Ortodoks Noel'i http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/01/20080107130424_44338839_beth_ap_416.jpg Batı Hristiyan dünyası Noel kutlamalarını yeni bitirdi. Ancak Beytüllahm'daki bu kişiler gibi Ortodokslar'ın kutlamaları daha yeni başladı. http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2008/01/20080107130240_44338841_copt_ap_416.jpg Kıpti Ortodoks Kilisesi’nin lideri Papa Üçüncü Şenuda Kahire'deki St.Mark Katedrali'ndeki ayini yönetti.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih