HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Benim düşüncem: Din, insan yapımıdır. Ancak Ruhsallık da, Yaratan'dan gelir.
"Kişi, yüreğinde gideceği yolu tasarlar ama adımlarını Rab yönlendirir."
Özdeyişler: 16:9
Sizce din:
B. DENİZ BABATN Sizce din:
amaç tır...
Sizce din:
datatip Sizce din:
Bencede din araçdır.
Rabbe ulaşmak için izlenecek bir yoldur.
Rabbe ulaşınca herşeyi rabden öğrenince,herşeyin anlamı değişebilir.
O nedenle yolun incelemesine fazla takılmamak gerekir,yani yol amaç olursa yolda kalınabilir.
Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır. Ben koyunlarımın uğruna canımı veririm.
Sizce din:
datatip Sizce din:
İki farklı görüş duydum
1-Tanrı yanlış giden olaylara neden mudahale etmiyor deniyor.
Dinlerin yanlış kullanımınada mudahale etmiyorsa dinler sahipsizdir deniyor.
2-Bir Anadolu erenide "Herşey yerli yerinde,eksiklik senin gözlerinde" diyor
Ben ikincisine itibar ediyorum.
Çünki dünyada bir tek ben yokum,milyarlarca insan var.Bir kişi veya o kişi gibi düşünenler bir olaya yanlış dediyse,diğer insanlarda aynı olaya hayır dogrudur diyorsa kimin görüşü üstündür.
Eski ahitde,Tanrı insanlara cezada vermiştir.Cezaya uğrayan halk,Tanrının kendilerine haksızlık ettiğini düşünmelerini beklerken,cezaya uğramayan halk ise "haketmişlerdi" demelerini beklerim.
Ama Tanrı eleştiriye açık bir tanrı olduğuna bir örnekte:
Bir halkın yokedilmesini istendiğinde bir peygamber "Aralarında ...10 dürüst/iyi adam olursa yinemi yokedeceğim? diye sorduğunda "...10dürüst/ iyi adam varsa peki yoketme" demiştir.(Aklımda kaldığı şekilde yazdım aslı tam böyle değil tabiki)
Rabbimiz eleştiriye açıksa,"Tanrı neden yanlışlara karışmıyor derken bizimde böyle bir şekilde tanrıyı yargılamaktansa,yargılama yapmayıp gelişmeye açık olmamız gerekir.
Çünki iyi-kötü;yanlış-doğru;güzel-çirkin hep rölatifdir.
On emir,yanlışlara düşmüş bir toplumu ayağa kaldırmak için geldi.Onların neden düşkün olduklarını net belirliyordu ve çıkış yolu sunuyordu.
Örneğin yine on emirde belirtildiği gibi "öldürmek" yanlışdır.
O zaman Tanrı insana öldürme yetisi vermeseydi diyebiliriz.Yada tüm cinayetleri,intiharları imkansız kılsaydı diyebiliriz.Burada ölümden sonrasını bilmeme yetimiz devreye giriyor.Evet hemen herşeye rağmen yaşamaya programlanmışız ama bu demek değildirki ölümden sonrası kötüdür diye.Kimine göre bu dünyada az zaman geçirmiş ama ölüm sonrası onun için bu dünyadan daha güzeldir.Bunu belirleyen Tanrıdır.
Bu yazımı ateist fikirlere göre yazdım.
Ateist diyecekki ölüm sonrası varmıki.
Bazen bende de "ya yoksa" diye aklıma estiği oluyor ama Sonsuzluk isteğini benmi istedim içime Tanrı ektide ondanmı istedim ve neden hemen tüm insanlarda sonsuzluk isteği var o zaman diye kendime tekrar soruyorum ve esinti diniyor.
Özetle:Herşey yerli yerinde,eksiklik insanın kendi gözlerinde
Tanrının hepimize iyi bir sonsuz yaşam vermesi dileğimle
Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır. Ben koyunlarımın uğruna canımı veririm.
Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır?Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır?
NOT: Bu konunun altına lütfen mesaj yazmayınız, yazılan mesajlar silinecektir, ilgili tartışmalar http://www.hristiyanforum.com/forum/serbest-f243/idami-biz-de-t327367.html adresinden yapılacaktır.
Bu dünyada yaşarken çektiğimiz en ağır üzüntü veya sıkıntı sizce nedir?Bu dünyada yaşarken çektiğimiz en ağır üzüntü veya sıkıntı sizce nedir?
Bence, bu dünyada çekilen en ağır üzüntü, bakıma ve korunmaya muhtaç engelli çocuk sahibi olmaktır. Hiç bir zaman iyileşemeyeceğini bildiğiniz evladınız için ömrünüz boyunca çırpınır, her çareyi arar ve çalmadığınız kapı bırakmazsınız. Bu çabalarla çocuğunuzun gösterdiği ufacık bir gelişme karşısında gözyaşlarına boğulursunuz ve o gün sizin bayramınız olur. Beyninizi gece-gündüz kemiren ve hiç aklınızdan çıkaramadığınız bir soru vardır ki sizi tam anlamıyla kavurur. Soru şudur: �Ben öldükten sonra evladıma ne olacak?�. Yeryüzünde güvenebileceğiniz, gönül rahatlığıyla evladınızı emanet edebileceğiniz tek bir kişi yada kurum yoktur. İnsanların dış görünüşlerinin...
Sizce Rabbimizi Doğuran bir kadın yeniden hamile kalır mı?Sizce Rabbimizi Doğuran, Kutsal Ruh'tan direkt olarak bir vahiy alarak kendisinin ve rahminin ürününün kutsandığı söylenmiş bir kadın yeniden hamile kalır mı? Bunu ister mi? Bunu dener mi?
LÜTFEN KONU ALTINA MESAJ YAZMAYINIZ, DÜŞÜNCENİZİ SEÇENEKLERİ İFADE EDEREK YAZABİLİRSİNİZ, ANCAK LÜTFEN BU KONU ALTINDA TARTIŞMA YAPMAYALIM.
Sizce neden Polat Alemdar'ın kızı hristiyan oldu?Sizce neden Polat Alemdar'ın kızı hristiyan oldu?
Böyle bir senaryo yazılması ile hristiyanların yeniden hedef gösterilmeye başlanması arasında "paralellik" olabilir mi?
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler