|
|
Kemalistgenc
|
Eskiden amaçtı belkide o zamanlar insanlar hayallerle rüyalarla yaşıyordu ama daha sonra devlet adamları dini kişisel veya devlet çıkarları için bir araç olarak kullanmaya başladı.
Ama bu fransız devrimiyle yıkıldı din araç olmaktan çıktı sadece kişilere özgü oldu.
ama günümüzde hala sözde laik olsada bir sürü devlet dini araç olarak kullanmaya devam ediyor
e dinin bu kadar araç olarak insanların menfaatleri doğrultusunda bu kadar kullanıldığı bir dünyada tanrıda buna müdahale etmiyorsa bu dinler sahipsiz demektir.
hani tevratın tanrısı nerde,hani isa nerede,hani allah nerede niye korumuyorlar dinlerini ? araç olmaktan çıkarsınlar hadi...
Yönetim Notu: Tanrı "din"i yaratmadı, onu yaratan insanlardır.
|
Kardeşim,
Dini devlet ve siyaset işlerine kullanmak en büyük günahlardan biridir. Çünkü sonuçları genelde kanlı olur.
Ama "Tanrı Dinine sahip çıksın" derken ne demek istiyorsun?
Tanrı bir parti yöneticisimi? Partisinin delegelerine sahip çıksın?
Aç oku Kutsal Kitap'ın neresinde:
"Tanrı o kadar gaddar ki insanlara hiç bir seçim hakkı vermedi. Günah işlememize engel olacaktır. Onu sevip sevmememiz dolayısıyla onu seçip seçmememiz nihai olarak özgür irademiz onun için öneml değildir." yazıyor ?
Nelerden bahsettiğimizi biraz bilelim. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmıyalım. Ben burda her zaman duyduğun "İnsanların uygulayışı dinlerin suçu değildir!" demiyorum.
Dinler, uygulanışları ve insanların yaptıkları Tanrı'nın suçu değildir diyorum. Bunu düşünmeni ve araştırmanı öneririm. Yaratılış ve İnsanın düşüşü kavramlarına bak bir. Tanrı hiç bir zaman "Dünyada kötülüğü engelliyeceğim" demedi. Günlerin sonunda Kötü ve ona ait herşey ve herkes gerekli yere gönderilecek ama günlerin sonu gelmeden Tanrı'ya hesap sormak çok komik bir şey.