Sizce din: konusu
5872 kez okundu,
48 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
Sizce din: konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
6 7 8 9 10

31-01-12, 01:43
Secreto
Benim düşüncem: Din, insan yapımıdır. Ancak Ruhsallık da, Yaratan'dan gelir.
Sizce din:

"Ben bu dünyanın ışığıyım.
Ardımdan gelen asla yalnız yürümez.
Yaşam ışığına sahip olur."

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Sizce din:

04-02-12, 13:48
B. DENİZ BABATN
amaç tır...
Sizce din:
FORUMA ÜYE OLUN! /
Sizce din:

05-02-12, 01:07
datatip
Bencede din araçdır.
Rabbe ulaşmak için izlenecek bir yoldur.
Rabbe ulaşınca herşeyi rabden öğrenince,herşeyin anlamı değişebilir.
O nedenle yolun incelemesine fazla takılmamak gerekir,yani yol amaç olursa yolda kalınabilir.
Sizce din:

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Sizce din:

05-02-12, 02:23
datatip
İki farklı görüş duydum
1-Tanrı yanlış giden olaylara neden mudahale etmiyor deniyor.
Dinlerin yanlış kullanımınada mudahale etmiyorsa dinler sahipsizdir deniyor.
2-Bir Anadolu erenide "Herşey yerli yerinde,eksiklik senin gözlerinde" diyor
Ben ikincisine itibar ediyorum.
Çünki dünyada bir tek ben yokum,milyarlarca insan var.Bir kişi veya o kişi gibi düşünenler bir olaya yanlış dediyse,diğer insanlarda aynı olaya hayır dogrudur diyorsa kimin görüşü üstündür.
Eski ahitde,Tanrı insanlara cezada vermiştir.Cezaya uğrayan halk,Tanrının kendilerine haksızlık ettiğini düşünmelerini beklerken,cezaya uğramayan halk ise "haketmişlerdi" demelerini beklerim.
Ama Tanrı eleştiriye açık bir tanrı olduğuna bir örnekte:
Bir halkın yokedilmesini istendiğinde bir peygamber "Aralarında ...10 dürüst/iyi adam olursa yinemi yokedeceğim? diye sorduğunda "...10dürüst/ iyi adam varsa peki yoketme" demiştir.(Aklımda kaldığı şekilde yazdım aslı tam böyle değil tabiki)
Rabbimiz eleştiriye açıksa,"Tanrı neden yanlışlara karışmıyor derken bizimde böyle bir şekilde tanrıyı yargılamaktansa,yargılama yapmayıp gelişmeye açık olmamız gerekir.
Çünki iyi-kötü;yanlış-doğru;güzel-çirkin hep rölatifdir.
On emir,yanlışlara düşmüş bir toplumu ayağa kaldırmak için geldi.Onların neden düşkün olduklarını net belirliyordu ve çıkış yolu sunuyordu.
Örneğin yine on emirde belirtildiği gibi "öldürmek" yanlışdır.
O zaman Tanrı insana öldürme yetisi vermeseydi diyebiliriz.Yada tüm cinayetleri,intiharları imkansız kılsaydı diyebiliriz.Burada ölümden sonrasını bilmeme yetimiz devreye giriyor.Evet hemen herşeye rağmen yaşamaya programlanmışız ama bu demek değildirki ölümden sonrası kötüdür diye.Kimine göre bu dünyada az zaman geçirmiş ama ölüm sonrası onun için bu dünyadan daha güzeldir.Bunu belirleyen Tanrıdır.
Bu yazımı ateist fikirlere göre yazdım.
Ateist diyecekki ölüm sonrası varmıki.
Bazen bende de "ya yoksa" diye aklıma estiği oluyor ama Sonsuzluk isteğini benmi istedim içime Tanrı ektide ondanmı istedim ve neden hemen tüm insanlarda sonsuzluk isteği var o zaman diye kendime tekrar soruyorum ve esinti diniyor.
Özetle:Herşey yerli yerinde,eksiklik insanın kendi gözlerinde
Tanrının hepimize iyi bir sonsuz yaşam vermesi dileğimle
Sizce din:

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Sizce din:
Sizce din: konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
6 7 8 9 10