İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu?

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Apollonius : İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? konusu 3906 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=169895 isa mesihin var olmadığına dair bilgi vermeye calısıyor kafam karıstı... İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? konusu 3906 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-09, 19:35
mr_poloo

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=169895

isa mesihin var olmadığına dair bilgi vermeye calısıyor kafam karıstı...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu?

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-09, 19:50
Kitty

mr_poloo

:)))) Tabi beni de Zeus yarattı zaten... Bunlar zaten kafanız karışsın diye yazıyorlar böyle şeyleri. Hep derim delinin biri kuyuya bir taş atar 40 akıllı çıkaramaz. Millet kime nasıl yaranacağını artık şaşırmış hatta abartmış bile bu yazılarıyla. Bana bırakırsanız size 2 günde öyle öyküler yazarım ki hemde tarihle bire bir örtüşür siz de vay be dersiniz. Kafanız değil karışmak aklınız başınızdan gider. Lütfen arkadaşım deliller gerçekler yaşanmışlıklar var bu adam da teorisini atmış ortaya maksat nasıl popularitem artsın göze gireyim derdinde belli de sert kayaya çarptığının farkında değil...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu?

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-09, 19:58
hakan2007

hrıstiyanlığı çamur atmak kolay islami gerçeklerden bahsetsinde görelim artık kaç günlük ömrü kalır bilemem

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-09, 20:09
moderator6

mr_poloo

Öncelikle Aytunç ALTINDAL'ın bu tür şeyleri dile getirip kitap yazan ve bundan para kazanan bir kişi olduğu hatırlamak gerekir. Kendisi Da Vinci şifresi zamanında da bazı şeyler söylemiştir ama onlar bu yazısı ile tutarlı değildir. Tek tutarlılığı hristiyan karşıtlığıdır.

Dikkatinizi çekerim ki sürekli olarak arkeolojik veriler bulunmaktadır hristiyanlığa dair, en son olarak Ürdün'de bulunan dünyanın en eski kilisesi. Ama nedense Aytunç ALTINDAL bu tür haberler çıktığında ortalarda görünmemektedir ve hiç bir zaman da hristiyanlığı doğrulayan kaynakları görmez. Bu onun "araştırmacı, yazar" sıfatına gölge düşürür. Araştırmacılık gerçeği bulmayı amaçlar, elde edilen tarihi ve arkeolojik verilerden sadece belirli kısımlarını çekerek bazı şeyleri yazmak ise başka şeydir.

Apollionus hakkında 300 kitap yazıldığını söylüyor 20.yy'a kadar toplam. Da Vinci Şifresi'ndeki iddialar hakkında bile daha çok kitap bulunuyor oysaki. Ya İsa Mesih hakkında kaç milyon kaynak var?

Diğer taraftan benzer şekilde İznik Konsili'ne dayanmaya çalışır, ancak İznik Konsili'nden çok önce, dünyanın bir çok bölgesine İncil'in içindeki kitapların ulaştığının ve de o dillere çevrildiğinin hatırlanması birçok şeyi açıklığa kavuşturur. İznik'te toplanan bir heyet kendi sınırları içindeki gizli ve gizli olmayan tüm İncil kopyalarını toplayıp, aynı anda değiştirmesi imkansızdır. Unutmayalım ki şu anda ülkede askeri darbe bile olsa tüm İncillerin veyahutta daha basit bir örnek verelim bir derginin bile tüm kopyalarının bulunup değiştirilmesi imkansızdır.

Ayrıca kendi hakimiyet alanı içinde olmayan bölgelerden çıkarılmış İncil papirüsleri vardır, yoksa imparator Konstantin kendi isteğini kontrolü dışındaki ülkelerden rica ederek mi yaptırtmıştır?

Bu zaten mantıken imkansızdır.

Diğer taraftan Konstantin'in toplantısına katılan kişilerin kimi Yahşuah (İsa)'a olan inançları yüzünden işkence görmüş, vücutlarının çeşitli uzuvlarını kaybetmiş ama inançlarından vazgeçmemiş kişilerdir. Eğer bu kişiler iddia edildiği gibi Appollionus için bu kadar sıkıntılara katlanmışlarsa, sonra neden bunu İsa Mesih olarak değiştirsinler? Böyle bir gizlemeyi yapmak zaten mantıken imkansızdır. Diğer taraftan bu kilise babalarının, kilise önderlerinin cemaatleri vardır, onların da hepsi bu değişikliğe sessiz mi kalmıştır?

Diğer taraftan İznik Konsili'nden çok önce var olan tarihi kalıntılardaki arkeolojik veriler, binlerce kilometre uzaklara ulaşmış İncil, hristiyan olmayan kaynaklarda bahsedilenler bunlara Aytunç Altındal seyirci kalmaktadır...

Son olarak da Yahşuah'ı öldürmeye çalışan, hristiyan inancını engellemeye çalışan en büyük baskı unsuru olan Yahudiler, böyle bir Apollionus sahtekarlığı olsaydı sessiz kalırlar mıydı? Sürekli hristiyanları öldüren, İmparatora şikayet eden, hristiyan öğretilerini inceleyip, bu ilk hristiyan kiliselerinin arasına sizip onlara yeniden Yasa'yı yani Yahudi şeriatını anlatmaya çalışanlar böyle birşeyi bilip sessiz mi kalırlardı? Üstelik yüzyıllarca?

Benim uzaylı olma ihtimalim kadar Apollionus'un İsa olma ihtimali vardır.

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-09, 20:09
moderator6

http://www.hristiyanforum.com/forum/paganizm-f187 adresinde genel olarak Paganizm'e dair cevaplarımız bulunuyor.

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

İsa hiç yaşamadı mı, Apollonius muydu? konusuna benzer konular;

Kızılderililer, YHVH ismini biliyor muydu? Başlığı görünce hemen Mormon propagandası sanmayınız, ben de başta öyle düşünmüştüm zira. İddialara göre, Kızılderililer biliyordu Tanrı'mızın özel ismini. Bunun üzerine internette küçük bir araştırma yaptım. Kızılderili inançlarını animist olarak biliyordum fakat düşündüğüm gibi değilmiş. Örneğin bazı kabilelerde Yowah adlı bir tanrıya inanılıyordu. Başka bir site de Amerika'da bazı yazıtların bulunduğunu ve üzerlerinde YHVH isminin geçtiğini söylüyor. (Hayır sitenin sahibi Mormon değil) Yazıtlardan örnekler veriyor.

Muhammed okuma yazma biliyor muydu? Kuranda açıkça belirtilen yazıya göre Muhammed'in okuma yazması yoktu.Bunu neden yazmış olabilir sizce,bu kitabın ilahi olduğunu ve kendi yazmadığını belirtmek için Komik olan Muhammedin tüccar olması ve Arap yarımadasındaki varlıklı ve çok gezen bir adam olması bu adamın hesap kitap okuma yazma bilmemesi imkansız bir şey.Şimdi hadi o dönemin yazıtlarını ve hadislerini inceleyelim vereceğim tüm örnekler Müslümanlarca kabul edilen Kuttubi Sitteye göredir tabi onlara göre doğru bu hadislerin doğru olup olmadığını kanıtlamak için kitabın yazarları uykuya yatıp hadisleri doğruluyorlar.Gülünç. Zeyd İbnu Abdillah anlatıyor: "Biz Basra'da Mirbed denen yerde idik. Saçları dağınık, bir adam geldi, elinde kırmızı renkli bir deri parçası vardı. Kendisine: "- Köylüsün galiba." dedik. "-...

İsa mı? Apollonius mu? Kadim zamanlarda bir öğretmen vardı. Bu idealist öğretmen, zamane toplumunun bilinç ve zekasını temsil ediyor, bizzat Tanrı tarafından bu göreve getirildiğini düşünüyor ve bir papazlık hizmeti veriyordu. Onun yöntemleri basit ve dolaysızdı: Direk halkın içine girer, karşılıksız bir şekilde yönlendirme yapmayı teklif ederdi; ayrıca resmi kurumlardan uzak dururdu. Zamanla bu öğretmen, öğretilerini benimseyen takipçiler buldu, böylece bir hareketin kurucusu olarak anılmaya başlandı. Ancak, gününün otoritelerini kızdıran bu insan, yargılandı ve ölüme mahkum edildi. İnfazdan sonra, onun öğrencileri bir süre umutsuzluğa kapıldı; ancak öğretmenlerinden aldıkları ilham kalplerinde yaşamaya devam etti. Öğretmenin ölümüyle sarsılan itibarını düzeltmek amacıyla 20-30 yıl arası; tam...

Apollonius kimdir? Apollonius kimdir? Hakkında söylenenler doğru olabilir mi? Tyanalı Apollon (Türkiye'nin güneyinde bir şehir) bazen İsa Mesih'in benzersizliğine karşı bir rakip olarak nitelendirilir. 1. yüzyılda yaşayan Apollon'un da mucizeler gösterdiği, öğrencileri olduğu, öldüğü ve İsa gibi ölümünden sonra göründüğü söylenir. Buradan, muhalif eleştirmenler İsa'nın yaptığının benzersiz olmadığı sonucunu çıkarır. Hatta bunlardan bazıları Hristiyan teolojisindeki İsa Mesih'in iyileştirmelerinin, mucizelerinin ve ölümden sonraki görünüşlerinin tamamen Apollon'dan kopyalandığını söyler. Bu suçlamalar desteklenebilir mi ? Hayır. Öncelikle, Apollon'un öğretileri ve teolojisi onun yaşadığı kabul edilen tarihten çok sonra, Philostratus (MS. 170-245) tarafından kaleme alınmıştır. Bu Yeni Ahit'in kaleme...

İsa'nın herşeyi biliyor muydu, bilmiyor muydu? Selamlar... Benim aklıma takılan bazı sorular var, kesin daha önce cevap verdiğinizi düşünüyorum ama ben göremedim sanırım. Bir sitedeki online kitabı okurken aklıma takıldı umarım yanıt bulabilirim. Kitap Mesih İsa'nın Tanrılığına delilleri gösterirken bir çok başlık açmış. Bunlardan biri Mesih'in herşeyi bildiği yönünde. O konudaki kısa parçayı buraya aktarayım. Tanrı Her Şeyi Bilir <o:p></o:p> Tanrı "her şeyi bilendir" dediğimizde, Tanrı'nın sonsuzluk boyunca bilinilebilir olan herşeyi bildiğini söylemek istiyoruz.<o:p></o:p> Tanrı, herşeyle ilgili mükemmel ve sonsuz bilgiye sahiptir. Bilinebilir olan herşey Tanrı'nın bilgisi dahilindedir. Tanrı'da olan bilgi, bizim bilgi edinişimizden farklıdır. Bizler öğrenerek bilgiye ulaşırız. Tanrı'nın bilmek için öğrenme sürecinden...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih