Türkiye'deki Hristiyanlık'ın gelişmesi için nelere odaklanılmalı? konusu
3460 kez okundu,
20 kez cevaplandı. En son mesaj
cengiz33 tarafından gönderildi.
Türkiye'deki Hristiyanlık'ın gelişmesi için nelere odaklanılmalı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

05-02-12, 23:53
admin1 Ken Block
Türkiye'deki
Hristiyanlık nasıl gelişir? Türkiye'deki
Hristiyanlık'ın gelişmesi için nelere odaklanılmalı?
Bu konudaki ankete oy verebilirsiniz, ya da düşüncelerinizi yazabilirsiniz ya da ankete yeni seçenekler eklenmesi için talepte bulunabilirsiniz.
Hangi konulara odaklanılmalı? Sizce en çok hangi konularda sorun bulunuyor?
- Eğitim
- Finansal
- Yönetimsel
- Birlik
- Siyasal
- Teolojik
- Tanıklık
- Medya/Dökümantasyon
- Sevgi
NOT: Seçeneklerden birinin alt seçeneği olmayan, yeni seçenek önerileriniz olursa lütfen belirtiniz, uygun görülürse ankete eklenebilir.
NOT2: Birden fazla seçeneğe oy verebilirsiniz.
NOT3: Lütfen oy kullanmadan önce aşağıdaki alıntıyı okuyunuz
|
|
admin1 Ken Block
|
|
|
Spetsnaz
|
|
Türkiyede 3000 civarında protestan var.Her birimiz elimize bi değnek alıp kapı kapı gezip müjdeyi anlatsak bile müjde çok az kişiye yayılabilir.Bence müjdeyi kalabalık kitlelere anlatmanın en etkili yolu medya,malum Türkiye dünyada en çok televizyon izlenen ülkelerden biri.Ama Rabbin yardımıyla her şey olabilir,Pavlusun bir vaazı ile binlerce kişinin iman ettiğini unutmamalıyız o yüzden kesin bir şey söylemiyorum ama tercihim medyadan yana.
|
Biz bu anketi açarken Hristiyanlık'ın gelişmesini kast etmiştik, ancak Hristiyanlık'ın gelişmesi herkesin aklında aynı şekilde değil.
İstatistikler, daha çok misyon ya da kurumsal dini yapıların itibar ettiği bir veridir. Tek başına veya birincil olarak Hristiyanlık'ın gelişimini aslında göstermez.
Çünkü Hristiyanlık inancının öğretileri bu yöndedir.
Bir kişi/kilise/misyonun cemaati ya da kiliseye getirebildiği ya da müjdeyi duyurabildiği kişi sayısı yüksek olabilir ancak bu o oluşumun Hristiyanlık açısından geliştiğini ispatlamaz.
Her sene daha fazla kişi kiliselere getirilebilir, daha çok kişiye ulaşılabilir, ancak eğer cemaatte ya da yapılanmada ya da başka konularda iç sorunlar varsa bu gelen yeni kişilere rağmen büyüme olmayacaktır, hatta artan farklı kilise/grup/misyon/oluşum sebebiyle bölünmeler artıp cemaat sayıları bile azabilecektir.
Dolayısıyla anketi kişi sayısının artması odaklı görmek yerine genel anlamda tüm yönleriyle Türkiye'deki hristiyanlık inancının gelişmesi olarak değerlendirerek oyunuzu kullanmanızı öneriyoruz.
Son yıllarda Türkiye'deki hristiyan televizyon, kitap, radyo, website, materyal sayısı hep artış göstermesine rağmen büyüme olmamış hatta bazı kaynaklara göre küçülme olmuştur.
|
Türkiye'deki Hristiyanlık'ın gelişmesi için nelere odaklanılmalı?
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (26 Mayıs)
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

06-02-12, 01:16
cengiz33
TV (Medya) sı bence çok önemli
Ben hep bunu savunuyorum
Türksat uydusunda muhakkak bir
hristiyan tv kanalı gerekli
Romalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-02-12, 11:42
trak82
kesinlikle medya halka kolayca ulaşabilma açısından ,doğru bilgi ve eğitim açısından da medya en etkili kurum ,,,,,enazından hristıyanlığa atılan iftaralara medya aracılıyla daha kolay savunulabilinilir.
Yönetim Notu: Anket sorumuz aslında
Hristiyanlık'ın gelişmesi ile alakalıdır. İman eden kişi sayısının artması ya da daha çok kişiye müjdenin duyurulması illa da
Hristiyanlık'ın geliştiği anlamına gelmemektedir aslında. Aynı şekilde iddialara cevaplar üretmek de aslında
Hristiyanlık'ın gelişimi değildir tek başına. Biri müjdecilik, biri inanç savunması denilebilir.
Anket sorumuz daha çok
Hristiyanlık içi sorunlara odaklıdır. Daha çok kişiye duyurabilmek için daha çok televizyon kanalınız, daha fazla misyoneriniz, daha fazla maddi imkanınız, daha fazla kitabınız, daha fazla radyonuz olabilir ancak kilise cemaatiniz içindeki sorunlarınızı halledememişseniz, daha çok kiliseye uğrayan/müjdeyi duyan kişi istatistikleri bir anda daha çok kiliseden ayrılan kişi istatistiği haline gelir.
Eğitimli kişiler de vardır, ancak onların da yaptıkları çok büyük hatalar olabilmektedir. Misal teolojik açıdan doğru veya güçlü bir pozisyonları olabilir ancak insanların kalplerini kırıp kilisesinden uzaklaştırabilecek kişisel davranışları ya da vaaz etmeye uygun olmayan bir üslupları olabilir. Dünyaların bilgisine sahip olabilirler ancak yüreklere ulaşacak kelimeleri seçebilme, yüreklere dokunabilme armağanına sahip olmayabilirler. Ama diğer taraftan küçücük bir çocuğun gelip İsa ile ilgili söyleyeceği bir söz kişiyi imana götüren ilk kıvılcımı başlatabilir.
Bunları teori ya da olasılık değil, yaşanmış olaylardır...
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-02-12, 12:39
Rab İyidir
Türkiyede 3000 civarında protestan var.Her birimiz elimize bi değnek alıp kapı kapı gezip müjdeyi anlatsak bile müjde çok az kişiye yayılabilir.Bence müjdeyi kalabalık kitlelere anlatmanın en etkili yolu medya,malum Türkiye dünyada en çok televizyon izlenen ülkelerden biri.Ama Rabbin yardımıyla her şey olabilir,Pavlusun bir vaazı ile binlerce kişinin iman ettiğini unutmamalıyız o yüzden kesin bir şey söylemiyorum ama tercihim medyadan yana.
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-02-12, 14:55
admin1 Ken Block
|
|
Spetsnaz
|
|
|
Biz bu anketi açarken
Hristiyanlık'ın gelişmesini kast etmiştik, ancak
Hristiyanlık'ın gelişmesi herkesin aklında aynı şekilde değil.
İstatistikler, daha çok misyon ya da kurumsal dini yapıların itibar ettiği bir veridir. Tek başına veya bir
incil olarak
Hristiyanlık'ın gelişimini aslında göstermez.
Çünkü
Hristiyanlık inancının öğretileri bu yöndedir.
Bir kişi/kilise/misyonun cemaati ya da kiliseye getirebildiği ya da müjdeyi duyurabildiği kişi sayısı yüksek olabilir ancak bu o oluşumun
Hristiyanlık açısından geliştiğini ispatlamaz.
Her sene daha fazla kişi kiliselere getirilebilir, daha çok kişiye ulaşılabilir, ancak eğer cemaatte ya da yapılanmada ya da başka konularda iç sorunlar varsa bu gelen yeni kişilere rağmen büyüme olmayacaktır, hatta artan farklı kilise/grup/misyon/oluşum sebebiyle bölünmeler artıp cemaat sayıları bile azabilecektir.
Dolayısıyla anketi kişi sayısının artması odaklı görmek yerine genel anlamda tüm yönleriyle Türkiye'deki
hristiyanlık inancının gelişmesi olarak değerlendirerek oyunuzu kullanmanızı öneriyoruz.
Son yıllarda Türkiye'deki
hristiyan televizyon, kitap, radyo, website, materyal sayısı hep artış göstermesine rağmen büyüme olmamış hatta bazı kaynaklara göre küçülme olmuştur.
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (26 Mayıs)
FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkiye'deki Hristiyanlık'ın gelişmesi için nelere odaklanılmalı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>