Sizce neden Polat Alemdar'ın kızı hristiyan oldu? - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : Sizce neden Polat Alemdar'ın kızı hristiyan oldu? - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
saklı sevdam

Sizce neden Polat Alemdar'ın kızı hristiyan oldu?

Polat Alemdar denen karekter bildiğim kadarıyla evli olmayan, orta yaşlarda bir adam. Diziyi takip etmiyorum ama nasıl kızı olmuş? Meraktan soruyorum sırf

hristiyanlık
In Hoc Signo Vinces

Yalnız bu Ömer Baba bir bölümde, ırklarımız farklı olsa da hepimiz aynı dindeniz, hepimiz Müslümanız diyerek bu ülkede yaşayan diğer dinlere mensup insanları dışlamıştır. Burada Polat'ın kızının Hristiyan olması ile ilgili tesptiniz çok başarılı. :)

hristiyanlık
huzurlu

In Hoc Signo Vinces

Yalnız bu Ömer Baba bir bölümde, ırklarımız farklı olsa da hepimiz aynı dindeniz, hepimiz Müslümanız diyerek bu ülkede yaşayan diğer dinlere mensup insanları dışlamıştır. Burada Polat'ın kızının Hristiyan olması ile ilgili tesptiniz çok başarılı. :)
Yok kabul ediyorum . Sonuçta Ömer baba müslüman dinini temsil ediyor. Bu nedenle böyle konuşması normal zaten. Ancak bunun dışındaki tamamen bireysel yaşam biçiminden, olaylara bakış açısından yola çıkarak aslında Hristiyan bir kişilik olduğunu ifade ediyorum. Değilse yarın kalkar namaz da kılar sonuçta ona müslüman gömnleği giydirilmiş. Olsa gerçek müslümanlığın Ömer baba'nın tevazusundan, olgunluğundan çok uzak olduğunu biz biliyoruz. Deemek istediğim şu: Tamamen Hristiyan ahlağını kopyalayıp müslüman olarak tanıtıyorlar. Hristiyan ağlağını da Hristiyanlıkla bir o kadar alakası olmayan Aron Feller kararkteri ile örtüştürüyorlar.Bir nevi hırsizılık yapıyorlar yani.

Son bölümde deli Eren, kendi halinde uslu uslu oturup gülümseyen huzur içindeki Ömer bayaya soruyor:

Ömer baba seni anlamıyorum, gelinin ve torunun bu ülkenin en tehlikeli adamı tarafından kaçırılmış sense hiçbirşey yapmadan burada huzur içerisinde oturuyorsun. Seni tanımasam ne gamsız adam diyeceğim, sana saygımı kaybedeceğim.

Ömer baba cevap veriyor: Gam yok Allah var evladım.. Ve devam edip sırtına aslan dövmesi yaptırmak isteyen adamın hikayesini anlatıyor:
'Adamın birisi dövmeciye gider ve derki sırtıma büyük bir aslan dövmesi yapki benim ne aslan yürekli adam olduğum anlaşılsın. Bunun üzerine dövmeci iğneleri batırmaya başladığı anda adam dayanamaz acı içinde bağırır. Şu anda aslanın neresini çiziyorsun? Dövmeci cevap verir: Kulaklarını yapıyorum. Adam derki benim aslanıma kulak yapma. Kulak olmadan da aslan olduğu anlaşılır. Dövmeci tamam der. Devam edecekki adam gene bağırır. Aaah.. Şimdi neresini çiziyorsun? Dövmeci ayaklarını der. Adam derki ben aslanıma ayak da istemiyorum. Ayaksız olsun benim aslanım..'

Ömer baba bu hikayeden sonra devam eder: İşte Erencim aslan resmini istiyorsak acıya dayanmalı ve tevazuyle acıyı yaşayıp hakkımıza düşene de razı gelmeyi bilmeliyiz. Netice ne olursa olsun bunu kabul etmeliyiz.

Şimdi ben her iki dini de bilen bir insan olarak diyorumki burada tarifi yapılan davranışın yani felsefenin İslam ile bir alakası yok. İslam'da hakkını gerekiyorsa güç kullanarak alma yetisi ve öğretisi vardır. Oysa şu yukarıdaki aslan hikayesini 'İsa Mesih' ile bir değiştirin bakalım şaşıracak mısınız? Adam sırtına mesihin dövmesini yaptırmak istemiş olsun... Bizler de mesihe layık olacağız deyip onu sırtımızda taşıyacağız deyip sonra daha iğne vücüdumuza değer değmez feryadı basmıyor muyuz? Ona benzeyeceğiz diye yola çıkıp canımız her yandığında canımıza yakan bölümden vazgeçmiyor muyuz? Burada anlatılan ve özetlenen aslında Mesihe layık olmak isteyen insanın acı çekmeyi de göze alması ve buna hazır hatta istekli olması değildir de nedir? :)) Tevazzu, kabullenme, gamsız olma öğretileri orijininde hangi dindendir?

Sevgilerle

Huzurlu

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

hristiyanlık
In Hoc Signo Vinces

huzurlu
In Hoc Signo Vinces

Şimdi ben her iki dini de bilen bir insan olarak diyorumki burada tarifi yapılan davranışın yani felsefenin İslam ile bir alakası yok. İslam'da hakkını gerekiyorsa güç kullanarak alma yetisi ve öğretisi vardır. Oysa şu yukarıdaki aslan hikayesini 'İsa Mesih' ile bir değiştirin bakalım şaşıracak mısınız? Adam sırtına mesihin dövmesini yaptırmak istemiş olsun... Bizler de mesihe layık olacağız deyip onu sırtımızda taşıyacağız deyip sonra daha iğne vücüdumuza değer değmez feryadı basmıyor muyuz? Ona benzeyeceğiz diye yola çıkıp canımız her yandığında canımıza yakan bölümden vazgeçmiyor muyuz? Burada anlatılan ve özetlenen aslında Mesihe layık olmak isteyen insanın acı çekmeyi de göze alması ve buna hazır hatta istekli olması değildir de nedir? :)) Tevazzu, kabullenme, gamsız olma öğretileri orijininde hangi dindendir?

Sevgilerle

Huzurlu
Huzurlu kardeşim, aynı olaya bende dikkat etmiştim. İlk verdiğim tepkide yine sizinkiyle aynı olmuştu. Söylediklerinize tamamen katılıyorum.

hristiyanlık
cokbilen

huzurlu
Kurtlar vadisi pusu, 70 li yıllardaki Battalgazinin oğlu, Fatihin fedaisi Kara Murat karakterlerinin tam tamına modern zamana modifiye edilmiş halidir. Kurtlar vadisi sona erdikten sonra Pana film düşünmüş taşınmış bu parlak fikirle 'Neden Polat modern kara Murat olmasın?' demesinden sonra Kurtlare vadisi Pusu olarak yeniden ekranlara gelmiştir. (5 yıl önceki bölümler başkaydı ve aslında gerçekten çok kuvvetli güzel bir seneryo idi)

İzleyenler hatırlayacaklardır, Kara Murat, Battalgazinin oğlu gibi filmlerde de sultanın çocuğu, ya da Battalgazinin diğer çocuğu Bizans tarafından kaçırılır, Hristiyan olarak büyütülürdü. Kendi öz halkına düşman edilirlerdi. Cem Davran'ın oynadığı 'Kahpe Bizans' filminde de bu durum tiye alınmıştı. Şimdi bu konuda da aynı senaryoyu kullanıyorlar ve Türkiye'nin düşmanı = Hristiyan dinidir düşüncesini bilinçaltlarına kazıyorlar. Bundan böyle Aron Feller'in yaptığı ve yapacağı her fenalıkta bilinçaltlarına Hristiyanlık düşmanlığını otomatik olarak aşılayacaktır. Sonra da biz soracağız: Türkiye'de Hristiyanlar neden sevilmiyor diye. Bu dizinin ne kadar etkili olduğunu da hepimiz biliyoruz. Yarın gencin birisi eline bıçağı alıp masum zavallı bir Hristiyan gencin, misyonerin boğazına dayayacak bizler de soracağız bunun nedeni nedir diye..

Bu dizi de yalnız Ömer Baba diye de bir karakter var. Adam sözde İslam figürünü temsil ediyor. Oysa bu karaktere dikkat ediniz: Neredeyse aziz mertebesinde bir Hristiyan davranış, söylem ve ahlağına sahip bir karakter. :) Bu nedenle onu seviyorum çok. Böyle de bir ironi de var hani. Gerçek Hristiyanlık Ömer Baba'da var iken bize Aron Feller'de var aldatmacasını yutturuyorlar..

Esenlikle

Huzurlu
Ancak filmde bir çelişki daha var.

Aaron Feller'in Graham Fuller olduğu öne sürülmektedir. Oysaki Graham Fuller'in kitabında yazanlar http://www.hristiyanforum.com/forum/...tml#post383064 linkinde Polat Alemdar'ın ağzından dillendirilmekte.

Filmde bu kişi düşman olarak gösterilmekte ama gerçek hayatta bu kişinin savunduğu fikirleri filmde Polat Alemdar dile getirmekte...

Önce http://www.hristiyanforum.com/forum/...tml#post383064 linkini izleyin, sonra da şu linktekileri okuyun; http://www.tahaerakay.com/aron-feller-graham-fuller

Alıntı:
Aron Feller kimdir? sorusuyla işe başladım.Malum şu vadidedi meşruh şahıs.Türkiyedeki tüm kameralar elinde tüm önemli kişiler emrinde vs…

Dizideki Aron Feller, bir dönem CIA’ın Türkiye İstasyon Şefliği görevini yürüten ve daha sonra da Ortadoğu’dan sorumlu olan Graham Fuller’i canlandırıyor.

60′lı yıllarda CIA ajanı olarak Türkiye’de görev yapan Fuller’in kızının adını “Ankara” koyacak kadar Türkiye’ye yakın ve ilgili…

İddialara göre “Büyük Ortadoğu Projesi”nin (BOP) mimarı da ta kendisi…

Hatta yazdığı bir kitap var…Kitabın kısa özeti:CIA Türkiye Masası Eski Şefi Graham E. Fuller’dan, 2002 Seçimleri sonrasında Ortadoğu Bölgesinde adeta bir lider ülke haline gelen Türkiye üzerine kapsamlı bir değerlendirme: YENİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ!

Türkiye artık o eski, bildik Türkiye değil. Klasik sadık ABD müttefiki rolünden vazgeçmiş, dış politika kartlarını daha akıllıca oynamaya başlamış bir Türkiye, Ortadoğu’daki güç dengesinin kurucularından biri…

Geleneksel tek odaklı Batıcı dış politika anlayışının terk edilmesi; Batı dünyası ve özellikle AB ile ilişkiler askıya alınmaksızın vizyoner bir bakışla İran, Suriye, İsrail, Rusya ve diğer ülkelerle münasebetler geliştirilmesi, Türkiye’ye eskiye nispetle oldukça geniş bir hareket alanı getirdi. Fuller dış politika kartlarını giderek daha akıllıca kullanan bu yeni güç odağının, “Yeni Türkiye Cumhuriyeti”nin bölge için de büyük bir şans olduğunu söylüyor.

Yeni Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu’da hangi rolü üstlenecek?

Amerikan siyaset yapıcıları AKP’nin dış politika anlayışını nasıl değerlendiriyor?

Eski sadık müttefik Türkiye’nin kaybedilmesi, Washington koridorlarında nasıl yankılanıyor?

Rusya, İran ve Suriye ile ilişkilerini güçlendirmiş bir Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar neler olacak?

Türkiye’de bir “siyasal İslam tehlikesi” var mı?

Kitap’ta bir de şöyle bir bölüm var:”burada okuyucularımdan bana bir iyilik yapmalarını istiyorum: bir süre için, 1960′larda türkiye’de istihbarat görevlisi olarak hizmet verdiğimi veya uzun yıllar cia’de çalıştığımı unutun. zamanla her şey değişir, benim görüşlerim de değişti. lütfen bu kitabı sanki arkasında özel bir amaç güdüyormuş gibi okumayın. argümanları ve analizi maksatlı değil. söylediklerimi ciddiye alın, çünkü demek istediğim sadece söylediğimdir, ne eksik, ne fazla.”

(fuller, graham e., 2008, yeni türkiye cumhuriyeti, istanbul, timaş yayınları, s:19.)

Kitaptaki görüşlerinin özeti:
* kemalistler izolasyonu ve türkiye’nin ilerlemesi karşısındaki bir engeli teşkil etmekteyken akp iktidarıyla beraber artık türkiye geniş vizyonlu bir siyasete kavuşmuştur.
* türkiye’nin geleceği, osmanlı’nın tarihsel mirası ve (kemalist) türkiye cumhuriyeti’nin bir birleşimi olacaktır.
* kemalist tavır, ortadoğu’ya düşman gözüyle bakmış ve arap dünyasını gericiliğin temeli olarak görmüştür.
* türkiye’nin tarihsel seyrine yönelik geleneksel görüş, klasik kemalist -veya atatürkçü- ideolojiyi yansıtır; bu görüş, giderek azalmakla birlikte türk seçkinlerinin büyük bir bölümü tarafından hâlâ benimsenmektedir.
* başlayan süreçte oluşan yeni sentez, kemalist ulus devlet inşa sürecinin oluşturduğu yaraları (azınlıklara karşı uygulanan baskı, islam ve islami geleneklerin kötülenmesi vs.) sarmaktadır.
* türkiye’nin islami-osmanlı geçmişi artık tanınmalıdır.
* müslüman dünya bir lider arayışındadır; bir boşluk varoldukça, türkiye, bu rolü sahiplenmeye en ehil ve becerikli olan ülkedir.
* halifeliğin kaldırılması, italyan başbakanı’nın dünyanın her yanında bulunan katolik topluluklara danışmadan, ani bir kararla papalığı ilga etmesi gibidir. hilafet hâlâ etkileyici bir anahtar semboldür ve makama en uygun ülke de türkiye’dir.
* akp’nin seçim başarısı türkiye’nin köklerini yeniden keşfetmesi olarak yorumlanmalıdır.
* islami bankacılık düşüncesinin bizzat kendisinin dahi kemalist “laikçiler” ve ordu gibi çevreleri alarma geçirmesine karşın günümüzdeki bu itiraz aşılmış durumdadır.
* akp, türkiye’nin geçen onyılları boyunca iktidara gelen en başarılı hükümettir (fuller, adnan menderes dönemini de kemalist vizyona dahil ederek başarısız buluyor, dönemi, kemalist “güvenlik paranoyası” izolasyonu bağlamında değerlendiriyor.)
* akp’nin, “islamcı” yerine “muhafazakar demokrat parti” tanımlamasını kullanması, tsk’nin negatif görüşlerinden kaçmak için zekice bir tavırdır (ayrıca fuller, akp’yi “islamcı bir parti” olarak gördüğünü de söylüyor.)
* kemalist devlet kontrolünün aracı olmuş diyanet işleri başkanlığı, akp yönetiminde yaratıcı düşünce ve değişim içine girmiştir.
* modern türk devletinin “islam karşıtı” yapısına rağmen türkiye, sadece türkiye için değil, aynı zamanda günümüz islamı için de önemli olan iki dinamik islami hareket üretmiştir: politik akp ve apolitik fethullah gülen hareketi.
* türk toplumunda bir sosyal değişim yaratmayı amaçlayan nur hareketi, yirminci yüzyılın en dikkate değer entelektüel ve sosyo-dini hareketlerinden biridir.
* fethullah gülen hareketi modernist bir dini yaşam vizyonu geliştirmiştir ve rakikal laikçilerin, eğitim kurumlarına yönelttiği saldırılara hak verilemez.
* “şayet gülen hareketinin özel tarihi türk kökenleri, öteki müslümanların kendi ihtiyaçları açısından bu hareketin işe yaramaz olduğuna inanmalarına yol açarsa bu üzücü olur.”
* genel olarak islamcılar, türkiye’nin sorunları karşısındaki en yaratıcı entelektüel gücü temsil etmektedirler.
* islam konferansı örgütü’ne türkiye’nin tarihinde ilk defa dışişleri bakanlığı düzeyinde ev sahipliği yapmış olması, ikö’nün başkanlığını üstlenmesi, ortadoğu ile olan ilişkiler açısından türkiye’nin kapasitesini artırmıştır.
* arap ülkeleriyle olan ticaretin büyümesiyle beraber türkiye’deki muhafazakar hükümetin de etkisiyle, arap toplumunun türkiye’ye bakışı olumlu yönde değişmiştir.
* önümüzdeki on yıllık dönemde türkiye, tarihinde ilk defa ortadoğu siyasetinde önemli bir oyuncu haline gelecektir.

Buyrun bir de benzerlik resmi:

Bu durumda bu adam büyük ihtimal Aron Feller…Ayrıca dizi de İsrail’le ilgili konularla ilgilenirse Aron ismi Alon Lıel’dan yani Eski İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı’ndan esinlenilmiş olabilir…

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Sizce neden Polat Alemdar'ın kızı hristiyan oldu? konusuna benzer konular;

Anadoludaki Hristiyan Türklere Ne Oldu Ayrıca Karaman'da yaşayan Türk ortodokslarda mübadele sırasında Yunanistandaki Müslüman Türk lerle Mübadele sırasında değiştirmiştir. 1923 Lozan Antlaşmasına ekli protokol hükümlerince Türkiye'de yaşayan yaklaşık 193.000 Karamanlı, Rum sayılarak zorunlu nüfus değişimine tabi tutulmuşlardır. Kaynak tr.wikipedia

Hoca Hristiyan Oldu Sağlam kaynaklara göre, Mısır’ın tanınmış bir Hocası, ailesiyle birlikte Müslümanlığı bırakıp Hristiyanlığı seçerek vaftiz oldu. Suda (Girit) Amerikan üssünde çalışmakta olan bir Amerikalı albay da Ortodoks Hristiyan olarak vaftiz edildi. Şunu da hatırlatalım ki, bu iki mucizenin evvelinde, Suudî Arabistan’lı çok zengin adamın yeniden dirilişi da meydana gelmişti. Ancak, tanınmış Hocanın, ki ...

Richard Wurmbrand nasıl hristiyan oldu? Richard Wurmbrand Romanya 1945 Komünizmin Romanya'da yükselmeye başladığı yıllardı. Devlet bütün din adamlarını meclis binasında bir toplantıya davet etti. 4000'den fazla kişi katıldı. Konuşmalar başlayınca her şey kötüye gitti. Episkoposlar ve vaizler kalkıp Hristiyanlıkla komünizmin aynı şey olduğunu savunmaya başladılar. Durum, İsa Mesih'in yüzüne tükürülüyormuş gibiydi ve bu olay radyoda da yayınlanıyordu. Sabrina Wurmbrand daha fazla buna dayanamadı. Kocasının kulağına fısıldayarak, ''Richard, kalk ve Mesih'in yüzüne vurulan bu aşağılanmayı sil.'' dedi. Richard nelerin olacağını biliyordu: ''Konuşursam kocanı kaybedersin.'' Sabrina karşılık verdi, ''Bir korkağı bir koca olarak istemiyorum.''

İmam hatip mezunu müezzin hristiyan oldu, İncil'i Kürtçe'ye çevirdi http://arsiv.sabah.com.tr/2006/06/21/gnd103.html <table align="left" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" height="170" width="107"><tbody><tr><td align="left" valign="top" width="20%">http://arsiv.sabah.com.tr/2006/06/21/im//A0656A2DA082BD4FA8C8244Fb.jpg </td> <td colspan="2" align="left" valign="top">http://img.sabah.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif</td> </tr> <tr> <td colspan="3" align="left" height="7" valign="top">http://img.sabah.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif</td> </tr> </tbody></table> <!--~hb~--><!-- http://img.sabah.com.tr/i/buhaberi_dinle.gif //--> http://img.sabah.com.tr/i/buhaberi_dinle.gif <!--Haberin Diğer Yazıları Tablo Başlangıcı--><table bgcolor="#cccccc" border="0" cellpadding="0" cellspacing="1"> <tbody><tr> <td...

İtalya'nın tanınmış müslüman yazarı Hristiyan oldu İtalya'nın en tanınmış Müslüman yazarı Magdi Allam, Vatikan'da gösterişli bir merasimle din değiştirdi. Mısır doğumlu ve bir Katolik'le evli olan Allam, yazdığı kitaplar ve genel yayın yönetmeni yardımcısı olduğu İtalya'nın önde gelen gazetelerinden Corriere della Sera'daki makaleleriyle Müslümanlar arasında büyük infial uyandırmıştı. İsrail'e övgüler yağdıran Allam'ın 'Çok Yaşa İsrail' adlı kitabı da İslam dünyasında büyük tepkiyle karşılanmıştı. 'KUTSAL ZAMANLAMA' St. Peter's Basilikası'nda dün yapılan tören, 'Kutsal Cuma' günü ile Pazar Yortusu arasında yapıldı. Papa 16. Benedikt bizzat yönettiği vaftiz töreni sırasında Allam'ın başına 'kutsal' su dökerek kısa bir Latince dua okudu. Allam, Vatikan televizyonunda yayınlanan...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Anketler : 3- Sizce neden Polat Alemdar'ın kızı hristiyan oldu? - Sayfa 3

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler