Suç işleyecek olana cezası ne zaman verilmeli? konusu
981 kez okundu,
6 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Suç işleyecek olana cezası ne zaman verilmeli? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

15-11-11, 09:54
admin1 Ken Block
Suç işleyecek olana cezası ne zaman verilmeli?
Misal; tüm dünyanın suçu üzerinde anlaştığı Hitler daha bebek iken siz onun gelecekte neler yapacağını/yapabileceğini biliyor olsaydınız, cezasını ne zaman verirdiniz?
Daha doğmadan?
Bebek iken?
Çocuk iken?
Genç iken?
Yetişkin iken?
İlk suçunu işlemeden önce?
İlk suçunu işlerken?
İlk suçunu işledikten sonra?
(Hitler) Öldükten sonra?
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (26 Mayıs)
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

15-11-11, 12:22
alpagun
Bu oldukça çetrefilli bir mevzû...
Bir defâ insanın cezalandırılabilmesi için orta yerde işlenmiş suç olması gerekir. Aksi takdirde suçsuz insanı cezalandırmış olursunuz. Ancak, suçun oluşmasını beklediğinizde de, bu defâ masum insanların eziyet çekmesine/öldürülmesine fırsat vermiş olursunuz.
Tam bir paradoks.
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-11-11, 13:13
FormerlySaul
|
|
admin1 Ken Block
|
Misal; tüm dünyanın suçu üzerinde anlaştığı Hitler daha bebek iken siz onun gelecekte neler yapacağını/yapabileceğini biliyor olsaydınız, cezasını ne zaman verirdiniz?
Daha doğmadan?
Bebek iken?
Çocuk iken?
Genç iken?
Yetişkin iken?
İlk suçunu işlemeden önce?
İlk suçunu işlerken?
İlk suçunu işledikten sonra?
(Hitler) Öldükten sonra?
|
Katolik Kateşizmine göre Tanrı kötülüğün yaratıcısı değil ancak kötülüğe, kötülükten büyük iyilikler çıkarabileceği için izin veriyor. Bunu en muhteşem biçiminde Mesih İsa'nın haçta öldürülmesi olan en büyük ahlaki kötülükten tüm insanların kurtuluşunu çıkarmak için yaptı.
(burdan sonrası kişisel fikrimdir)
Bizim inancımız "bu dünyadan" değildir. Yani demek istediğim açlık kötü birşey ama aç olduğu halde haline şükreden bir insan veya aça yardım elini uzatan ekmeğini ikiye bölen birinin yaptığı iyilik göksel hazinelerimizi artıracağı için bu dünyada çektiğimiz açlığı bir "lütuf" olarak görebiliriz dolayısıyla başımıza gelen tüm kötülük ve acılarımızı Tanrıya emanet etmek lazım gelir.
Dolayısıyla herşeyi gören bilen ve zamanı yaratan (zamandan önce var olan) başından sonuna kadar bunu gören Tanrı aynı şeytan gibi Hitleride olmasını istemeseydi yaratmazdı. Hitler kendi seçimini yaptı(gene Şeytan gibi). Bir çoklarıda onun yarattığı acılar yüzünden bol bol iyi işler sergiledi. Dolayısıyla cezası, doğmadan öldürmesi bence bize düşmez veya bu konuda bir yargıya varmak ta.
Sevgiler.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-11-11, 14:11
dng
Aklıma şöyle birşey geldi. Rabbimiz bizim ne zaman günah işleyeceğimizi daha biz işlemeden önce bilir ancak bunu bilsede direk bizi günah işlemiş saymaz çünkü daha işlememişizdir. Örneğin eğer bir günah işlemişseniz Rabbin Sofrası' na yaklaşamazsınız. Kalpten bir tövbe ve günah itirafı sonucunda Tanrı günahınızı bağışlar ( Daha sonra günah işleyeceğinizi bildiği halde) ve Ekaristiya' yı alırsınız. Günah işlenene kadar işlenmiş sayılmaz. Öbür türlü çok peşin hükümlü olur...
Kanımca suç işlendikten sonra ceza verilmeli.
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-11-11, 14:43
datatip
Çok ilginç ve güzel soru,
Yinede ben ilk suçunu işlerken verirdim.
Tabi maalesef işlediği suçun cezasını verebilirdim.
İçimden doğmadan önce öyle bir hastalık vermek geliyorki o suçları işleyemesin diye geçiyor ama vicdanım rahatsız olur.
Çünkü masum olup doğuştan hastalığı olan çok
Bu soru perspektifinden bakılınca,neden düşüklerin,doğuştan hastalıkların var olduğu cevabıda çıkabiliyor ama hepsinin cevabı değil,bazılarının cevabıdır sadece.
Çünkü Tanrının işleri onlarda görülsün diye doğuştan hastalıklarla doğuyorlar.
Kulağı duymasada,zekası olmasada,dilenci olsada...insan insandır,hepsinin duyguları var.
Yönetim Notu: Doğru yöne gidiyorsunuz, devam edin...

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Suç işleyecek olana cezası ne zaman verilmeli? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil