Benim anlamadığım birşey var. Bir kişiye, "öğrettiğin şey doğru değil" dendiği zaman neden sanki kişiliğine birşey denmişcesine, devamlı "ben"li cümleler kuruluyor. Candan seni ne kadar sevdiğimi bilirsin. Ama Tanrı Sözü'nü daha da çok sevdiğimi bilmeni beklerdim. Kendini savunacak bir konuşma tarzı takınmanı anlamadım.
Bana "öğretmenlerine sor" demişsin. Merak etme, aylardır ben öğretmenlerimle özellikle bu konuları tartışıyorum. Aylardır bu konular üzerinde araştırma yapıyorum. Sence neden eskisi kadar sık sık forumda yazmıyorum. Bu konuları tartıştığım insanlar özellikle bu konuda Ph.D sahibi insanlar ve hala daha sorularıma cevap veremediler.
İbrahim Antlaşması diye yazdığın yazı, Ortodoks Protestan öğretisinden sapma "Dispensationalism" adı verilen bir öğreti ve Reform teolojisine inanan birisi olarak bu konuda "Antlaşma Teolojisi"ni (Covenant Theology) kabul ediyorum. Nedenlerini burada teker teker yazmayacağım çünkü Türk kilisesi için bu iki görüşten daha önemli şeyler var. Hala daha bazı öğretilerin temelleri atılmamışken bu tartışmaya girmeyeceğim. Ama istersen
www.monergism.com'a giderek bu konuda yazılan makaleleri okuyabilirsin. Karşı çıkışım sana ve kişiliğine değil, Kutsal Kitap'a aykırı olan öğretiyedir.